Suark Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 hangisine değiştirmem lazım gavelkind ı? http://crusaderkings-two.wikia.com/wiki/Succession_Laws zaten ogullardan biri diğerine suikast falan duzenledı lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 en basidi primogeniture, seçim de yapılabilir ilişkilerine güveniyorsan. Ama vassallar farklı milletlerdense olmaz. Seniority, sadece aileye dağıldıysa topraklar toplamak için mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 tek title varsa (tek krallık vs) elected iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 en temizi turkish succession ciddiyim cocuklar büyüyünce bakiyorsun hangisi en makul basiyorsun ünvanı tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 turkish succession facia kötü ya. adamı beylerbeyi yapıyorsun, sonra abuk sabuk ne kadar trait varsa topluyor. değiştiremiyorsun da o noktadan sonra varisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Başka bir oğluna iki beylerbeyliği ver. O sorun diğer sistemlerde de var. Primogeniture'da da en büyük oğlan kötü çıkarsa çok uğraştırıyor. Geçen gün beğenmediğim heir'i ölsün diye intrigue'i sadece 9 olduğu halde spymaster yapıp Constaninople'a yolladım. Zamanında teknoloji çalayım diye sayısız 20+ intrigueli spymaster kaybetmiştim bu şekilde. Ama bu kerata ölmedi, ölmediği gibi bir de teknoloji çaldı. Bu başarısının ödülü olarak hapse atıp idam ettim, genius olan kardeşi veliaht oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 kimden nasıl aldım da kime verdim heh, -216752176 rel yenir. varis değiştirmek için iç savaş ftl. Komutan said: O sorun diğer sistemlerde de var. http://farm8.staticflickr.com/7104/6993630996_ca6c3fd960.jpg (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Electivedeki sorun her zaman istediğin adamin desteklenmemesi. Bir de electivede bug mı ne var bilmiyorum, zaman zaman çok kısa süreliğine başka adayı destekliyorlar. Mesela heir göstediğim oğlum genelde kendini destekliyor ama arada bir, bir aylığına falan kardeşini destekliyor, sonra tekrar kendine dönüyor. Sürekli kardeşini desteklese bir nedeni vardır diyeceğim, ama bu kısa süreli destekler bug gibi geliyor. Tabii tam o sırada kral ölürse pek hoş olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 kralın iyi ilişkileri varsa electorlarla, elective'de istediğin dışında adam seçilmesi asla görmediğim birşey. ama iyi varis seçeceksin her defasında 7 erdemin timsali olan. bir kere bunu yapmaya başladın mı ilişkiler hep +50 üzeri, o zaman da kimi dersen onu seçiyorlar. seçtirmek istediğin kişi de zaten gene erdem timsali, onu sevmemeleri için neden de olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Sam said: turkish succession facia kötü ya. adamı beylerbeyi yapıyorsun, sonra abuk sabuk ne kadar trait varsa topluyor. değiştiremiyorsun da o noktadan sonra varisi. haha abi biraz sabirli olacaksın cocukken potansiyel bunda diye vermiceksin türkün iyi yanı sürekli olarak bir müdahale şansın var.yani baktin o adamda beylerbeyliğinden sonra işler iyi gitmedi hemen diğerine de vereceksin bişiler. türklerin en kötü yanı hükümdarlığın ilk 1-2 senesini atlatmak çok zor.normalde olduğu gibi ailenin tüm erkekleri katledilmediği içinalksdha. ama şunu da söyliyeyim benim en başarili krallarım statlari düşük olan adamlarımdı, yeter ki ülkede işe yarar adam çok olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 35 martiallı elected kralım aynı fikirde değil seninle ehueh veremiyorsun ki toprak öbür çocuğa, birisinden alman lazım. gelsin title revoked maluslar.. çekirdek demesne'den ASLA toprak vermem zaten, oyundaki gerçek güç demesne boyutu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 İşte emin olmadığın çocuğa hemen verebileceğin en büyük toprağı vermeyeceksin. Tereddütün varsa kontluk, hatta baronluk ver, beğenmezsen başkasına düklük verirsin. Müslümanların zaten kaliteli çocuk üretiminde sürümden avantajları var. Dört tane genius kadınla evlendin mi illaki genius bir çocuk da çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 haha 35 martial iyiymiş, ben diplomaasi kastiriyorum krallarara state diplomacy + prestige ile milyonların sevgilisi oluyorum. müslümanlar da şey çok iyi hacılık+mücahid +40 veriyor. üzerine oehh yalnız sam'in dediğinde şöyle hakli olduğu bir yan var müslüman ülke genişleyemezse bir yerden sonra sıkıntıya düşüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 oha ya müptela etti beni oyun sdsfs bunelan hırvatistanda düklük vardı baya bi bekledim 100 sene boyunca claim alamadım ahah. macaristan kralı oldum, abooo isyanlar şunlar bunlar derken bastırdım böle legend bi herif olmuş prestige