Esh Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 peder reno aldı bi tane megane sport tourer . arabada herşey elektronik diyo. alışamamış buton el frenine. yokuşlar zor oluyor diyo, demek ki bi süre alışması laızm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 meganın el freni hayatımda gördüğüm en kötü el freni ztn butonlu olan değil ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rApbOyZ Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 arabayı titretene kadar kaldır debriyajı frenden kaldır ayagını hemen yatay bi hareketle gaza indir araba ileri atar zaten 1.2 motor oldugu icinde gazı baya vermen gerek kalkar sonra araba zaten gaza bastıgın kadar debriyaj ayagını kaldırmaya calısır sonra tak 2 ye devam et 1.4 motoru bile onermiyorum işkenceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 1.2 araba biraz zorlar kaldırırken, gazı biraz daha fazla vermen gerek. Birde kavrama noktasını ayarlayabiliyorsan tam o noktada frenden kaldır ayağını, böyle ara gazı verir gibi gaza bas çek yaparak devri yükselt, bu şekilde ne çok bağırır ne de stop eder. Tabi yavaş yavaş oluyor beynin otomatik hale getirmesi o işi, o zaman kadar idare edeceksin eheheh. Birde el freni aslında çok kolay bi hadise, ama kavrama noktasındaki gaz ayarını iyi yapabilmen lazım yine kalkmak için. Yoksa el frenini normalden farkı bi anlık kaymayı engellemesi, güven vermesi. Stop olayını etkilemediği için zor geliyor sana =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 bugün çok pis çözdüm artık deve gibi yokuşlarda falan kaldırdım arabayı. gaza basmaktan korkmıcakmışım bunu anladım ehueh. teşekkürler öneri veren herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 kökleyince araba fırlar falan sanıyon başlarda ama altındaki arabanın porş olmadığını anlayınca dibe kadar basıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Olm bu arada benim acilen motor hacmi küçük bi araba ile sürüşler yapmam lazım sdfgh. Çook uzun süredir sürekli 2.4 dizel hilux kullanıyorum, sanırım çok zorlanıcam ilk anda başka arabaya binince sdfgh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 2.4 ten sonra kucuk arabaya gecince,100 km de ucuyo sanıosun araba o guzel oluyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Hilux on numara araç ya, çok hastasıyım! Ayrıca dandik araçta güzellik bulmanın da hastasıyım. Mesela benim focus'u ele alırsak: 180km ile giderken aniden birisi yüzlerce metre öteden selektör yapmanıza ve havanın karanlık olmasına rağmen bunu görmemesi ile tam dibine yaklaştığım anda benim şeridime geçmeye karar vermesi ile aniden frene asıldğımda, o yüksek ve yumuşak süspansiyonların bana verdikleri cevap ile salgıladığım adrenalini pek çok pahalı ve hızlı araba ile yaşayamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 bos yokusta kaldirmak kolay is, esas olay avrupa yakasinda trafik saatinde o dolu yokuslarda stres olmadan kaldirmak(ti) benim icin. tabi alistim br sure sonra, su an bana otomatik araba verseler kullanmam o derece seviyorum duz araba kullanmayi, arabayla istedigin gibi oynayabiliyorsun cunku, istersen normal kullaniyorsun, istersen minibuscu, taksici gibi ara gaz yapiyorsun. eglenceli yani :) yokusta el freniyle kaldirmada el frenini cart diye cekmeyin, hafif arabayi tutucak kadar cekin ki indirmede bir saniyeye yakin sure kazandirir, ayrica arabanin kicinin kalktigini hissettiginiz anda indiriceksiniz el frenini, ama cok cok dik yokus yoksa direk el frensiz normal frenden cek debriyajdayken gaza ver yontemi, yani klasik duz yol yontemi daha rahat olur, bir de bir olay da yokuslarda hic frenle el freniyle ugrasmiyim istiyorsaniz, taksici sekli, arabayi kavramada bekletebilirsiniz. direk ilerisi ilerleyince gazi daha cok verip yola devam edersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Spiegel said: bir de bir olay da yokuslarda hic frenle el freniyle ugrasmiyim istiyorsaniz, taksici sekli, arabayi kavramada bekletebilirsiniz. direk ilerisi ilerleyince gazi daha cok verip yola devam edersiniz. sonra 6 ayda debriyaji sepete koyup sepeti kucaklayalim eve getirelim. hic bir akilli taksici de boyle birsey yapmaz halbuki. yeteri kadar hizliysa ayagin arabayi kaymadan kavrar devam edersin el freniyle ugrasmadan. oyle yarim debriyajla teker cebellesedursun seklinde bi teknik olamaz, olmamali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 O değil de bir gün kış vakti şehir dışında daığn başında kalabilirsiniz, tünelin içinde bile araba durup kalabilir yani, o derece sakat biten debriyaj. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 21.yy hâlâ tangır tungur düz vites var.. sonra "uçan araba hâlâ neden üretilemedi?" yaw düz vitesi bitirememişsin sen. ne uçan arabası.. şehir için düz vites ölümcül ve gereksiz bir yük.. kurtulun rahatlayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 O debriyaj öyle pat diye mi bitiyor yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Uçan araba üretildi. Hatta seri üretime geçiolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2010 PATA said: O debriyaj öyle pat diye mi bitiyor yahu? Devamlı kavramada bekletirsen bi bakarsın bitmiş. Tabii ki bitmeye yakın anlaşılır ama acemi bi sürücünün ruhu bile duymayabilr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 aktiftablet said: PATA said: O debriyaj öyle pat diye mi bitiyor yahu? Devamlı kavramada bekletirsen bi bakarsın bitmiş. Tabii ki bitmeye yakın anlaşılır ama acemi bi sürücünün ruhu bile duymayabilr.araba kavramada bekletilmez. yapan taksici de yeni başlamış şöfördür muhtemelen. çat diye eline alırsın debriyajı gerçekten. gerçi bitmeye yakın acemi şöför de anlayabilir biraz dikkatliyse kanımca, en azından bi gariplik var demesi lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2010 1.2 arabamla leş gibi yağmurlu havada dur kalk yıldız yokuşu çıktım.. zor ama imkansız değil.. tabii bunu söyleyen adam aynı zamanda park yerinde duvarı yıkıp yan bahçeye girdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 ahahaha hatırlıyorum onu sdffg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Debriyaja sadece vites değiştireceğinde basarsın. Onun dışında sol ayak dinlensin pedaldan uzak bi yerde hatta aklında olsun basmasan bile pedala dokunma illaki yiyor debriyaj balatasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Debriyaj üstünde ayağımı pedala basmadan hazır bekler pozisyonda tutsam bile babamın hiç aksatmadan söylediği birşey vardır : "o pedalı yuttururum sana".. Artık korku oldu sfdgdhg hep solda bekler ayağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar