Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupada Futbol 2010-2011 sezonu..

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Wishmaster said:

Messi'yi çıkaralım Barça'dan. Xavi ve Iniesta'ya misal Agüero ya da benzeri bi adam verelim. Barça'nın alacak gücü yok mu? Var. Eminim çok maç kazanırlar yine. Ama Xavi-Iniesta'yı çıkarırsak takımdan, o bütün topa sahip olma, isabetli pas oranları vs hepsi bir anda düşer. Adamlar o kadar birlikte çalışmışlar-çalışıyorlar ki tek bir vücudun uzuvları gibi birbirlerini ezberlemişler. Sürekli boşa pas koşuları pıtpıtpıt oynuyorlar :) Seviyorum, izlerken mutlu oluyorum.

Edit: Şöyle bir soru sorsam. Ronaldo'yu Barçaya, Messi'yi Real'e versek, durum ne olurdu?

E oranları düşer ama xavi ya da iniestayı da çıkarsan yine çok maç kazanır yine, merak etme :)

Abi bana tek birşey söyle REW

Xavi ve Iniesta'yı şu takımdan çıkar, şuan Barça'nın o orta saha etkinliğini devam ettirebilecek kimi koyacaksın onların yerine ? Mascherano mu Busquet mi?

Hani dışarıdan adam alalım desek Fabregas belki biraz oturur oraya, başka ?

Yok yani bu iki adam resmen ilah, herşey onların çevresinde dönüyor. Bu adamlar Barça'da olduğu sürece o takımın bileği bükülmez. Kötü takım değiller ama bu adamların ayaklarına bakıyor takım
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

Messi'yi çıkaralım Barça'dan. Xavi ve Iniesta'ya misal Agüero ya da benzeri bi adam verelim. Barça'nın alacak gücü yok mu? Var. Eminim çok maç kazanırlar yine. Ama Xavi-Iniesta'yı çıkarırsak takımdan, o bütün topa sahip olma, isabetli pas oranları vs hepsi bir anda düşer. Adamlar o kadar birlikte çalışmışlar-çalışıyorlar ki tek bir vücudun uzuvları gibi birbirlerini ezberlemişler. Sürekli boşa pas koşuları pıtpıtpıt oynuyorlar :) Seviyorum, izlerken mutlu oluyorum.

Edit: Şöyle bir soru sorsam. Ronaldo'yu Barçaya, Messi'yi Real'e versek, durum ne olurdu?

Abi atladığın 2 nokta var.

1- Messi'yi çıkar Agüeroyu koy Barça yine CL ve Ligde en büyük aday olmaya devam eder ama rakipsiz olmaz şimdiki gibi. Geçen yıl Arsenal'i tek başına elemiş adamdan bahsediyoruz. Kaldıki o adam ge.en yııl elclasicoyununda en iyisiydi. Yani inesta Xavi istediği kadar top çevirsin Messi'yi çıkar yine R.Madrid'ten iyi olur Barça ama şimdiki kadar ezici bir üstünlük sağlayamaz. İnesta yada Xavi'yi çıkarırsanda aynı şey geçerli.

2- O pas organizasyonları dediğin arkada İnesta Xavi top çeviriyor ama ilerde gol giden pasların çoğu Messi'nin kararıyla oluyor. Aguero'yu koyarsan Messi'nin yerine Barça böyle rakipsiz olamaz. Dünya'nın en iyi oyuncusunu alıp yerine ona yaklaşamayan adam koyuyorsun. Kaldıki o arkada yapılan tek paslarda Xavi-İnesta tek değil Messi'yide ekle oraya :) Messi ilerde düz forvet gibi oynamıyor.

Hepsini geçtim Xavi-İniesta'yı çıkarda şöyle olur böyle olur bir argüman değil Messi'nin en iyi furbolcu olduğu gerçeğini değiştirecek. En yakın rakibi adamın C.Ronaldo M.Unt'ada çaktı adam tek fiinalda R.Madrid'ede çaktı adam elclasicoda.

Messi'yi çıkar geçen yıl ki şampiyonluk agranti olmaz birde M.Unt finali ortada geçerdi. İşte size argüman. Yok Xavi İnesta'yı çıkar falan boş. Bu verdiğim örneklerde maçları kurtaran adam Messi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün koca futbolu 2 tane kritik öneme sahip maç performansına soktun yani sen de. Şampiyonluklar geniş zaman dilimlerinde alınıyor. Final maçına kadar gelmek-getirmek de bir iş.

Messi futbol hayatına Barça'da başlamadı mı? Bu takım bütün herkesin bileğini büküyor mu? Büküyor. Direk bu disiplinle yetişen bir Messi var elimizde. Bahsettiğimiz adamlarla beraber futbol piyasasına çok üst bir noktadan girdi ve diğer futbolculara tanınmayan birçok şans Messi'de vardı. Bence dünyanın en iyi futbolcusu falan değil Messi. En şanslısı diyebilirim. Yaptıkları için değil, bulunduğu takımdan ötürü. Tabi ki görünene bakacak olursak ilk 3'e girer ama ben bir insanın sahip olduğu potansiyele göre konuşursak Messi'den daha iyileri dünyada var derim.

O daha iyileri Barça'ya koy, Messi'ye tanınan fırsatları tanı, takıma adapte olmalarını sağla, eminim çok şey yaparlar. Messi'yi negatif eleştirmek için söylemiyorum, muazzam bir futbolcu bence de. Gole ulaşma konusunda favori futbolcum Ronaldinho'dan daha başarılı olabilir ama bir Ronaldinho kadar yetenekli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

rahat olun barcelona messisiz de böyle oynar, xavisiz de böyle oynar, iniestasız da böyle olur. az biraz oyunu etkilenir elbet, messi olmazsa hücumda, xavi olmazsa top tutmada, iniesa olmazsa da yaratıcılıkta eksik çıkar. %100 performansla olmaz ama yine de canavar gibi oynar her türlü. Messi ortada yokken, yedekten girerken de Ronaldinho vardı, Xavi ve Iniesta kulübede sıralarını beklerken de onların yerine oynayan da vardı, takım yine böyle oynuyordu.

Hatta daha da geriye gidebiliriz:

http://www.youtube.com/watch?v=XuGk_X85WcI
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

rahat olun barcelona messisiz de böyle oynar, xavisiz de böyle oynar, iniestasız da böyle olur. az biraz oyunu etkilenir elbet, messi olmazsa hücumda, xavi olmazsa top tutmada, iniesa olmazsa da yaratıcılıkta eksik çıkar. %100 performansla olmaz ama yine de canavar gibi oynar her türlü. Messi ortada yokken, yedekten girerken de Ronaldinho vardı, Xavi ve Iniesta kulübede sıralarını beklerken de onların yerine oynayan da vardı, takım yine böyle oynuyordu.

hiç öyle değil maalesef, xavi için söyleyemezsin şunu. koyduğun videoda bile bütün olay xavi etrafında dönüyor. xavi ve iniesta ile ilgili yazdığım son postu tekrarlıyorum, barcelonanın kadrosu bu iki ismin yokluğunu kaldıracak kadar güçlü değil.

Buddha said:

1- Messi'yi çıkar Agüeroyu koy Barça yine CL ve Ligde en büyük aday olmaya devam eder ama rakipsiz olmaz şimdiki gibi.
rakipsiz olduğunu nerden çıkardın pardon? geçen sene şampiyonlar ligini aldılar da haberimiz mi yok? ama pardon sen alexi beğenmeyen fenerbahçeliydin, soru sormamak lazım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Son karşılaşmalarında Kaka-Higuain sakattı Real'de, Barcelona tam kadroydu.Ki böyle bi Mesut yoktu ellerinde.
Bence şartlar biraz değişti, ki ortada farklı şeyler de var şuan yoğun bi üst düzey maç temposuna giricek 2 takım da. Teknik direktörlerin tercihleri çok etkileyecektir maçları diye düşünüyorum daha iyi rotasyon yapan takımını daha diri tutan taraf üstünlük sağlar muhtemelen, iş bu noktaya gelince de Mourinho daha ağır basıyor bence. Tabi Messi fanboylar atlar şimdi barca ezicek etc. diye de ağır bi pompa gelirse Real'den şaşırmayın sonra forumda sataşıcak adam kalmazsa üzülürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

abi 2 senedir aynı şey herkeste hala şaşırmaya devam ediyo şu olaya. adamlar salı gunku maçları yayınlamıyolar abi işte. niye hala şaşırıosunuz ki? bole şerefsiz adamlardan başkada bişi beklemem ztn ben. alışın artık. barça real maçlarından 1 taneside bole güme gidicek ztn...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...