Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
PvP ye kafam girsin. oyundaki en embesil en dengesiz en skill istemeyen abudik gubudik kçımın kenarı gibi match-up.

her türlü cheese'e açık, önce cheese yapan kazanır, cheese savunması imkansıza yakın, savunursan da overdefense yaptıgından ekonomik olarak göçüyorsun (ben savunurum diyen gitsin darvinle oynasın, 1000 oyunun 999 unu cheese yapıp gayet de herkesi yeniyor). long game diye bişey yok long game'e kalırsa colossus çok olan kazanıyor. hiç bişey yok yani, kapısını ff ile kapatan savunur, rakip rampadan inince ff atan kazanır. bunlardan ibaret olabilir mi ya bi setup. başka hiç bişey mi yok ? hiç bişey yok.
Mesaj tarihi:
pronoit said:

map tecrübesi + recon + mikro>cheese

Katılıyorum ve ekleme yapmak istiyorum. Üst seviyede artık pvpde cheese yapılmıyor. Orta seviye oyuncular (buna türkyie ve avrupanın %90ı dahil) genelde micro ve macro olarak belli açıkları bulunudğu için buna hazırlıksız yakalanbiliyorlar. (tabi iyi oyuncuların birbirlerinin cheese yapmayacaklarını düşünmeleride ayrı bir boyut.)

Şimdi bu dediklerimi istatistiklerle ortaya koyalım.
Son üst düzey turnuva turnvuadaki pvpler.
White ra vs Genius blizzcon 2 kere eşleştiler toplam 5maç 1kere bile cheese yok.
Gsl Genius vs inca 3maç toplamda cheese yok.

Şu aşamada (1.12den beri) üst düzey oyuncular arasında pvpde cheeseden elenen oyuncu rastlamadım. Aksine pvtde daha fazla cheese yapılıyor terranlara karşı. O yüzden adamlarda turtle oynamaya kasıyolar.
Mesaj tarihi:
BaaL said:

long game'e kalırsa colossus çok olan kazanıyor. hiç bişey yok yani, kapısını ff ile kapatan savunur, rakip rampadan inince ff atan kazanır. bunlardan ibaret olabilir mi ya bi setup. başka hiç bişey mi yok ? hiç bişey yok.

şu kısma aynen katılıyorum :P
Mesaj tarihi:
Protoss ta Sc1 deki Scout gibi bi unit olsa, colossus durduracak aslında cok güzel gecicek pvp ler.

Hos tvt ve zvz ye kıyasla gene en zevkli mirror matchup pvp.
Mesaj tarihi:
Tüm archonlarla ilgili laflarımı geri alıyorum.

Mutalisk sokuyor protoss a. Diamondlara karsı hyrdra/roach dt ile cok basarılı gidiyordumda muta/ling gidenler bugün düzüp durdu beni.

Ht var archon var zealotlarla ultralarıyla linglerini temizledim, arada (zealotlar kadar olmsada) sentry ve stalker var, yok abi stormmusun demedi.

Bu mutalara caresi olan varsa söylesin. Ille mass phoenix mi gidicem.
Mesaj tarihi:
Yalan, bilen biliyor ya phoenixi görünce bile gayet mutaya dönüyor çoğu zerg. Ama başka çare yok öyle yapıp hydra deni atmasını bekleyeceksin. Ya da sürekli bir baskı kurmaya çalışacaksın, exposunu geciktireceksin falan fistan. Ha baktın yine de mutayı basabilmişse (ki basıyorlar yani), F10+press n. Ya da alt f4 çak gitsin. Çok zor çok nadir mass muta lingi tutabilirsin dene yine istersen ama, o harrasse yetişmek mümkün olmuyor. Photon cannon falan hikaye. Blink stalker desen hadi ilk blinki atıp 1 tane muta öldürdün sonra pewww diye expoya mutalar. Sonra bir de lingler geliyor işin içine geçmiş olsun.

