Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boy uzatma mevzusu

tuna833

Öne çıkan mesajlar

0ne said:

@Dartanian

Neden benim buraya mesaj atmam senin ve kankalarının hoşuna gitmiyor, banlenicek bişey de yazmıyorum, onun da bi içerlenişi var heralde.

Bide anlayın artık "Beni öldüremedikçe güçlendirmeye devam ediceksini"

http://www.uspoliticsonline.com/attachments/breaking-news-politics/9706d1239238197-china-russian-spies-infiltrate-american-electric-grid-candlejack.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

86 falan ne ya
erkek için 1.90 dır nettir
sorana 190 dersin en temizinden statü gibi

kız için minyon ideal daima, gizli pedofil arzularını bastırmak için
ama uzun kızda ilginç olabilir bilemiyorum

1.85 civarı iyi, sonrası bozuyor erkekte. 1.90 falan gereksiz olmasının yanısıra kötü. Her yerde eğil kambur dur, arabaya koltuğa sığama falan, gerek yok. Üstelik hele bi de minyon kız diyosun arada 30-35 cm fark olacak, görüntü çirkin en başta.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

Law said:

0ne said:

yaş geçmiş artık, ben lise 1 de iken baslamıstım basketbola sırf boy uzatmak için, lise 4 e kadar oynadım 1.60 dan 1.86 falan oldum, tabi bol bol süt peynir yumurta ile beraber.

Senin boyun basketbol oynamasanda yine 1.86 olacakdı, basketbol oynaman sadece seni fit kılmış, iskelet sisteminin daha dik durması için kas sistemini güçlendirmiştir. Ve potansiyelin olan 1.86 ya daha rahat erişmeni sağlamıştır. Futbolda oynasan veya jimnastikde yapsan yine boyun 1.86 olacakdı.

Sen o süreçte basketbol oynadığın için boyunu basketbolun uzattığını düşünüyorsun sadece.

evet abi onla alakası yok,sen zaten 1.86 olacakmışın.
ben de kaç sene dsi'de oynadım ama kısayım yani 1.64.

ben lise 1 de 169 dum 27 yaşımdayım şimdi 168im. bende bir gerilik var abi
Sosyal ağlarda paylaş

yoklamada da kendin ölçtürüyolar, en azından bizde öyleydi, o yüzden çok ümitlenme :)

Bunun dışında basket direkt olarak öyle dikkate değer bir boy uzatmaz, basket oynayanların uzun olduğunu görünce insanların söylediği bir varsayımdır bu, ama atladıkları şey o adamlar basket oynadıkları için uzamıyorlar, uzun oldukları için basket oynuyorlar :)

Yine de sürekli olarak basket, voleybol gibi zıplayıp bir yere erişmeye çalışmalı sporlarla uğraşanlarda 4-5 cm kadar boy fark edebilir.

Kimsenin genetiğinde "sen 1.72sin sen 1.87sin" yazmaz. Genetik bir potansyeli belirler, bir aralık belirler (anasına babasına baktık 1.70le 1.80 arasında olacak bunun boyu der gibi mesela) onun ne kadarına ulaşacağın ortam koşulları (kamburluk vs), beslenme, vücut aktivitesi ve ergenlik dönemiyle alakalıdır. Ama 1.60lık adam 1.80 olmaz yani, birkaç cm oynar. Özellikle beslenme önemlidir.

Bunun dışında erişkinlerde insan boyu gün içerisinde de 1-1.5 cm değişir. Sabah kalktığında paralel uzun yatıştan dolayı tam boya ulaşmışken gün içerisinde dik dura dura omurların arasındaki tabakaların sıkışması sonucu 1 cm kadar bir kısalma gözükür.

Bir de tabii yaşlandıkça boy kısalması var.
Sosyal ağlarda paylaş

Kadınlarda kemik erimesi çok oluyor özellikle menapoz sonrası. O dönemden sonra kalsiyum vs alımlarında dikkat etmeleri gerek birde sağlıkları elverdiği müddetçe spor. Kemik yoğrunluğunu korumak maksadı ile

Bir tek japonyada kadınlarda bu durum çok nadir görülüyor, sebebide soya fasulyesini çok tüketmeleriymiş.

"Kemiklerin teşekkülünde büyük rol oynayan kalsiyum, soya fasulyesinde süte nispeten iki mislidir. Buna ilaveten bol miktarda fosfor, demir, bakır, manganez, potasyum ve sodyum ihtiva eder.

Soya fasulyesi, vücudumuzun muhtaç olduğu protein bakımından da zengin ve mükemmel bir gıda maddesidir. 453 gramlık soya ununda 31 yumurtanın, 6 büyük şişe sütün veya 900 gramlık kemiksiz etin ihtiva ettiği kadar protein bulunduğu laboratuvar deneyleriyle tespit edilmiştir."
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Kadınlarda kemik erimesi çok oluyor özellikle menapoz sonrası. O dönemden sonra kalsiyum vs alımlarında dikkat etmeleri gerek birde sağlıkları elverdiği müddetçe spor. Kemik yoğrunluğunu korumak maksadı ile

Bir tek japonyada kadınlarda bu durum çok nadir görülüyor, sebebide soya fasulyesini çok tüketmeleriymiş.

"Kemiklerin teşekkülünde büyük rol oynayan kalsiyum, soya fasulyesinde süte nispeten iki mislidir. Buna ilaveten bol miktarda fosfor, demir, bakır, manganez, potasyum ve sodyum ihtiva eder.

Soya fasulyesi, vücudumuzun muhtaç olduğu protein bakımından da zengin ve mükemmel bir gıda maddesidir. 453 gramlık soya ununda 31 yumurtanın, 6 büyük şişe sütün veya 900 gramlık kemiksiz etin ihtiva ettiği kadar protein bulunduğu laboratuvar deneyleriyle tespit edilmiştir."

kemik erimesi olmamasi icin menapoza girilmeden hatta 14-21 yas araliginda kalsiyomu bolca almak gerekir cunku kalsiyumun kemiklere baglanmasi icin östrogen hormonu gerekir yani menepozdan sonra istedigin kadar süt ic fayda etmez
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...