Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ADSL Tarifeleri


calimero

Öne çıkan mesajlar

Öyle güzel özelleştirilmiş ki TTNET bütün önemli noktalar elinde. Yeni gelen bir firmanın yurt dışı çıkışları ayrı olsa dahil. Son kullanıcıya ulaşırken TTNet'den servis sağladığı bölgedeki santrallerden yer kiralaması gerekiyor. Ve internete her alanda bu kadar bağımlı hale gelmişkende adamlar çok rahat bir şekilde kafasına göre takılıyor. Bize de küfür etmek kalıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gecko said:

eğer bu olay gerçek olursa, ilk işim ttnet aboneliğimi kapattırıp kablolu nete veya başka bir internet sağlayıcısına geçmek olacak.

olmaz umarım..


valla öyle olmayacak işte. fibernette var , ttnette olacak, uyduda da olacak çünkü şirketler arası bu konuda zorlama söz konusu.

ttnet fiber'i dava edip edip adil kullanım koşullarını koymaları için zorladı. Aynısı ttnet yapıyor şu an ttnet, aynı olay uydunet'te de olacak.

Kaçacak yer yohhh..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu hız olayını düşürcekleri zaman senin kablonu çıkarıp başka biyere sokuyolar sanırım çünkü bağlantı gidip geliyor.
Çok sefer aradım kadıköydeki ofisteki adamla kanka olduk artık.
Telekom çalışma yapıyor bizim semtte 4mbit'e düşüyor, abi benim hızı yükselt diyorum adam çat 8 mbit yapıyor.
Şu 15 gb indirmişsin biz senin hızını 512 kbit yapalım muhabbeti öle kolay kolay kontrol edebilecekleri bişey değil sanırım.
Yine aynı şey olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeni müşterilerin alımına kapatılyor demek eskiler devam ediyor demek değil mi peki?

Hoş benimki de 8 mbit internet sınırlılardan. Sanırsam gerçekten artık otayı aşınca net hızı düşücek. Bu kadar rezil bir sistem görmedim ben. İnsanları kaçırıcaklar olan o. Doping moping diğer firmalara kaçacaklar. Sonuçta ben evimde devamlı yaşayacak biri değilim. Evlenip kendi evime geçince de huylarımdan vazgeçip download yapmayı kesecek de değilim. Komik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mathias said:

OOOWWWW YEAH.

Biz süründük siz de sürünün.

Son 6 ayımız fiber internette bu adil kullanım koşulları dalgasıyla geçti kimsenin umrunda olmadan.

Bakalım millet şimdi naapcak.


Olm seni tanıyorum, bulurum seni :P

sürünün tabii 10mbit hüp diye indirirken iiydi :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

ttnet'i aradığında bazen öyle müşteri temsilcileri çıkıyorki bildiğin sıfır bilgisi var adamın.

yoldan geçeni oturtmuşlar gibi. Ne desen modemin ışığını soruyor.

Şimdi 5 aydır 53 TL fatura ödüyorum. 49 gelmesi lazım biliyorum ama arıcam şimdi cevap alamıcam.

off ttnet


tivibu vs. gibi bi hizmete üye olmuş olmayasın?



O değil de bu olcak iş değil ya milyon tane sınırsız internet kullanıcısı var ayaklanırız yaparız bişeyler ben gerçekleşeceğini sanmıyorum bu olayın.

AİHM'e bile gidilebilir, eheh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bandwidth yuzunden youtube u banlatti ttnetin sahibi yabancilar. baktilar olmuyor, simdi bu sacmalik geliyor. ingilteredede var kotali muhabbeti fakat parayi verinde sinirsizda var.

fakat TTnetin bunu yapmasinin sebebi Turkiyede alt yapi eksikligi olmasindan kaynaklanmiyor. bu yurtdisi cikislari, belirli firmalardan belli miktarda bandwith satin alarak olusuturuluyor, internet backbone a baglanma noktasi TTnetin elinde olsada, o backboneda bandwidth kiraliyorlar. Dolayisiyla uygulamanin tek amaci TTnetin kar marjini yukseltmek, Turk halkini kaziklamak. cunku su an maxa vurdu Turkiyede internet kullanimi, TTnet daha fazla genisleyemiyor. herkesin evinde adsl var, kar marjlarini ancak bu sekilde yukseltebiliyorlar mevcut curumus somuru sistemleri ile.

tabii ki ideal bir dunyada, yeni bir teknoloji getirmeleri beklenir turkiyeye ve bu sekilde kar marjlarini yukseltmeleri. elbette kacirdiklari lig tv ihalesininde bu durumda buyuk etkisi var.

bu durumun tek cozumu uydu baglantisi ile olur ama oda yillardir turkiyede sinirli ve yasakli, tabii bu yasaklar ne tesaduftur ki belli kurumlari avantjli bir pozisyona koyuyor.

dolayisiyla 3g teknolojisinin ise yarar bir duruma gelmesini beklemekten baska bir care yok, fakat TTnet kurumsal musterilere farkli bir tarife uyguluyor olabilir. ki mantiklisida bu, cunku sirketler gunde bir kac TB dosya transfer ediyor. evinizi homeoffice gibi gosterip kurumsal internet kullanicisi olmayi deneyebilirsiniz.

