Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
mokoko said:

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=23636

emrenin oğlu olmuş. belki biraz keser şu siniri bebek geldiği için. asdsad bi şu var ki baya guldum: http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=22676369

Bir de üniversitede sınav sonucuna Lugano ile itiraza giden adam vardı

Emre'ye hayırlı olsun ama bebek uyutmaz daha çok agresyona bağlar bence
Mesaj tarihi:
Resmi sitede yayınlandıysa büyük ayıp. bizim takım arda için yaptığında da aynısını demiştim yine diyorum. Şu faksı yayınlama olayı çok büyük magandalık bence. Bildiğin görmemişlik yani. Görmemişin oyuncusu olmuş da teklif gelince şımarmış 7 cihana duyurmuş olayı. Bi de her şeyden önce teklifi yapan kulübe de büyük ayıp. Adamlar belki teklifin gizli kalmasını istiyor, ki istemeleri gayet doğal.

Şu moda durur da kalitesizliğimiz bi seviye daha atlamaz umarım.

Yok resmi sitede yayınlanmadıysa yine ayıp, böyle bir şeyin sızması çok ciddi güvenlik sorunu, üstüne dediğim gibi karşı takıma aynı şekilde ayıp.
Mesaj tarihi:
yollar.

futbol kulüpleri falan öyle edebi ingilizce kullanmıyor. birbirleriyle anlaşabilmek için çat pat yarım yamalak ingilizceyle iş götürüyorlar, cümleleri (gramer hatası yapmak pahasına) basit tutmaya çalışıyolar. İsimlere falan da pek bakmamaları normal. Ne büyük şirketler gördüm uluslararası yazışmalarda kullandıkları ingilizceler bu şekilde. Adam Semih'i Smith'e benzetmiştir, onun bi versiyonu (Schmidt vs gibi) sanmış yazmıştır.
Mesaj tarihi:
Zannetmiyorum oyle bisey oldugunu. İngilizce'ye dikkat etmiyor olabilirler. Ama transfer edecegi adamın ismini dogru yazmaya dikkat ederler. Uefa'nın sitesinde falan Türkçe karakterler bile var isimlerde. O kadar da amatörce yaklaşmazlar bu ise koskoca kulupler yani.

Arda olayı da, bu olay da her haliyle fake.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

yollar.

futbol kulüpleri falan öyle edebi ingilizce kullanmıyor. birbirleriyle anlaşabilmek için çat pat yarım yamalak ingilizceyle iş götürüyorlar, cümleleri (gramer hatası yapmak pahasına) basit tutmaya çalışıyolar. İsimlere falan da pek bakmamaları normal. Ne büyük şirketler gördüm uluslararası yazışmalarda kullandıkları ingilizceler bu şekilde. Adam Semih'i Smith'e benzetmiştir, onun bi versiyonu (Schmidt vs gibi) sanmış yazmıştır.

abi yapma yahu olur mu öyle şey. Koskoca klüp bunlar, alacakları adam da sakız değil ki schmidt okusun falan filan, milyon euroluk adamlar bunlar yani. Hem kulüplerin de bir itibarı var sonuçta, hiç sanmıyorum öyle düzgün olmayan yabancı dil kullandıklarını.
Mesaj tarihi:
milyon dolarlik armatorlerin ingilizcesini gorsen yere oturur aglarsin. o taraflarda pek grammer nazi yok, insanlarin da pek umrumda degil zaten imla falan
Mesaj tarihi:
toggie said:

Zannetmiyorum oyle bisey oldugunu. İngilizce'ye dikkat etmiyor olabilirler. Ama transfer edecegi adamın ismini dogru yazmaya dikkat ederler. Uefa'nın sitesinde falan Türkçe karakterler bile var isimlerde. O kadar da amatörce yaklaşmazlar bu ise koskoca kulupler yani.

Arda olayı da, bu olay da her haliyle fake.

Uefa'nın sitesi basın organı, medya elemanı. Amacı herkese en doğru ve güncel bilgiyi sunmak. Bu adamlarınki iç yazışma. Arada böyle ciddi bir fark var. Cidden yukarıdaki postta dendiği gibi milyon dolarlık kulüpler, şirketler, firmalar ne ingilizceler kullanıyo yani bu çok normal. Hepsini geçtim GS de milyon euroluk kulüp, ama Rirkaardın tercümanını hepiniz hatırlıyosunuz işte :) Ki tercüman yani o adam, tek işi tercüme etmek, bunu yollayan muhtemelen bir sekreter.

Kaldı ki muhtemelen yönetimden "şu adamı bi sor bakalım teklif yolla" demişlerdir sekreter de yollamıştır. Sonuçta kulüpte çalışanların hepsi futbolcu gibi milyon eurolar almıyor, 3 kuruşa çalışan adamlar da var. Süper ingilizcesi veya ona uygun eğitimi olsa zaten tahminen daha iyi bi yerde iş bulurdu.
Mesaj tarihi:
Mesajımı okumamıssınız. İngilizce'ye dikkat etmiyor olabilirler. Ama satın almayı teklif ettikleri oyuncunun adına dikkat ederler. Semih'i Semith yazmazlar yani, yok oyle bisey. Girer bakar adamlar dogrusu nedir diye. Karıstırılacak bir isim de degil ayrıca. Hani Şıvaynşıtayger'i yazamayabilirsin ama Semih gayet basit, okundugu gibi yazılan bir isim.
  • Yeni Oluştur...