tavan yapmışken öldü adam baştan sardı herşey pff ya bazı şeyleri kontrol etmek çok zor,o cok guzellık katıo oyun yaa bu arada bohemia kralı claimle benden toprak aldı beni dövüp ( zayıftım o ara ) şimdi geri alayım diorm ama, adam imparatorluk üyesi ( imparatorda benim dedem ) e savaş açmaya kalkınca HRE ye savaş açmam lazım. yok mu başka yolu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 yok. vassalına savaş açılan liege otomatik savunur doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Başkaldırırsa, barış imzalayana kadar kaptın kaptın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 neredeyse her zaman elin boş ayrılırsın ama öyle bir savaştan, çünkü sen işgal edip, zor duruma düşünce hemen barış yapıyor kralıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Galiba faction işin içine girince barışı bir tek faction lideri yapabildiği için, sen faction lideri olmayanlardan toprak kapabiliyorsun bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 sow dissent yapsam, ayaklanırmı acep herif namussuzlar ya valla gıcık kaptık, dağılsa şu HRE geri alırım beyliğimi sdsf aslında evet bunu amaç yapabilirim, HRE yi dağıtmak. bu arada,her yeni gelen heirla beraber "0" dan prestige kasmak çok can sıkıcı, zaten crown otoritidir foreignerdır bi sürü - var bu arada sene oldu 1110 küsürler ben daha yeni 1 tane kale inşa ettim estergona. çok önemli mi kale falan inşaatı? bide kendi demesnemde bazen unutuyorum bina inşa etmeyi ama o otomatik bişiler yapıo arada, neye göre yapıo? bide imparator olmak, ya da şöle sorim bi üst basamağa başkasının ataması olmadan çıkmak için napılıo? yani kralım mesela, denmark de jure de benim ( ordan kız aldım, sonra oğlum oranın dükü oldu falan sonra tahta geçti lol ) orayı alsam komple, orasıda krallık sonuçta, imparator nası olucam? çıkıomu opsiyonu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Sadece belli bölgelerde ve kültürlerde imparatorluk kurulabiliyor. Danimarka, İskandinav İmparatorluğunun parçası. Ama imparatorluğu kurman için sadece Danimarka kralı olman yetmez. Cermen kültüründen olman lazım, İskandinavya topraklarının büyük kısmı sende olmalı ve sanırım en az iki krallık ünvanın olmalı. Bu gereksinimleri görmek ve imparatorluğu kurabilmek için, herhangi bir bölgeye bas, çıkan bilgi ekranının sağ üstündeki armaya bas, yeni çıkan ekranda de jure yazan kutucuğu işaretle. Bunu yapınca o ekranın sağ üstünde imparatorluğun arması çıkar, ona basınca girdiğin ekranda create ile imparatorluğu yaratabilir veya gereksinimlerini öğrenebilirsin. Herhangi bir holdingde sen seçmeden bina upgradeleri yapılıyorsa, orası senin değil vassallarından birinindir. Eğer o bölgenin kontu sensen, sen de vassallarının holdingine bina yapabilirsin. Ben öncelikle elimdekileri upgrade edip daha sonra yeni holdingler yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 İmparatorla dükleri arasında sow dissent yapabiliyor musun? Ben sadece demesne vasallarıyla oluyor diye biliyorum. Her yeni gelenle 0'dan prestij kasmayacaksın. Bir kere her yeni doğan aile prestijinin bir kısmını alıyor. Ne kadar yüksek seviyeli karakterlerle evlendirirsen aile üyelerini, o prestij o kadar artar. Aynı zamanda heir'e önceden toprak, onursal ünvan vs. vererek başa geçene kadar prestij kazanmasını sağlayabilrsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 hiçbişi çıkmaz sow dissent'ten heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 ahah benım dukalık gıdıp aldı mekanı benim iç savaş sırasında adam herhalde HRE ye savaş açıp aldı lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucretia85 Mesaj tarihi: Mart 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2013 Kingdom of Galicia ile yeni bir oyuna başladım. Burada başlarken müslümanlarla savaşarak topraklarımı genişletmeyi düşünmüştüm ama yanılmışım. Bir İspanyol iç savaşı aldı gidiyor. Kuvvetler birbirine denk bu yüzden martialı yüksek olan adamlara ihtiyacım var ama kimseyi bulamıyorum. Invite to court diye bir seçenek var ama onunla kimseyi davet edemiyorum. Mesela intrigue bölümünde ne güzel steward, lady, din adamı çağırabiliyoruz. Şöyle iyi bir commander çağırabilsek güzel olurdu hem parası neyse veririz. Siz ne yapıyorsunuz bu gibi bir durumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mart 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2013 Karakter bulma ekranında butun martialı yüksek olan adamlara tek tek invite to court denersen aralarından bir iki tane mutlaka kabul eder. Daha kolay bir yontem olarak evlendireceğin kızlara martialı yüksek koca bulup matrilineal marriage ile cortuna çekebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar