Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendini temizleyen kedi tuvaleti

sesu

Öne çıkan mesajlar

Baktık baktık bu otomatik temizlemeye cidden hoşumuza gitti tam alacaktık paraya kıyamadık :P
Bu diğer yuvarlayınca temizleyenden bulma şansımız var mı Türkiyede? Omega Paw Roll'n Clean veya bunun muadili bişilerden. Aslında kafaya takıp DIY olarak yapılmayacak bişi değil. İçi baya baya basit bişi ama işte uğraşmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Gözümü kapattım ve petburada.com dan satın aldım. Yok yedek kartuş, yok bilmemne derken 1170 Liraya geldi. Adamlar demiyor ki yanından çıkıyor diye. Almış olduk bi kere.

Su girişi bağlantısı biraz uğraştırdı ama şu an çalışır durumda. Eski tuvaletleri de duruyor. Bir hafta kadar yanyana tutun deniyor el kitabında. Sonuçlarını size haftaya ileteceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

DA2019 said:

Gözümü kapattım ve petburada.com dan satın aldım. Yok yedek kartuş, yok bilmemne derken 1170 Liraya geldi. Adamlar demiyor ki yanından çıkıyor diye. Almış olduk bi kere.

Su girişi bağlantısı biraz uğraştırdı ama şu an çalışır durumda. Eski tuvaletleri de duruyor. Bir hafta kadar yanyana tutun deniyor el kitabında. Sonuçlarını size haftaya ileteceğim.

Ben şeyi merak ediyorum. Sonuçta kum çişi içine çekecek, sarı sarı olacak ve koşacak. Bunu nasıl temizliyor alet. Çiş zaten kakadan 10 kat fazla rahatsız ediyor efendileri
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce ilk çalıştırmayı yaptım. 15 dakika kadar falan sürdü temizlemesi. Önce (şu an yok tabi) kakaları kürek ile topluyor. Sonra tuvaletin içine su dolduruyor ve dezenfektan madde ile onu temizliyor. sonrasında suyu çekip sıcak hava ile kurutuyor.

İşlem bittiğinde kum kupkuru idi. Bakalım, çiş kaka yaptıklarında ne kadar temizleyecek görücem.
Sosyal ağlarda paylaş

DA2019 said:

Babam yaptı aslında, bayağı uğraştırdı. :P

Akşama gönderirim. Daha siftahı yok veletlerin, girip bakıyorlar falan.

aynen bekliyoruz gelişmeleri. quote'layalım ki adam görsün.

foto, yorum ve satın almak için link de bekliyoruz. ben de alabilirim belki.
Sosyal ağlarda paylaş

Tembellik ettim kusura bakmayın. Şu an sıkıntı olmadan kullanıyor veletler. :)

Alıştıktan sonra eski tuvaletlerini de balkona koydum şimdilik.

Cihazı ayarladım, kurdum, günde 2 defa temizlik yapıyor artı kediler girip çıktıktan sonra ufak bir temizlik yapıyor. Koku da yok. Temizleme derdi de kalmadı. Sırada otomatik yemek kabı ve su pınarı var. Bu ay da onlara para ayırıcam. :)

Bu akşam söz koyucam resimleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar, yan kapakları ve üst kubbesi var. Ben onları ilave aldım. Seninki gibi benimkiler de kazı yapıyorlar adeta.

Üst kubbe de olsa çıkarken öndeki paspasa patileri ile yine de çıkarıyorlar, onları da paspası içeri silkeleyip geri atıyorum:

http://img493.yukle.tc/image.php?id=92942014-03-03_185531.jpg

Bağlantıyı tuvaletin rezervuar girişine yaptık. Çok az su sızması var, biraz uğraştırdı. Yanında 2 tane T bağlantı geliyor, küçük olanı tuvalet rezervuarı vs için, büyük olanı çamaşır makinesi için kullanıyorsunuz.

http://img493.yukle.tc/image.php?id=69772014-03-03_185539.jpg

Bu da geniş açıdan. Yukarıya doğru giden beyaz kablo, elektrik kablosu. Yakında priz lazım. Tahliye hortumu klozetin altında, su hortumu arkadan dolaşıyor.

http://img493.yukle.tc/image.php?id=13542014-03-03_185545.jpg

Bu da benim iki numara "Grand". Kendisi iş üzerinde iken yakalandı. Gördüğünüz üzere fotoğraf çekilmekten pek hoşlanmadı. :)

http://img493.yukle.tc/image.php?id=72052014-03-03_190222.jpg

Ben şu an için çok memnunum ve herkese tavsiye ediyorum. Küçük kalır mı diye bi ara endişe ediyordum ama makinayı kurunca bayağı büyük olduğunu anladım. Kumu, kartuşu, temizleme kartuşu hepsi beraberinde geliyor. Ben koymuyorlardır diye ilave sipariş yapmıştım. Yedek olarak tutucam artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
Raze said:

Redeagle said:

Klozete nasıl alıştırdınız ya? Bizimki ilk günden, kumu görür görmez kanı kaynadı =/

Validehanımın yetenegi, bunun pisliğini tuvaletin içine sürüp kokusunu alıştırdı, kenarlarına çok az kum koydu.

Daha sonraları bunun için yapılmış kitlerin felan olduğunu da farkettik zati. Memlekette var mı bilmem

misal

Kayıp klozete düştüğü olmuyormu kedinin? Bu en temiz çözümmüş yau.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Klozete alıştırmaya çalışacam ben de,artık son çarem bu kaldı. Kedi 7 aylık oldu, denemediğim kum kalmadı, her gün kumunu temizlediğimiz halde nerdeyse her sabah kalktığımızda banyonun ortasına sıçmış oluyor.

Bi de şu armut koltuklar var ya, onlardan bitane vardı sırf bu üstüne işiyor diye kaldırmıştık, bunu sokmadığımız bi odada havası sönük duruyodu, geçen kapı açık kalmış odaya girmiş direk onun üstüne işemiş sdsfds pembe rengi mi çekici geliyo hayvana bilemedik de.

Neyse tavsiyesi olan varsa alayım, yoksa bu aparatlardan bulup klozet eğitimine başlayacam.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuma yapmayan kedi klozete de yapmaz abi o bi garip olmuş.

Ben de istiyordum klozete alıştırmak da, kedi eksperleri doğasına çok aykırı bık bık dediler şimdilik durdurdum süreci. Bir de bizimki klozeti açık buldu mu içine girip su içmeye çalışıyor, sıçıp sıçıp suyuna ekmek banacak diye çekiniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yine kuma yapıyor mesela günde 2-3 kere artık kaç kereyse, ama sabah hep bi süprizle karşılaşacak mıyız diye uyanıyoruz =) Dayımın kedisi kendi kendine alıştı mesela klozete, hiç bişey yapmadılar. Siyam kedileri biraz daha zeki mi ne?

Bi de eğer klozete alışır da işeyip sıçmaya başlarsa su içmeye asla yaklaşmaz bi daha oraya.
Sosyal ağlarda paylaş

klozete tuvalet yapan kedi nedir abi hahahaha

kedinin kendi kendine buna alışması baya mucizevi geliyor ya bana

bizim kedilerin hep prio listesi şu oldu:

1) toprak (saksı varsa, toprak eşelenir, iş görülür)
2) kum
3) banyo veya eşeleyerek üzerini kapatabileceği herhangi bir şey : tshirt bile iş görüyor, tshirtun içine sıçıp, dürüm gibi sarıyor - naylon poşet, halı kilim, havlu)

iç güdü dışkıyı yok etmek olduğu için klozet algısı nasıl oluşuyor, baya enteresan.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında evde yaşaması başlı başına doğasına aykırı gibi (:P) Geçen bizimkini bahçeye çıkardım, kedilerin çim yemesi lazımmış falan filan valide başımın etini yedi dsf, kedi neye uğradığını şaşırdı ya, ilk başta pıstı bi çalının altına bi yarım saat çıkmadı sonra deli gibi koşturdu çimlerde falan =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...