di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Hastaneden geliyorum. Sikayetim belliydi benim zaten. Burun etlerimde buyume var. Radyo frekans ile kucultulmesi gerekiyor ve bir an once olmasi gerekiyor zira ileri seviye uyku apnesi var ve gun icinde oturdugum yerde nefes nefese kaliyorum. Anlattim doktor hanima durumu, ikna oldu, sonra "yalniz once bi alerji testi yapalim, emin olalim, operasyonu bosuna olmus olma" dedi, kabul ettim. Yan tarafa gectim hemen, randevu istiyorum su testler icin dedim. Kiz acti defteri, 4 Ekim'e adimi, 4 Ekim kismini da bana verecegi kagida yazdi. 7-8 dakikalik alerji testi ulan. 4 Ekim ? "Heralde ajanda eski, 4 ekimi sadece adimi bulabilmek icin ekliyor" diye dusundum ve "Gercek test tarihi o degil degil mi ?" diye sorma gafletinde bulundum. Sanarsiniz ki anasina kufrettim. Vay efendim saka yapiyormus gibi bir hali mi varmis, insanlar burda calisiyormus bos bos oturmuyormus. En son "Oyle olumcul bir hastaliginiz yok zaten" dedi, kayisi kopardi. Saydim biseyler ciktim. Sonuc, ya 4 Ekim'e kadar beklicem -gecenin bi vakti bogulmazsam- ya da gidip ozel hastaneye domalicam. Yeni iyilestirilmis hastanenin anlami bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 o bişey mi? ben diş için gittim. Kasım 2011 dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 tr'de yaptırmayı ciddi ciddi düşünmeniz gereken bi olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Abi 2 ay sonra ozel sigortam otomatik baslayacak zaten. Bekleyemeyecek hale geldigimden gittim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 türkiyede sağlık = para hastalıgı ağır olan bir tanıdıgımıza 2 ay sonrasına dediler.adam öldü 1 ay sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 hmm özel sigorta sağolsun en azından bir ay erken olacak işin o halde.. yani ekim yerine eylül.. acilin ne olduğunu anlamayıp yaralı hastayı bile 3-4hastane gezdiren bir sağlık sisteminden fazla bir şey ummamak gerek. keza aynı şekilde gelen hastanın memnuniyeti diye bir olay da söz konusu değil. her biri kraldan çok kralcı.. tabii özellerde de aynı durum var.. misal başkent üni. hastanesi.. kardeşimi gördük mr'a.. adamlar fazla para alsın diye yapmadıkları kalmadı.. adımımı atmam bir daha. acıbadem'in paragöz olduğunu düşünüyorsanız bir deneyin. inanın türkiyenin en muhteşem "hey kaz geldi, pardon hasta geldi" mekanı olduğunu yönünde bir izlenim bıraktılar. gerçekten de sağlık=para bu ülkede.. çoksaolsunlar. süper çalışıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 ozeller her onune gele nsigortaliya anjiyo yapiyor sifa niyetine rezalet saglik sistemi, memurlar dahada rezalet gecen hafta askerlik icin gittim, sube beyoglu ama sutlucede ben maltepede oturuyorum o yolu cektim, guya asker cocuguyzu torpilliyiz 4 gunde zor hallettim isimi 9-12 calisir 12-1 oglen arasi ama sistem kesik diye 2 ye kadar bekletir, 2-3 arasi isini hallettin halettin cunki hastane 3.5 a kadar acik ama doktorlar 3 de arazi oluyor bide bi sivil memurlar vardi askeri hastanede, binbasi geliyor naber nasilsiniz, gec otur filan modunda, sivil memur geliyor KAAALK, YURU, DURMA BURDAAA, YANASSSSSSSSSS, CIKHH DISARIHHHH, bi hemsire vardi saat olmus 2.40 "BU SAATTEN SONRA ISLEM YAPMIYORUZZZ" dedi dedim daha kapanmadi, 3.5 resmi mesai bitimi burda "AMA BURASI ASKERIYEEEEE, HERSEY BURDA EMIRLE YURUR" tepemin tasi bir atti, asker cocuguna emir komuta zincirinimi anlatiyorsun, senin gibi bir sivri subede hakkimi yedi kuvvet komutani girdi araya soke soke aldim geri, gerekirse bugun burasi icinde ankaradan bir pasa bulur hallederim dedim, o edepsiz cazgir hemsire seker kiz candy oldu, takir takir yapti isleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 7-8 dakikalik alerji testi evet dogru bekleme almanyada 3 dakka felan (genelde hemen yan odada yapiyorlar). en fazla 10 dakka. az gelmismis fakir ülke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 turk saglik sistemini savunmak gibi olmasin ama adamlar 4ekime kadar doludur, ondan 4 ekim yazmislardir. 3gun atlaya atlaya randevu verdiklerini sanmiyorum. bi de o sekreterlere o kadar cins insanlar geliyor ki, izlerken ben sinirleniyorum. muhtemelende senden once bayagi cins biri gelmistir ordan kalan sinirdir sekreterdeki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 tabi şöyle de bir şey var. Babam gecenin bir yarısı şiddetli mide ağrısından dolayı Vakıf Gureba aciline götürdüm. Gece 2 miydi 3 müydü ne. süper ötesi ilgilendiler. Anında kan - idrar tahlili. Akabinde ağrı kesici iğneler falan. Ağrı dindi. Bırakmadılar bizi. Sabah uzman gelip baktı. Öyle taburcu oldu babam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 valla kan alma konusunda göztepe ssk'dan falan memnunum hemen alıyolar kanı,aynı gün veriyolar sonucu. ama eğer bi ultrason falan çektirmeye kalkarsanız,ki bu götü kırık ultrason yani 5-7 dakikalık bi işlem. en erken 3 ay sonrasına randevu veriyolar. adam o 3 ayda kanser falansa,geberdi gitti zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 her hastaneye 1 endüstri mühendisi(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 ingilterede daha berbat olabilir bu sağlık sistemi =P herneyse, özel sigorta doğuştan gelen salaklıkları ameliyat etmiyo sanırım. burun eti de buna dahil sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Belli bir suredir ozel saglık sigortan varsa dogustan gelen hastalıklar ile ilgili testleri ve ameliyatları da yapıyorlar. Bu arada yaptırmak istedigin ameliyatı babam yaptırdı ve saglik sigortası karsıladı. Fakat hatirladigim kadariyla lux ameliyat sayılıyor, bu sebeple yeni yaptircagın saglık sigortası karsılamayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Evet. En az 9 aydir ozel sigortaya sahip olman gerekiyor. Ozel hastane bu skindirik alerji testi icin 310 lira istedi bu arada. Bir sekilde hallettim bu arada hem testi hem operasyonu ama hatir gonul koyarak. Lakin ne ilkti bu hastaliklar ne de son olur. Ricanin, hatrin da bir siniri var haliyle. En fazla iki kere olur uc kere olur. Koyayim boyle sisteme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Beyler hazır konusu var bende sorayım. Son 1-2 yıla kadar babam sağolsun yapı kredinin sigortalıydım. Şimdilerde bilmiyorum durum nedir ama koca adam olduk artık. Kendim için bir sağlık sigortası düşünüyorum. Yataklı kısmı limitsiz olsun ayaktakileri zaten ssk fln hallederiz kolay iş orası. En uygun sigorta hangi firmanın bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Fiyat/kullanim orani uygun olan sigortalar yillik 1600 lira civarina denk geliyor. Anadolu Sigorta'dan sunduklari paket teklifleri icinde vardi boyle bisey. Limitsiz yatarak tedavisi var, geri kalan herseyi limitli. Normalde sinirsiz muayne olup her seferinde %80'ini sigorta sirketine odetebiliyorsun. Boyle ucuz pakette onun da yillik belli bir limiti var. Kolay hasta olmuyorsan tercih edebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 ShadowFax said: tabi şöyle de bir şey var. Babam gecenin bir yarısı şiddetli mide ağrısından dolayı Vakıf Gureba aciline götürdüm. Gece 2 miydi 3 müydü ne. süper ötesi ilgilendiler. Anında kan - idrar tahlili. Akabinde ağrı kesici iğneler falan. Ağrı dindi. Bırakmadılar bizi. Sabah uzman gelip baktı. Öyle taburcu oldu babam. vakıf gureba acilde 5 ay kadar çalıştım şimdi birden görünce bunu gururlandım . =) orda da ameliyat günü acil ameliyat haricinde 5 ay sonra ya veriyorduk ultrason 3 ay falan ama inanın akşam 7 ye kadar amelyathane den cıkmıyorduk . yine de doluydu . onun dışında uyku apne sendromuna acil bir hastalıgınız yok demesi sekreterin .. bu ülkede herkesin kendini doktor sanmasıyla ilgili saçma sapan bir durum ben boş yere okudum çünkü o kadar kitabı ülkede doktor yetersiz ( öle ki ben bugun 200 hasta baktım ne kadar saglıklı bir durum bu inanın yarısında ne oldugunu ben bile bilmiyorum ) hastane yetersiz . insanlarımız cahil hastalık hastası . performans sistemi diye bişey cıkardılar para kazanabilmek için o aletlerin devamlı çalışıyor olması lazım . doktor istemese tahlil başhekimlikten hastanenin gelirini azaltıyosun tahlil iste diye emir geliyor . kaldı ki bu durumda ki bayan doktorun dediği cok mantıklıymış hastasını düşünmüş boş yere amelyat olmasın diye ama gel görki sistem saçma bir de bunlar iyi hali öle düşünün . şuan da mecburi hizmet nedeni ile tokattayım da =) gelim istanbul a ankaraya hepinize erkenden gün vercem söz =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 açılın beyler sahibi geldi. bildiğin vajina operatörü bu adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Valeron said: ama eğer bi ultrason falan çektirmeye kalkarsanız,ki bu götü kırık ultrason yani 5-7 dakikalık bi işlem. en erken 3 ay sonrasına randevu veriyolar. adam o 3 ayda kanser falansa,geberdi gitti zaten hastanelerde sadece bir makine olunca öyle oluyor. götü kırık ultrason değil işte düşündüğün gibi. herkesi 5 dakikada işini bitirip çıkartmıyorlar, sakız satmıyorlar ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Herkes sanıyor ki hastanelerde sonsuz imkan var, doktorlar sadece çalışmamak için böyle işler yapıyor, memurlar sadece kıllığına (o an dünyanın en önemli hastası olan) sizi sonraya atıyor. abicim hastanelerin durumu boktan , yeterli ekipman devlet hastanesinde yok. Doktor desen devlet sürekli sıkıştırıyor, kötülüyor üzerine kendisinin insanlıkta 10 da 1i bile etmeyecek biri gelip ona artislik yapıyor orada. Doktor moktor da o da insan sonuçta, onun da diğer insanlara göre biraz daha fazla olsa da bir sınırı var. Hiç şimdi çocuk gibi "ama o zaman doktor olmasaydı" demeyin, istemese 6+4 okuyup olmazdı zaten. Babam doktor, günde 150 hasta baktığı oluyor. Jinekolog kendisi (Yukarda vakıf gurebada çalışan bir pati de benzer örnekler vermiş) 150x2 dakika = 5 saat. orada bir hastaya 2 dakikadan fazla bakma şansı yok yoksa bir çok hastaya sıra bile gelmeyecek. Babam kaç kere"bazen daha fazla ilgi göstermemiz, daha detaylı muayene etmemiz gereken vakalar geliyor kazara 3-4 dakikaya çıkarsak sıradaki hastalar kavga çıkarmaya başlıyor" dedi ben biliyorum. O yüzden sanmayın ki hastanedeki herhangi bir personel size isteyerek zulüm ediyor. Hemşire odalarındaki konuşmalardan biliyorum, insanların onlara davrandıkları gibi davransalar kimse korkudan hastaneye gidemez. Suç tabi hastalarında değil, sağlık sistemini bir türlü oturtamayan bir de üzerine daha da bozmak için elinden geleni yapan devlette. Tayyipi küçükken doktorlar mı dövdü nedir bu nefreti anlamadım valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Yalniz dikkatini cekerim, doktor durumu ayri, laborant durumu apayri burda. Online randevu sistemi resmen ilac gibi geldi. Maksimum 2 hafta sonrasina randevu alabiliyorsunuz ki ben hafta icinde sali gunu mu ne aldim randevumu. Persembe de gidebiliyordum ama gitmedim, cuma daha musaitti benim icin onu sectim. Doktor muayne ettiktek sonra randevulari alan tipin yanina gittim, baktim bombos oturuyor, gazete falan okuyor. Randevu istedim 4 ekim dedi. Gercek tarih bu mu dedim -ki saka mi bu der gibi de degil, biliyorum sabahtan aksama kadar nelerle ugrastiklarini- dunyanin lafini yedim. Haliyle operim boyle askin izdirabini. Salla basi al maasi durumu resmen. Ikincisi de madem yetistiremiyorlar, makina ya da eleman bulamiyorlar acsinlar ihale, outsource etsinler. Benim gibi orta direk kisilere "biz yaparsak testi beles ama 4 ay sonra, su kisi yaparsa 10 lira ama 4 gun sonra" dese kosa kosa giderim. Cozum cok da kimsenin uygulamaya niyeti yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Uludağ üniversitesi tıp fakültesi hastanesi kardiyoloji bölümünün kızıl saçlı hemşiresi hanfendi.. Madem konusu açılmış ben de sana yazayım bikaç bişey. Anlıyorum sen de insanlarla uğraşıyorsun, ve insanlarla uğraşmak çok zor birşey biliyorum. Fakat, sen hemşiresin yavrum. Doktormuşsun gibi (ki doktorlar bile yapmıyor bu tutumu genelde, insan gibi yaklaşıyorlar) burnu havada triplerin var. Lan en fazla ekg çekiyosun randevi falan veriyosun lan. Niye sana soru soran insanlara bir saat dönüp de cevap vermiyosun? Niye insanlar sana yol yordam sorarken sen arkadaki arkadaşına kayınvalidenin aldığı hediyeyi anlatıyosun. Vaktim olsa yazıcaktım şikayet dilekçesi de dersim vardı dua et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 hangi hastane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar