Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

acemiye tavsiye =p

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

arabayı titretene kadar kaldır debriyajı frenden kaldır ayagını hemen yatay bi hareketle gaza indir araba ileri atar zaten 1.2 motor oldugu icinde gazı baya vermen gerek kalkar sonra araba

zaten gaza bastıgın kadar debriyaj ayagını kaldırmaya calısır sonra tak 2 ye devam et 1.4 motoru bile onermiyorum işkenceler
Sosyal ağlarda paylaş

1.2 araba biraz zorlar kaldırırken, gazı biraz daha fazla vermen gerek. Birde kavrama noktasını ayarlayabiliyorsan tam o noktada frenden kaldır ayağını, böyle ara gazı verir gibi gaza bas çek yaparak devri yükselt, bu şekilde ne çok bağırır ne de stop eder. Tabi yavaş yavaş oluyor beynin otomatik hale getirmesi o işi, o zaman kadar idare edeceksin eheheh.

Birde el freni aslında çok kolay bi hadise, ama kavrama noktasındaki gaz ayarını iyi yapabilmen lazım yine kalkmak için. Yoksa el frenini normalden farkı bi anlık kaymayı engellemesi, güven vermesi. Stop olayını etkilemediği için zor geliyor sana =)
Sosyal ağlarda paylaş

Hilux on numara araç ya, çok hastasıyım!

Ayrıca dandik araçta güzellik bulmanın da hastasıyım. Mesela benim focus'u ele alırsak: 180km ile giderken aniden birisi yüzlerce metre öteden selektör yapmanıza ve havanın karanlık olmasına rağmen bunu görmemesi ile tam dibine yaklaştığım anda benim şeridime geçmeye karar vermesi ile aniden frene asıldğımda, o yüksek ve yumuşak süspansiyonların bana verdikleri cevap ile salgıladığım adrenalini pek çok pahalı ve hızlı araba ile yaşayamam.
Sosyal ağlarda paylaş

bos yokusta kaldirmak kolay is, esas olay avrupa yakasinda trafik saatinde o dolu yokuslarda stres olmadan kaldirmak(ti) benim icin. tabi alistim br sure sonra, su an bana otomatik araba verseler kullanmam o derece seviyorum duz araba kullanmayi, arabayla istedigin gibi oynayabiliyorsun cunku, istersen normal kullaniyorsun, istersen minibuscu, taksici gibi ara gaz yapiyorsun. eglenceli yani :)

yokusta el freniyle kaldirmada el frenini cart diye cekmeyin, hafif arabayi tutucak kadar cekin ki indirmede bir saniyeye yakin sure kazandirir, ayrica arabanin kicinin kalktigini hissettiginiz anda indiriceksiniz el frenini, ama cok cok dik yokus yoksa direk el frensiz normal frenden cek debriyajdayken gaza ver yontemi, yani klasik duz yol yontemi daha rahat olur, bir de bir olay da yokuslarda hic frenle el freniyle ugrasmiyim istiyorsaniz, taksici sekli, arabayi kavramada bekletebilirsiniz. direk ilerisi ilerleyince gazi daha cok verip yola devam edersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

bir de bir olay da yokuslarda hic frenle el freniyle ugrasmiyim istiyorsaniz, taksici sekli, arabayi kavramada bekletebilirsiniz. direk ilerisi ilerleyince gazi daha cok verip yola devam edersiniz.

sonra 6 ayda debriyaji sepete koyup sepeti kucaklayalim eve getirelim.

hic bir akilli taksici de boyle birsey yapmaz halbuki. yeteri kadar hizliysa ayagin arabayi kaymadan kavrar devam edersin el freniyle ugrasmadan. oyle yarim debriyajla teker cebellesedursun seklinde bi teknik olamaz, olmamali.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

PATA said:

O debriyaj öyle pat diye mi bitiyor yahu?

Devamlı kavramada bekletirsen bi bakarsın bitmiş. Tabii ki bitmeye yakın anlaşılır ama acemi bi sürücünün ruhu bile duymayabilr.
araba kavramada bekletilmez. yapan taksici de yeni başlamış şöfördür muhtemelen. çat diye eline alırsın debriyajı gerçekten.

gerçi bitmeye yakın acemi şöför de anlayabilir biraz dikkatliyse kanımca, en azından bi gariplik var demesi lazım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...