Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanoğlunun Soyu Tükenir mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

dodoların nüfusu tükendiyse, insan nüfusu da tükenir. herşey mümkündür; ama fazla kafaya takmaya değmez. bugün insanlara düşen "hiç yakıştı mı bize şu hayvanın soyunu tüketmek" diye sormaktır.

Mesaj tarihi:
huun said:

dodoların nüfusu tükendiyse, insan nüfusu da tükenir. herşey mümkündür; ama fazla kafaya takmaya değmez. bugün insanlara düşen "hiç yakıştı mı bize şu hayvanın soyunu tüketmek" diye sormaktır.

abiii çiftlikler yetiştirilse bu bak ne biçim et çıkar ha..
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Uzaya çıkmayı becerebilirsek space operalarda olduğu gibi tükenmeyebilir.

agbiii yapmayin sunu

zaten bole kronik bilimkurgu krizlerim var, su fikir aklima geldikce sinirleniyorum hayatim boyunca uzaya cikamiycak olmama

http://buelahman.files.wordpress.com/2009/02/darkages.gif

sonra neden organize dinlere siddetle karsisin diye soruyor millet :(
Mesaj tarihi:
Avrupa centric bakarsan o grafik çıkar tabi..

Emeviler, Endülüs devleti, Abbasiler Selçuklular gibi İslam kaynaklı medeniyetleri katmamışsın.

İslam medenietini geçtim, Çin, Japonya gibi uzakdoğu medeniyetleri de var.
Mesaj tarihi:
lan araplar da bi ara acaip çoşup sonra zörtleyenlerden..

bizde de galatada rasathane yapmışlar en klasından.. sonra hocalar -artık ne düşündülerse- "teleskopla meleklerin etekleri altına bakıyor bunlar!" demişler..

yıkmışlar rasathaneyi..

ne saçma lan
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

lan araplar da bi ara acaip çoşup sonra zörtleyenlerden..

bizde de galatada rasathane yapmışlar en klasından.. sonra hocalar -artık ne düşündülerse- "teleskopla meleklerin etekleri altına bakıyor bunlar!" demişler..

Avrupalılarında aynı dönemde, kopernik, galileoya yaptıklarını unutmamak gerek.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Christiaan Huygens'dir bence asıl aydınlanmayı başlatan. Cosmotheoros okuyun bu arada :)

Bence karanlık çağlar epey geriye attı. Osmanlı'dan ya da Çin'den bir Huygens çıkmadı yani. Gerçi karanlık çağ olmasaydı Avrupa'nın da yerinde saymayacağını söyleyemeyiz.

Neyse yahu...
  • Yeni Oluştur...