sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 sen deyince olmuyo zep, samin demesi lazım
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 onunki de komik olmuş, çünkü buradaki hiçbi post "ben kazaniyorum vergi veriyorum, bu adamlar yiyor ne pislik adamlar gitsinler kirgizistana ozbekistana " içeriğine sahip değil, "neden doğuya ayrımcılık yapılıyor" içeriğiyle dolu yığınla mesaj var. bi doktor da çıksın bu olayların Batı Karadeniz veya İç Ege'de veya memleketin herhangi bir x bölgesinde yaşandığına dair bi mektup yazsın, oturup onu da konuşalım.
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 butun yazidan butun cikardigin oysa tamam iste bi level atladin. ama almamiz gereken cok yol var batiya yetismek icin daha. ornegin baska orneklerde var batida, bi yazar su tarz bisi demisti, butun insanlik medeniyete bisi katarken, Turkler hic bisi katmadi. Bu adamda Turkler olsun gebersin demiyor ama guya entellektuel yaklasiyor bunuda kabul edelim o zaman. Daha bi ton ornek var da boyle gerek yok konusmaya anlaticagimi anlattim yukarda zaten, karsinizda cocuk yok, kimin ne niyeti ne dusuncesi var belli oluyor. Amac sorunlara isik tutmak degil, sorunlar uzerinden gizli nazi tarzi irkcilik yapmak. Samimiyetiniz belli eder her seyi.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 "O konuşulmasın, bu ırççılık" derseniz hiçbir sorunu tartışamayız, konuşamayız. Sizin mantığınıza göre, sallıyorum, "Doğuda sigara tüketimi çok fazla" dersek ırkçılık yapmış oluyoruz. E peki bu sorunu düzeltmek için ne yapacağız, ne önlemler alacağız? - Diyarbakır'da sigara tüketimi çok yaygın. - Sus pis ırkçı bürokrat seni! - Biz konuyla ilgili şu kadar bütçeyle bir caydırma kampanyası hazırladık, afişler, yerel radyo tv'de reklamlar vs... - sus sus pis ırkçı, lanet olsun sana !!! Diyeceğim o ki herşeye ırççı yaftası yapıştırırsanız, yok level atladın, yok bu gizli ırkçılık felan, hiçbir sorunu çözemeyiz. Değil çözmek, konuşamayız bile. önünüze gelene "siz ırkçısınız nazisiniz" diyerek ırkçılığı, naziliği de ucuzlatıyorsunuz, gerçekten ciddi bir ırkçı söylem olduğunda da ("abdullah gül'ün bilmemkimi ermeniymiş" gibi mesela) kimse sallamıyor, üç güne unutulup gidiyor. Gayet açık net yazmışım, benzer sorunlarla memleketin başka bir yerinde de karşılaşan bir doktor, öğretmen vs çıksın gazetenin birine bi mektup yazsın, oturup onu da konuşalım. "Neden böyle şeyler hep doğudan çıkıyor" ve "nedense kimse gerçekten yadırgamıyor" sorularına cevap aramak yerine insanlara ırççı damgası yapıştırmak ve tartışılmasını insanlara hakaret ederek engellemeye ve ahlaksızlık gibi göstermeye çalışmak bana biraz kasti hedef saptırmak gibi geliyor.
Flameoffear Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Buddha said: Flameoffear said: Provokasyon diyenler allah için oraları görüptemi yazıyorlar? Van da askerliğini yapan biri olarak söyleyeyim ki evet hepsi doğru yazıların. Adamlar ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Ne bir vergi var ne bişi, araçlarda ne ruhsat var ne kullananda ehliyet, nede vergi ile ilgili herhangi bir şey. Napılıyor bu adamlara peki? hiçbir şey. Herşeyin suçlusu devlet ama devlete tek bir lira katkıları yok. Kaçakcılık dersen yapmayan yok gibi, pkk sempatizanlığı had safhada. Berbat lanet bir yer van. Oha adam vahşi batı yaptı Van'ı. Sen askerlik mi yaptın orda yoksa sosyal hayatın içinde miydin 7/24? Heral de tüm izinlerinide Van'da kullandın? Ehliyetsiz kuş uçutmazlar emin ol. Bende diyorum bu millet Doğu hakkındaki bu efsaneleri nerden uyduruyor. Hep bu abartmalar yüzünden. Yahu Van'da insanlar ekmeğe para bile vermiyor. Kaçağa bağlamışlar. Nasıl yapmışlar bilmiyorum ama herşey beleşe geliyor. İzin almadan uçak kullanıyorlar. Yolun ortasında birbirlerine sıkıyorlar, polis falan gelmiyor. Beceremiyorumda şu abartma işini ama komik. Tenekeadam said: Bu emrah moduna ayrıca hastayım Bende bu tavırların hastasıyım :) Jandarma diye bir şeyin varlığından haberlimisin ve görevinin ne olduğundan? Bizzat kaç adamı ehliyetsiz ruhsatsız yakaladım hiç bir fikrin var mı? Yok tabi oturduğun yerden sallamak kolay. Nolcak ki herkes sallar. Evet vanın bir ilçisinde bir bakkala gir, aldığın kek bile iran malı. Bilmeden görmeden konuşma arkadaş. Komik oluyorsun şuanki gibi.
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 nedanko said: Eger birisi, ben hard-working amerikanim havasinda takilirsa, ben insan-i kamilim, ne guzellik ararsan bende, birde o var o, benim ele gecirdigim, benim sahip oldugum topraklarda yasayan o, ne pislik ararsan onda, hem misafir bu topraklarda hem de misafirligini bilmiyor, cepten yiyor derse o birisi, iste primitif bir irkcilik gostermis olur. Kisacasi Turkiye genelinde olan seyleri Kurtler uzerine yogunlastirirsan, irkci tirnaklarin cikmis olur. Burada anlatilanlarin bir cogu hayal mahsulu, irkci popolardan uydurulmus seyler birincisi, ama hic sasirmadim cunku Dunya'da ki en en basit irkcilik turudur ve sik sik yapilir. Tabii iste Bati toplumu olmadigimiz icin, bi cok seyi icat ettikleri gibi irkciligida icat eden adamlardan olmadigimiz icin, yine bir cok seyimiz gibi irkciligimizda primitif kalmis. Mesela yillar icinde, siyahilerden yahudilere kadar oyle asamalar katettiler ki, oyle kendilerini gelistirdiler ki, artik entellektuel, derinligi olan ama safi irkci konusmalar bile yapabiliyorlar. Ornegin gecen gazetede bir Almanin ettigi, Turkler Almanlari aptallastiriyor lafi cok derin ve ilerlemis olmasada yine de bir adim otesi sayilabilinir. Mesela bu topic de ki duzeye indirirsek o lafin, Turkler aptaldir olmasi gerekiyor, ama amcam Nazi kulturuyle yogruldugu icin bir iki adim oteye tasiyip sana Alman toplumunun aptal oldugunu hissini veriyor bir an, zekana gore bir kac saliseden yillara uzanabilinir o hissi hissetmen, ama alt metinde Turklerin aptal oldugunu rahatca gorebiliyosun. Tabii irkciligimizin primitif kalmasinin bir diger sebebide, toplumda cok genis olarak bu hareketlerin kabul gormus olmasidir. Yani ayiplayan kimse olmadigi icin gunluk hayatin icinde yer etmistir, gelismesine gerek kalmamistir. Ben burada sayisiz yabancidan, Turkiye'den gelen insanlar icin (sonradan gelen Turkler icin) irkci dedigini duydum, cunku -bu konu bazinda demiyorum genel anlamda- cok bariz irkcilik yapiyorsunuz ama farkinda bile olmuyosunuz, dogal geliyor size. O kulturle yogruldugunuz icin cok da ayiplayamiyorum. Rakel Dink'in dedigi gibi bir bebekten katil yaratan sistem, bir bebekten irkcida yaratiyor. Neyse bu kadar irkcilik dersinden sonra, ozetle cogu hayal unsuru bunlarin, gercek olanlarinda Turkiye genelinde oldugunu unutuyorsunuz, eger kacak elektrik tuketene karsiyim diyorsaniz, bunu Kurtler uzerinden soylemenize orneklemenize ne gerek var, Turkiye'nin dort bir yani bunlarla dolu, o yuzden doguda yasayanlar (ha bu doguda yasayanlar lafi da bizim irkciligimizin gelisebildiginin bir gostergesidir bu arada, kurtler demiyorum abi irkci degilim, dogu diyorum) diye ayirdiginizda ne samimiyetiniz kaliyor, ne de irkcilik yapmadiginiz ile ilgili laflarin inandiriciligi. Ha Dogu'da Turkiye geneline gore cok olan seyler yok mudur? Tabii vardir, ama bunlari bile ozellikle cikarmaniz samimiyetiniz konusunda kusku uyandirir, amaciniz dogunun az gelismisligini gostermek olursa ne guzel, sorunlari sebepleri tartisiriz, ama irkci durursaniz, yarin obursu gun bir Kurt irkcisi cikipta, Bati'nin fazla tukettigi ama kendisinin tuketmedigi kaynaklari cikarip, ya da Bati'nin istatistiki olarak kotu duran gostergelerini alip bunun ustunden Turk irkciligi yaparsa, ben kazaniyorum vergi veriyorum, bu adamlar yiyor ne pislik adamlar gitsinler kirgizistana ozbekistana derse (her turk irkcisindan bir kac arguman koydum), sizinde o Kurt abinin elini opup basiniza koymaniz gerekir ayni telden caldiginiz icin. Şu yazıyı kimileri bir 20-30 kez okumalı. sg-1 said: "Neden böyle şeyler hep doğudan çıkıyor" ve "nedense kimse gerçekten yadırgamıyor" sorularına cevap aramak yerine... Bak hala! Türkiye'nin genelinde olan yolsuzlukları yalnızca doğuya maletmek ve bunu sonuna kadar savunma çabası göstermek nasıl bir zihniyet? Anlayamıyorum.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 sg-1 said: ...benzer sorunlarla memleketin başka bir yerinde de karşılaşan bir doktor, öğretmen vs çıksın gazetenin birine bi mektup yazsın, oturup onu da konuşalım. "her yerde oluyor, o zaman asparagas", "her yerde oluyor, o zaman ırççısınız", "her yerde oluyor, o zaman susun" mudur yani cevabınız?
Sylian Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Zep said: hürriyet ve ucuz provokasyonları vol.143698436 This
-007- Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Sam said: -007- said: İkisinin arasında bi fark var ama: Bunu yazan bi doktor, Hitler değil yani. :) Ve İstanbul'da değil güneydoğu gibi sorunlu bi bölgedeki bi doktor. Hayatını insan düzeltmeye adamış birinin "hastalar paraları hüpletiyor, öldürelim" demesi zaten mantık hatası. Yanlışsın o yüzden. Bak güneydoğuda değil İstanbul'un göbeğinde cahiller doktor tehdit ediyolar, o doktorlar mağdur olusa sesini çıkaramazsa sen de bigün sağlık hizmeti alırken mağdur olabilirsin bunu unutma. e hitler o fikirlerin hepsini kendi kafasından mı uydurdu sanıyorsun? kimi 'doktorların', 'bilimadamlarının' iddialarına dayanarak oluşturulmuştu bazı ırkların insandan sayılamayacağı düşüncesi. Hitlerin çocukluk acısı temelli bir takım saçmalıklarıyla kutsal tıp bilimini birbirine karıştırırsan şuan olduğu gibi mantık hatası üretiyo olursun. Gerçek tıp ya da doktorlar hiçbir zaman "yaralılar gereksiz maliyete sebep oluyor" demez "o zamanonları öldürelim" hiç demez. Hitlerin propagandalarının ya da bu propagandaları yapanların -eğer öyleyse ki hiç zannetmiyorum- doktor/bilimadamı olmasının gerçek tıpla bir alakası yok sen olayı yanlış anlamışsın. Bu örnekte adam tıbbı icra edemediği insanları iyileştiremediği için sistem ve bozuk insan profilleri yüzünden isyan ediyor hitler dönemiyle hiçbir alakası yok. Bu arada bazı arkadaşlar da uzun uzun meselede "ucuz ırkçılık" yapıldığını hatta bu tarzın en sık kullanılan ırkçılık tarzı olduğunu falan filan sallamış. Hayır anlamadığım uzun ve boş konuşmayı bırakın da yazıda ırkçı sadece somut bir cümle gösterin. Bunu yapabilseniz zaten izah etmenize gerek kalmayacak. Ama yazıda ırkçılık yok, güneydoğu sorunlu. Bu lafı kabul etmeyen ya da ırkçılık olarak kabul eden adamın başka problemleri vardır. Ek: Doktorun mektubunda kürt kelimesi bile geçmediği halde IRÇÇISIN diye gezmek, güneydoğunun sorunlu olduğunu söyleyince kürt ırkına laf edildiği kompleksine kapılmak=saçmalık. Ayrıca sorunların ne olduğunu söyleyene ırkçı diyen biri de bana göre iyi niyetli değildir, daha önce dendiği gibi "niyetini belli ediyordur". Çünkü güneydoğunun sorunlu olmasını düzeltmek, bu sorunları açık açık söyleyip kabul etmekle başlar. Önce sorun tespit edilir konuşulur, sonra ıslah edilir. Sorunun konuşulmasından rahatsız olan adam çözüm istemiyor demektir bana göre. Ha evet başkası da çıksın batıda sorun varsa onları söylesin, başımın üstünde yeri var. Ama devlete taş atarak değil! Bak mesela bu da bi sorun, şimdi sorunu söyleyince yine ırkçı mı olduk!! ucuz provokasyon!!!!!! ırkçı!!!!!!!! lütfen yukardaki sorunlu şehirlerin hangileri olduğunu hazmedin ve sorunları düzeltmeye çalışın. Ölümüne savunmayın öyle.
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 nedanko said: Rewendor said: Ortada bir üçkağıtçılık varsa (var demiyorum varsa diyorum), bunu yapan kesim belliyse ve bundan zarar gören kesim belliyse, zarar görenin tepki göstermesini ya da haberdar olmasını ırkçılığa bağlamak nasıl bir zaafiyettir yahu Eger birisi, ben hard-working amerikanim havasinda takilirsa, ben insan-i kamilim, ne guzellik ararsan bende, birde o var o, benim ele gecirdigim, benim sahip oldugum topraklarda yasayan o, ne pislik ararsan onda, hem misafir bu topraklarda hem de misafirligini bilmiyor, cepten yiyor derse o birisi, iste primitif bir irkcilik gostermis olur. Kisacasi Turkiye genelinde olan seyleri Kurtler uzerine yogunlastirirsan, irkci tirnaklarin cikmis olur. Şuna katılmıyorum ben işte. Daha doğrusu dediğin tarz bir ayrımcılık yokken ırkçılığa bağlıyorlar işi onu diyorum. Kimse misafir falan dememiş. Ama "aynı ülkedeyiz ben para veriyorum o benim paramla yaşıyo" derse adam ne ırkçılığı hakkını savunuyor işte. Bunu ırkçılığa bağlamak demogoji ancak. Pislik ararsan onda muhabbeti de doğal olarak yapılacak, arada çok bariz bir tutum farkı var tabii ki. "Var olan şeyleri söylemek" ırkçılık değil işte, her şeyi buna yormamak gerekiyor. Ortadoğu kültürü genel olarak pislik üzerine kurulu bir kültür, arabında da böyle, kürdünde de böyle,yahudisinde ve perslisinde de böyle, her ne kadar tarihin başından beri bu topraklarda olmasak bile sonradan gelme olsak bile yıllar boyu bu kültürden beslene beslene türkünde de böyle. Tarihin başından beri insanlar üçkağıtçı, birbirini kazıklamaya çalışıyor, fırsat buldum mu anında kendine çıkar sağlayacak her şeyi yapıyor. (Bunun yanısıra aşırı misafirperverlik olsun, kendine zarar getirmeyeceği sürece yardımseverlik olsun falan iyi özellikleri de var tabii). Bu şekilde yaşamayan varlığını sürdürememiş ezilmiş gitmiş, haliyle hem kalıtsal hem de kültürel olarak bu yaşam tarzı benimsenmiş bir yerde. Ha, Türkiye'nin batısında yaşayan kesim olarak ancak son 1-2 yüzyılda bunu geride bırakmayı başaran bir kitle var, rumlarla, avrupalılarla, batıyla etkileşimi yükselerek bu kültürel mirası geride bırakmış, daha geniş bir bakış açısı elde etmiş bir kitle. Ama genel tablo bu. Şimdi bunu dile getirmek ırkçılık diyenler hakikaten ırkçılık nedir bilmiyorlar heralde. Siyahlar daha iyi basketbol oynar demek ırkçılık değildir, ama "bize karşı avantajları var onların basket oynamasını yasaklayalım" demek ırkçılıktır. Almanlar soğuk ve kaba millet demek ırkçılık falan değildir, ama "şimdi bu adamlar hanzo oluyo zaten küfret istediğin gibi rahat ol" demek ırkçılığa giriş 101. Doğudakiler (doğudakiler yerine doğu türkmenleri, kürtler, ermeniler istediğin tanımı koy doğru olduğu sürece yaptığı olay) pislik yapıyor kaçakçılık, tehdit falan demenin ırkçılıkla alakası yok. Ama "bu adamlar pis insanlar hepsini öldürelim/ülkeden sürelim dersen ırkçılık olur. Hiçkimse eşit değildir, pembe gözlüklerinizi çıkartın. Dünya üzerinde 7 milyar (+küsürat) insanın hiçbiri sizinle eşit değil, kimi sizden daha zeki kimi daha aptal, kimi daha uzun kimi daha esmer kimi daha güçlü kimi daha zengin, kimi daha çelimsiz ve fakir, kiminin hayatı sizinkinin yanında cehennem kimi daha iyi olanaklara sahip. Aynı şekilde her türlü insan topluluğu için de bu genellemeler geçerli, bu topluluk ister millet olsun ister ırk olsun ister şirket olsun ister futbol takımı ya da siyasi görüş olsun. Hepsini eşit tutamazsınız, en fazla eşit davranırsınız. Ama insanlara eşit davranmanın eşit yaklaşmanın en iyi yolu da farklarını bilip ona göre davranmaktan geçer. Bu farklar kimi zaman daha pozitiftir. kimi zaman da daha negatif. Kimi ırsi genetiktir kimi kültürel yapılanmadan gelir. Ama bunları dışavurmak ırkçılık değil/olmamalı.
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 -007- said: critli dmg vurulmuş zaten...
nixniz Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 YAhu istanbuldada aynı şekilde olsa kontroller yapılmasa vsvs herşey yukardan geçse buradanda çekerler kaçak okadar çok geçer bile... Sorun hem kullananda hem Kullandıranda kardeşim Sağlam bi ekip yollanıp altyapı çalışması yapılmalı orada
-007- Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Güneydoğuda kaçak elektrik kullanıyolar, devlet de son düzenlemeleriyle orda fatura ödetmiyo devlet bölgede pozitif ayrımcılık yapıyo diye isyan etmek ırkçılık değil bunu artık hazmedin. Bunu demeden çözüm olmaz. Çözüme giden yolda önce sorunun ne olduğu belirlenmeli ve kabul edilmelidir.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 "Bırakın nasıl kullanırlarsa kullansınlar elektriği, neyse parası ben cebimden verecem" demeyen herkes IRÇÇIDIR.
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 tüh ya nazar değdirdim sanırım topiğe, faşizanlar dayanamamış bildik klişeleri okumuşlar yine.. bu ülkede 1984'ten beri teröre şehit veren illerin başında şırnak, diyarbakır, hakkari, mardin ve van geliyor. şırnağın nüfusu nedir, istanbulun nüfusu nedir? ve buna rağmen şırnak nasıl daha fazla şehit vermiş acaba? bir başka haritaya bakın isterseniz, yaşam kalitesi ve insanların mutluluk oranlarına bakın. en düşük, en yaşanılmayacak iller hangileri sizce? İzmir mi? Antalya mı? yoksa hakkari, diyarbakır ve şırnak mı yine? şimdi o kaçak elektrik haritasıyla bu haritaları bi kıyaslayın bakalım, tabi utanmazsanız. anlamadığınız şey, bu devlet her bölgeye, her kesime eşit davranmıyor. buna rağmen, siz her bölge ve her vatandaştan "eşit itaat" bekliyosunuz. sorun, devletin ayrımcı yapısında, bu yapı ortadan kalkmadan kürtlerin sizler gibi "tertemiz" vatandaşlar olmalarını bekleme hakkınız yok. ha ne zaman ki diyarbakır istanbul gibi, şırnak izmir gibi bir şehir olur; ne zaman ki bu ülkede kürtler yalnızca kürt oldukları için baskıya maruz kalmaz; o zaman konuşuruz şu kürtler de çok reröre diye..
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 sir said: ne zaman ki bu ülkede kürtler yalnızca kürt oldukları için baskıya maruz kalmaz hangi ülkede yaşıyorsunuz
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 devlet kürtlere baskı yapıyormuş, o yüzden kaçak elektrik kullanmak onların en doğal hakkıymış, o yüzden sorgulamamamız gerekiyormuş meğerse. vayanassını sayın seyirciler...
Law Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 O halde bunu dile getirirkende, devletin bu politikasını beğenmiyorum diye belirtin. Ama elbette kafalara yerleşmiş bazı önyargılardan dolayı ve bu yargıları besleyecek bazı fırsatlar karşınıza çıkınca üstüne balıklama atlayıp sorunu körükleme fırsatını kaçırmıyorsunuz. Çözüm peki ne olmalı bunuda dile getirin. Hiç düşündünüz mü acaba, Kürtler şöyle veya böyle diyerek, zaten bunların çoğu PKK lı diyerek ve iyice dışlayarak acaba neye hizmet ettiğnizi gerçekden hiç düşündünüz mü. PKK nın çıkarına hizmet etmekden başka bir halta yaramaz ki bu durum. İyice dışlayalım. Onlarda şüpheye düşsün yahu acaba desinler. Yukarı br tane grafik konulmuş işte şudur bufur diye. Eee 1950 lerden beri, ülkenin içine eden çalan çırpanlarda mı Kürtler. Bu insanlar defalarca onlarada oy verdi. Acaba bu ülkeye kimlerin daha çok zararı oldu ? Kürtlerin mi ? Yoksa Türküm diyenlerin mi ? Saçma salak bir sistem, garip bir oyun işte kim nerden yakalayıp bir parça kaparsam derdinde.
-007- Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 sir said: tüh ya nazar değdirdim sanırım topiğe, faşizanlar dayanamamış bildik klişeleri okumuşlar yine.. bu ülkede 1984'ten beri teröre şehit veren illerin başında şırnak, diyarbakır, hakkari, mardin ve van geliyor. şırnağın nüfusu nedir, istanbulun nüfusu nedir? ve buna rağmen şırnak nasıl daha fazla şehit vermiş acaba? bir başka haritaya bakın isterseniz, yaşam kalitesi ve insanların mutluluk oranlarına bakın. en düşük, en yaşanılmayacak iller hangileri sizce? İzmir mi? Antalya mı? yoksa hakkari, diyarbakır ve şırnak mı yine? şimdi o kaçak elektrik haritasıyla bu haritaları bi kıyaslayın bakalım, tabi utanmazsanız. anlamadığınız şey, bu devlet her bölgeye, her kesime eşit davranmıyor. buna rağmen, siz her bölge ve her vatandaştan "eşit itaat" bekliyosunuz. sorun, devletin ayrımcı yapısında, bu yapı ortadan kalkmadan kürtlerin sizler gibi "tertemiz" vatandaşlar olmalarını bekleme hakkınız yok. ha ne zaman ki diyarbakır istanbul gibi, şırnak izmir gibi bir şehir olur; ne zaman ki bu ülkede kürtler yalnızca kürt oldukları için baskıya maruz kalmaz; o zaman konuşuruz şu kürtler de çok reröre diye.. Bölgenin sorunlu olmasının çözümü bölgeye bedava elektrik vermekten ve para dağıtmaktan geçmiyor. Açılımların çuvalladığını hala mı göremedin? Açılım yaptın da ne oldu hala şehit gelmeye devam ediyor artarak. Demek ki neymiş gelişmemenin sebep olduğu problemlerin çözümü ayrımcılığı artırarak taviz vermekten geçmiyormuş, demek ki neymiş bedava mal dağıtmak para vermekten ayrımcılık yapmaktansa ıslah etmek zorla eğitmek lazımmış. Yani senin şehit listelerinin telafisi ya da çözümü pozitif ayrımcılık değil. Sosyal devlet herkese eşit yaklaşır, önce sosyal devlet kavramını anlamanız lazım.
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 ah o kaçak elektrik olmasaydı var ya G8'e bile girmiştik, kriz mriz de yaşanmazdı. bankaları da kürtler hortumlamış diyolar, bence işsizliği falan da bile bile onlar arttırıyolardır. şehit gelmeye devam ediyo, açılım yapıldığı için değil, layıkıyla yapılmadığı ve hükümet caydığı için. sosyal devlet olsaydı türkiye tabiki bambaşka olurdu, ama değil. 007 farkında değilsin ama 25 yıldır o bahsettiğin "zorla eğitim" yapılıyo zaten. kafaya vura vura neyi hallettin ki?
-007- Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 o sadece bir örnek aynı zihniyetin sebep olduğu bir sürü pozitif ayrımcılık güneydoğuda birilerini şımartıyor ve bu da görüldüğü gibi terörü artırıyor evet. Sonuç olarak artık herkes gördü ki açılımlar hiçbir işe yaramadı, aksine verilen tavizler şehitleri daha da artırdı. Güneydoğudaki terör destekçisi kesim daha da azıttı. Sosyal devlet anlayışında pozitif ayrımcılık yoktur. İşin garibi bu başlıkta başlarda kürtlerden tek bahsedenlerin "ırkçısınız" diyenler olması garip geldi. Konu kürtler değildi ki? Güneydoğuydu. @sir zorla eğitim yapılsaydı o çocuklar terörist olarak yetiştirilemezdi. Demek ki eksik kalmış bişeyler. Aileleri bile utanmadan meclise gelebilecek kadar eğitimsiz mesela. Bahsetmek istediğim eğitim bu değil ve hibi zaman olmadı emin ol.
Öne çıkan mesajlar