Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

#nontvspor

Llama

Öne çıkan mesajlar

yahu rıdvan nası tarafsız? bir kere adamın dünya futbolundan en ufak bir haberi yok. hiçbir oyuncuyu bilmez etmez. boş boş konuşuyo sürekli. hatta arada tribe giriyo, aa benim tarafsız olmam lazımdı dimi deyip, tam da gsyi eleştirmesi gereken yerde bu sefer gereksiz yere gsyi yüceltiyor. saçma sapan işler. adam gibi sadece futbol konuşacak insan istiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Çıkış noktası dikkat çekmeye çalışan bir yetersizin Arda bana küfür etti demesi arkasından da saçmaladığı söylendiğinde özür dilemesidir.
Ancak Fenerbahçe'li yazar Galatasaray'lı yazar olmadığı gibi NtvSpor'da objektif yorumcu da kalmadı. İçlerinde en tarafsız bakan Mehmet Demirkol'dur bana göre ki o bile hafif yanlı yapar yorumlarını.

Ve evet sen Loric Cana gibi bir adama Mustafa Sarp'tan kötü dersen ve bu kanalın bütününde sana karşı çıkıcak bir adam yoksa o zaman sıkıntı vardır o kanalda.

Ben Galatasaray TV'de yorum izlemem mesela çünkü yanlı yaparlar yorumu ben öylesinden hoşlanmıyorum. Ama adam biraz objektif bakıcak olaylara ki bi anlamı olsun. Rıdvan aslında konu Fenerbahçe olmadığında objektifti ama son zamanlarda bu özelliği iyice kayboldu adamın biyerlerden direktif almaya başladığını bile düşünür oldum.
Santos futbolcu değil ile başlayan serüvene Cana eleştirisyle yaklaştı son olarak.
Liverpool'un bir dönem yaptığı protestoyu biraz sürdürürse Galatasaray taraftarı basının da eşşek gibi tarafsızlığa doğru yol alıcağını düşünüyorum ben.
Misal Aceto'nun hangi takımı tuttuğunu bilmiyorum ama genelde objektif olarak görüyorum onun yorumlarını,Uğur Meleke keza öyle. Çok zor olmasa gerek objektif yayın yapmak,ve sanıldığının aksine objektif olmak başarıyı getirir büyük olursun objektif olursan.
Habertürk bunu haber kısmında başardı,spor kısmında yapamasa da henüz. Ama baktığınızda ne sağdan ne de soldan yayın yaparak bugün en çok izlenen haber kanalı olmayı başardı adamlar. Demekki objektif olmak da o kadar kötü bişey değilmiş.
Sırf Galatasaray'lı bırakmamak için 90 dakika gibi inanılmaz seyirci potansiyeli olan bir programı yayından kaldırdı NTV yayın grubu.

Ha basının tarafı önemsiz diyenler dün Kazım'ın yaptığını Arda yapsa neler yazılır çizilirdi bi düşünsün.
Ve evet basın futbolcuları etkiliyor öyle yada böyle, Guiza'yı bitiren en büyük faktör türk medyasıdır, Arda'nın performansını ve tavırlarını da etkilemiştir ne yazık ki daha gergin bir insan oldu o güler yüzlü çocuk. Ve işin en ilginç tarafı bütün medyada bir Emre B. karalama kampanyası varken Fenerbahçe'ye transfer olduğundan beri tavırları hiç değişmediği halde bir anda gündem dışı kaldı onun olayları. Emre böyle onu öyle kabul etmek lazıma döndüler, işte bunlar rahatsız ediyor Galatasaray taraftarını umarım bi sonuca da ulaşır.
Sosyal ağlarda paylaş

Gs'lı yorumcular adam mı ? Bir arada osman tamburacı cıkmış(ismi aklıma gelmeyen bir iki isim daha var ama okadar yani. Bir elin parmağını geçmez )

Hangisi adam bunlardan ?

Hıncal mı,hakan ünsal mı,hakan şükür mü,ya hasan şaş,Ayı gökmen ?

Hepsi sözde gs'lılar ama gs düşmanılar.(yada kendilerine göre son 2343243 senedir ki gs yönetiminin düşmanılar) Bir tane yapıcı adam yok ya. Rıdvan bunlardan iyi övüp,eleştiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Tanburacı da objektifliğini kaybediyor çoğu zaman. Ayrıca işin sırrı kimin orda olduğundan çok başında kim olduğudur. Maaşlı çalışıyor bu adamlar televizyonda Rıdvan'ın aldığı paraya çıkar ben fanatik Fenerbahçe'li gibi yorum yaparım.
Patronun derse adam ol objektif yorum yap objektif yorum yaparsın o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

rıdvan tarafsız değil ki, değil yani o kadar basit. ama adamın futbol yorumlamasını seviyorum ben. fenerbahçe yenilince sinirlenmesini de seviyorum "volkan yapma be" deyişini de, trömsö maçını devre arasını da.

avrupa futbolunu bilmiyor, ama gördüğünü daha iyi yorumlayan adam yoktur rıdvan'dan.

osman tamburacı diyen adam da fenerbahçe'nin 10 kişi birini (gsidi sanırım) yenmesi üzerine "10 kişi kalan takım daha iyi oynar, o yüzden normal yenmesi" demiş bir adam.

oha bu arada, aceto rıdvan kadar yanlı en az. gs'li olmadığını bilmeyen dünyada bir tek kişi yok. emre b. için de gündem dışı kaldı diyorsun, emre'nin, kazım'ın yaptığı yapmadığı her hareket medyada olay buluyor. arda kadar değil tabi, ama arda kadar popüler futbolcular da değiller.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Rıdvan tarafsız ve süper yorumluyor demeyin. :)

Dünya Kupası zamanı İspanya için bu son şans, kadroları yaşlanıyor bir daha alamazlar diyen birisi. Stüdyo dumur olmuştu.

Transfer oluyor, sorduğu soru:

- Güntekin bu futbolcu hangi ülkede oynuyordu?
+ bıdı bıdı bık bık bıdı.
- Ben sana hemen 20 tane Türk bulurum böyle...

http://www.youtube.com/watch?v=gfN_dBSeQEI&feature=related

Yahu bu kadar mı alakasız ve bilgisiz, takip etmessin komik duruma düşersin Rıdvan. Nasıl bir gol averaj hesabı bu...

Uğur Meleke falan gibi adamlara ihtiyacımız var daha çok bizim, Rıdvan gibilerine değil.

http://www.youtube.com/watch?v=LAnwBs6agbc&feature=related
Sosyal ağlarda paylaş

sergen'in yorumlarını ben seviyorum ya, katılmadığım çok nokta var ama parlak bir kariyeri olabilecekken sürekli sürünen bir adamın pişmanlık duymuş hali olduğundan ötürü özellikle futbolcuların böyle nasıl desem durumları vs. hakkında çok doğru yorumlar yapabiliyor.

Taktik, teknik yorumları bazen saçmalıyor ama futbolcunun halinden çok iyi anlayan yorumları var Sergen'in
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Taktik, teknik yorumları bazen saçmalıyor ama futbolcunun halinden çok iyi anlayan yorumları var Sergen'in

ya bırak abi o pişmişlikten geliyor niye diyeceksen 3 sene önce eskişehir'de oynuyorken adam metin diyadin antrenör. Tüm takım toplanmış taktik anlatıyor metin,sergen'ide çağırıyor. Sergen'nin cevap ''-acelesi ne hoca bir ara bakarız'' diyip altılı oynamaya devam ediyor. Metin'de kadro dışı bıraktı sergen'i bu gibi olaylar yüzünden yönetimde metin'in sözleşmesine son verdi hemde 1.'iken takım :)

Yani demek istediğim sergen'in artisliği o. -Ben kendimi harcadım -bende bu yollardan geçtim -kendime baksaydım şuan bilmem nerdeydim vs vs...

Adam hala aynı kumarbaz,aynı kişilikli sergen yani sergen bu baba öğütlerine bir son versin komik bir görüntü çiziyor...
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

osman tamburacı diyen adam da fenerbahçe'nin 10 kişi birini (gsidi sanırım) yenmesi üzerine "10 kişi kalan takım daha iyi oynar, o yüzden normal yenmesi" demiş bir adam.

bu lafın altında yatan anlam önemli. bu kadar basit, düz haliyle algılanacak bir söz değil. 10 kişi kalmanın götürüleri olduğu gibi, maçın dengesini değiştiren çok büyük etkileri de var. Örneğin geçen sezon oynana Barcelona-Inter maçında, Inter erkenden 10 kişi kalmasaydı turu geçme şansı daha azdı. Inter normal oyunu ile Barcelona karşısında zorlanan bir takım. Ama ne oldui 10 kişi kaldılar ve Mourinho gerektiğinden fazla kapatarak takımı, turu geçmeyi başardı.

Önemli olan kırmızı kart çıktığı anda maçın nasıl seyrettiğidir. Eğer bu bir gs-fb maçıysa bunun etkisi normalden çok farklı olur. 7 kişi kalan Galatasaraya 1'den fazlasını atamayan bir Fenerbahçe örneği var mesela. Futboldan başka etkenlerin devrede olduğu müsabakalarda kırmızı kart, kartı görenin aleyhine çalışmayabilir.

Bir başka örnek daha vereyim, maç berabereyken ve maç ortadayken taraflardan birine kırmızı kart çıkması, maça 11 kişi devam eden takım üzerinde baskı oluşturur. Çünkü iş artık yenmekten öte, 10 kişi kalmış bir takımı yenebilme olmuştur ve oyuncu "basit" olarak görülen şeyi başaramayacak olmanın korkusu ve baskısını üzerinde hisseder.

Üçüncü bir örnek de önde götürdüğü maçta kırmızı kart gören bir takım için söylenebilir. Bu örneğe en yakın örnek Young Boys-Fenerbahçe maçıdır. Eğer Fenerbahçe ilk yarıdaki gibi Fenerbahçe olmaya çalışsaydı ve kendi futbolunu ortaya koymaya çalışmaya devam etseydi, Young Boys o maçı alırdı. Ilk yarı zaten bize bunu göstermişti ki Kazım kırmızı kart görerek Aykut Kocaman'ı frenledi.

Yani şu Tamburacı'nın basit lafının altında daha bunun gibi milyonlarca örnek var. Futbol müsabakaları yaklaşık 50 tane adamın psikolojisinin farklı farklı cereyan ettiği bir 90 dk. olarak kabul edilebilir. 11'e 10 oynamanın sayısal farkı kadar basit değildir bence futbol.
Sosyal ağlarda paylaş

10 kişi kalmak her zaman dezavantaj değildir.
1-)Takıma psikolojik bi etki gelir,daha fazla koşar mücadele eder hırslanırlar genelde.
2-)Fenerbahçe maçındaki gibi durumlarda defansa çekilir takım ve kontra atak futbolu yeri gelir daha başarılı olur.
3-)Gerçekten 11 kişi olan takımda baskı oluşur çünkü 10 kişiye yenilmek,10 kişiyle berabere kalmak ağır eleştirilerle sonuçlanır genelde.
4-)Kırmızı kartı gören Guiza,Selçuk,Kazım,Mustafa Sarp,Barış,Ayhan ve benzeri bir adamsa zaten 10 kişi oynayan takım sürekli rakibe top kaptıran oyuncusundan kurtulmuş olur ve daha iyi futbol oynamaya başlar.
Neyse kısaca saçmalamayın lan 10 kişi kalmak dezavantajdır heryerde sadece zaman zaman iyi sonuçlar verebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

abi lutfen 10 kişi kalmanın bazı zamanlarda avantaj sağladığını savunma şurda. dediğin şeylerde eğer o takımlar 11 kişiyle aynı şeyi yapıyo olsaydı 10 kişilik hallerinden daha mı iyi olucaklardı cidden??

basketbol oyna

iyi oku

yine de yeniden yazıyorum. 10 kişi kalmak takım oyuncularını birşeyleri yapmaya zorlar. teknik direktörü alternatifsiz bırakır ve yapılması gerekeni yapmak zorunda bırakır. 11'e 11 oynanan öaçta yapmak istemeyecegi (dana savunması) gibi şeyleri yapmak durumunda kalır.

biraz daha futbol oyna. izleme, oyna, o zaman anlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...