Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ovedron Beta


talonx

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Daha önce başka bir konuda da belirttiğim gibi yıllardır paticik forumlarına girmediğim için şifremi unuttuğum ve mail adresimin kapalı olması nedeniyle anlayışınıza sığınarak fake nick ile yazıyorum.
Ovedron 5 yıllık bir aradan sonra tekrar yayın hayatına başlamıştır.( yinemi bir sunucu dediğinizi duyar gibiyim ) İlgilenenler ayrıntıları web sitemizden takip edebilirler. Henüz sunucu aktif değildir ve yayın betadır.

İçerikten biraz bahsetmek gerekirse;

Yeni dönemde Ovedron tamamı tarafımızca yapılmış olan Oddro isimli dünyası, haritası, hikayesi ve oyun dinamikleri ile sizlerin karşısında olacak. Sunucu, genel olarak sphere ve runuo dinamiklerinin bir arada kullanıldığı ( special abilities, item props, tooltip, housing vb ) kendine özgü dengeleri olan, rp'in zorunlu olmadığı ancak %100 rp tabanlı bir risk sunucusu olarak tanımlanabilir. Neden risk sunucusu dediğimi tahmin etmişsinizdir o nedenle açmıyorum. Gelecek tepkilerin bir kaçını öngörerek şunları da ekleyeyim; Sunucu 30+ yaşta 2 kişi tarafından hazırlanmıştır ve yönetilmektedir. 3rd party programların tamamı engellenmiştir.

Lütfen ukalaca yorumlarda bulunmayınız.Teşekkürler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aklıma takılan bir konu sadece türklere hitap eden bir sunucunun isimlerinin ve doğasının neden yabancı isimlerde olduğu. olumlu bir eleştiri ile birlikte yaklaşmaya çalışıyorum ovedron ismi mesela bana hiçbir anlam ifade etmiyor veya oddron ne demek? eğer rol yapma bazlı bir sunucu açıyorsanız bence burada en önemli düşünce kişileri hikayenize olabildiğince adapte edebilmektir ve buda anlaşılabilir olmaktan geçer, başarılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Uzunkulak

Evet gayet olumlu bir eleştiri ve teşekkür ediyorum yaklaşımın için. İsimlerin bir anlamı yok çünkü tamamı türetme ve tümünün hayal ürünü olduğunu zaten sitemizde belirttik. İngilizce kelimeler ise sunucunun öncelikli olarak yurtdışına açılmasının düşünülmesinden kaynaklanıyor. Yurtiçi daha sonradan ortaya çıkan bir düşünce. Çevirilebilen kelimeler için harita vb. şeylerin Türkçe versiyonunu istenmesi halinde yayınlayabilirim. Ovedron 2004-2006 yıllarında aktif olan sunucumuzun ismi ve yine o dönem türetme ile ortaya çıkmış bir kelime, özel bir anlamı yok.

Ek olarak yabancı menşeili bir oyundan bahsettiğimizi göz ardı etmeyelim. Türklere hitap eden bir sunucuda skill, map, paperdoll, bag vb. kelimelerin de Türkçeye çevrilmesi gerekmezmi? Özellikle paticik forumlarında kullanılan bir çok kelimenin ( pvp, rp, mob, quest, pmv vs...) de neden Türkçe olarak kullanılmadığını siz de bana izah ederseniz sevinirim.

Rol yapma bazlı bir sunucu açmamız konusunda söyleyebileceğim bu oyunun zaten bir rpg olduğudur. Biz özel bir şey yapmıyoruz, sadece olması gerekeni yapmaya çalışıyoruz.

İyi niyetli eleştirin için tekrar teşekkür ederim, umuyorum aradığın cevabı verebilmişimdir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

talonx uğraşmışsınız yeni harita falan tebrikler.ama günümüz uocusunun (bence,benim fikrim) istediği şeyler bunlar değil.çoğu uocu bence artık damageleri normal,küfür olmuyan,saçma salak stamshot,critic shot gibi özellikler istemiyor.kafa dengi insanlarla sade bir oyun oynamak istiyor.
olsun yinede başarılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

talonx said:
Özellikle paticik forumlarında kullanılan bir çok kelimenin ( pvp, rp, mob, quest, pmv vs...) de neden Türkçe olarak kullanılmadığını siz de bana izah ederseniz sevinirim


hemen edeyim, paticik bi dolu özgün bireyden oluştuğu için kimin ne diyeceği kontrol edilebilecek bi şey değil çünkü eheh. ama sunucuyu yapan siz olduğunuz için bunu gayet yapabilirsiniz, yapılması gerekir demiyorum tabii. bence zaten olduğu haliyle güzel zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben arkadaşlarla tekrar uo oynamayı istiyorum fakat 1. öncelik artık player oldu eğer serverda player varsa kasarım. ne gerektriyosa ona göre oynarım. yeni harita çekici bilmiorm daha bakmadm website a ama 1.si sunucunun kalıcı gibi gözükmesi (hiçbiri kalıcı diildir (: )
2.si ise player olması gerisi mühim değil artık. ph olsun olmasın. insan sadece player arıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar. Sitenizi inceledim gayet güzel Kayıphayalleri hatırlattı bana, kapanmayacak veya uzun soluklu bir sunucuda vakit geçirmek istiyorum. Nacizane birkaç sorumu yanıtlarsanız sevinirim;

1. Hosting firmanızın ismini öğrenebilirmiyim?
2. Anlaşmanız var ise kaç senelik?
3. Connector/Client'i yapan zat?

Teşekkür ederim. ((=
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Crematorium said:

Senin el attığın server kuruyo dargathı çok seviyorum dedin patladı arbeit arbeit dedin o da patladı asdf bence server tanıtımı için gelen arkadaşlar killer hariç herkese özel mesaj atsınlar ya da Killerın giremediği bi bölüm oluşturulsun ordan haberleşelim.



fsafafd nereye el atsam kuruyo arkadaş napiyim. ikisi kurudu ama kapanmadı, şimdi ikisi yeni göl oluşturuyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Win 7 64 bitle oyuna girebiliyorum.

".rar" uzantılı dosyaların indirilmesi bitip, çıkarırken hata veriyorsa; Ultima klasörüne girip .rarları manuel aç; ve içindeki dosyaları Ultima klasörüne at.

Yalnız launcher dosyayı indirip .rar'dan çıkaramadığındaki hatayı "tamam" diyip kapamadan önce yapman gerekiyor bunu. Toplamda 3 .rar'da yapman gerekecek(map, static ve gump dosyalarının rarları).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...