Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Yardımcı olabilecek müzisyen yada dalgıç arkadaşlar varmıdır ? Nefesinizi nasıl uzun süreli tutuyorsunuz.Hep imrenmişimdir becerebilenlere. Bir kaç ay sonra diving derside almayı düşünüyorum o yüzden önemli. Net'te inceledim ama bir çok sonuç çıktı , açıkcası aklım karıştı biraz.Uzman tv'ye fln. da baktım birşey bulamadım. Diyafram kullanarak nefes almanın Hem sağlım hemde diksiyon açısından da önemli olduğu söylenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 balon şişir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Kalp atış hızını azaltmak için yoga falan yapıyorlardı herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Bende hep merak etmişimdir. Ciğer hemen zorlanınca nefesi bırakmamak gerek diye acaba ciğer zorlanmaya başladıktan ne kadar daha devam edebiliriz ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Derin nefes almak değişik bir mevzu aslında. Çoğu insan derin nefes almıyor, anestezi olayında falan derin nefes alan insanlar daha rahat uyanıyormuş, yada en azından doktorlar öyle söylüyor. Türkiye'ye uzak doğudan bir aikido senseisi gelmiş bir süre önce. En başta nefes antrenmanı yaptırırken yeniler çok zorlamasın demiş ona rağmen nefes alıp verme sırasında bayılanlar olmuş =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 ben sörf yapan elemanların ciğer genişletmesini izledim.şimdi elemanlar elllerinde kaya ile suya dalıyorlar ve suyun dibinde yürüyorlardı.yada paralel olarak denize yavaş yavaş dalıp çıkıyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 e beyne fazla oksijeni basarsa appler öle olur dfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 flash haber izle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 önce havayla karnını şişirmeyi, sonra da ciğerlerini doldurmayı dene. diyaframa hava almanın bi yolu hızlıca burundan nefes almaktır. bi de sırtüstü yatarak nefes alırsan diyaframa daha rahat gider, karnın şişince hızlıca bi nefes daha aldın mı ciğerlerin de havayla dolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2010 gürliyceksin. bolca gürlersen kükrersen ciğerlerin acılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 kosarak bile nefesini daha uzun sure tutmanı saglayabilirsin cigerleri genisletip acıyon snucta.. bizim su altı sporları takımı haftada 2 kosuyodu.. tabi kosarken nefes egzersizleri wardı.. iste nefes almadan kosma derin nefes alarak kosma bilmem kac sn nefes alarak kosma gibi bunları bi arastır istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 ölürsün geyik bir yana diyafram kontrollü nefes almak bir çok açıdan faydalıdır. uzun uzadıya anlatmanın bir manası yok sana diyaframını kullanamıyorsan en kolay yoldan kullanmanın bi kaç güzel yöntemini söylicem. diyaframa direk nefes almak normal bir insan için pek kolay olmaz çünkü o bir reflekstir ve refleksini kontrol etmesini öğrenmen lazım. diyaframı kullandığın en akla kolay gelen yer kahkaha atma olayıdır. kahkaha atma sırasında aldığın nefes direk diyaframa gider yada ani bir durumla karşılaştığında kendini kastığın sırada refleksle aldığın ilk nefes ciğerlerden çok diyaframa gider. kontrol etmek istiyosan sık sık derin şekilde hızlı bir biçimde ilk nefesleri al. yani şey gibi düşün "hhuup" diye içine çektiğin ilk nefes ciğerlerine değil diyaframına doğru gider bu yöntemi kontrol edinceye kadar sürekli tekrar et. kahkaha at boş boş ses çıkartmadan buda direk diyaframı kontrol etmen açısından sana yardımcı olacaktır. ve nefesi alırken midene doğru almaya çalış sanki ciğerlerine biri oturuyormuş gibi hep alta doğru düşünerek çalış kısa zamanda kullanmaya başlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 http://www.livestrong.com/lunge-exercise/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 profesyonel dalanlar tek nefes almazlar 2 küçük 1 derin nefes şeklinde alınıp dalınır ciğerlerin çalışma sistemiyle alakalı bi durum bu sigara içmeden önce baya iyiydim o işte şimdi 1 dk zor tutarım sanırım.. PS : su dışında nefes tutup vay a.q dünya rekoru kırdım diye düşünme suyun içinde dengeler çok farklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 bu sıcaklarda denemeyin ölürsünüz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 bence nefsini tutabilmek daha önemli, değil mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 küçükken nefes tutma yarışma yapıyorduk arkadaşlar arasında. biraz fazla tutunca bayılmışım :)hatta baygın haldeyken bile nefesimi tutuyormuşum :) dilimi çekmişler kurtulmuşum böyle bi anı işte :D (Ölüyormuşum Lan!