Sam Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 müslümanlar hard mode, hrıstiyan başlayın oyunu iyice öğrenene kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 gerçekteki tarikatlar oyundaki gibi olsaymış haç çıkara çıkara yürüyo olurduk şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 az bile göstermişler, tötonlar tek başına bütün baltığı aldı. oyunda öyle birşey yapmaları imkansız. anca sadaka diye toprak veriyor birileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 evet orderlar güçsüz bile bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 dakka başı event geliyo, şurayı verdi norveç diye. bi baktım cukkalamışlar resmen finlandiyayı. aç herifler. alamıyoz ki şunlarıda öyle gidip bizde cukkalayak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 beni Burgon hanedanına bağlayan evliliği oyun başlarında yapmışımdır anca inherit oldu. eklemeasyon : kontlardan birinin isyanı yüzünden gül gibi kıral gitti. 4-5 yaşında bebeyle oynuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 üfff bu islamboy devletlerden baygınlık geldi vallahi,soyle italya taraflarında başlıycam bidahaki sefere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Hoca çok heyecanlı gidiyor herşey :D... Butun torun tombalak velet herşeyi kesince tüm Selcukluyu alıp üstünde decayı %5 e indirip %50 moral bonusu alıyon muhtemelen 3-4 savaş sonra viyanaya bağlanırım, en zor kısımı atlattık. Sırada bizans. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tom Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Bu ne kadar karışık bir oyundur, anlamaya çalışıyorum olmuyor, sıkılıyor bırakıyorum(iyice yaşlandık, öğrenme kısmı problem oluyor artık), yokmudur düzgün bir guide falan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 ya guide değil de EU3 fln oyna öyle başla. en azından oyun dinamiklerine hakim olursun. Guide olayına sonra girersin zira tamamen orta çağ beylik mekanizması işliyor oyunda. Biraz bilsen zaten kaparsın, bilmesen de en azından nereye bakacağını bilmen lazım. Örneğin bir kontsun, diğer konta karşı casus belli aldın ama savaş açamıyorsun. burada misal en üst bağlı olduğun birimin crown authority'sine bakmak aklına gelmesi lazım fln, orada yazıyor. onlarda da açar burda fln sorarsın. kısa zamanda kaparsın zaten atla deve değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 tiksindim ya bi türlü ölmedi kral sonunda öldü de 78 yaşında filan yeni kral geldi 58 yaşında adam olmuş artık önüne gelen isyanı patlattı ben de isyanım var diyip kapattım oyunu bk oldu o kadar saatlik oyun adeta sebebini de 5. adam savaşı açınca anladım benim 52 yaşındaki heir a 2 rekat toprak verdim ağlayınca adam gitmiş birini mi öldürmüş naapmış tyrantlık gelmiş herkes isyanlarda oldu kingdomları filan millete dağıtsam ama benim vassalım gibi olsa oluyo mu artık? eskiden vermiştim krallıgı bi adama gitmişti kontrolümden napıcaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 dük iken düklük verirsen vassalıktan çıkıyo ondan bahsediyosun sanırım. kralken düklük verebilirsin rahat rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 kralken krallık vermekten bahsediyorum elimde 4 tane krallık var mesela herifler paso desires kingdom of bla bla diyo vurucam ağızlarına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 arkadaş dükken düklük verme derken şunu kastettim. senle aynı seviyeye getirirsen adamı vassalın olmaz. kralken krallık veremezsin. imparator ol! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 nası olcaz 100 tane krallık var imparator olamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 farklı farklı yerlerdeyseler olamazsın. misal byzantium sınırları var. tahminimce onlarda çoğunluğu ele geçirmen lazım fln. De jure empires miydi neydi harita seçeneğinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 haa 2 imparatorluk var birinden birini alırsan oluyosun amaan uğraşılmaz eski save bulabilirsem oğlana toprak vermeden önceki haline döniyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 hep söylüyorum hep söyledim. çocuklara toprak vermeyin. nasıl bugün ferrari verince gidip şarampole yuvarlıyorsa o gün de koca düklüğü şarampole yuvarlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 eski kral öldü yenisi geldi isyanlar başladı 3-4 tane düklük baş kaldırdı, başka 4-5 tanesini de susturdum giftle filan bi de müslümanların beleşçiliginden, isyan çıkartanlara atladılar. onları da püskürttüm hemen arkasından kafama cihat yedim ispanyadayken. yıkılmadım püskürttüm geriye bütün allahseverleri sonra demin giftle susturdugum dükler isyan çıkarttı tam onları susturdum müslümanlar saldırdı güneyden saldırdıkları gibi yine isyan çıkarttı benim dükler meydanı boş bulan isyan çıkartıyo ki aralarında - relation oldugum adam yok nerdeyse (min -4 vardı galiba o da savaştıgım bi tipti) anlamıyorum ki ne rezillik bu direk isyan direk isyan anlamıyo ameleler kazansalar bile avrupanın bütün batı kıyısı benim elimde nereye elinde tutucaklar 1 ay sonra geri alıcam haberleri yok boşu boşuna uğraştırıyolar en son yine isyan dalgası başladıydı eeh dedim çıktım ispanyadaki imparatorlugu kurucam da şimdi adamın birine krallık veririm imparator olunca gider imparator olcam ben yhaaa der desires empire of bla bla der o anda oyunu kırarım hayır bi de krallık isyan çıkartırsa sıkıntı olur son olarak şunu sorucam bütün krallıklarımın crown authoritysi max düklükleri düke 1/2 kalanını da 1er 2şer başka topragı olmıyan adamlara dağıtıyorum dük napıyo ediyo bi savaş açıyo alıyo o toprakları neden engellenemiyo onlar? sürekli bi savaş halinde dükler kontlar filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 High crown authority Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 sorun çıkaracağı bariz adamlar varsa önceden plot ile topraklarını revoke falan et savaş açsınlar, böylece hapse at. sonra 50 sene kafan rahat olsun. çocuklara falan da fazladan toprak dağıtmayın evet, yeni yerler aldıkça veriyorum 1 düklük falan da onu bile vermicem demesne size sorunu olmasa. gerizekalı bebeler 16 yaşında gelince isyan edip bütün vassallarımı yanlarında savaşa sokuyorlar her seferinde. bir de isyanlara ve sorunlu karakterlere çözüm: assasination. isyan eden/edecek biri olduğu zaman eeh diyip basıyorum parayı öldürüyorum artık. tabi ortaya çıkarsa akrabalarına falan - alıyorsunuz da kolay bir çözüm sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 ya oyuna başladıgımda anti pope koymustum bi tane megersem otoritenin içine ediyomuş holy roman empire fransa orası burası bütün vassallarım heretic oldu ben de antipope un claimiyle gittim papalıgı aldım benim papayı koydum ama yine artmıyo bayadır crusade filan da yok zaten bi türlü şeedemedik ya herkes heretic kafadan -30 filan alıyorum vassallardan navarra benim (küçücük bir düklük olarak başlamıştım halbuki brittany olarak) bu da hereticlerin haritası şuna bak ya topraklarımda 3 parça katolik yer kalmış çocuklarıma karıma filan sürekli imana gel demekten imanım gevredi nası arttırıcaz otoriteyi ya bi de son olarak benim vassallarıma filan savaş açıyolar paso ama bana bi bilgi gelmiyo bunlar kendi aralarında savaşıp duruyolar ki elimdeki tüm krallıkların crown authority en sonda yada bi altında filan ama herkes savaşıp duruyo nedir olayı nası engelliyicez? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 abi restart game yani. hayat gibi değil tek şansın yok. zaten save/load alıyosun oyunda hadi normal devam ediyo olsan neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 mulgear6 said: nası arttırıcaz otoriteyi ya - dip değeri iyi papa (papal diplomacy bonus yazar tooltipine gelince authoritynin) - holy war kazanmak - crusade kazanmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 yok ya bi kere eski oyuna load ettim onun dışında kullanmadım hiç eski saveleri artık holy warları eski katoliklere açıyorum ya fransa orası burası filan lollard ot pok oldu heryer crusade desen hak getire zaten yük yıldır yok resmen en son bi cihat yedim kafama püskürttüm o kadar ki kimse de yardıma gelmedi bi müslüman ülkeye saldırıyoruz 3 tanesi tepeme biniyo bana gelince destek yok zor yani otoriteyi arttırmam ya antipope -0.1 veriyodu otorite azalınca çıktıklarını bilmiyodum ben ya neyse ögrenmiş oldum bi dahakine dikkat ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar