Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğuda görev yapan bir doktorun Mektubu..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abd de zencilerin aşırı hassaslığı size de mi bulaştı anlamadım ki? "yunanistanlılar tembeldir " olsa olsa bir önermedir, gözlemdir. doğrudur, değildir tartışılır; ki bildiğim kadarıyla evet öyleler. yunanistan ekonomik krize girince gavur forumlarında okuduğum üzere yunanların da büyük çoğunluğu bu şekilde düşünmektedir.

birisini ırkçılıkla suçlamak için ya o kişinin bir eylemini ya da eyleme yönelik bir fikrini görmeniz gerekir.

örnek: yunan bir turist memleketimize geldiğinde, polisle bir işi oluyor. memur turistin yunan olduğunu öğrenince işi savsaklıyor ve görevini yerine getirmiyor. bu ırkçılıktır.

örnek: yunan bir turist memleketimize geldiğinde, polisle bir işi oluyor. memur turistin yunan olduğunu öğrenmesine rağmen işini düzgün yapmak adına gerekli prosedürü izlemeye başlıyor. bu sırada bir arkadaşı gelip "lan olm bu yunan, işin mi yok? salla gitsin" diyor. işte bu da eyleme dönüşmediği halde ırkçı düşünce oluyor.

yukarıdakileri okuyun, ırkçılık nedir ne değildir anlayın. sonra tartışmaya kaldığınız yerden devam edersiniz :D
Mesaj tarihi:
size ırkçı diyen yok. yunanlılar tembeldir ırkçı bir laf. ırkçı bir laf söylemek sizi ırkçı yapmaz, size ırkçı diyen de yok zaten. ben şahsım adıma konuşuyorum tabi.
Mesaj tarihi:
Konu nereden nereye saptı 2 sahifedir açıklama peşindesiniz bırakın yahu adam zaten neyi nerede kullanıcağını yaptığı atıfın anlamını bilmiyorsa kaileye almaya değmez
Mesaj tarihi:
dengim olmayan cevap yetiştirmesin plz

elbette terörist devlet diyen, türkler düşmanımızdır diyen kürtler var, nesine şaşırdığınızı anlayabilmiş değilim.

evet öğretmenleri, doktorları katleden, yardım kamyonlarını ateşe veren pkk.

hiçbir mesajımda şiddeti meşrulaştırmadım, mazur görmedim, desteklemedim. ama bu sorunun çözümünün sizin zihniyetinizle olmayacağını (kafalarına vuralım, taviz vermeyelim, zorla eğitelim) adım gibi biliyorum. dünyanın hiçbi yerinde böyle çözülmüş bir sorun yok zaten. 80 küsur yıldır bu yöntemle herhangi bir ilerleme olmadığını göremediniz mi?

tanıklıklar önemlidir arkadaşlar, bir insanın yaşadığı bir olayı anlatışından anlarsınız sallıyo mu yoksa hakiki bir travma mı geçirdiğini. oralara gidip görmüş olsam bu düşüncelerim, bu tanıklıklar, kürtlerin gördüğü baskıya olan bakış açım değişir mi? hiç sanmıyorum. olsa olsa pekişir.

çünkü zannettiğinizin aksine, bir idealleştirme yapmıyorum kürtlerden bahsederken. türklerden bahsederken de keza. her türlü insan var. belki hakkariye gitsem sırf türk olduğum için beni öldürmek isteyecek kürt de vardır. tıpkı istanbulda bütün kürtleri bi kaşık suda boğmak isteyenler olduğu gibi. çaresi yok, bütün milliyetçilikler, öteki'nin milliyetçiliğinin aşırılığa kaçmasından beslenir. o yüzden mücadele etmemiz gereken şey, milliyetçiliğin kendisidir.

evet türkler de travma yaşadı/yaşıyor. bunu yadsıyan yok. ama hep "benim acım, benim travmam, bana çektirilen acılar" diyerek de bir yere varılmaz ki? o yüzden benim en çok istediğim şey, kürtlerden de bir özeleştiri hareketinin çıkması, pkk ile, şiddetin her türlüsü ile çekinmeden arasına bir mesafe koyabilen ama haklarından feragat etmeyen bir hareket. ama işte kürtlerin pkk ile ilişkisi malesef biz türklerin tsk ile olan ilişkisi gibi; çok yoğun duygusal ve zihinsel bir bütünleşme söz konusu. o yüzden ben burda da, aile ve arkadaş ortamında da "azınlıkta" kalıyorum bu düşüncelerimle.

halbuki şunu bi anlasak: demokrasinin meşruluğu, öteki üzerinden gerçekleşir. öteki'nin acısını paylaşabiliyo musun, onun yaralarını sarabiliyo musun. ve bunu, karşılık beklemeden yaparsan bir anlamı var, "ben şunu şunu yaptım o hiçbişey yapmadı" diye ağlıcaksan zaten en başta kendi çıkarın için demokrat davranmışsındır, vicdani değildir o hareket. ama gerçekten hakkaniyetli, vicdani bir harekette bulunursan, anca o zaman zor durumda bırakırsın işte şiddeti savunanları, karşılıklı adımlar böyle atılmaya başlanabilir.

kck operasyonu olmasaydı, kürt çocukları taş attı diye hapse atılmasalardı, dtp kapatılmasaydı, ahmet türk'e yumruk atan adam serbest kalmasaydı, dağdan gelen barış grubu yargılanmaya başlamasaydı, pkk şiddeti böyle fütursuzca tırmandırabilir miydi? asla. ama sırf şu yukarda saydıklarım, ortada herhangi bir taviz veya açılım olmadığını, akpnin de kendi tabanının ve kurumların baskısından çekinerek geçmişteki diğer iktidarlar gibi davrandığının apaçık göstergesi..

sonuçta kürtlerin yaşadığı travma hiç algılanmadı, yok sayıldı, hatta baskı yok tam tersine el üstünde tutuluyolar diyen bile var. savaş bu yüzden devam ediyo işte, bu sürekli ikrar ve aşağılama yüzünden. onların acılarının tanınmaması yüzünden. kendi ölülerimizi kutsarken, onların ölülerini ailelerine bile teslim etmemekten, çarşaf çarşaf ölü pkklı resimleri yayınlamaktan hiç hicap duymamaktan..

isterseniz 3 milyon kürt öldürün, isterseniz ne mutlu türküm diyene demeyen herkesi hapse atın, bu sorun tam anlamıyla bir zihniyet dönüşümü yaşanmadan bitmeyecek.
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

size ırkçı diyen yok. yunanlılar tembeldir ırkçı bir laf. ırkçı bir laf söylemek sizi ırkçı yapmaz, size ırkçı diyen de yok zaten. ben şahsım adıma konuşuyorum tabi.

Konuya ek:

her ırkın kendine özgü karakteristik özellikleri vardır bu inkar edilemez bi gerçek. bir ırkın genetik özelliklerinden bahsetmek ideolojik düşünceden çok bilimsel bir gerçek. x'ler tembeldir demek mesela ırçkı laf değil. Irkçılık ne demek? Irkçılık bir ırkı övüp diğerlerini küçük görmek demek. Ya da tam tersi bir ırkı ezmek insan yerine koymamak demek. O ırka ait spesifik bi özelliği söylemek her zaman onu ezmek yani ırkçılık yapmak anlamına gelmez, ve evet belli bir ırktan oluşan toplumların coğrafyayla ve diğer çevresel koşullarla şekillenen kendine özgü genleri, hatta kendine özgü karakteristik özellikleri vardır illa genetik araştırma yapmak gerekmez.

Ve evet her ırkçı laf da söyleyenin kesin ırkçı olduğunu göstermeyebilir ama dediğim gibi "x ırkı tembel" demek ya da "y ırkı güvenilir değil" demek ırkçı bi laf değil.

Bu olay çok daha ileri noktalara bile gidebilir bilimsel olduğu sürece, zira araştırmalar devam ediyor: Suç genleri var mesela ve bu genlerin bazı ırklarda yüksek olduğu gibi bilgiler var toplumdan gizlenen. Kendi ülke politikaları gereğince ırkçılık artmasın diye mesela zencilerle ilgili bi takım bilgileri açıklamıyolar/bilinmiyor diyolar.
Mesaj tarihi:
@sir

Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü!
Işık ışık, dalga dalga bayrağım,
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

Sana benim gözümle bakmayanın
mezarını kazacağım.
Seni selamlamadan uçan kuşun
yuvasını bozacağım.

Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter.

Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün.
Kızıllığında ısındık,
Dağlardan çöllere düşürdüğü gün.
Gölgene sığındık.

Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan;
Barışın güvercini, savaşın kartalı...
Yüksek yerlerde açan çiçeğim;
Senin altında doğdum,
Senin dibinde öleceğim.

Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim:
Yer yüzünde yer beğen !
Nereye dikilmek istersen,
Söyle, seni oraya dikeyim !
Mesaj tarihi:
sir said:

evet türkler de travma yaşadı/yaşıyor. bunu yadsıyan yok. ama hep "benim acım, benim travmam, bana çektirilen acılar" diyerek de bir yere varılmaz ki? o yüzden benim en çok istediğim şey, kürtlerden de bir özeleştiri hareketinin çıkması, pkk ile, şiddetin her türlüsü ile çekinmeden arasına bir mesafe koyabilen ama haklarından feragat etmeyen bir hareket. ama işte kürtlerin pkk ile ilişkisi malesef biz türklerin tsk ile olan ilişkisi gibi; çok yoğun duygusal ve zihinsel bir bütünleşme söz konusu. o yüzden ben burda da, aile ve arkadaş ortamında da "azınlıkta" kalıyorum bu düşüncelerimle.

sen bu kafa yapısıyla pkk kampı dışında her yerde azınlıkta kalmaya mahkumsun çünkü bariz olarak ülkesini namusuyla savunan ve hergün şehit veren tsk'yla sivil katili terör örgütünü aynı kategoride tutuyosun tsk saldıran taraf olmadı hiçbir zaman ve tsk ırkçılıktan beslenen bi kurum değil ve hiçbir zaman olmadı iddia ettiğin gibi. Irkçılıktan beslenen taraf olsa olsa pkk'dır ki bu bile yanlış. Osmanlı döneminden kalan bölücü ingiliz politikalarının bir avuç cahil-gerizekalı takımını yoldan çıkarıp yüzlemesiyle bu bölgede hoşnutsuzluklar başladı, öyle farkını bilmediğin milliyetçilik-ırkçılık falan bile değil yani. Dolayısıyla cahillik ve bölücülük temelli bu haksız hareket cahillik önlenemediği için bugünlere geldi. demek ki pkk terör örgütüne karşı o temelsiz "çok yoğun duygusal ve zihinsel bütünleşme" koskoca bir gerizekalılıktan ya da cehaletten başka bir şey değilmiş. Sen de bu açıdan bakıp eksik olduğun noktalarda dersine iyi çalışırsan arkadaş ve aile ortamlarında dışlanmaz ve haklı taraf olursun.

sir said:

halbuki şunu bi anlasak: demokrasinin meşruluğu, öteki üzerinden gerçekleşir. öteki'nin acısını paylaşabiliyo musun, onun yaralarını sarabiliyo musun. ve bunu, karşılık beklemeden yaparsan bir anlamı var, "ben şunu şunu yaptım o hiçbişey yapmadı" diye ağlıcaksan zaten en başta kendi çıkarın için demokrat davranmışsındır, vicdani değildir o hareket. ama gerçekten hakkaniyetli, vicdani bir harekette bulunursan, anca o zaman zor durumda bırakırsın işte şiddeti savunanları, karşılıklı adımlar böyle atılmaya başlanabilir.

tamam 12 şehit geldi noldu şimdi? hangi terörist, şehit ailelerinin acısını paylaşıyor? hangi pkk destekçisi karşılık beklemeden yara sarıyor?

Sen bu konuda fikir yürütebilecek bilgi birikimine sahip değilsin, terörizm psikiyatrik bi bozukluk bak bunları iyi araştır o okuduğun raporlarda yok bunlar.

sir said:

kck operasyonu olmasaydı, kürt çocukları taş attı diye hapse atılmasalardı, dtp kapatılmasaydı, ahmet türk'e yumruk atan adam serbest kalmasaydı, dağdan gelen barış grubu yargılanmaya başlamasaydı, pkk şiddeti böyle fütursuzca tırmandırabilir miydi? asla. ama sırf şu yukarda saydıklarım, ortada herhangi bir taviz veya açılım olmadığını, akpnin de kendi tabanının ve kurumların baskısından çekinerek geçmişteki diğer iktidarlar gibi davrandığının apaçık göstergesi..

sen pkk şiddetinin tırmanmasının mantıklı bir sebebini mi arıyosun şehit gelen günlerde? Ne oldu parti mi kapandı dün? Yumruk mu atıldı bölücülere? Olan şey ne? Ortada açılım maçılım yokken 8 sene önce terör bitme noktasındaydı, o zaman daha fazla ırkçılık vardı bu ülkede. Öyle korku imparatorluğu falan yoktu faili meçhullar da bugüne göre daha yeniydi ne değişti peki? Değişen şey isteklerinin biraz daha olması, kürtçe kanallar verildi kürtçe kurslar açıldı, saçma sapan şarkıcılar türedi ülkede dilin milli birliği bozuldu bölgede milli birliğe darbe indirildi ve bölge cahilliği türkiye milli birliğinden uzaklaşmaya devam ediyor ama terör tavan yaptı! Bu da bize senin gibi düşünenlerin daha fazla şehit gelmemesi için olaya müdahil olmaması gerektiğini ve AKP'nin açılım politikasının çöktüğünden ve ters etki yaparak terörü azdırdığından başka bişey göstermiyor. İsyankar çocuğunu daha fazla yüzlersen gelir tepene biner.

sir said:

sonuçta kürtlerin yaşadığı travma hiç algılanmadı, yok sayıldı, hatta baskı yok tam tersine el üstünde tutuluyolar diyen bile var. savaş bu yüzden devam ediyo işte, bu sürekli ikrar ve aşağılama yüzünden. onların acılarının tanınmaması yüzünden. kendi ölülerimizi kutsarken, onların ölülerini ailelerine bile teslim etmemekten, çarşaf çarşaf ölü pkklı resimleri yayınlamaktan hiç hicap duymamaktan..

isterseniz 3 milyon kürt öldürün, isterseniz ne mutlu türküm diyene demeyen herkesi hapse atın, bu sorun tam anlamıyla bir zihniyet dönüşümü yaşanmadan bitmeyecek.

bi kere önce orda savaş yok, tek taraflı terör saldırısı var biz savaşan değil ülke toprağını köylüsünü savunan tarafız bunu unutma.

kürtlerin yaşadığı travma muhabbetleri karın doyurmuyor sen sadede gel, bak hergün insan ölüyor istekleri karşılandıkça. Sen burda istediğin kadar travma yaşıyolar de travma yaşayan falan yok adamlar rahat! ekmek elden su gölden geçinip gidiyolar. çocuğuna dersleri zor gelince devlete 2 taş atıyo yeni sistem yeni devlet istiyo rahatlığa özgürlüğe bak!! batıdaki insanda güneydoğudaki terör destekçisinin rahatlığı yok, emekli maaşı için bile sıktırıp hakkını arayamıyor geçtim o bedava faturaları! o yüzden bana sakın gelip eşitlik adalet yara falan deme! Yara alan taraf 4 kadından 40 çocuk yapıp 2 tanesini terör örgütüne gönderen taş atan çocukların rahat babası değil, tek üniversite mezunu evladını nöbette kaybeden türk kadını! işte bu yüzden leş fotoğrafları yayınlanıyor haberlerde, şehit olmuyor leşler. Çünkü insan olan bebek/22 yaşında ev kadını öldürmez bak böyle de bi bakış açısı var.

Dönüşmesi gereken zihniyet belli. Tabii ki karşılıklı değişim önemli ama tek taraflı platonik aşk da yürümüyor gördüğün gibi! Değişmesi gereken güneydoğudaki 40 çocuklu ilkokul terk adam ve onun bilumum sülalesi...
Mesaj tarihi:
operasyon dediğimiz şey saldırı olmuyo yani öyle mi?

vazgeçtim daha fazla yazmıcam, postundan fışkıran buram buram ırkçılık o kadar mide bulandırıcı, o kadar insanlıktan yoksun ki..sana gerçekten hayatta başarılar, cevap verilecek, tartışılacak aşamadan fersah fersah uzaklardasın çünkü. lost cause da der gavurlar, ay pardon dil birliğini bozdum, sorry.
Mesaj tarihi:
sir said:

vazgeçtim daha fazla yazmıcam, postundan fışkıran buram buram ırkçılık o kadar mide bulandırıcı, o kadar insanlıktan yoksun ki..sana gerçekten hayatta başarılar, cevap verilecek, tartışılacak aşamadan fersah fersah uzaklardasın çünkü. lost cause da der gavurlar, ay pardon dil birliğini bozdum, sorry.

Yemişim bu internetteki her mat olduğunda karşısındaki adamı nazilikle, ırkçılıkla veya hitler sempatisiyle suçlayan zihniyeti..

-007- gayet güzel yazmış

Sana gelince,
Hani biraz daha eğilip bükülsen BTPde milletvekili olarak politikaya atılabilirsin.

Halkların kardeşliği, ezilen kürt halkı, dağdaki gerilla, faşist TSK, katil Türk devleti filan.
Buram buram taraf gazetesi koktu ortalık.
En son PKKlılar tutuklandı diye çığlık atıyorlardı manşetten.
Mesaj tarihi:
o yazıyla mı mat olcam ahah en ufak bi fikir kırıntısı, bir gerçeklik payesi olsa yüreğim yanmaz.

wot'lerin içinden iki üç parça koparıp bıdıbıdı yapmakla olmuyo, az uğraşın, argüman üretin doğru dürüst.
Mesaj tarihi:
üşenmedim okudum, o kadar yazının içinde bi argüman yok ki oturup cevap yazalım

sir said:

ama işte kürtlerin pkk ile ilişkisi malesef biz türklerin tsk ile olan ilişkisi gibi

oldu olacak tsk ile pkk aynı anda silah bıraksın? nasıl kafalar bunlar ya, sonra da bütün kürtler pkk yı desteklemiyor diyorsun
Mesaj tarihi:
Efrasiyab said:

Buram buram taraf gazetesi koktu ortalık.
En son PKKlılar tutuklandı diye çığlık atıyorlardı manşetten.

http://www.aktifhaber.com/images/other/tarafinpkkmanseti.jpg
Mesaj tarihi:
sir said:

kck operasyonu olmasaydı, kürt çocukları taş attı diye hapse atılmasalardı, dtp kapatılmasaydı, ahmet türk'e yumruk atan adam serbest kalmasaydı, dağdan gelen barış grubu yargılanmaya başlamasaydı, pkk şiddeti böyle fütursuzca tırmandırabilir miydi? asla.

Lafa bak??
Kürt çocukları taş atmış, hapse girmiş, girsinler, o kürt çocukların otobüse attıkları molotof kokteylleriyle gencecik masum kızlar yanarak öldü.
dağdan gelen barış grubu???
PKK ile tanımlamaların aynı, utanmadan nasıl barış grubu diyorsun?

sir said:

savaş bu yüzden devam ediyo işte, bu sürekli ikrar ve aşağılama yüzünden.

Savaş mı? Ne savaşı?
Terörizmle savaşsa o ayrı. ama senin kastettiğin galiba BTPnin kastettiği savaş??

sir said:

onların acılarının tanınmaması yüzünden. kendi ölülerimizi kutsarken, onların ölülerini ailelerine bile teslim etmemekten, çarşaf çarşaf ölü pkklı resimleri yayınlamaktan hiç hicap duymamaktan..

Kendi ölümüzü tabiki kutsayacağız, 18-20 yaşlarında gencecik vatan uğruna ölen kardeşlerimiz, o askerler..

PKKya gelince, Onların ölüsü yok, onların "leşi" var.
Neyden hicap duyacağım, mayın kuran, askere kurşun sıkan, polisi doktoru öğretmeni öldüren terörist kalleşlerden mi utanacağım?
Mesaj tarihi:
sir said:

operasyon dediğimiz şey saldırı olmuyo yani öyle mi?

kimse yargılanamaz değil bu ülkede sori
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...