Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crusader Kings 2

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

Lancelion said:

ordu toplamak için vassallarla relation kasa kasa heba oldum, dating sim mi oynuyoruz ?

sırf ondan bıkarak vassallara da giriştim, bütün vassallarım çocuk şu an sdfcxv

onun yerine en çok ordu çıkarabileceğin yerleri kendi elinde tut,oralara marshal'ını gönder %50 %50 ordu çıkarma potansiyelini arttırsın.

Zaten Vassallar ayrı bir dünya,iki gemi alıyorsun seferde uzun kaldı diye ağlıyorlar hemen,vergilerini versinler,isyan çıkartmasınlar arada kızlarımı eğitsinler kafi.
Otorite artırıyorsun,kral değişir değişmez terbiyesizlik yapıyorlar,kaç kere suikast girişiminde bulundular dedim,sen o işlerden elini eteğini çek,seni hapise atmayayım peki efendim hay hay efendim diyor sonra yine tas aynı hamam,zindana atıyorum,hıyar ittifak kurmuş diğer vassallarla nolur affedin diye istekle geliyorlar,reddersen hepsine -10.
Büyük sıkıntı o yüzden legalism kasıyorum devamlı,şuan 12 demesne elimde tutuyorum,Stewardship'e yükleniyorum,üstüne eş seçiminde de ona yükleniyorum.

Festival düzenliyorum,vassal'ın bana karşı görüşü -lerdeyse gelmiyorum diyor,iyi bende seni istemiyorum demek zorunda kalıyorsun direk -10 daha alıyorsun.
O kadar haçlı seferi yaptım,yer ele geçirdim,üstüne bazı baronlukları ve yerleri direk tapınak şovalyelerine verdim,yine papa suratsız yine suratsız işin kötüsü ekonomi büyüdükçe de istediği para çoğalıyor +10 alabilmek için bin altın ödemek zorundayım.

En sonunda sevgili psikopozumu anti-pope ilan edip,çayımı vatikan'da içeceğim,o olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

hemen bi kac düsüncemi paylasmak istiyorum bilen vardır bilmeyen vardır..

Vassallarınıza dukluk verirken dikkatli olun mumkunse her vassalınıza sadece bir dukluk verin..crown autority medium asagısı ise birbirleriyle savasarak düklük fazlalıgı elde edebiliyorlar..benim su an ki oyunumda 4 duklugu olan bir arkadas var ve kan alıyor benden..en fazla bir dukluk ve bir kac sehir verin..

vassallarınızı kontrol edin..en önemli sey vassallarınızın CONTENT olması ve AMBITIOUS olmaması..+50 -50 oynuyor direk isyanlarda..

diyelim cok sıkıstınız ve isyandan kacamıyorsunuz yapılması gerekn son care CRUSADE e cıkmaktır..ne olursa olsun crusade e cıkın..butun vassallar minimum +15 ile +35 alır..sans eseri crusade sehrini alırsanız savasa giden butun lordlar crusader skilli kazanır..sayet king de crusade e katılmıssa crusaderlar arasında +35 gibi bi dayanısma var(Both crusader) hos bisey..

sow dissent olayını bolca kullanın guclu dusmanları bölmek icin birebir..krallıgın en guclu duklugunu bulun ve kralla aralarını bozun en temizi..
Sosyal ağlarda paylaş

casus belli kazanıyosun, adam adına savaşa giriyosun adam orayı ele geçiriyor senin courtunda olunca liege i sensin, toprağı alıyosun. (holdingleri almasanda)

ps: bide heir claimant var işte, az onceki arakdaşın dediği. adamın heirini bombok hale getiriyo ülkesini isyandan geçilmiyor. onun dediği o sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler oyuna yeni başladımda birşey sorucam, bu duke ler vassalar bana ara gelip hacı oranın ünvanını ben hakkediyorum, falan diyor, bende iyi seni mı kırıcam diye veriyorum ama ard arda başka vassal larda başka yerlerin ünvanlarını istiyolar, bunun zararı nedir, bana isyanda etmiyolar, herhangi bir prestige falanda kaybetmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

elinde tuttuğun her ünvan (duke county king felan) sana prestige income olarak dönüyor. bi yerin düküysen ordaki countyler sana vergi ödüyor (feudal vergi alıyosan). county isyan ettimi kendi askerleriyle ediyor, dük isyan ettimi otomatik altındakileride götürüyor.
kısaca verme ünvan falan. heirine ver illa birine verceksen.

different culture/religion muhabbetiğine %2 (cultureda 2 en aından) bi revolt şansı doğuyor. çocugu al eğit diye ruslara verirsen hem rus hem orthodox hem gay olup dönebiliyor yani.

fabricate claimsle 5 senede zor tutan %10, revolt olunca %2 ile 3 ayda tutuyor. öyle uyuz revoltlar bide sayılarıda hep fazla oluyor, o kadar adam varsa orduya niye yazılmamış bunlar? diyosun.

eu3 deki gibi bi bölgeye marshallımı yolladım revolt önlesin desende etrafındakilere bir bonusu yok, anca 1 yeri önleyebiliyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

düklükleri toprağına göre dağıtın. atıyorum, bedford dükü yapacağınız adama oranın üç tane kontluğu var, o kontlukları verin. kendi topraklarınızın düklüğünü kendi elinizde tutun. max iki düklük işte, onların topraklarına da yeni barony inşa edin demesne limiti geçmeyecek şekilde. o zaman kimse alacaklı verecekli olmaz, ilişki penalty'ler gelmez. o kontlukları ve barony'leri geliştirin, işler herhangi bir nedenle ters giderse elinizde kendinize ait güç kalsın. aksi halde plot sahibi adam "senin gücün bana sökmez kralım" deyip dayılanıyor.

millet birbiriyle evlenip düklük birleştirmeye başlayınca bütün ilişkiler filan herşey yolundayken elinden fazla düklük alıp başkasına verin. öyle öyle dikkatli kontrolle herkes haddini biliyor. bilmeyen çıkarsa ezmesi kolay oluyor. feodal düzendeki yerel yönetim vs merkeziyetçilik çatışmasını çok güzel simüle ediyor oyun.
Sosyal ağlarda paylaş

Saolun dostlar, Norway açtım bende sırtımı denize verim,hem hepimiz allfather çocuğuz, north'uz delikanlıyız dedik,entirikadan geçilmiyor, birde bu norveçin en erken tarihte oyuna başladığında (1066 sanırım ) york ta büyük bir ordusu var gayette güçlü ama uzun vadede alamıyorsun orayı, orduyu disband etsen kayıp veriyorsun,hemde çakal ingilizler sana saldırmaya başlıyor gemiler yetmiyor. bir acaip o dönem dünyanın bir ucundaki norveç nerden bulmuşlarda savaşa girmişler hayret valla.
Sosyal ağlarda paylaş

O olay çok ilginçtir araştır derim, vikingler ağlatmış ingiltereyi o zamanlarda. Hatta italyan, kuzey afrika hatta akdeniz deki bizans topraklarına kadar gitmiş adamlar yağmalamak için.

http://www.eyewitnesstohistory.com/bayeux.htm

Hardrada of Norway struck first. In mid September, Hardrada's invasion force landed on the Northern English coast, sacked a few coastal villages and headed towards the city of York. Hardrada was joined in his effort by Tostig, King Harold's nere-do-well brother. The Viking army overwhelmed an English force blocking the York road and captured the city. In London, news of the invasion sent King Harold hurriedly north at the head of his army picking up reinforcements along the way. The speed of Harold's forced march allowed him to surprise Hardrada's army on September 25, as it camped at Stamford Bridge outside York. A fierce battle followed. Hand to hand combat ebbed and flowed across the bridge. Finally the Norsemen's line broke and the real slaughter began. Hardrada fell and then the King's brother, Tostig. What remained of the Viking army fled to their ships. So devastating was the Viking defeat that only 24 of the invasion force's original 240 ships made the trip back home. Resting after his victory, Harold received word of William's landing near Hastings.
Sosyal ağlarda paylaş

evet işte 1066'da başlamasının nedeni eski çağ'ın ve viking çağı'nın bitip ortaçağ'ın başlaması. stamford bridge ve hastings yani. godwin'lerle oynuyorum şimdi ve cidden bayağı kastırdı normanları püskürtmek, harold savaş alanında ölmedi ama iskoçlar aforoz edildi diye dalınca tahtı oğluna bırakmak zorunda kaldı lol.

şimdiki kralımın ismi de Godwin Godwinson of Godwin lol
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

düklükleri toprağına göre dağıtın. atıyorum, bedford dükü yapacağınız adama oranın üç tane kontluğu var, o kontlukları verin. kendi topraklarınızın düklüğünü kendi elinizde tutun. max iki düklük işte, onların topraklarına da yeni barony inşa edin demesne limiti geçmeyecek şekilde. o zaman kimse alacaklı verecekli olmaz, ilişki penalty'ler gelmez. o kontlukları ve barony'leri geliştirin, işler herhangi bir nedenle ters giderse elinizde kendinize ait güç kalsın. aksi halde plot sahibi adam "senin gücün bana sökmez kralım" deyip dayılanıyor.

millet birbiriyle evlenip düklük birleştirmeye başlayınca bütün ilişkiler filan herşey yolundayken elinden fazla düklük alıp başkasına verin. öyle öyle dikkatli kontrolle herkes haddini biliyor. bilmeyen çıkarsa ezmesi kolay oluyor. feodal düzendeki yerel yönetim vs merkeziyetçilik çatışmasını çok güzel simüle ediyor oyun.

İşte o durum çok zorlayıcı aç gözlü traiti olmayanı seçmek gerek,humble olması lazım vs.Öbür türlü verdikçe istiyor verdikçe istiyor,ben düklüklerin çoğunu elimde tutuyorum -20 veriyor pek bir şey değil aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

ambitious'ları da dizginlemek mümkün, -50'yi almıyorlar 0'a çok yakın değilse ilişki. oyunda kritik öneme sahip olan tek şey ya sıradaki iki heir'i kendiniz yetiştirmeniz, ya da elective ile kimin yöneteceğini seçmeniz. erdem trait'lerini dizince ambitious mambitious kimse sorun çıkarmıyor.

-20 değildir too much duchy, ne kadar düklük varsa o kadar artar o. kaldı ki adam dük değil kontken de isyan edebiliyor, sorun dükalık sahibi olmaları değil. bölük pörçük tek tek kontluklarla uğraşmak daha zor daha çok adam olacağından. komuta kademesi hesabı. generalin binbaşılarla uğraşmaması için araya albay koyması lazım.

var olan demesne başına geçersin, çok ufak krallıklarda mümkün ama büyük ülke yönetmek isteyen herkesin feodal düzene uygun yönetmeyi öğrenmesi lazım mecbur. :)

dükün de jure toprağı senin elindeyse penalty alır relation. de jure map modlarını açıp kontrol edin herkes hakkını almış mı.
Sosyal ağlarda paylaş

baronluğu önce kendine geçirmen gerekir birine verebilmen için, revoke title yani. her revoke title -20 relation verir diğer vassallara ama. bayağı uzun yıllar geçmiyor, sık kullanmamak lazım.

şehirler ve bishopric'ler hep random birini seçer ama, kendi hanedanına onları verme. çoluk çocuksuz ölüp giderler öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...