Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

400 Metre Koşu İçin Tavsiyeleriniz ??

spyfurky

Öne çıkan mesajlar

Umarım geç kalmamışımdır :)

Öncelikle 400 metre atletizmin zor yarışlarından biridir. Hem aerobik hemde anaerobik sistemin kullanıldığı bir koşu.
Meali; hem oksijeni yakıyorsun hem de kas depolarını kullanıyorsun.

Bu yüzden bu koşuya yönelik çalışmalar genelde 4x400 metrelik antrenmanlarla başlar giderek artırılır ki süratte ve kuvvette devamlılık geliştirilebilsin.

75 saniye yani 1.15 400 barajı için çok ideal bir rakam. Atla deve değil yani. Yanılmıyorsam 85'e kadar düşmüşsün. Yapman gerekenler ilk çıkışta asılmak değil kesinlikle. Bundan sonraki antrenmanlarında şunu deneyebilirsin. İlk 200 metreyi tempolu koşup son 200 metrede temponu artırabilirsin. Bu kesinlikle daha yararlı bir taktiktir. Şayet tek koşacaksan bunu yapmalısın, kulvarlı koşulacaksa eğer çok daha şanslısın.
Aklına takılan başka bir şey varsa seve seve yardımcı olabilirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

İşin abes yanı ve üzücü olan, 5000m koşan atletler 12.5 tur koşarlar ve her bir turu yani 400 m yi, 60 saniyede katediyorlar. 12.5 tur ve turbaşına yani her 400 m yi 60 saniye koşuyorlar, bunu ilk idrak ettiğim an göçmüştüm resmen, hevesim kırılmışdı :).
Sosyal ağlarda paylaş

Çok sevgili İlgili forum arkadaslarım yardımlarınız ve destekleriniz için çok tşkler...
Gerçekten ilgili ve kaliteli bir forumsunuz..
bu laf olsun diye söylemiyorum ..

Bu arada 400 metre koşuyu antremanlarda ne yaptım ne ettiysem yapamamıştım hep 78 saniye hep 78 saniye ama dün :)

Sınavlarda 67 saniyede koştum :)

Zorlanacagım dediğim barfiks ide yapttım ..:)
Sosyal ağlarda paylaş

dostum hiç koşmadın heralde 100 metrede bile yorulur insan belirli bir kondisyona sahip değilse,hatta halı sahada 40-50m atıp kesilenlerde dolu(bkz: gol atıcam diye çıkıp savunmaya bidaha dönmeyen oyuncu modeli)
Farinal said:

200 metrede nası kesiliyorsunuz ya oha ben yıllar yılı koşmasam gene kesilmem en az bi 700 koşarım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...