Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Einstürzende Neubauten

Brobding

Öne çıkan mesajlar

Kelimelere dökemediğim ya da dökmek istemediğim şekilde sevdiğim grup. Blixa Bargeld vakti zamanında Nick Cave and Bad Seeds'in gitaristi. Dadaist olduklarını düşünüyorum. Sanat algınız gelişmişse daha çok seversiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=3pcFr4FLBHc

http://www.youtube.com/watch?v=owJ4fB0XfIk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=hex6IErt9do&feature=related
Sosyal ağlarda paylaş

Brobding said:

Sanat algınız gelişmişse daha çok seversiniz.

2. şarkıyı sevmek için sanat algısının gelişmesine değil yaşama isteğinin kaybına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Polemik olsun diye değil de, "sanat algınız gelişmişse" gibi bir lafa ne gerek var ? Algımız farklı bir yönde gelişmişse, böylesi müzikleri ilginç değil aksine sıkıcı buluyorsak ne yapacağız? :)

Beğenmek sevmek algıya değil zevke bakar.

Ben gerçi kendi isteği ile portishead dinleyenleri de anlayamadım ömrüm boyunca.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Brobding said:

2. şarkıyı sevmek için sanat algısının gelişmesine değil yaşama isteğinin kaybına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Polemik olsun diye değil de, "sanat algınız gelişmişse" gibi bir lafa ne gerek var ? Algımız farklı bir yönde gelişmişse, böylesi müzikleri ilginç değil aksine sıkıcı buluyorsak ne yapacağız? :)

Ben gerçi kendi isteği ile portishead dinleyenleri de anlayamadım ömrüm boyunca.

Daha çok seversiniz dedim. Yani zaten sevmişsen yaklaşımın daha iyiye kayıyor sanat algın iyiyse, onu vurgulamaya çalıştım. Burada bunu sevmeyenlerin sanat algısı yoktur demedim. Denmez zaten öyle şey. Ağır bir söz olur söyleyen de kalkamaz altından yiyen de :D
Sevigler saygılar...
Sosyal ağlarda paylaş

Brobding said:

Aket-Atum said:

Brobding said:

Daha çok seversiniz dedim. Yani zaten sevmişsen yaklaşımın daha iyiye kayıyor sanat algın iyiyse, onu vurgulamaya çalıştım. Burada bunu sevmeyenlerin sanat algısı yoktur demedim. Denmez zaten öyle şey. Ağır bir söz olur söyleyen de kalkamaz altından yiyen de :D
Sevigler saygılar...

Sanat anlayisim ne yazik ki mezarlik arafina bakmiyo. Aradada kafami bacaklarim arasina alip intaar ettigimi ve arkamdan aglayanlari hayal etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Brobding said:

Ne sanat algısı yahu? Bu müzik, müzik denecek bir şey değil. Bu arada biraz sert çıkışacağım sana ama önce dadaizm diyip sonra da sanat algınız gelişmiş olmalı diyorsan gülerim sana, hiçbir şeyden anlamayan bir ergen olduğunu ya da hayatında ilk kez post-modernizm ile karşılaşan biri olduğunu varsayarım. (Dada'ya post-modernizmin öncülü dersek)

Industrial müziğin dadaizmin kuzeni sayılabileceği doğru ama en başından beri, taa John Cage'den beri, bunun yüksek bir sanat algısı gerektirdiğini - hatta sanat denmesi gerektiğini - söyleyen olmadı. Anti-music bu, anti-art. Savaş sonrası depresyonundan doğan, günümüzde en azından bizim için bir anlamı olmayan akımlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Hey maşallah döktürmüşsünüz zehrinizi, cerahatinizi. Bu aralar çok moda oldu karşıdakini ergen olmakla itham etmek. Herhalde kişinin ergenliğinde yaşadığı rezilliklerden ve cehalet dolu hareketlerinden kaynaklanıyor ki bir ergenlik muhabbeti tutturmuşsunuz gidiyorsunuz. Bu ucuzluk ve terbiyesizliktir başka birşey değildir. Çok merak ediyorsanız ergen değilim yaşım 25.
Ben sanat tarihinde uzman değilim. Kendi birikimimi kendim oluşturuyorum. Öğreniyorum, dinliyorum okuyorum. Daha sonra kalkıp da çakma elitist / entellektüel tavıralara bürünmüyorum. Burada iyi niyetle insanlara farklı bir tad verecek üç adet video koydum. Her bir boku çok iyi bilen sizler ki pati ahalisi dediğiniz topluluğun hatırı sayılır kısmını oluşturuyorsunuz. Zerre kadar iletişim becerisi geliştiremediğiniz gibi narsist tavırlarla "üstadlık-tanrılık" oynamaya çalışıyorsunuz. Acınası hayatlarınızdaki rezil hatalarınızı da burada muazzam doğrucu rol modellerinizle örterek huzurlu uyumaya çalışıyorsunuz.
Bu ne kepazeliktir ben anlamadım. Şizoid yaşamlarınızda iyi sürünmeler dilerim. Artık yörünge dışı mı yaparsınız galaksi ötesine mi yollarsınız bilemem. Bu saygısız, düşmancıl tavırlarla ancak atıp tutarsınız böyle kendi aranızda. İyi n iyetle birşey paylaşmak isteyen bir insana böyle yaklaştığınıza göre sizde en ufak bir sağduyu görmüyorum.
Üstteki bey abiye de selamlar. Bir gün illaki o kafa o bacakların arasına girecek, arkada kalanları düşüneceksiniz. Monitör başından kalktığınızda bir aynaya bakın düşünün ben kimim nasıl bir insanım diye. Eğlenmek ve eğlendirmek amacıyla girdiğim bu forumun ağzımda bıraktığı acı tadı unutmayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Abi, eğlendirmek istiyorsan gelip de insanlara bunu sevmek için sanat algınız gelişmiş olmalı deme. Hele hele sonra bu dadist hiç deme. Bilmiyorsan yorumlarda bulunma. Ya ergensin ya da bilmiyorsun dedim ben, bilmiyormuşsun işte.

Sanat algınız gelişmişse gibi bir tabir kullanmasaydın kimse sana çıkışmazdı. İlk önce sen ne dediğine dikkat et.

Bu arada: entelim, gururluyum. Entellektüel kavramına nefret kusmak niye?
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada dadaismin en sanattan uzak sanat akimlarindan birisi olmasi
dadaist arkadaslarin sizin yorucu tukenc sanat anlayisinizla dalga geciyoruz aha buda sanat yersen uzay erigi modelinde ortaya cikardigi bi akim olmasi felan gibi bi suru gercek var
yane sanat anlayisimizin gelismis olmasi dadaismi super bi sanat akimi yamiyor
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
bunu sevmek için sanat algınız gelişmiş olmalı deme.

Bakınız bakalım ben bunu mu demişim başka birşey mi demişim. Neyse GERGE'nin kötü niyetli olmadığını gördüm ama hakikatten terbiyesiz davarlar mevcut forumda. Sizi varedeni de sizi de çok tatlı anacağım. Damak tadınız bu kadar gelişmişse size tabak tabak sunabilirim.
Bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İkisi aynı yere çıkıyor aslında işte. Bir sanat eserini sevmek teoriyi bilmekle ilgili değildir. Seversin ya da sevmezsin. Bunun dereceleri algına göre değişmez. Benim sanat algısından anladığım işin teorik kısmı bu arada - ki fazlasıyla bilirim. Kullanman gereken kelime deneyim olabilir ancak; ki o bile biraz sakat. Algıda ilerleme sadece deneyimlediğin sanatın bağlantılarını daha iyi kavramanı sağlar; ama Opera sevmeyen adam ne olursa olsun sevmez, ne kadar anlarsa anlasın. Hatta isterse kız kardeşi chibi-soprano olsun. Çakışmamız burdan kaynaklanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Brobding said:

GERGE said:
bunu sevmek için sanat algınız gelişmiş olmalı deme.

Bakınız bakalım ben bunu mu demişim başka birşey mi demişim. Neyse GERGE'nin kötü niyetli olmadığını gördüm ama hakikatten terbiyesiz davarlar mevcut forumda. Sizi varedeni de sizi de çok tatlı anacağım. Damak tadınız bu kadar gelişmişse size tabak tabak sunabilirim.
Bitti.

Ah kuzum ah kuzum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...