Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dün 2v2 yapıyodum protos void carrier gitmiş ama önden stalkerlarla destekliyor. 150 tane marine 2/3 upgradeli arkasında 5-6 medivac ile buna bi girdim stimpack açıp elemanda hava namına bişi kalmadı 2 ach aldım 500k healleme bide 300 de yanımdaki elemanı heallemişim :D
Mesaj tarihi:
Bilmiyom ama son 2 haftadır insanların oynayışları pek bi değişmiş gibi geldi. Base savunması ve radar oluyo sürekli biyerlerde. Hani ilk zamanlar hurraaa falandı da bilmiyom ya invis olayı sıkındı tamamen
Mesaj tarihi:
oyun late'e kalınca toss mass voidray e geçiyor,zergte nitekim corp/brood spamlamaya başlıyor,ben bc gidersem direk gg oluyorum,thor / viking gidersem imkanı yok yine dengeleyemiyorum ki hani karşıdan hızlı expand attığım ve karşının expandlerini harrasladğm oyunlardada durum aynı,özetle terran ile latede bu duruma ne yapabilirim hiçbir fikrim yok,nerede hata yapıyorum :S
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

void ray'in olayi hp'si cok olan unitelere karsi bonusu olmasi. en iyi counter'i da marine. mass void ray'e mass marine ile cook rahat cozum bulabilirsin.

marine i tam çözüm değil de çözüm çabası olarak görüyorum açıkcası,adam bodozlama girerse ki çok nadir olan bi olay ,evet çözüm olabiliyor ama base in arkasından vur kaç yapa yapa çaresizlk içnde göt yırtıyorum.
brood'a marinenin imkanı yok ztn,range i yetmiyor
Mesaj tarihi:
mass marine'in de sonuçta aynı mobilitesi yok. o açıdan çok kötü. terran'ın gerçek anlamda bir counter'ı yok yani. bi ana base'e dalar, sonra gider expansion'a dalar, oradan gider 2. expansion'a dalar, mal mal marine'leri koşturursun ordan oraya.

void'ler charge up olduğunda da en az 1.5 katı viking olması lazım terran'da.

kısacası terran'a karşı bence imba bir ünite void ray. hele yanında stalker basmışsa bolcana, oh oh oh harika oluyor.
Mesaj tarihi:
aynen öyle sabonis,zaten çok sabır gösteremiyorum,gg yazıp çıkıyorum da,terranın late olayını ya bn kavrayamadım yada terran mmm çekip en kısa sürede oyunu bitirmeye çalışmak zorunda,pehhh diyorum.
Mesaj tarihi:
eger aklinizdan gecen ayni mobilite ve daha yuksek damage'se oyle bir unite yok.

eger istiyorsaniz turret dikebilirsiniz, 5'er turret expansion'lari cok rahat korur marine'ler gelene kadar. yok adam 5 turret'i rahat alacak sayida void ray yaptiysa marine + viking yapabilirsiniz. her turlu daha cost effective olur.
Mesaj tarihi:
void ray nası kite'lanıyor yahu? daha hızlı, acceleration'ı da daha hızlı. ayrıca viking'in ne kadar yavaş ateş ettiğini de unutmayalım.

inanılmaz iyi mikroyla belki bir ihtimal edilebilir ama hiç zannetmiyorum. en ufak bir lag, ufacık bir tık hatası, 0.2 saniyelik bir geç kalma falan zaten olayı bitirir. ama zaten mükemmel mikroyla bile olabileceğini zannetmiyorum.
Mesaj tarihi:
menzili 6 7 değil, rangi uzamıyo ama hareket ederken hedefi önündeyse saldırabiliyo.

hiç dmg almadan kitelamak mümkün, tabi birazda lag'e basıyo
Mesaj tarihi:
scorch said:

voidrayleri base arkasında rampaya saklıyorlar diyorlar halen voidleri marine le almak cok kolay rörör diyen insanlar var yakalayabilirsen alıosun evet.. "YAKALAYABILIRSEN"

sen de adamı dağa taşa kadar kovalama. adamın vuracağı noktalara yerleştireceksin marineleri. mine lineler vs.

voidler it gibi pahalı birim, eğer çok void basmışsa kara ordusu yoktur. gidin drop yapın adamın feleği şaşar.
Mesaj tarihi:
benim range de anlamadığım bir halt var. Adama sağ click yapıp veya ataklı yürüyerek saldırma arasında rangesel bir değişim varmıdır ? Challenge da sentry li bir bölüm varya askerler geliyo ordan buradan, youtubeda baktım marineler gelirken adam blocklayıp bayırı biraz geçecek şekilde duruyor, sonra sentryler atak verirken marineler bönbön bakıyo. Ama ben A click yapıp bayıra yürürsem marineler vurmaya başlıyor ne hikmetse.
  • Yeni Oluştur...