Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fitness için çelik gibi irade ve motivasyon sürdürülebilirliği

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Giovanni said:

Yapamıyorsan boşver sözkonusu değil tabii ki bir şekilde mücadele etmek lazım. Yani bu 'gidip yapan' arkadaşlar sabır mı ediyorlar yoksa her defasında çalışmalardan hoşlanarak mı devam ediyorlar? Bunu merak ediyorum.

Valla benim ilerde mesleğim de spor olucağından dolayı ben büyük bir zevkle gidiyorum. Ağır ağır kiloları kaldırmak çok hoşuma gidiyor. Merak ettiğin buysa sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsen ben fit olmak istiyorum ve kalmak istiyorum, herşeyden önce bir meydan okuma. 50 yaşıma geldiğimdede göbeksiz olmak istiyorum, 10k koşmak istiyorum o yaşdada.

Ayrıca spor yapanlar bilir, kendinizi iyi hissediyorsunuz, daha sağlıklı ve dinç oluyorsunuz. Spor yapmadığım zaman kendimi kötü hissediyorum.

Sen bir başla spora zaten bağımlı oluyor insan ister istemez, ha o tadı alamıyorsan zaten motive olman zor. O durumdada içini kemirmektense boşver yani yapma.
Sosyal ağlarda paylaş

Cift kisilikliymisim gibi davraniyorum ben, icimde bir hoca ve ben varmisim gibi, birde kiramayacagim sozler veriyorum, hadi bugunde esin icin yap, yapamazsan olecek gibi , soz diyorum yapiyorum, icimdeki hiyara inat yapiyorum, hadi len kaldiramazsin sen onu diyor o, bende siktir gor bak diyorum daliyorum.

Deliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Law'a katılıyorum çok dinç tutuyor gerçekten, askerde ilk ay zorla yapıyodum sporu(ama çok kastırıyolardı), sonra vücut alışmaya başladıkça vazgeçilmez oldu. Uyku ihtiyacımı bile azalttı diyebilirim. 4-5 saatlik uykuyla gayet dinç bi şekilde kalabiliyordum.

Bir de zaten spor yapıp vücut geliştikçe çevreden gelen olumlu tepkiler devam ettiriyor. Bir de spor yapıp bırakınca paslanmaya başladığını anlıyosun, o yüzden tekrar başlıyosun.

2 aydır yapmıyorum ben mesela ama başlıyıcam sanırım yakında. Bi iş bulabilsem ona göre ayarlıyıcam da, işte.

Spor iyidir.

edit: uyku o uyku. uyku.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben günlük tutuyorum çok faydası oluyor. Her antreman sonrası yaptığım setleri, teknik hatalarını, kırdığım rekorları ve hatta nasıl hissettiğimi yazıyorum. Her seferinde kendimi bir şekilde geliştirmeye çalışıyorum. Dönüp bir iki ay önceye baktığında mutlu oluyor insan.

Nasıl bilgisayar oyununda karakterler level atlayınca sevinirsin, ben de öyle ağırlık rekorlarımı kırınca seviniyorum. Bugün squat, deadlift ve ense arkası press rekorlarımı kırdım mesela. Mutluyum. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Arkadaşlar şimdi bir hevesle başlayıp hep 1-2 ayda tekrar sapıtıyorum. Sürdürülebilirlik konusunda nasıl tavsiyeler verebilirsiniz? Kendinizi nasıl sürekli motive tutuyorsunuz, zamanlama veya egzersizleri çeşitlendirmek vb. mi esastır? Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

senin durumundaydım sonradan isin rengi degisti , su anda bagimliyim diyeyim sana hatta okadarda bagimliyimki spora gidemedigim gunler evde tabata burpee falan calisiorm :)

ilham aldıgım seyler:

1- pumping iron 1977
2- zaman icinde vucudun gecirdigi deisimi seyretmek
3- haftalik kilo tartilmam ve not almam
4- etraftan gelen hayret ifadeleri :D (abi ne oldun sen yaaa tarzında)
Sosyal ağlarda paylaş

Fitness başlarda zor geliyorsa önce normal spor yap,alıştır bir kendini..Koş mesela,futbol oyna,yüz,bisiklet yap,basketbol oyna vs..Belli noktadan sonra zaten hoşuna gidiyor yapmak da istiyorsun,belki o noktadan sonra gym'e gitmen daha kolay olur...
Spor benim dinim,ama mesela bende gym'e,fitness'a pek gidemem,çabuk sıkılırım,benim için yorulmadan 1-1.5 saat tempolu koşmak,bir futbol maçında hiç durmamak daha önemli mesela...
Yani sırf güzel gözükmek iöçin spora başlarsan zor olur tabii,önce başka bir spora başlarsan,o sporda daha iyi,daha güçlü olabilmek için fitness'a daha kolay motive olabilirsin zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
bir de benim gibi ters motivasyon etmenleri yüzünden bırakmak var.
zayıf vücudumdan çok şikayetçi olduğum için gaza gelip başladım geçen sene. bunun uğrunda sigarayı bile bıraktım ki hayatımın en zor günleriydi.

ama 3 ay aralıksız badi yapıp hala birinin yanında soyununca, kağıt üzerinde o kadar ölçü almama rağmen hatta 5-6 kilo almış olmama rağmen, sen yine zayıfladın mı lan-bu soru genelde sorulur zayıf insanlara kilo vermemiş olsalar da- ya da o kadar badiye gidion toz içion bir s*kim olmuyor hala diyenler yüzünden başlarım böyle aşkın ızdırabına diyip gitmemeye falan başlamıştım. sonra da bıraktım.

onu geçtim.bir de eskiden insanlar zayıf insanların badi yapmaması gerektiğini sanırdı ben dahil, hala da var öyle insanlar. bir de bunlarla uğraşıyordum. zayıfsın adama dion badi yapıom gülüo falan. hadi bakalım:)

şimdi diyorum ki şöyle salak triplere girmeyip gaza geleymişim de devam edeymişim şimdiye güzel olurdum ama işte olmadı. tekrar başladım 2 hafta önce, valla pek konuşmuyorum artık body mody hakkında muhabbetlerden kaçınıyorum. :D

neyse burda demek istediğim
oğlum değerini bilin yağlarınızın, gidin çalışın. kaybetmeyin motivasyonunuzu falan niye kaybediyosunuz ya hiç anlamıyorum mis gibi vücut yapcanız işte:P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...