Ya da tam mutalar durduğunda ht ile storm atmak mümkün, en azından bir süre caydırıyor zergi, harras falan etmiyor. Yine de tam bir çözüm değil malesef. Base'in her yerine ht koyamıyorsun illa gelip bir şeyleri harras ediyor yani mutalar. En iyi en tutan strateji şuan blinker all in gibi duruyor benim için. Hem başlardaki roach baskısına hem mid game'deki mutalara karşı diğer buildlere göre daha etkili.
Mesaj tarihi:
aynen bende 2. gateden sonra normalde robo değil stargate çıkıp hemen phoneix çıkıyorum 2-3tane olunca da overlordları çiziyorum. eşşek yüküyle zerg basmıştı geçen bi rakip ben bunu yaparken. elinde tonla zerg kaldı hali ile base e saldırıya geçti ki bu da işte force field denen map editor gibi skilli kullanmaya bakıyor. sonra ztn hydra deni görünce stargate ile ilişiğimi kesip bi iki gateway bir robo alıp ztn expand etmiş olusoyun filan. yani adamı tamam lan bu hdralar sei bitiricek hissiyatını vermek lazım yoksa olmuyo.
Mesaj tarihi:
Abi bu nasıl alakadır yemin ederim anlamıyorum. 150/50 2 roach 125/50 1 stalkerla kapışıyor 1 roachın canı 60a iniyor sadece. Bu nasıl denge şimdi? Bu ne saçmalıktır. Yok aire etkili, nah etkili. Mass mutaya yetişiyor sanki blinkle anasını satıyım. En sevdiğim birim bile bir boka yaramıyor zerge karşı. Yeter anasını satıyım ya sadece roach basan zerglere yenilmekten sıkıldım vallahi. Colo desen gıdıklıyor sadece, anca ffle böleceksin ama yine ucuz yine ucuz anasını satıyım. Yok abi zerge %20 oynamaktan bıktım vallahi ya. Lag mag hikaye oyundan şu zerg soğuttu beni yemin ederim.
Mesaj tarihi:
oha yav P ağlıosa muta-ling'den, T naapsın. 8 kat daha fazla zorlanıyoruz bu kombinasyona. stalker gibi mobil bir ünitemiz de yok base'leri savunacak. muta'ya karşı phoenix de 8 kat daha iyi viking'e göre.
Mesaj tarihi:
Vikingin fiyatı ve masslenmesi daha iyi daha kolay, ama zaten mutaya karşı viking önermem pek. Thor gibi güzel bir birim var, yaklaşmasına gerek kalmadan dövüyor mutaları. İlla ki mass muta+speedbane yok ediyor terranı, ama zerg dengeli demedim zaten. Patchten beri zerglerin tunuvalarda %73lük bir yenme istatistiği var, bir bulabilsem zaten o istatistiğin verildiği sayfayı nasıl sevineceğim. Yok arkadaş olmaz böyle iş ya, kimse gelipte zerg balanced falan demesin, divisionda ilk 15te 1 toss kalan 12tane zerg vardı en son bu mu dengeli. Anca salak saçma canon yerleştirerek yeneceğiz ya da karşıda Idra gibi daha ergenliğini atlatamamış 1 tane void ray görünce gg çekecek birini bekleyeceğiz. Çoook uzun süredir sanırım 10-11 dakikadan uzun süren bir maç kazanmadım zerge karşı.
Mesaj tarihi:
thor yok etmiyor. magic box ile çok farkediyor. kaldı ki eleman 10-15 muta ile dolanırken etrafta senin 1 thor base'te bırakman bile yetmez. zaten base dışındaysan geçmiş olsun thor gelene kadar 9 saat geçiyor oyundaki en yavaş ünite. thor ile baskı yapman lazım ancak ki, muta'larını çekmek zorunda kalsın.

eh aynı şekilde baskıyı protoss da yapar mesela. sorun o değil yani. sorun Z harass yaparken, yetişebilmek base'ler arasında.

viking konusunda ise, phoenix o kadar daha iyi ki muta'ya karşı. 25 gaz fazlaymış, reactor'dan basılabiliyormuş flaan bunlar fasa fiso kalıyo yani neredeyse. light'a extra vuruyor, kite'layabiliyor, daha fazla hp'si var daha güzel bir çözüm yok yani. 2 stargate lazım minimum o ayrı. onu da basıverin canım =)
Mesaj tarihi:
sabonis said:

oha yav P ağlıosa muta-ling'den, T naapsın. 8 kat daha fazla zorlanıyoruz bu kombinasyona. stalker gibi mobil bir ünitemiz de yok base'leri savunacak. muta'ya karşı phoenix de 8 kat daha iyi viking'e göre.

Abi tier 1 üniten bile antisi mutanın, toss'un harrass'a yapacagı hiçbirşey yok, anti air kapasitesi çoook daha iyi terranın.
Mesaj tarihi:
Abi phoenixlerle muta tutmak mümkün olsaydı ya da mutaları tutmak maç kazandırsaydı zaten kimse şikayet etmezdi. 7-8 taneden fazla phoenix basarsan ground mround ordusu kalmaz, daha fazla basmazsan mass muta tutamazsın. Tek görevi overlord alıp adamın ilk muta wave'ini karşılamak ya da direk hiç muta basmadan muta yapmaktan caydırmak. 150/100 ucuz bir şey değil, muta gibi rahatta masslenemiyor çıkış süresi vs vs düşünülürse.

Stalker mobil bir birim gibi görünebilir ama, zerglinglerin geleceği korkusuyla sim city oynadığımız base'imizde o blinklerle bir şeye ulaşmak mümkün olmuyor. 4 marine büyüklüğünde bir birimden bahsediyoruz, 30 muta 2 stalkerlık yer kaplayabiliyor havada, base harras yapılırken stalkerın çözüm olması söz konusu değil bir çok durumda. Anca metalopolis gibi naturalle maini koruyabilmenin kolay olduğu yerlerde söz konusu bu.

Şimdi zerge karşı biz daha çok eziliyoruz yarışmasına gerek yok açıkçası, muta her zaman mutaydı belki ama archon 1.1 atak hızı varken 1.65e düşürüldü, psi storm 20 damage azaltıldı, muta masslemek kolaylaştı, haritalar küçüldü, goliathın yaptığını yapmak için 2-3 katı fiyata thor yapmak zorunda bırakıldı vs vs. Yani QQ yapmayı sevmiyorum açıkçası ama arkadaşım "protossa mmutaling gitmeyi etik bulmadığımdan gitmiyorum" dedikten sonra - ki kendisi 1700 bir zergtir boş bir oyuncu değil-, ben bunları söylemekte sakınca görmüyorum.
Mesaj tarihi:
Yok abi ne yanlış anlayacağım xP

Da yetemiyoruz yine de t+z'ye o durumda. Biz diktiğimiz 5 tane stargatele kalırken, karşıdaki zerg fruit dealer misali iki tıkla istediği üniteye transaction yapıyor. Terran'ın umrunda bile değil zaten bizim ne yaptığımız, adam bir tane starporta reactor koyuyor ondan sonra da ya marine masslıyor ya da thor keyfine göre.

Mutalar gelsin 2-3 tane işçi öldürür öldürmez kırmızı hpdeyken haritanın köşesinde no mans landde bekleyen medivaclara koşsunlar, 2 dakika sonra tekrar başka bir base'e, 2 dakika sonra tekrar başka bir base'e. Tam phoenix çetesi defetti pis zergleri derken kapıda ultraliskler.
Mesaj tarihi:
Jaxx said:

Yok abi ne yanlış anlayacağım xP

Da yetemiyoruz yine de t+z'ye o durumda. Biz diktiğimiz 5 tane stargatele kalırken, karşıdaki zerg fruit dealer misali iki tıkla istediği üniteye transaction yapıyor. Terran'ın umrunda bile değil zaten bizim ne yaptığımız, adam bir tane starporta reactor koyuyor ondan sonra da ya marine masslıyor ya da thor keyfine göre.

Mutalar gelsin 2-3 tane işçi öldürür öldürmez kırmızı hpdeyken haritanın köşesinde no mans landde bekleyen medivaclara koşsunlar, 2 dakika sonra tekrar başka bir base'e, 2 dakika sonra tekrar başka bir base'e. Tam phoenix çetesi defetti pis zergleri derken kapıda ultraliskler.

Dur daha fazla anlatma ağlıcam şimdi.
  • Yeni Oluştur...