Efrasiyab Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 TRde ya yangın çıkar, ya arşivler çöpe gider, vs vb, 10 yıldan uzun devlet arşivi bile dayanmıyor, geçmişim özel arşivi. Çocuğun babasını bilme hakkını alamazsın, devlet olsan bile. Ha diyorsun çocuk varolmakla babasını bilme arasında neyi seçer, e sen zaten en başta hamile kalarak çocuğa varolmayı dayatmış olmuyor musun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 E çocuklara bir sürü şey dayatılıyor sonuçta. İnsan hakları tam anlamıyla uygulanmıyor ülkemizde. O zaman ülkemizde bize yaşama hakkı dayatıldı üstüne bazı haklarımız da elimizden alındı. Hep birlikte ülkeye dava açalım? Aynı şeye geliyor. Anne olacak kişinin insiyatifine bırakılmalı böyle bir şey diye düşünüyorum. Babanın kim olduğunu bilme sebebini de hala açıklamadın, ben gereksiz buluyorum bana babalık yapmayacak bir babanın kimliğini bilmeyi. Neyse tekrar edip duruyoruz kendimizi ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 ya devlet tarafsız kalmak zorunda. anlamayacak bişi yok bunda. o çocuğa bilmem kim babalık yapmamış, yok bunun babası kral adam imiş.. kişisel şeyler.. yasa dediğin tarafsız olmalı. onun için kural budur.. makul de yani sonuçta. diğer yandan burada görüş bildirenlerin aileleri ile ilişkileri önemli rol oynuyor olabilir.. misal efrasiyab'ın babası ile ilişkileri normaldir ya da iyidir. adam "tabii babasını bilmeli diyebilir.. nilep'in babası ile ilişkileri kötüdür "ne gerenk var ya!" diyor olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Olay babayla ilişkilerin nasıl olacağı değil ki, babasıyla ilişkisi zaten asla olmayacak. Diyelim ki bir kaıdn var hamile, kocası bebek doğmadan öldü. Kocası da yetimhanede büyümüş, kimsesizmiş ailesi yokmuş. Yani çocuğa baba tarafından tek akraba kalmadı. Sadece ismini biliyor diye bu çocuk yaşarsa süper mutlu olacak, diğeri yine babasız büyüyecek, dede falan hiçbir şey olmayacak ancak ismini bilmediği için mutsuz olacak, sağlıksız büyüyecek. Bu mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Aranın kötü olduğu biri olabilir, ama sonuçta bir "babanın" olduğunu bilirsin. Ki burda çocuğuna sahip çıkmayan babalar, kötü davranan babalar olduğu için o kadarda gerekli olmadığı savunuluyor. Ama bu oran yüzde kaçtır? Yani tamam bir kısım kötü davrandıysa, büyükçede bir kısmı normal veya iyi davranıyor. Şimdi babası aşırı derecede hayvanca davranan kişiler dışında, kaç kişi, Ben babamı hiç bilmesemde olurdu, önemli olan doğmuş olmam der ki? Üstelik Biri doğal sebeblerden olmuş, diğerinde sen direk o çocuğu kendi kararınla bir babadan mahrum ediyorsun. Babası olanlar için rahat tartışılabilen bir konu, ama babası hiç olmayanlar için çok hassas bir mevzudur, ve sorsanız kötü biri olsada 1 babaya sahip olmak istediklerini söylerler. Benim bir arkadaşımdan bildiğim için düşüncem bu yönde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 @nilep: çok saçma milyarda birlik dilimlerden bahsediyor olsan dahi evet yasalara göre herhalde budur.. abi yasa bu lan.. sen istiyorsun ki kişilerin anlık durumlarına göre değişsin de "ay canıım" falan desin.. lol.. yokölebişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Hayır ben istiyorum ki o çocuğa doğma hakkı verilsin :D meeh neyse ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 çocuğu öldüren mi var? peki doğmadan önce konuşma imkanı var mı kendisi ile? ikisine de cevap hayır.. milyarda birlik dilimler üzerinden, uç örnekler üzerinden gidersek bencil bir kadının fino köpek alması gibi bir duruma gidiyor.. "ben anne olucam, bebek istiyorum ama öle de olsun, böle de olsun, saçları sarı olsun.." ben karışmam, umrumda da olmaz. ama bana bencilce geliyor bu tutum.. çocuğu sprem alan annesi bile senin kadar düşünmüyordur gibi geliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 sevda demirel'in açıklaması çok komikti abi. melez çocuklar böyle renkleri değişik oluyor o yaştaki çocuklar çok sevimli oluyor. eeeeeeeeeeeee ?!?!?!?!!? ulan çocuk 15 yaşına geldi sakalları çıktı diyelim. böyle azman gibi bi tip oldu ne yapıcan kapı önüne mi koyucan ? oyuncak alıyormuş gibi hahaha. sevimli oluyor böyle renkli falan . felaket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Kadınlar eş seçerken de türün devamını, dolayısıyla da karşısındaki erkeğin genetik materyalini düşünür. Bilinçaltında da olsa düşünür yani, bencilce de denebilir, türün ideal bir şekilde devamı için gereken mantıklı tutum da denebilir. Sonuçta o çocuğu kendi canı gibi sevecek, hem annelik hem babalık yapacak ve tüm zorlukları göze almış bir kadının o çocuğa sahip olmaya ve dünyaya bir canlı getirip ona güzel bir yaşam sunmaya hakkı var bence işte :) edik: sevda demirelin açıklamaları çok kalitesiz gerçekten ona bir şey diyemem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Abi fino örneği, verecektim ama böyle bişeyde vermiyim dedim. Vereyim, harbiden gidip babası olmasın ama çocuğum olsun mantığıyla sperm alıp evlat sahibi olacağına git pet shop'dan fino köpeği al hakikatten daha yararlı bi iş yapmış olursun bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 mani said: sevda demirel'in açıklaması çok komikti abi. melez çocuklar böyle renkleri değişik oluyor o yaştaki çocuklar çok sevimli oluyor. eeeeeeeeeeeee ?!?!?!?!!? ulan çocuk 15 yaşına geldi sakalları çıktı diyelim. böyle azman gibi bi tip oldu ne yapıcan kapı önüne mi koyucan ? oyuncak alıyormuş gibi hahaha. sevimli oluyor böyle renkli falan . felaket. amerigan versiyonu da paso evlatlık alan ünlüler.. hangisi ile ilgilenip anne sevgisi, baba şefkati vereceklerse.. param var, alırım düşüncesi sadece.. ben yine aynı şeyi söylüyorum, insanlar kendi aileleri ile olan sorunları yansıtıyorlar.. onların ki de "para ile mutluğu satın alma" sonucu olsa dahi "maddi gücüm var ve bizimkilerin yapamadığını yapıp mutlu bir aile kuruyorum" düşüncesi büyük ihtimalle.. tabii olay öle gerçekleşmiyore.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 dasaaa niye öyle diyosun, babası olmayıp da, amaan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dadada Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 nileppezdel said: böyle bir yasa gerçekten var mı? Varsa arkasındaki mantık nedir? "adam çocuğu koymuş beyler" şakası yapılmasın diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Sevda demireli doğuda bir aşirete atmak lazım dekolteli haliyle. HEm sperm bankası deneyimini canlı yaşamış olur hemde melez bol kıllı bir yavrusu olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 İsteyen istediği yerden hamile kalır, size ne yahu. Kanunla dikte edilmesi ayrı bir rekor. Yürürlüğe girdiyse hakikaten öyle hapis cezası falan varsa Arabistan olma yolunda bir adım daha atılmış, yuh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Da öyle bişey yok işte. 5 sayfa önce yazmıştım yine yazayım, bu hizmeti vermeye planlayan sektörün guerilla marketing çalışması o cCcTuranCcC geyikleri. Hapis cezası vs. de hamile kalanı değil, görevini ihmal eden görevlileri kapsıyor. Malpractice önlemi bi bakıma. Tüp bebekle çocuk sahibi olmanın regülasyona tabi olması/olmaması başka bi konu, regülasyonları beğenmeyen çevrenin işi siyasete çekmesi başka konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Efrasiyab said: Her insanın babasını bilme hakkı vardır. Bir insanın bu hakkı bir kadına bırakılamaz. Çocuk sahibi olmak isteyebilir, tonla yol var, hatta özellikle birinden sperm isteyebilir, ama kim olduğunu bilmediği birinden çocuk yapmak sadece çocuğa zarar verir. Hem babanı bilip hemde çocuk babasını bilmesin ne olacakki demek, sıcak evde oturup, soğuğun ne zararı varki demeye benzer. Olay babası iyi-kötü insan olayı değil. Kan bağı olayı. yetimhanede olan çocuk da babasını bilmiyor. kapatalım oraları. yaşasın kan-bağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Keşke açıp baksaymışım yönetmeliğe yahu haberden sallayana kadar. Soybağını "Türk soyu" olarak almaları bambaşkaymış haheahahah. Şimdi anlaşıldı mevzu. Hukuk politikası tercihi meselesi (asla eskimeyen generic hukukçu kıvırmalarındandır, hastasıyım), politik bir yanı yok pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 arcane said: İsteyen istediği yerden hamile kalır, size ne yahu. Kanunla dikte edilmesi ayrı bir rekor. Yürürlüğe girdiyse hakikaten öyle hapis cezası falan varsa Arabistan olma yolunda bir adım daha atılmış, yuh. da konu kadına kısıtlama koymak değil. doğacak cocuğun, ebevynleridnen bağımsız hakları var. insan cocuğun sahip değil. Naıl hayır benım cocuğum okuma yazm öğrenmiycek gitmiycek ilkolula ortaokula diyomiyosa, babasız büyümeye zorlama hakkıda yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 öyle bişeyler var yav, tek ebeveyne evlatlık filan da verilmez mesela falan filan, mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 dasaaa said: amerigan versiyonu da paso evlatlık alan ünlüler.. hangisi ile ilgilenip anne sevgisi, baba şefkati vereceklerse.. param var, alırım düşüncesi sadece.. ben yine aynı şeyi söylüyorum, insanlar kendi aileleri ile olan sorunları yansıtıyorlar.. onların ki de "para ile mutluğu satın alma" sonucu olsa dahi "maddi gücüm var ve bizimkilerin yapamadığını yapıp mutlu bir aile kuruyorum" düşüncesi büyük ihtimalle.. tabii olay öle gerçekleşmiyore.. bu bile değil, ciddi sayıda insan sırf hakimiyet duygusu icin. zamanında ailesinin üstünde kurduğu güc dengesinin diğer tarafına gecmek icin. aidiyet duygusu icin, toplumsal kabul icin vs vs vs cocuk sahibi oluyor. doğal yollarla, tüple, evlatlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 "Rahim tahliyesi ve sterilizasyonu hakkında kanun" bile varken. Sperm bankaları ile ilgili bir yasanın varlığı beni şaşırtmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Rahim tahliyesi ve sterilizasyonu adında herhangi bişey olması bile tedirgin bi durum, o ne lan ürperdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Rahim tahliyesi yangin anlarinda mi yapiliyor acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar