Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 bundan sonra vergi vermemeye karar verdim
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Estel_Anorien said: bi de günahı bol olan memleketin camisi büyük olurmuş. güzeel
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Devlette bu kararına saygı duyup bundan sonra senden vergi almayacak:D
Osuran_boga Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 aynştayn abimizin dinsiz olup olmaması neden önemli.şöle mi olacak adam inançlıysa "nasıl olur lan zeki birisi dinsiz değil olamaz bu" ? abi uyanın siz dinsizler de dindarlar kadar aptalsınız . yani zeka ve din arasında bir bağ falan yok. şu başlıktaki isim vermiceğim (polemik olmasın) bazı kişiler bildiğin "iyileşmen için seni bi silkelemem lazım" diyen yobazların dinsiz versiyonları. bide devamlı "ama dindarlar bize saygı göstermiyor hertürlü hakareti işitiyoruz" diyenler var.aha işte paticikte size saygı gösteriliyor, bana bir tane -dinsizlere hakaret- için açılmış topic gösterin.peki karşılığı ne oldu "tüm inançlılar aptal". ikiyüzlülüğü yaşam biçimi haline getirmeyin.
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Hmm, şimdi yazarsın çizersin de, hani hem tartışacagın insan samimi olacak, hemde neyi savunduğunu bilecek. Şimdi arkadaşlar ben dindar olmaya çalışan bir insanım. Buda şöyle oluyor, hayatının her anına islamiyeti uyguluyorsun. Yani müslüman olmak günde 5 vakit anlamını bilmediğin duaları okumak değildir. Siz islamiyet üzerine konuşurken bu adamları baz almamalısınız. O adamı konuşurken susturabilirsiniz ama karşınıza hakiki bir müslüman çıkarsa iş değişir. O zaman ayağınızı yere sağlam basmanız gerekir. Bende cahil bir ateisti, sadece bilmediği için ateist olan adamı silkerim ama düşünerek, çıkarım yaparak o sonuça ulaşan bir ateiste saygım var. Uzun lafın kısası gerçek bir müslüman, felsefede okur, tevratıda, incilide okur, bilir. Zaten islamiyeti a'dan z'ye bilir. Herşeyi geç, müslüman hoşgörülü olur, örnek olur. Akıllı olur. Bu konuya çok şey yazılır ama son olarak söyleceğim şey, size samimi konuşuyorum, henüz türkiye'nin büyük bir kısmı müslümanlığı yaşamıyor. Zaten Nüfusun %10'u namaz kılıyor, burası 7 milyon olsa bunun ancak 10 da biri yani 700.000 müslüman var türkiyede. Sorsan nüfusun yuzde 99 u müslüman. O namaz kılmayan &90 ı zaten hesaba katmıyorum bile ama namaz kılanın bile %90'ı bence müslümanlığı bilmiyor ve sizde haklı olarak müslümanlığıu farklı algılıyorsunuz. Herkesin inancına saygılıyım, ateist olsan bile, bilerek konuş. Canımı ye.
ZiFir Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 patinin trollerini önce bi kenara ayırmak lazım.ciddi bi konu tartısılırken gelip sacma sapan mesaj atıp konuyu cıvıtıyolar sonra patide dogru düzgün fikir alısverisi yapılamıyor. bir de ateistler var.sen zaten tanrıyı yok sayıyorsan onun için ibadet edilecek bi ortam sana zaten gereksiz gelicektir.15 milyon dolarla 15 doların sana bi farkı olmamalı karsı gelirken cami yapımına.yeterki agzından köpükler saçmadan görüşünü belirt. dindar oldugunu düşünenler için de şunu söyliyim.15 milyon dolara baska bi yerde kaç tane cami yapılabilir,kaç tane ihtiyacı olan caminin gereksinimleri karsılanabilir bu parayla?bu parayı tek biyere gösteriş için harcamak mı daha mantıklı yoksa digerlerinin ihtiyaclarını karsılamak gerekli yerlere gerektigi kadar yeni camiler yapmak mı? bu arada cami ile okul hastane kütüphane de kıyaslamak saçma bişey.hepsinin yeri ayrı toplum için.sen dindar birisi olmadıgın için camiye(bilinçaltında dine)karsı cıkman dindar bir insanın camiye olan ihtiyacını karsılamıyor.zaten burda senin bi söz hakkın da olmamalı cami konusunda.gerekli gördügün şekilde devlete basvur şurda şurda okula burda hastaneye orada kütüphaneye ihtiyacımız var onları da yapın diye. benim düşüncem bu cami konusunda gereksiz yere gösteriş için yapıldıgı eger merak eden varsa bu arada. bir de mimarisi konusunda da bisey söyliyeyim.islam ilk geldiginde camilerde minare felan yoktu.hatta baktım şimdi ilk minare 678 yılında mısırdaki bi camiye yapılmıs,dört halife devrinden sonra.osmanlı devrinde de camiler yapılırken minare sayıları eger halktan birisi yaptırıyorsa tek,saraydan yaptırılıyorsa çift,padişah yaptırıyorsa da dört minareli yapılıyormus.cami yaptırmak da yaptıranın serveti ve toplumdaki gücünün ölçütü olarak görülebilir yani. mimari dizayn konusunda sen eger belirli kalıpları aşamıyorsan,hala mimar sinan ve osmanlı stilininde cami yapıyorsan bi yerlerde problem var demektir.arapların hintlilerin selcukluların mısırlıların osmanlının farklı stilleri varken türkiye cumhuriyetinde hala geçmişten gelenleri kullanmak yerine kendine özgü bişi yaratmalısın.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Ardeth said: bundan sonra vergi vermemeye karar verdim vicdani retci ol develtten daha iyi muamele gorursun :p yol yakinken vazgec bak, uyariyim :D
Cairne Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Cami yapılacak ancak bir süre sonra haberlerde yine zam geldi diyecekler ve camiyi biz yapmış olacagız . edit:yorumları okumadan yazdım
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 almanlar cami yapti diye bizde cami yapmis sayildik
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 bunlar müslümanlıktan da anlamıyorlar
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Bizim insanımızın klasik yarışıdır bu. Gidersin mesela 100 haneli köye, Süleymaniye yavrusu camisi vardır. Sorsan neden yaptınız bunu içeriyi dolduracak adam var mı? diye "yan köyün camisi bizim eski camiden büyüktü, altta kalmayalım dedik" olur cevap. Bursa açısından konuşayım, Kükürtlü'den Soğanlı'ya baktığımda 30 küsür tane minare saydığımı hatırlıyorum. En iyi ihtimal 8 cami eder. (abartıp 4er minareden yapılmış olduğunu farzedersek, kalan iki de işte ek hizmey binası tarzı) İlkokuldayken koridorda Milli Eğitim bakanlığı damgalı bir resim vardı, afiş tarzı "Bir kütüphane bin hapishane kapatır" yazıyordu. Küçükken beynime neler sokmuşlar görüyor musun bak..şerefsiss İnal Ertekin. Toplumda böyle bir cehalet varken 15 milyon dolar çok ihtiyacımız olan camiye harcanmalı tabi. Ayrıca o Darth Vader caminin içler acısı bir gerçeği var. O camiyi yaptıran adam uyuşturucu kaçakçısı. O cami eroin parası ile yapıldı. Estel'in sözüne de pek güzel uyan bir örnek. Ntv de o cami ile ilgili İstanbul müftüsü ile telefonda konuşuyorlardı, spiker kadın soruyor müftüye; Spiker Kadın: Uyuşturucu parası ile, yani helal olmayan bir para ile yapılan camide ibadet etmek uygun mudur? Müftü: Cami yapıldıktan sonra Allah'ın evidir, kimin ne amaç ile ve nasıl yaptırdığı önemsizdir. SK: Ama bu para uyuşturucu parası, yani helal değil. Sizce bu işte bir gariplik yok mu? M: Şimdi hanımefendi, hangimiz kazandığımız tüm paranın helal olduğunu iddia edebiliriz ki? SK: Nasıl yani? Siz İstanbul Müftüsü olarak demin helal olmayan kazancımız olduğunu mu ima ettiniz? M: Eeeeeeeeeeeeeee abartmıyorum aynen bu diyalog yaşandı. İmam sırıttı, cemaat kırıtır tabi.
Hergonan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 dine inananlar koyun. aptal diil, sadece kandirilmis/baska secenek tanimamis insanlar. aptallarin cogu dine inaniyor, cunku kandirmasi kolay. sonra o aptallari topla istedigini yap. zeki insanlar da kandirilabiliyor iste. bi insanin anasi babasi dine inaniyorsa cocuk niye inanmasin? ozellikle "inanci sorgulama, sadece inan" tarzinda buyutulmusse, zeki olsa bile kullanilabilir zekasi limitleniyor. niye? cunku "bu ogrendigin sey dine aykiri, baska ogrenme". "yaptigin deney dine aykiri". "bilim dine aykiri". NE? o yuzden, din kotu bir seydir, ve dine inananlara aciyorum. 15 zilyonla yapilan cami insallah yuzlerinde patlar.
-007- Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Hergonan said: dine inananlar koyun. aptal diil, sadece kandirilmis/baska secenek tanimamis insanlar. aptallarin cogu dine inaniyor, cunku kandirmasi kolay. sonra o aptallari topla istedigini yap. zeki insanlar da kandirilabiliyor iste. bi insanin anasi babasi dine inaniyorsa cocuk niye inanmasin? ozellikle "inanci sorgulama, sadece inan" tarzinda buyutulmusse, zeki olsa bile kullanilabilir zekasi limitleniyor. niye? cunku "bu ogrendigin sey dine aykiri, baska ogrenme". "yaptigin deney dine aykiri". "bilim dine aykiri". NE? o yuzden, din kotu bir seydir, ve dine inananlara aciyorum. 15 zilyonla yapilan cami insallah yuzlerinde patlar. Allah'ın olmadığını ispatlayamazsın o yüzden inanç gibi kişisel vicdana dayalı bir konuda dine inananlar koyun demek saçmalamaktan öte gitmez diye düşünüyorum. Benzer seviyesizlikle mesaj atacaksak yazdıklarının ateistlere yönelik uyarlamaları çeşitli şekillerde rahatça sıralanabilir ama hoş durmaz, aynı senin yaptığın gibi.
Akhlaur Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 15 milyon doları dağıtsalar daha büyük sevap olur diyerekten sek sek sekerekten ismaiiil.
abvblizzard Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Tanrı olmasa ateizm de olmazdı - -007-
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 -007- said: Allah'ın olmadığını ispatlayamazsın o yüzden inanç gibi kişisel vicdana dayalı bir konuda dine inananlar koyun demek saçmalamaktan öte gitmez diye düşünüyorum. Yani canavarlarinda olmadigini ispatlayamassin, ve ya ucan bir inegin bizi yarattigi teorisinide, o zaman onlarada mi ayni yaklasmak gerek? Senin ki de laf olmus.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 yuce ayratici, rabbimiz ucan spagetti canavari gene asagilanmis bu topicde, bir pastafarian olarak cok uzuldum ve offend oldum http://www.venganza.org/wp-content/uploads/2007/05/flying-spaghetti-monster2.jpg inananlar! uzulmeyin! kiyamet gunu geldiginde kafirler acliktan geberirken hepimiz yiyebildigimiz kadar makarna yemekle muvaffak olucagiz ramen sevgili din kardeslerim
Behlul Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 15 dediklerine göre 50 felandır bu gerçekte
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Basitsin viktor. Kumaş yok kasma. Saygılı olmayı ögren, sonra troll rpsi yapmak zamanla olur zaten.
Defensive Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Birde garbage tamamda, kişiselde, konu dışında bu troll niye. Niye paticiği bu kadar basitleştiriyorsunuz ? En azından insanların az çok ciddi paylaşım yaptığı konularda heyecanınızı tutun.
Cons Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 saygılı ol viktor. inanmıyorsan bile saygı duy viktor.
Öne çıkan mesajlar