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 nefesini uzun süre tutmak ile suyun altında nefesini tutmak arasında baya bi fark var. suyun altında sadece nefesini tutmak değil oksijeni efektif şekilde kullanmakta önemli. gereksiz hareketlerden kaçınmak, panik içinde hareketler yapmamak, sakin kalabilmek, en verimli hareketi yapabilmek (palet vuruşları, vucudu ufaltmak, elleri kolları sallamamak) vs. iki tane güzel kitap var bu konuda. biri sanırım sualtı teorisi diye bir şeydi. gayet kapsamlıdır. diğeri de jak boeno nun kitabı. ikisini de bi oku. bir de sığ su bayılması konusunda bilgi sahibi ol çalışmaya başlamadan. standart çalışmalar: günlük düzenli egzersiz, ayrıca yorucu haftalık bir çalışma (bisiklet en güzeli ama şehirde çok zor, şehir dışına çıkılabilinir. ben yüksek irtifada zor arazide trekking yaptım çok yardımını gördüm. düzenli değildi ama olsun), havuzda, kıyıda su altında paletle çalışmalar, üçgen nefes diye bir şey var yoga çalışmalarında: 7 saniyede yavaş yavaş nefes alıyorsun, 7 saniye tutuyorsun, 7 saniyede yavaş yavaş veriyorsun, bunun çalışmasını yapabilirsin. (scuba da su altında nefes tutma diye bir şey yok bunu aklınızda bulundurarak yap bu çalışmayı - yavaş yavaş al yavaş yavaş ver şeklinde olur orda). alkol sigara bırakıyorsun tabi. bir de dalmadan önce kbb doktoruna uğra. ben dalışa başlıyorum ona göre bir muayene edin de. aslında mecburi olmalı bu ama dalış okulları nedense atlıyor şunu. acı verici bir eğlem oluyor sonra su altı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Nefesini tutarak havuz dibinde yüzme antrenmanları yaparak olabilir. Havuz yüzeyinde olmuyor, çünkü biraz baskı olması lazım. Yavaş yavaş açacaksın ciğerleri, uzun sürelere ulaştıktan sonra (2 dakika min. diyelim) 2-3 hafta boyunca her gün 1 saatini havuz dibinde geçireceksin en az 2 dakika nefesini tutarak. 3 hafta sonra 5-10 puan arası IQ artışı, ciğerlerin açılması, dikkat bozukluğunun giderilmesi ve algının artması ile sonuçlanacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 benim kuzen bu serbest dalis turlerinden birinde millidir, avrupada sampiyonasinda mi ne madalya almisti, anlatiyordu bayaa da hic hatirlamiyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Can diye bir arkadaşımız vardı Turkiye serbest dalış madalyaları vardı yıllar önce. Öncelikle göğüs kafesini genişletmen lazım ki kapasitesi artsın ciğerlerin bu da bol bol bol spor yapmak lazım demek. Bi saati vardı dalarken kullandığı basıncı falan gösteren. Bir ağzımızı saate dayayıp hava üflüyorduk en çok kim basınç yapacak diye. Biz 2 yapıyorsak çocuk 8-9 falan yapıyordu. Rakamları şu an hatırlamıyorum net ama acaip bir fark vardı arada. Daha özeti herifin ciğerleri öküz gibiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 izmir foça da askerlik yapmış bir arkadaş ; SAT eğitimi aldık biz orda ! 9 dk suyun altında gidebiliyorduk ! şahitlerim var !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 9dk biraz şüphe uyandırıyor ama 4-5 dakika tutulabiliyor. Ben tutmadım o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 adam maaşını ortaya koyuyordu da denemesini göremedim ben de. bi de 9 dk sadece nefesini tutmuyor, suyun dibinden yüzüyor ayrıca :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2010 erkeklerde 11'35" hareketsiz nefes tutmada dunya rekoru. komando da olsa 9 dakika biraz imkansiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar