Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmtiyazlı vatandaşlık

cacodemon

Öne çıkan mesajlar

çok güzel bi ütopya örneği sergiliyor arkadaşimiz fakat türkiyede pentagonun ve nasa'nın sitesini dahi çökertecek seviyede hackerlarin oldugundan haberi yok sanirsam. he şöyle dersen antihack team kurarsın sisteme 1124552 bit şifre koyarsın (rakam sallamadır ) o zaman bi nebze olsun sistem kullanılabilir hale gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

evet'i işaretledim çünkü hiçbir amacım yok.

Oyumu parayla satarmıyım çünkü bu mesele ona geliyor hayır satmam parayı alırım oyumu istediğime veririm bu kadar basit.

parayı da neden alırım ? çünkü o parayı dağıtan adam zaten dağıttığı parayı alın teri ile elde etmiyordur alırım parayı daha iyi şeylerde kullanırım.

Zaten imtiyazlı vatandaşlık diye bir mesele olamaz en azından oy kullanmak ve vergiden muaf olmak konusunda. Böyle birşey çıksa bizim ülkemizde vergi vermemek için herkes kaçar oy vermekten devlet vergi alamadığından batar. Siyaset oy olmadığından çöker.
Sosyal ağlarda paylaş

sana lütfen oy kullan diyen yok zaten. senin oy atman da bişey ifade etmiyor. oy kullanmak bişeyi değiştirseydi izin vermezlerdi diye de denmiş zaten. o oy hakkın olması seni vergi vermeye iten sebep. yani sen ben vergi vermiyim oy hakkım da olmasın gibi bi seçeneğin yok. adam zaten senden vergi istiyo. oyu da hacı vergi veriyosun ama ben de sana oy hakkı veriyorum diye kandırıyo.

şimdi durum buyken, adam temel amaç olarak vergisinin peşindeyken senin böyle bi istekle ortaya çıkman için bi metafor aklıma gelmedi. gelince onu da yazıcam
Sosyal ağlarda paylaş

warimathras said:

çok güzel bi ütopya örneği sergiliyor arkadaşimiz fakat türkiyede pentagonun ve nasa'nın sitesini dahi çökertecek seviyede hackerlarin oldugundan haberi yok sanirsam. he şöyle dersen antihack team kurarsın sisteme 1124552 bit şifre koyarsın (rakam sallamadır ) o zaman bi nebze olsun sistem kullanılabilir hale gelir.

utopia degilki bi basbakan olmama bakar.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

diyemez işte. istesen de vazgeçemezsin, devredemezsin. oy kullanmak haklardan biri. diyelim ki bu hak para karşılığı senden alındı, bu başka sorunlar doğrur. o zaman başka bir temel hak için de aynı şeyin yapılabileceği yorumu ortaya çıkar.

Anayasada yapılacak bir kaç değişiklik ile halledilir. Teorik olarak olur ama pratikde ülkede kıyameti kopar. Yani umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

kithnoss said:

Toplu para verilip bütün yükümlülüklerden kurtulunsa aslında iyi olur , opsiyonel olsun hepsi . Askerlik , oy verme vs.

Oy vermeyi yukumluluk olarak gorenler de var. Toplumsal yargilarimiz varolan sabit kurallar yerine bireysel algilarimizla degisiyor.

Konuya iliskin gorusleri belli bir cerceve icinde almak icin iki soru soralim.

Evet diyenler
1- Oy verme hakkinizdan vazgecmenizi/satmanizi nasil mesrulastirirsiniz?

Hayir diyenler
2- Oy verme hakki neden vazgecilemez/satilamaz? En baslica sebepleri nelerdir?

Kararsizlar
3- Neden karar veremiyorsunuz? :D

Ayrica isin bir de soyle bir yani var. En basit anlatimda, oy veriyorsam temsil de edilmem gerekiyordur. Fakat diyelim ki, benim goruslerimi yansitan sadece bir tane parti var ve bu parti devamli baraj (3-5 farketmez) altinda kalip milletvekili cikaramiyor. Yani vergi veriyorum fakat temsil edilemiyorum.

Dogru mu?
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

hayatimda hic oynamadim ;

liseye başlayınca oynarsın.

reyou said:

warimathras said:

Böyle bir şey yaparsan ülkede seni yaşatmazlar farkındasın değil mi? Halkın tamamını karşına alırsın.

Ayrıca Anayasa'nın 12. maddesinden başlayıp o bölüm bitene kadar okumani tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:

reyou said:

hayatimda hic oynamadim ;

liseye başlayınca oynarsın.

reyou said:

warimathras said:

Böyle bir şey yaparsan ülkede seni yaşatmazlar farkındasın değil mi? Halkın tamamını karşına alırsın.

1- valla sizin lisede oynuyo olabilirler ama bizim zamanimizda oyle seyler oynanmiyodu.

2- durust insanlar avantajli duruma gececegi icin, bu level sayesinde rusvet vs olaylarinin kokunu kurutacagim icin oldukca destek gelecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Dayanak olarak bu maddeyi kullanabilirsin ama seninki gibi geniş kapsamlı bir uygulamaya uymaz.

MADDE 23. – Herkes, yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir.

Yerleşme hürriyeti, suç işlenmesini önlemek, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek ve kamu mallarını korumak;

Seyahat hürriyeti, suç soruşturma ve kovuşturması sebebiyle ve suç işlenmesini önlemek;

Amaçlarıyla kanunla sınırlanabilir.

(Değişik: 3.10.2001-4709/8 md.) Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, vatandaşlık ödevi ya da ceza soruşturması veya kovuşturması sebebiyle sınırlanabilir.

Vatandaş sınır dışı edilemez ve yurda girme hakkından yoksun bırakılamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca şunu da eklemek isterim:

Türkiye'deki gerçeğin farkına varmamız lazım. İstanbul, İzmir, Ankara ve bunun gibi bir kaç gelişmiş şehirlerimiz diğer şehirlere göre katkat daha iyi durumdadır. Bugün benim dedem kalp ameliyatini 5 kuşaktır bulunduğu şehirde olamadığı için, imkan olmadığı için Ankara'ya gelip yaptırmak zorunda. Kuzenim yaşadığı kasabada lise olmadığı için İstanbul'a gelip okumak zorunda. Senin bu tarz bir uygulaman eşitlik ilkesinin ihlalinin apaçık bir örneğidir. Böyle bir uygulama sonucunda insanları bir çok şeyden mahrum bırakırılır ve buna hiç kimsenin hakkı yoktur.

Bu tarz bir uygulamanın gerçekleşebilmesi için o ülkedeki şehirlerin hepsinin belli bir seviye üstüne çıkmış olması gerekir ki zaten böyle bir durumda kimse kolay kolay doğup büyüdüğü şehri terketmez. İnsanların göç etmesinin sebebi daha iyi bir yaşam ve olanaklara sahip olmaktır. İstanbul'dan çıkıp İzmir'de yaşamaya giden kişi sayısı, doğuda bir köyden çıkıp İstanbul'a gelen kişi sayısından daha azdır.
Sosyal ağlarda paylaş

boyle bir olay 2 sebepten dolayi olmaz, dunyanin hicbir devletide yapamaz boyle birseyi cunki varligina tehdittir

1-)oy verme hakki devredilemez, yasama hakki gibidir, seyahat hakki gibidir, calisma hakki gibidir

devredilemez hakalri delemessin, delersen insanalr kendilerini satmaya baslar, kolelik sistemine geri gelir

vergi vermiyim oy kullanmiyim
para almiyim ama sen bana yaticak yer ve ekmek su ver
beni oldur, organlarimi komple al sat komisyonunu alip parasini aileme ver

bunlari yasalastirmis olursun, cok buyuk trajediler getirir bu, kisiyi kendinden korumaktir bu prensip

2-)vergi vermesin ama oyda vermesin diyorsun, eyvallahta oyun bedeli vergi degildir, adam oy veremesede devlet bu adama hizmet etmek zorundadir, kamu hizmetlerinde dislama olmaz, oy vermesede bu adamin can guvenligini saglamak icin polis tutucan, altyapi yatirimi yapican, onun cocugu okusun diye okul acican, belediye hizmetleri gorulsun diye adam ise alican

sokaga asfalt yaparken "bu adam vergi vermiyor, onun kapisinin onunu birakin" veya savunma bakanliginda "bu adam vergi vermiyor, savas cikarsa bunu koruma" diyemessin

ki oy vermiyen vatandastan cok devlete zarardir bu sacma proje, bugun yururluge koy bunu zaten butce acigi var, herkezin gelirinden %50 ye yakin vergi aliniyor dolayli&dolaysiz, devlet batar

vergi verme odevinin muadili yoktur yani, devlet kurumunun islemesi icin vergi gereklidir, mutlak monarsilerde ve totaliter rejimlerd bile vergi vermemek gibi birsey sozkonusu olamaz

vergi indirimi ise ancak baska sekil devlet o parayi cikartirsa mumkundur, atiyorum "ben kendim gidiyim, okul ihtiyaci varsa koye okul yaptiriyim, ustayi filan ben tutuyim devlet sen ugrasma, karsiliginda ise benim odiyecegim vergiden dus bir kiyak yap cunki benim okul yapip sana teslim etmem senin icin benden alicagin vergiden cok daha karli"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...