vuvuzela Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 said: Irak sınırındaki Şemdinli'ye bağlı Tekeli, Günyazı ve Ortaklar köyleri arasındaki Gediktepe mevkisinde bulunan askeri birliğe, terör örgütü PKK üyelerince saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu, 14 asker de yaralandı.Yaralı askerlerin, Şemdinli Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındığı bildirildi.Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği bildirildi. Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle: Hakkâri / Şemdinli bölgesinde, Türkiye / Irak hudut hattında görevli bir sınır bölüğüne; bir grup terörist tarafından 19 Haziran 2010 günü saat 02:00'de saldırıda bulunulmuştur. Çatışmada sekiz asker şehit olmuş, ondört asker de yaralanmıştır. Yaralılar hastanelere tahliye edilmiştir. Bölge takviye edilmiş ve gece süresince çatışma bölgesine, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlanmıştır. Ayrıca, Irak'ın kuzeyi bölgesinde tespit edilen hedefler de Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alınmıştır. İlk tespitlere göre; çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. link1
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Aksama cok degerli devlet buyugumuz cıkar, neden sımdı nedegn dıye eser gürler. Bu kadar ucuz mu arkadas insan hayatı? Butun sorumlulara lanet olsun.
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 kandil'e türk bayrağo dikmemesi hata şu ordunun. şu anda takip hakkı var. bu ordu bu kadar aciz mi, girsin şu kuzey ırak'a
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 aciz olan ordu değil, orduya sahip çıkmayan, arkasında durmayan devamlı kuyusunu kazanlar aciz.
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 açılım yapacaklarsa önce bir şeyleri kapatmaları lazım. askeri olarak ezmeden hiç bir şey açamazlar. gazze'de 9 türk öldü dünyayı ayağa kaldırdı başbakan, kendi sınırın içinde 9 vatandaşın ölüyor bakalım ne yapacaksın. + bu olayların israil'in bok yemesi olduğunu düşünüyorum ben hala.
vuvuzela Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 2 ayda 50 şehit oldu,buna ragmen ben arap ulkeleri arasında bir öncü bir lider vasfı kazanmaya oynamamızı (ehehehahha) ortadoguya barış (ahahahha dur dur hele ehhehah) getiren başbakanımız,ust uste dış politikada zaferler kazanan sayın davutoglunu gordukce duygulanıyorum ozgurluk ve demokrasi adına buyuk acılar cekmis yıllardan beri demokratik savas(!) veren forumdaki pkk sempatizanlarını da beklerim sahsen ulassınlar bana öm ile bu ufku acık arkadaslar sehit cenazesi olan evlerdeki insanlar bilgiye açmış birlikte gidelim o evlere insanlara özgürlük barış falan filan anlatsınlar
Sam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 esas aciz olanlar vatan savunmasıyla görevli ancak kendi işine odaklanmak yerine vaktini ve eforunu üstüne vazife olmayan işlere harcayan kimileri. öbür kurumların aksine bunların ne hatalar yaptıkları ne denetlenebiliyor, ne sorgulanabiliyor. 30 yıllık deneyime daha iyi bir performans sergilenmesi lazım. şehitlerimize de Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. gazilerimizin durumu ağır değildir inşallah.
vuvuzela Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 evet aga performansı yuksek asker lazım darbe yapcaz diye askerligi unuttular
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Sam said: esas aciz olanlar vatan savunmasıyla görevli ancak kendi işine odaklanmak yerine vaktini ve eforunu üstüne vazife olmayan işlere harcayan kimileri. öbür kurumların aksine bunların ne hatalar yaptıkları ne denetlenebiliyor, ne sorgulanabiliyor. 30 yıllık deneyime daha iyi bir performans sergilenmesi lazım. şehitlerimize de Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. gazilerimizin durumu ağır değildir inşallah. onlardan da sorumlu olan başbakandır. fırat kıyısında bir kurt koyunu yese ömer sorumlu değil miydi bundan? başbakansa başbakanlığını yapsın. gazze istanbulsa türkiye için, hakkari neresi? şu dakikadan sonra yapılmayacak adam gibi bir sınır ötesi operasyon ülkeyi çok güçsüz gösterir. daha çok kan akar.
vuvuzela Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 ecevit döneminde pkk bitmisken o zamanın askerlerinin performansı cok iyiydi bence,simdiki askerlerin performansı gercekten kotu darbe yapcaz diye ugrastılar yordular kendilerini,kimse de sorgulayamıyo hataları
Sam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 onlardan sorumlu başbakan diyorsun iyi güzel de, her fırsatta müdahale edilmiyor mu hükümete askerle ilgili birşey demeye kalktıklarında? hani izin verilse herşeyi hallederler gibi bir iddiam yok ama zaten niyet onlara o izni vermek değil. niyet olmayınca gerisi anlamsız.
vuvuzela Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 askerle ilgili bir sey demeye kalktıklarında ?benim bildigim hukumetin gorevi baska bir seydi
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 sam haklı olduğun yerler var ama bu çok kolaya kaçmak senin yaptığın. ülkeyi kapatıp gidelim o zaman. tekrar söylüyorum kandile veya her nereyeyse adam gibi sınır ötesi operasyona başlamalı bir an önce. adam gibi operasyon ama. kandili bombalayıp dönmeyeceksin, oraya üs kuracaksın gerekirse. diğer komşu iran yanımızda, barzani yanımızda, amerika ss yanımızda. israilin köpekliği hep bunlar.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 ay boyunca her güne bir tane düşecek kadar şehit veriyorduk, şimdi her hafta bir aylık şehit kontenjanımızı dolduracak kadar şehit veriyoruz. yüzlerce asker öldü son zamanlarda. her şehit cenazesinden sonra "terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyorlar, üzülüyorum, midem bulanıyor artık gördükçe. :( kurbanlık koyun gibi olduk. terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürmesinler artık. doğru düzgün bir ekip kurulsa, mobil şekilde gezseler, buldukları teröristi avlasalar felan. sınır karakollarından daha efektif olurlar bence. en azından tek bir yerde sabit dikilip ölmeyi beklemezler. Sam said: esas aciz olanlar vatan savunmasıyla görevli ancak kendi işine odaklanmak yerine vaktini ve eforunu üstüne vazife olmayan işlere harcayan kimileri. (genelkurmay başkanı hakkında söylüyorsan eğer) büyükanıta siyaset yapıyor diye kızıp duruyordunuz, bunun konuştuğu bile yok yine kendi işine odaklansın diye suçluyorsunuz :D hayır duyan da her kanun değişikliği arkasından çıkıp "meclisteki kararları beğenmedik, 3-2 yenildiler, oysa sağ beki güçlendirselerdi doğru düzgün bir sonuç elde edebilirdik" gibi yorumlar yapıyor sanacak (:P) alt-üst kimlik tartışmaları, ırkçılığı savunanların aydın yapılması, ergenekon adı altında askerlerin yakanalıp sınırsız tutuklanma sürecine sokulması, ordunun sürekli küçümsenmesi ve dalga geçilmesi, apo'nun her daim şımartılması ve her dediğinin anında yerine getirilmesi, dış siyasette etkili olamayan bir hükümet, gibi olayların hepsi bugünkü sonucun nedenleri. sadece genelkurmayda hata bulmak doğru değil. pkk deli gibi moral kazandı ve adamlar her gün başka bir karakola baskın düzenliyor. vuvuzela said: 2 ayda 50 şehit oldu,buna ragmen ben arap ulkeleri arasında bir öncü bir lider vasfı kazanmaya oynamamızı (ehehehahha) ortadoguya barış (ahahahha dur dur hele ehhehah) getiren başbakanımız,ust uste dış politikada zaferler kazanan sayın davutoglunu gordukce duygulanıyorum önce kendi önüne bak diyorlar ya zaten.
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 israille aramız bozuldu ondan istihbarat gelmedi diyenler de olacaktır, türk devleti kendi kıçının dibindeki örgütten istihbarat alamıyorsa ölsün zaten.
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Zarif said: israille aramız bozuldu ondan istihbarat gelmedi diyenler de olacaktır, türk devleti kendi kıçının dibindeki örgütten istihbarat alamıyorsa ölsün zaten. olm alamıyo ve ölüyo işte böyle yavaş yavaş
Sam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 vuvuzela, asker savunma bakanlığına bağlı ki o da hükümetin parçası. asker kendi başına buyruk değil ve olamaz. zarif, esas kolaya kaçmak herşeyin bedelini 30 yıllık statükoyu değiştirmeye çalışan politik iradeye yüklemek. ben anadolu'dan görünüm seyrederek büyüdüm, bugünkü açılım muhabbetleri olmadığı zamanları da biliyorum. sınır ötesi operasyon da kolay değil, yapılabiliyorsa yapılsın tabii ama dikkatli olmak lazım. uluslararası kamuoyunu çok kolayca rahatsız edebilen bir olay nihayetinde ve bizim arkamızda israil'inki gibi bir propaganda makinesi yok. hoş gerçi belki abd hariç kimsenin yok o ayrı. bone, genelkurmay başkanı değiştirmekle bu işler değişebilse ne kolay olurdu. her kurumun başındaki adamı değiştirip bitirirdik işi. kadrolardaki mantığın değişmesi lazım. yılların "biz herşeyden sorumluyuz, ne istersek onu yaparız, kimseye hesap vermeyiz" mantığı. politikaya karışan ordu = zayıf ordu. tarihte sayısız örneği var.
Toledor Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Sınır ötesini geçtim. Bir akrabam geçen ay geldi o anlatıyor: Yalvarıyoruz artık komutana ateş edelim diye adamlar inat yapa yapa geliyor önümüzde dinlenmeye oturuyorlar 6-7 kişilik grup. Komutan izin vermiyor ateş etmemize, savaşmı çıkaracaksınz, diyor dedi. İçimden başta hadi lan demiştim. Birkaç gün önce bir şehit babası aynı sözleri söyleyince şok oldum.
fizban Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 sam, şu an başbakanlığa bağlı ordu. bunun yanı sıra, kuzey ırak'tan geliyor saldırı. 3'lü anlaşma çerçevesinde kuzey ırak istihbaratını bize amerika vermek durumunda. amerikayla ilişkilerimizin bozulmasının bedeli midir şimdi bu 8 şehit, son 2 aydaki 60'a yakın şehit ? evet öyledir.
Toledor Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Akp ninde Dtp ninde Pkk nında..... Siyasetse siyaset. Becereksiz sümsük herifler. 25yıldır en ufak bir önlem alamıyorlarmı ya
Evr Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 bu askerlik sistemiyle daha çok şehit veririz okul bitti hop gel askere 1 ay acemilik yap çöm kalk ot yol 3kurşun zimmetli atış talimi yap sonra usta birliği artık 5ay veya 14ay askeriyeye ücretsiz işçi hesabında öle kuru kalabalık, sınırdaki askeri birlikmiş birde bu saldırılan yer %100 eminim şehit olan askerlerimizin hepsi ER dir adam gibi profesyonel orduya geçmedikçe ne bu terör biter nede kasımpaşalının kükremesi Allah belalarını versin hain herifler hergün şehit(ler) vermeye başladık 90lardaki en azılı olduğu dönemlere döndü resmen hala dağlara taşlara topçu ateşi yapsınlar kasımpaşalıda çıksın bu olayların yapıldığı döneme dikkat çeksin başlıcaz artık dikkatine.Herifler senelerdir dünya üstünde at koşturuyo oraya buraya özgürlük getircez ayağına sömürüyolar her yeri ses çıkartabilen yok ama sen daha kendi topraklarında huzuru sağlayamıyosun e normal bu askerlik sistemiyle yem gibi askerlik yaptırtmak kolay ver operasyon emrini şehit olunacaksa bari saldırırken olunsunda böle kahpece olmasın. forum izin versede keşke biraz daha ağır konuşabilsem. Akşam haberlerde 45sn gösterirler işte artık yarın veya pztde şehit cenazesinden feryatları gösterirler bi 45sn daha bitti gitti bu kadar ucuz insan hayatı Türkiyede millet biraz kükrer kahrolsun PKK yok şehitler ölmez vatan bölünmez ertesi gün devam birşey olmamış gibi Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum yaralılarada acil şifalar Allah yardımcıları olsun inşallah ağır yaralı yoktur.
Seele Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 burda cok vardi vatan millet sakarya gidenler. devam edin savas cigliklari atin. öldürün genclerimizi.
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 iki ayda 50 şehit veren hangi ülke olursa olsun uluslararası ilişki filan dinlemez. savunma hakkını kullanır. en abuk ülke bile bunu yapar. ha komşun abd olunca yapman biraz zor olur. o zaman yapanı bulursun, yapmanın yolunu bulursun, oturup boş boş delikanlılık yapmassın. gerekirse gazzeyi toptan öldürsün israil. ben kendi derdime düşmüşüm, ayı ile mecburen yatağa girmişim banane. askeri çözümün yetmediği, siyasi çözümün konuşulabileceği nokta 7-8 sene önceydi. artık gereken yine askeri çözüm, sıkıyönetim ne yazık ki. ne zaman ki terör yine 2000li yılların başına iner yine siyasi bir çözüm konuşabilirsin. şu anda konuşacağın siyasi çözümün sonu bölünmedir.
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Seele said: burda cok vardi vatan millet sakarya gidenler. devam edin savas cigliklari atin. öldürün genclerimizi. gençler daha fazla ölmesin diye kısa vadede operasyon yapılmalı. yoksa daha çok genç ölecek bir kaç hafta içinde.
Öne çıkan mesajlar