Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

Phyx

Öne çıkan mesajlar

DarKRideR said:

ya yalnız alex ile ilgili birşey beni çok üzüyor,

bu adam yaklaşık 7 yıldır Türkiye değil mi?

Niye Türkçe öğrenmedi bu herif lan ?

Hani kulüp baş üstünde tutuyor tamam da yani bunca yıldır bu ülkede olup, ülkenin dilini bilmemek gerçekten rezil birşey, hani mutlak konuşuyordur, normal hayatında ev çevresinde vs. vardır Türkçesi ama ne bilim, ben basın toplantısında falan bu adamın artık Türkçe konuşmasını isterdim.

Hani Geremi bile Chelsea döneminde kendisiyle röportaja falan gelen Türk gazetecilerle Türkçe konuşuyormuş, ne bilim Şota örneği var.

Aslında örneklerin azlığı da moralimi bozdu bak, gerçi diğer taraftan baktığında kaç tane yabancı oyuncu Türkiye'de 3+ yıl kalabiliyor ki?

Alex in turkcesi gayet iyi twitter dan turkce mesaj yazıyor.bir programda tercuman samet i işsiz bırakmamak için türkçe konuşmadığını söylemişti :) kızları da yalnış hatırlamıyorsam karabük maçında, istiklal marşını okumuşlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Alex ilerde TD'mi olur FB'de bilemem itirazım da yok. FB ile bağlarını tamamen koparmasını bende istemem. Zaten geçen sayfada yazdıklarımı bu sezon için söylemedim. Bu sezon gönderilse bile ara transfer kıtlık dönemidir. Bence sezon sonu gitmeli.

Bu arada Hagi ile Alex'i kıyaslayanlarda pek bir komikmiş. Biri dünyaya nadir gelen oyuculardan. Öbürü yetenekli ama takımı başarısız bir oyuncu.

Bireysel istatistikte belki Alex Hagi'yi geçer. Ama takım başarısına bakınca Hagi ezer bildiğin. Hatta kıyaslanamaz bile.

Bu kadarda abartmayın arkadaş. Özellikle GS'li arkadaşlar abartıyor. Kadroları o kadar kötü ki Alex gözlerine Hagi gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla barçada müzede ayakkabısı duruyor yanlışım yoksa.

UEFA kupası ve üst üste 4 şampiyonluk hocam. UEFA'yı bile saymasan yine Alex'i darmadağın eder. Hagi kaç sezon oynadı GS'de ve GS'nin başarılarını bir köşeye koy. Alex kaç sezondur oynuyor ve yabancılık çekmesin diye takım yıllardır brezilyalı alıyor ve hep onun üstüne kadro kuruldu ve FB'nin başarılarına bak. Arada dağlar kadar fark var. Hagi'nin bireysel başarıları GS ile doğru orantılı iken Alex istatistiklerin anasını ağlatmış ama FB dökülüyor. Hagi Avrupa'nın önde gelen klüplerine karşı winner görevi yapıyordu arada çok fark var abi.

Ha Alex kötü müdür? Değildir. Ama bir Hagi'de değildir. Hagi'nin üstüne takım kurarsın gidip romanyalı oyuncu falan alırsın ama Alex'e?
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

2 Senede 35 maç oynamış barça'da ya sanmıyorum ayakkabısını saklıycaklarını :D Zaten dediğim gibi hagi'nin de bi başarısı uefa, türkiye ve gs için büyük bişey tamam da dünyaya nadir gelen oyunculardan demek abartmak oluyo.

Yaşı küçük insanların o dönemleri izleyemedikleri için böyle yorum yapmaları normal, ama yaşı o dönemlere yeten birisinin kesinlikle yapacağı yorum değil bu.

Dünyada nadir görülmek başarı değil yetenek için bir betimlemedir. Yoksa Fatih Akyel de aldı UEFA kupasını, Mehmet Yozgatlı da aldı.

Hagi döneminin en önemli ve dünya çapında yetenekli oyuncularından biri, bunu sadece biz değil tüm dünya söylüyor, Zidane söylüyor, Gourcuff (baba olan, şu an futbol oynayan değil) söylüyor, Ronaldo söylüyor, tüm dünya söylüyor. Adam için "karpatların maradonası" lakabı takıldı, yeri geldi o maradona'ya karşı da oynadı, "hagi and maradona messing with each other" diye videoları var sağda solda birbirlerine hareket yaptıkları.

Hem Real Madrid hem Barcelona formasını iyi kötü taşımak kolay değil, iki takımın da duvarlarında resminin asılı olması da değil, tek başına yıllarca milli takımını sırtlamak ve dünyanın en güçlü ülkeleriyle başabaş oynatmak da kolay değil. Hagi gibisi yetenek olarak dünyaya nadir geldi, ama ondan kariyerlisini bulmak mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yaşım yetiyo benim o sezonlara. Belki barça ve real'de oynamasını hatırlamıyorum ama gs yıllarını çok iyi hatırlıyorum. İyi değil demedim zaten de, biraz da biz abartıyoruz yani. Dünyada herhangi birine sorunca ilk 50 içinde hagi duyabileceğimizi sanmıyorum. Zaten benim anladığım kadarıyla karpatların maradonasını da bi tek rumenler ve biz söylüyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

1985 Romanya Ligi gol kralı
1985 Yılın Romanyalı futbolcusu
1986 Romanya Ligi Gol Kralı
1987 Yılın Romanyalı futbolcusu
1988 UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallığı
1993 Yılın Romanyalı futbolcusu
1994 Yılın Romanyalı futbolcusu
1994 FIFA Dünya'da Yılın Oyuncusu Ödülünde son 5(4.)
1994 Ballon d'or ödüllerinde son 5(4.)
1994 94 Dünya Kupasında En İyiler Takımı 'na seçildi (FIFA Dünya Kupası Ödülleri)
1997 Yılın Romanyalı futbolcusu
1998 Türkiyede Yılın Futbolcusu
1999 Yılın Romanyalı futbolcusu
1999 Türkiyede Yılın Futbolcusu
2000 Türkiyede Yılın Futbolcusu
2000 Yılın Romanyalı futbolcusu
2000 Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası(UEFA Kupasından Dolayı)
2004 UEFA Jübile Ödülü
2004 FIFA 100 listesine girdi
2005 World Soccer tarafından gelmiş geçmiş en iyi 25. oyuncu seçildi
2007 Romanya'da yüzyılın en iyi futbolcusu seçildi
2010 Dünya Kupaları tarihinin en değerli 100 futbolcusu arasına seçildi
Romanya Milli Takımı ile en çok uluslararası turnuvaya katılan futbolcu(3 Avrupa Şampiyonası, 3 Dünya Kupası)
Romanya milli futbol takımının en çok gol atan futbolcusu (35 gol)
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

Ya yaşım yetiyo benim o sezonlara. Belki barça ve real'de oynamasını hatırlamıyorum ama gs yıllarını çok iyi hatırlıyorum. İyi değil demedim zaten de, biraz da biz abartıyoruz yani. Dünyada herhangi birine sorunca ilk 50 içinde hagi duyabileceğimizi sanmıyorum. Zaten benim anladığım kadarıyla karpatların maradonasını da bi tek rumenler ve biz söylüyoruz :)

Herhangi birini geçtim Zidane'a sorunca ilk 10 içerisinde söylüyo istiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

8 yıldır Hagi muamelesi görüyor zaten Alex. Takım brezilya ligi takımına döndü. Hatta Alex'in Nobre'yi ilk 11de yaşatmak için bom boş Anelka'dansa inatla Nobreye çalıştığını hatırlıyorum. Ki Anelka giderken bunu açıkladı. Yapamadı abi Alex için her yolu denediler. Çünkü Alex bir Hagi değil üstüne takım kurulacak kadar değerli olsun.

Hala FB'de emekli olsun deniyor. Hadi koşan hırslı bir oyuncu olsa tamam. Bu adam gençken yürüyordu emekliliğe yaklaşınca düşünemiyorum bile. SAdece duran top kullanacak.
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşim emekliliğe yaklaşınca düşünemiyorum diyorsun da bu sezon fb maçlarını izledin mi.eski sezonlara göre daha istekli ve hırslı oynuyor.zaten alex' siz çıktığımız maçlar ortada.

alex gitse ne olcak, kimi alcaksın yerine?semih le niang ı çift forvet koyunca takım daha mı iyi oynayacak?sanki alex gidince yerine messi filan alcakmışız gibi bir beklenti var heralde.alex den iyisi gelmez daha bu takıma.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sezon değil ama gelecek sezon gitsin. Şuan böyle hırslı oynamasının sebebi ne biliyor musun? Aykut Kocaman. Daum 80'den sonra bile Alex'i çıkaramazdı. Aykut'un başarısıdır Alex'in biraz daha istekli oynaması. Artık Alex kötü oynadığında ipi çekileceğinin farkında.

Alex gidince Messi ne alaka abi? Abartın ha bire. Yerine hiçte öyle süper oyuncu beklemiyorum. Son 10 yıldır kesin takımda bir tane yıldız oyuncu oluyor ama 10 yıldır biz takım oyunu 10 maç üste üste oynayamadık.

Ben diyorum ki paran yoksa yıldız alma. O parayla yerine 3 tane takım oyuncusu ve savaşçı oyuncu al. Bir oyuncuyu izlemeye stada gideceğimize bütün takımı izlemeye gidelim.
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

Benim bildiğim bunu maradonanın kendisi söylüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Uniross, zaten romanya ve türkiye için en önemli futbolcu olduğunu biliyorum. O konuda bişey söylememiştim de bana sanki dünyada o kadar büyük biri değilmi gibi geliyodu. FIFA 100 listesine girdiğine göre dünyada değerini biliyomuş :)

Benim aklıma oluşan durum şöyleydi; her zaman yaptığımız gibi ülke içinde birini abartıp dünya starı yaparız. Biz övdükçe överiz, dışarıda onlar için söylenen bi cümleyi burda abarta abarta kullanırız. Durum böyle deilmiş, söylediklerimi geri alıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...