onun disinda zaten kesinlikle stabil olmayan bir servis, 4mbit 10 mbit cok yalan bunu herkes biliyor artik. Belli saatlerde kasitli olarak bandwidthleri limitliyorlar, ve ozel bir kurulus oldugu icin denetlenemiyorda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- İyi günler ttnet den arıyorum.
* ve
- 2 yıl sözleşme uzatmak isterseniz, SİZE 8 MBIT İNTERNETİ 7 AY BOYUNCA X LİRAYA VERİYORUZ.
* Diğer 17 ay nasıl oluyor?
- Normal fiyatından ödeme yapıyorsunuz.
* Emin olsamda, sizden duymak istiyorum. Bu 8mbit lik önerinizin sınırsız mı? yani kota aşımında, adil kullanım hakkı vs. diye hızım düşüyor mu?
- (burada birşeyler anlatmaya çalıştı uzunca ama kısaca "evet hızınız düşüyor" dedi diyebiliriz.

Bugün yarın sizide ararlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şunu okudunuz mu?
http://www.pclabs.com.tr/2010/08/10/limitsiz-adsle-son-mu-yeni-tarife-onerisine-bir-bakis/
said:
Önemli güncelleme

TK, bu yeni tarife teklifini kamuoyunun görüşüne sunmuş durumda. Bu formu indirip doldurarak aşağıdaki e-posta adreslerine iletmeniz isteniyor.

B.Uzmanı Ahmet DARICI, Tel: 0-312-294 72 73, e-posta:[email protected]

B.Uzmanı Mehmet İLERİ, Tel: 0-312-294 76 28, e-posta: [email protected]

linkler sf de var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selim ÖZTÜRK / hurriyet.com.tr 10 Ağustos 2010

İnternet Hızı Artıyor

Türk Telekom tarafından BTK'nın onayına sunulan yeni tarifeler ile internette hız ve kotalar artıyor. Böylece son 5 yılda dört katına çıkan ADSL abone sayısı ile dünya sıralamalarına giren Türkiye maksimum hızlar ile de tanışıyor. Toptan olarak tüm pazara sunulacak yeni paketler ile 50-100 Mbps'e kadar hızlar sunmak mümkün olacak.

Geçtiğimiz hafta şirket tarafından BTK'nın onayına sunulan yeni düzenleme kabul edilirse internette hız ve kotalar artacak. "Adil Kullanım Limitli" internet kullanıcıları, limitlerini aştığında ekstra ücret ödemeden 1 Mbps hızla internet kullanmaya devam edebilecek. Kullanıcılar, ihtiyaçları ve kullanım alışkanlıklarına doğrultusunda 1 Mbps'den, 100 Mbps'e varan hızlarda, değişik adil kullanım limiti olan paketlerden kendilerine en uygununu seçebilecek. Ayrıca, 8 Mbps kadar hızda sunulan 15 GB'lık paketin limiti de 25 GB'a çıkarılacak.

Mart 2009 yılından itibaren Türk Telekom tarafından pazara sunulan 8 Mbps'e kadar internet paketleri, 6.5 milyon ADSL kullanıcısının yüzde 54'üne tekabül eden 3.5 milyon internet kullanıcısı tarafından tercih edildi.

Türk Telekom, interneti daha az kullananlara, daha düşük ücretler karşılığında çeşitli hızlarda kotalı paketler sunmaya da devam edecek. Bu kapsamda 1 Mbps'e kadar 4, 6, 9 GB kotalı, 2 Mbps'e kadar 4, 6 GB kotalı ve 8 Mbps'e kadar 4, 6, 12 GB kotalı, 16 Mps'e kadar 5 GB kotalı, 32 Mbps'e kadar 10 GB kotalı, 50 Mbps'e kadar 15 Gb kotalı ve 100 Mbps'e kadar 20 GB kotalı paketler de müşterilere sunulacak.

Kotalı paketlere üst fatura limiti geliyor

Yeni uygulamaya göre kotalı paketler için fatura üst limiti belirlenmesi planlanıyor. Kullanıcılardan fatura üst limitine ulaşıncaya kadar aşılan her 1 MB veri başına yaklaşık 0,005 TL ücret alınırken, fatura üst limitine ulaşıldığında hız 1 Mbps'e düşürülecek ve kullanıcı daha fazla ücret ödemeden limitsiz internet kullanmaya devam edecek. Ayrıca, 512 Kbps, 1 Mbps, 2 Mbps, 4 Mbps, 8 Mbps hızında limitsiz paketler için yeni abone alınmayacak ve 16 Mbps limitsiz paket iptal edilecek. VDSL2 için hazırlanan 16 Mbps ve 32 Mbps limitsiz paketler de yeni müşteri alımına kapatılacak.

Adil kullanım limiti nedir?

Adil kullanım limiti tüm dünyada özellikle iletişim şirketleri tarafından kullanılan ve istismarı önleyici bir tedbir olarak uygulanan bir tedbir. Türk Telekom tarafından pazara sunulan ve sayısı 3.5 milyonu bulan 8 mbps'ye kadar tarifeler zaten bu şekilde kullanılıyor. Böylece illegal ADSL kullanımı ve ADSL paylaşımı gibi kullanıcıları zor durumda bırakacak konuların daha kontrollü bir şekilde yönetilmesi amaçlanıyor. Adil kullanım limiti aşıldığında herhangi bir ücret talep edilmiyor sadece belli bir oranda hız düşüşü sağlanarak ay başında hız yeniden yükseltiliyor.

Kaynak: HÜRRİYET
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...