BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 şimdi vergi adaletinin sağlanması için şöyle bir sistem var.. gelirlere göre gruplama yapılıyor ve kazanılan gelire göre vergilendirme yapılıyor mesela ayda 500 tl kazanan %1 vergi veriyorsa ayda 15.000 tl kazanan %20 vergi ödüyor gibi gelir arttıkça ödenen vergi miktarı da artıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Ben o dilimleri ayarlayacak olana para verir bir düşük dilime koydururum adımı süper olur mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Sam said: burada yazılmayanlarla beraber birkaçı birden, özelleştirmenin tamamlanması ve ordu giderlerinin düşürülmesi ilk öncelikli olarak. hergün şehit gelirken ordu gideri düşürülmez. (siyaset değil bence.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 ordu gideri derken şu "ultra lüks 6 yıldızlı hotel mübarek" olan orduevleri kastediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Ordu giderleri derken şurda 10 tane şunu kullandık diyip 100 tane göstermemek mesela. Askere her gidip gelen bahseder böyle yolsuzluklardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Bahsedilenler bütün kamuda mevcut en basidinden sabah 9 akşam 5 çalışması gereken memurlarımız bütün gün işten kaytarıyorlar.Devletin malı deniz yemeyen domuz düşüncesini artık geride bıraktırılması lazım.İşten kovulma disiplin cezaları arttırılmalı, böylece iş kaybı normal olması gereken hale getirilmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 bonec gel anakraya filan geldigimde gotiriyim seni orduevine veya kim istiyorsa takilsin pesime, daha kapida sinekkaydi tras ve simetrik ense trasi engelini asalim, farzedelim allahin kayanrinda kumas pantolon, gomlek engelinide astik, gidelim farzedelim kravatla geldin icerde birseyler yiyelim veya bir aktivite ariyalim o aptal salak kurallara sivilden gelip 2 saat dayanabilen insana giris kartimi hediye edicem, yeni ozellestirilen lokantalari filan saymiyorum bile, orduevinin bir kosesinde cay 55 kurus diger kosesinde 1.5 lira kartima 70 lira verdirip bandrol bile almadim senelik griebilmek icin lol uc kurus fazla para odeyip ozele gidiyorum daha iyi, havuzda bone zorunlulugu yok, kulac atmak yasak degil, her girdigimde hammurabi kanunlari gibi kurallarin yazili oldugu obeliskide okutmiyorlar isim olamdigi bri ara orduevleri ile ilgili mithleri ve gercekleri yazarim, askeri birlik ile emekli evi konseptinin karisimindan ibaret, ust rutbe ve natodan gelen yetkililerin konaklamasi icin olan istanbul harbiye ile fenerbahce (ki fenerbahce konaklama tesisinden cok lojmandir, emekli generaller oturur burda, icerde yasar pasa ile tenis oyniyabilir, kazara birinci ordu komutanin evi civarinda gezerseniz komandolar tarafindan yaka paca nobetci subaya goturulebilirsini), ankaradada merkez ve gazi orduevi var, harbiye ve merkez orduevleri 4 yildiz otele denk geliyor harbi hizmeti ve insana iskence eden kurallari saymassak, gazi orduevi fantastik biryer ama daha cok resepsiyonlar, resmi yabanci konuklar ve devre aralarinda ankaraya zorunlu donen subaylari agirliyor geri kalan orduevleri bu saliri yapilan karakolla ayni ayarda, bir odada 5 yatak kogus ile turbe arasi fantastik yerler, turkiyenin cesitli sehirlerinde ve kibrista (marasta kapali bolgedeki orduevide sirf konum oalrak cok fantastik, hayalet bir sehrin ortasinda direk eheuhu, gece cok tirsinc olurdu arkadaslarla gezer BM personeline yakalanir orduevi mudurune postalanirdik :/) pek cok orduevinde kaldim, dedigim gibi yazarim bir ara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Biz halı saha maçı yapmıştık askeri lojman yada adı herneyse. Şuan 70 tl olan halı saha 7 TL idi. Askerleri yensek bedavaya gelecekti. Berabere kaldık. 50 kurus ödedik adam başı. Normalde adam başı 5 tl ödüyoruz. Sonra yemek yedik sudan ucuzdu. Biralarımızıda maçı ayarlayan yüzbaşının oğlu arkadaşım getiriyordu yarı fiyatına. Her gün berberde traş olduğunu söylüyordu. Neden diye sorduğumda nerdeyse bedava dedi. Oda bir metro çikolata parasıydı sanırım. Yanlışta hatırlamıyorsam saç kesen berberde vatanı kurtarmaya gitmiş askerdi. Kartuş gibi ihtiyaçlarını babası ordu malından getiriyordu. Tayinleri çıktığındada ordunun 21'' monitorunu aldı gitti. O zamanlar 21'' monitör sinema salonu gibi bişeydi pc monitörü için. Fiyatları da gayet iyidi ben gayet iyi fiyata anca 17'' almıştım. Sonra astsubay arkadaşım oldu. Daha doğrusu bizim grubun vokali olacaktı. Gayet ucuz fiyata alaya gidip vodka alıyorduk. Asker çocuğu olmak zor olabilir. Ama orduevi ıvır zıvırıda geçiyorum. Askerden gelenler her gün döktüğümüz yemekle Türkiye doyar diyorlar. Aynı yemeği dolapta saklamakta yok döktürüyorlar öbür gün aşçı asker tekrar yapmak zorunda. Ve ben oraya gidip gelen 100 tane adamdan 1inin adam gibi iş yaptığını görmekdim. Komutanlara hizmet etmek dışında. Arada boş dağlara operasyona çıkıyorlar oda hepsi değil sanırım. Ve ne kullanıldıysa silah bomba erzak, 10 taneyse 100 tane gösterilip 90 tane cebe gidiyordu. Askere grurla digen hatta TSK'ya tapan arkadaşlarımın hepsi hayal kırıklığıyla döndü. Ve anlattıkları mı? inanılmaz. Asker çocuğu yada TSK'dan ekmek yiyen biri asla kabullenemez. Askere gidip gelenlerden dinlemek lazım. Çünkü bunların hepsi gerçek deneyimler gidip görenler. TV'deki saçmalıklar yada TV'deki komutan generallerin filan ne dedikleri beni pek bağlamıyor. Bunca gereksiz harcamayla kendi lisanslı uçaklarını üretirsin yada silahlarını geliştirirsin vs vs vs. 600 bin kantinciylede 30 yıl boyunca bile 5bin tane gerillayı bile konrtol edemezsin görüldüğü üzere. Ondan sonrada yok pro asker için para lazım yeni silah için teknolojik askeri gelişme için para lazım. Daha iliklerimizi mi verelim? O zaman açlıktan sıçmayalım içimizde kalsın, askeriyeye verelim. Ordu güvenliğimiz nede olsa. 30 yılda kaç kişi öldü merak ediyorum. Müthiş güvenlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Dregoth said: Vergiyi, herkesten almak. Başlığı ilk görünce aklıam gelen buydu. Seçeneklerde olmaması garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 abi güzel topic olmus tebrik ederim. bence yolsuzlukların üzerine gidilerek problemler cözülebilir. fakat yolsuzluk yapan herkesin üzerine gidilmeli,mesela adam hükümet yanlısı ama ihaleye fesat karıstırıo bu adam bizden diyip adam kayırma olmamalı,catır catır cezası neyse cekmeli sonra bürokratlar kan emici gibiler,dur diyen olmalı devlet icindeki bütün yolsuzluklar temizlenmeli. devlet icindeki düzelmeler halka ve özel tesebbüslere yansıcaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 imtiyazli vatandaslik sistemine gecilerek. yapcam ben bunuda su siralar halkin tepkisini olcmem lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 senin o imtiyazli vatandaslik hedenle devleti kalkindirmayi birak yunanistandan beter iflas ettirirsin git mali konuda yazdiklarimi bida oku ve nasil curudugunu gor :p cemuzan vaatleri daha gercekci kaliyor onun yaninda :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 nüfusu azaltarak şöyle bi nukelesek kendimizi, 4 5 m kalabilsek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Viktor said: bonec gel anakraya filan geldigimde gotiriyim seni orduevine veya kim istiyorsa takilsin pesime, daha kapida sinekkaydi tras ve simetrik ense trasi engelini asalim, farzedelim allahin kayanrinda kumas pantolon, gomlek engelinide astik, gidelim farzedelim kravatla geldin icerde birseyler yiyelim veya bir aktivite ariyalim o aptal salak kurallara sivilden gelip 2 saat dayanabilen insana giris kartimi hediye edicem, yeni ozellestirilen lokantalari filan saymiyorum bile, orduevinin bir kosesinde cay 55 kurus diger kosesinde 1.5 lira kartima 70 lira verdirip bandrol bile almadim senelik griebilmek icin lol uc kurus fazla para odeyip ozele gidiyorum daha iyi, havuzda bone zorunlulugu yok, kulac atmak yasak degil, her girdigimde hammurabi kanunlari gibi kurallarin yazili oldugu obeliskide okutmiyorlar isim olamdigi bri ara orduevleri ile ilgili mithleri ve gercekleri yazarim, askeri birlik ile emekli evi konseptinin karisimindan ibaret, ust rutbe ve natodan gelen yetkililerin konaklamasi icin olan istanbul harbiye ile fenerbahce (ki fenerbahce konaklama tesisinden cok lojmandir, emekli generaller oturur burda, icerde yasar pasa ile tenis oyniyabilir, kazara birinci ordu komutanin evi civarinda gezerseniz komandolar tarafindan yaka paca nobetci subaya goturulebilirsini), ankaradada merkez ve gazi orduevi var, harbiye ve merkez orduevleri 4 yildiz otele denk geliyor harbi hizmeti ve insana iskence eden kurallari saymassak, gazi orduevi fantastik biryer ama daha cok resepsiyonlar, resmi yabanci konuklar ve devre aralarinda ankaraya zorunlu donen subaylari agirliyor geri kalan orduevleri bu saliri yapilan karakolla ayni ayarda, bir odada 5 yatak kogus ile turbe arasi fantastik yerler, turkiyenin cesitli sehirlerinde ve kibrista (marasta kapali bolgedeki orduevide sirf konum oalrak cok fantastik, hayalet bir sehrin ortasinda direk eheuhu, gece cok tirsinc olurdu arkadaslarla gezer BM personeline yakalanir orduevi mudurune postalanirdik :/) pek cok orduevinde kaldim, dedigim gibi yazarim bir ara ordu evine çok giderdik ya bizde ben çocukken o zamanalar çok imba geliyordu da harbi bayadır gitmedim gideyim bi harbiyeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 LOTO OYNASINLAR AMERİKADA!! 1MİLYOR DOLAR VERİYOR LOTO! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Viktor said: senin o imtiyazli vatandaslik hedenle devleti kalkindirmayi birak yunanistandan beter iflas ettirirsin git mali konuda yazdiklarimi bida oku ve nasil curudugunu gor :p cemuzan vaatleri daha gercekci kaliyor onun yaninda :p bilmiyorum orda ne yazdigini okumadim burayada yapistirimisin? ikna olmazsam ama hodri meydan :D gel konu acalim tartisalim bu konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 nufus iyi ya problem bu nufusun etkin kullanilamamasi, istihdam nufusla orantili artsa ekonomi ucarda iste olmiyor bide tuketici cok bilincsiz, hayvan gibi cari acik var, 3 ayda bir telefon degistiren genclik buna tuz biber oluyor, "kapitalizm fuck yes!" de turkiye merkezde olan, tasarruf yapabilen nbir ulke degil ozenilen ulkeler aksine amerikanin hayvan gibi cari acigi var, domuz gibi tuketiyorlar diyenlere geliyor: bir ulkenin milli parasi olan dolar su anda uluslararasi para amerikan baskisi ile, ulkeler rezerv olarak amerikan dolari kullaniyor, paralarini amerika ndolari cinsinde biriktiriyor buda amerikanin teknik olarak batmasini imkansiz hale getiriyor, cak diye basiyor dolari dunya kavrulsun, petrol tavan yapsin umrunda degil farkinda olmadan butun dunya amerikalilar daha cok tuketebilsin diye calisiyor, sirf turkiye ile alakali birsey degil bu gene keynesin ongordugu gibi mevcut uluslararasi mali sistem cok dengesiz, kontrolsuz kapitalizmin ulkeleri iki ayirdigini soyliyebiliriz 1-) tasarruf yapabilen ulkeler merkez ulkeler petrol kaynaklari vardir, maden kaynagi vardir, sanayisi superdir, sermaye vardir vs vs vs, bir donem tukettiginden cok uretebildigi icin par abiriktirir, biriktirdigi parayi kos kos rezervde tutmak yerine borc verir, para parayi cekerden borc verdigi para uzerinden kazanir 2-) borclu olan cevre ulkeleri bu ulkeler urettiginden cok tuketen, ayagini yorganina gore uzat kavramini anlamamis gelismekte olan ulkelerdir, disari sattigi maldan cok mal aldigi icin duzenli olarak cari acigi finanse edebilmek icin borclanmak zorunda kalir, tuketim aliskanliklari degismediginden birde sutune ilk defa aldigi borcun faizi eklendiginde bir sonraki donem yeniden borclanmak zorunda kalir, ilk aldigi borcu ikinci bir borcla kapatir bu ulkelerde borclanir ama amerika ornegindeki gibi kendi para birimleri ustunden borclanirlar, kendi para birimin ustunden borclanmak demek yurtici kazancin veya en kotu ihtimal para basimi ile borcunu odiyebilmen demektir, bu boyle ulke tasarruf etmeye baslayip borclarini kapatincaya kadar acila acila devam eder, turkiyenin serbest piyasa ve ozellikle doviz yasagiginin kalkmasindan beri dis borcu surekli artmis 2001 e kiaysla iki kat artmistir said: * 1990: 19,030 Milyar A.B.D. Doları. * 2000: 114,300 Milyar A.B.D. Doları * 2001: 113.592 Milyar A.B.D. Doları * 2002: 129.671 Milyar A.B.D. Doları * 2003: 144.266 Milyar A.B.D. Doları * 2004: 160.760 Milyar A.B.D. Doları * 2005: 168.716 Milyar A.B.D. Doları * 2006: 205.548 Milyar A.B.D. Doları * 2007: 247.200 Milyar A.B.D. Doları dis borc normal birseydir, sanilanin aksine daha ataturk hayattayken 10 milyar dolar dis borc almistir ABD den turkiye, ama dis borc yatirim yapmak icin kullanildiginda iyi birseydir bugun is kurmak icin borclanirsiniz, odeme gucunuz yeter ise veya isyerinzi calisirsa faiziyle borcu odersiniz kurtulur tasarruf etmeye baslarsiniz bugun geliriniz dusuk yetmedigi halde, atiyorum borcla araba alirsaniz ve bunu odiyemesseniz o bankaya borcu kapamak icin baska bankaya gidersiniz, ikinci bankaya borcu kapamak icin 3, bri bankaya gidersiniz bankalar borc vermiycek noktaya gelince tefeciye gidersiniz (turkiye zamaninda amerikan ambargosu yuzunden bunuda yapmistir) tefeciyede odiyemesseniz hayatiniz biter cok basit seyler bunlar ama halka anlatamiyorsunuz iste, turkiye bu bataga girdi bir kere ben bile arada cok kiziyorum, devlet ithalattan vergi aliyor bu kadar, disarda 300$ olan konsol turkiyede 1000ytl ye satiliyor diye, ama dusununce turkiyede 1000 den satilinca 5000 kisi aliyorsa 300$ dan satilinca 15000 kisi alicak, bunlar onu alabilsin diye turkiye borclanicak yunanistan tamamen bu sebepten batti, bakin roada gorun insanlar artik devlet "cifors almiycaksiniz" dedi diye nasil cildirdi cifors onemli tabi, ayfonunda yenisi geliyor onuda almak lazim hatta bir ipadde alalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 yalnız akp geldiğinden beri dış borç her sene 20 milyar dolar artıyor, akp'den önce azalmış falan hatta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 cifors alinamiyan karanlik yillar onlar lutfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 yekpare bir "ekonomi elden gidiyor" yaygarası koparmak için sadece artan dış borcu baz almak yeterli değil gibime geldi nedense. tamam ekonomiden çok iyi anladığımı söyleyemem, wot'ler döşeyemem bu konuda, ama bu dış borçlanmayı ihracatın artmasından, yıllık büyüme oranlarından, enflasyonun düşüş trendinde olmasından bağımsız olarak mı okuyalım? bi de özelleştirmeler bu işin neresinde? daha mı fazla özelleştirme, yoksa aman duralım mı, nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 "ekonomi elden gidiyor" dememek için dış borçla beraber gelirlerin de artması lazım; bütçe açığının her sene artmaması lazım, faiz dışı fazlanın artması lazım; dış borcun bütçeyle orantılı olarak büyümesi lazım falan filan fişmekan be sir. tamam borçlanmanın iyi olduğu durumalr vardır, ama biz bunlardan birini yaşamıyoruz ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 O karanlık dediğiniz çağ dış borç artarken gelir gelmiyor ıvır zıvırları son 10 yıldır değil daha öncesinden bu yana böyle. Hükümeti eleştirmek güzel hoşta diğerlerinide aklamayın aradan. Yemezler böyle ince numaraları. Eleştirecekseniz hepsini eleştirin. Sanki önceden altın çağ vardı HAHAHAHAHA komik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 ekonomi neden elden gidiyor olsun canım, kayıt dışı ekonomiden vergi toplamaya gücü yetemeyen hükümet, hala deprem yüzünden çıkarılmış dolaylı bir vergi olan ÖTV'yi çatır çatır alıyor. sonra bunu depram için değil borç ödemek için kullanıyor. hiç böyle memlekette ekonomi elden gider mi? varsın millet 4tl ye benzin, 50bin liraya dandik renault araba alsın devletin umrunda mı? direk gelir vergisi toplayamayıp, dolaylı ötv vs gibi vergiler toplamak yanlış bir sistemdir. hatta bu sistem bir emek hırsızlığıdır ve hırsızlık zenginden değil memurdan, işçiden ve gelir vergisini kaçıramayan herkesten yapılmaktadır. vergi kaçıran, araba ev alıp şirketine gider gösteren ne kadar tüccar, zengin vs varsa daha da zenginleşir. bu sistemin zengin, fakir gelir dengesini olmaması gereken bir yönde etkilemesinden başka, ekonomiyi olması gerekenden daha da yavaşlatır. neden? çünkü sen telefon, elektrik, su, doğalgaz, benzin, zart zurt ne kadar sabit giderin varsa bu ötv yüzünden 1 değil 2 veriyorsun. halbuki o 1 lira cebinde kalsa halkın, bu halk daha fazla alıp vericek, ekonomiye can vericek. ama veremiyor işte. halk alıp veremez se de, çiftçi, tekstilci, sanayici fazla üretemez. üretemezse de işçi çıkartmak zorunda kalır. al sana yıllardır azalmayan işsizlik. ve her krizde dünyada ekonomisi en çok küçülen ülke türkiye. konuyla alakalı da, tasarruf heryerden yapılır, ben olsam şu an türkiye'deki en efektif olmayan kurum olan devlet ve bürokrasiden başlarım. yolsuzluklar, gereksiz çalışanlar, her yıl yenilenen kaldırımlar, asfaltlar, başbakanın ailesinin başbakanlık uçağını düğüne gitmek için kullanmaları, kızını her geziye götürmesi gibi ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 sir said: yekpare bir "ekonomi elden gidiyor" yaygarası koparmak için sadece artan dış borcu baz almak yeterli değil gibime geldi nedense. tamam ekonomiden çok iyi anladığımı söyleyemem, wot'ler döşeyemem bu konuda, ama bu dış borçlanmayı ihracatın artmasından, yıllık büyüme oranlarından, enflasyonun düşüş trendinde olmasından bağımsız olarak mı okuyalım? bi de özelleştirmeler bu işin neresinde? daha mı fazla özelleştirme, yoksa aman duralım mı, nedir? bak IIBF mezunu olarak yaziyorum ekonomik felaket yazan yok, sayisal ve bilimsel olarak anlatmisim durumu urettiginden fazla tuketiyrosun arkadasim sen bana diyorsunki "ya uretimimiz artti, ihracat rakamlari" bende diyorumki artan ihracat rakamalrina karsilik ithalatta artti, tasarruf diyorum hesap dengesi diyorum 6 kazanip 10 tukettigindede 4 lira borclusundur, 8 kazanip 12 tukettigindede 4 lira borclusundur islem hacmi olarak 16 dan 20 ye cikmis, ama hala gelirinden 4 lira fazla tuketiyorsun ithalat trendine bagli cari acik ile enflasyondaki dusus ne alaka? yunanistanda kisi basina dusen milli gelire bak, surdurulebilri buyume hizlarina bak, bugun icinde olduklari broc batagina bak cari acik diyoruz, ekonominin genel seyrinden bahseden yok, ulke icinde herkez is sahibi olsun, kisi basina gelir 50000$ dolar olsun gene cari acik ekonomini patlatir ekonomik buyume var ama istihdam yaratan ekonomik buyume yok, turkiyenin buyume hizi surdurulebilri degil dalgalaniyor, mevcut iktidar elestirisi ile filan alakasi yok 1980 den beri olan bir trend bu ha ozellestirme dedik, zarar ediyor AB nin kamu kesimi ic borclanma kriterlerinden ozellestirmeler yapildi, ama cok plansiz yapildi fabrikayi alan adam sokup alet edavati ve araziyi satti, ozellestirme tabiki yapilmasi gereken sektorler var ama istihdam kaybina yol acicak kontrolsuz ozellestirmede aptallik yani ama genede konumzu istihdam sorunu veya enflasyon degil cari acik, cari acik, cari acik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
siddharta Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 vuvuzela said: yunanistan battı emekli maaşı 3000 euro şunu yazan heriflerin agzını burnunu arka arkaya tekmelemek istiyorum. senin yunanistan'da yaşayan versiyonların yunanistan'ın bu hallere nasıl düştügünün gerçek sebebi. çok standart bir tip aslında, politikacılar yerine çalışan ve çalışmış insanları suçlamak kolay çünkü. yunan halkı haftada 42 saatle EuroZone'da en çok çalışan millet. kimsenin gelip de maaşlardan bahsettigi yok ama. insanlar ayda 700 euro'ya iş bulmaya çalışıyor. (drahmiden euro'ya geçildiginden beri her şeyin nasıl pahalandıgını anlatmama gerek yok herhalde?) benim bunu yazış sebebim YUNANLAR TÜRKLERDEN DAHA ÇOK ÇALIŞIYO VRE!! falan degil, sadece yunan halkının bütün gün plajlarda oturup mojito içen adamlar olmadıgını göstermek. yani evet, ortada bir fatura var ve bu faturayı birilerinin ödemesi gerekiyor. peki bunu kim ödeyecek? ayda 700 euroya çalışmak zorunda kalan insanlar. yunanistan'ın mali krizinin TEK SORUMLUSU çalışan insanlar. uzun dönemler çalışmış insanlar. hırsızlar onlar. yunanistan'ın problemi borç ya da patlamış özel sektör degil, problem havuzdaki tüm köpekbalıklarının birbirini yiyip bitirmiş oluşu. yunanistanın bir sorunu oldugu dogru, ve bu bir gerçek. ama çalışan insanlar degil bunun sorumlusu. onlar ödeyecek degiller. milyonlarca insan suçlu degil. neden onlar acı çeksin? bu mesele emeklilerin meselesi degil, rüşvet alan, yolsuzluk yapan onca devlet görevlisinin suçu. çalışan gençlerin degil. yunanistan'da karın tokluguna çalışan onlarca yunan arkadaşım var, kimse de bana gelip "kanka emekli maaşı eheuhe." ayagı yapmasın, kimse türkiye'nin şu anki halinden daha iyi degil çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar