Angelofdeath Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 az gittik uz gittik c# da orta seviyeyi zorlar konuma geldik. web tabanlı uygulamalar geliştirmekti asıl hedefim ama sanki kendimi desktop app lere bağlanmış gibi hissediyorum. şimdi ne yapmalı ? silverlight-asp.net taraflarına mı kaymalı yoksa "bırak olum ms ürünlerini php-mysql candır" moduna gelip her şeye sıfırdan mı başlamalı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 c# gidiyorsan asp, .net, xna felan tabii. ama "php candır" o ayrı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 amac ne is mi hobi mi nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 sigara yak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Hedefim web programcılığı demişsin. Peki programlamaya ne amaçla devam etmek istiyosun, hobi mi, iş mi? Kurumsal olarak ASP.NET kullanılıyo çoğunlukla. Sıkça kullanılan büyük Türk sitelerine bakarsan hepsi de öyledir. Ekşi sözlük, Hepsiburada gibi siteler, Vatan'ın, Bimeks'in, TeknoSA'nın siteleri falan hep ASP.NET. O yüzden iş odaklı düşünüyosan ASP.NET öğrenebilirsin ilk olarak. Hazır C#'tan çıkmışken daha da kolay olur hatta. Sonra istersen PHP de öğrenebilirsin. Kendi siteni PHP'den yaparsın mesela. Ha, PHP vs ASP.NET karşılaştırmasının bi de felsefi yanı var. "Microsoft kullanmam abi ben" diyip PHP kullanlar, sırf MS fanboi olduğu için ASP.NET kullananlar da var dfgkjdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 yani web programcılığı yapacaksan, asp.net tarafına kayabilirsin.. sonra asp.net mvc, silverlight aplikasyonları falan izleyebilir. ama bunlar sonra; önce asp.net. bu arada ekşi asp.net değil, asp kullanıyor. (sayfalarına baktım da, "show.asp" falan. aspx değil) tabii web programcılığı diyorsan, kendini html, css ve javascript'te de geliştirmen gerekli. server taraflı olarak hangi dili kullanırsan kullan, sonuçta çıktısı bunlar olacak.. yok ben .net'te devam etmeyeceğim diyorsan. o senin kararın olur. zira dil değiştirmek demek, bir noktada geliştirme platformunu değiştirmek demek ve her platformun artıları ve eksileri var. basitçe "php'ye geç olm" ya da "asp.net ownz rulz gogogo" demek yersiz. bunları biraz araştırarak, ne odaklı bir web programcısı olacağına göre seçebilirsin ilerleyeceğin platformu da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelofdeath Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 işin aslı harita mühendisiyim (okulu uzattım gerçi). GIS (coğrafi bilgi sistemleri) teknolojilerine ilgi ve yatkınlığım var ve genelde vb-silverlight-c# gibi ms ürünleri kullanılıyor. ilerleyen yıllarda cloud computing in bu sektörde büyük rol oynayacağını düşündüğümden (olayların desktop dan web e doğru hızlıca kayması) hangi yöne kanalize olacağımı bilemedim. bir de ms tabanında başlayıp php ye dönersem, evet herşeyi biliyor ama hiç birinde düzgün bir proje tamamlayamıyor gibi hissetmezmiyim. (biriyle uğraşırken diğeri elden gitmez mi?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 wpf wcf we wf ogrenebilirsin, bunlari ogrenirken yaninc asp.net mvc patlatirsin, silverlightida ogrenebilirisn en azindan ben ole yapmaya calisiyiom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 abi bence şu anda asıl iş direkt olarak apple uygulamaları geliştirmekten geçiyor. özellikle Iphone Ipad... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Angelofdeath said: bir de ms tabanında başlayıp php ye dönersem, evet herşeyi biliyor ama hiç birinde düzgün bir proje tamamlayamıyor gibi hissetmezmiyim. (biriyle uğraşırken diğeri elden gitmez mi?) bu konuda haklısın. eğer ki advanced uygulamalar geliştirmek istiyorsan, spesifik programcı olman gerekiyor. bu da bir platformda devam etmekle olabilir. yoksa her platformda bir şeyler yaparsın ama hiç birinde tam anlamıyla hakkını veremezsin. en azından verimli olamazsın. harita mühendisliğinde ne tür uygulamalar var bilemiyorum. ama sektörel olarak düşündüğümde, browser-based uygulamalar bana pek mantıklı gelmedi. ne biliyim harita falan var işin içinde, ölçüp biçme.. windows forms ya da silverlight daha iyi bir seçim olabilir, grafik kaygıları güderek bakarsak. ki bu sebeple de cloud computing'in dışında kaldığını düşünme.. zira hala cloud içinde veri tabanı vs. olabilir ve sen onlarla konuşacaksın. şimdi bu açıdan baktığında (desktop ve silverlight), wpf'e de inceden girebilirsin. wcf bir haberleşme arayüzü ve ilk aşamada bakman gereken şey değil kanımca. aynı biçimde wf de adı üstünde workflow. ilk aşamada senin ihtiyacın olan, basic uygulamalar olacak. daha sonra katmanlarla vs. uğraşırsan bakarsın. ama yok ben web sayfaları yapacağım diyorsan, asp.net'e gir ilk mesajda dediğim gibi.. tabii bu arada html, css, js.. o zaman yukarıda saydıklarımı unut bir süreliğine ama.. wcf, wf, wpf falan.. çünkü dağılırsın ve temelde web sayfası yapmak için ihtiyacın olan şeyler değil onlar. önce sen temelini hallet. bu arada web servisi tüketmeyi, xml, soap standartlarına da yavaştan girersin zaten. en azından bir fikrin olmalı. ek: photographer'ın dediği şey apayrı bence.. yani evet, apple'ın ekosistemi bir sürü geliştiriciyi besliyor ve taşı toprağı altın bir şehir gibi önümüzde duruyor. ama o olmadan önce de ve onunla birlikte hala yaşayan ve ondan (muhtemelen) çok daha büyük bir pazar payı olan ekosistemler de var. microsoft'un .net ekosistemi gibi.. yani kurumsal düşündüğünüzde, muhtemelen çok daha büyük paralar dönüyordur .net, java gibi platformlarda. haliyle bu da bir seçim. "off iphone developing'de deli para var" gibi bir karar da bu seçimi yapmak için başlı başına bir argüman değil kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar