Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni oluşturacağımız Fanzin'e yazar arıyoruz

DeaN

Öne çıkan mesajlar

Merhaba

http://pagauanda.blogspot.com adresinden yayınlayacağımız bir fanzin yaratmaya karar verdik. Tasarım, format vs. her türlü sıkıntıyı halletmiş bulunuyoruz. Fanzin'i aylık formatta bol içerikli ( aslında sanal dergi desek daha iyi olur ) yayınlamayı düşünüyoruz. En yakın zamanda domain vs. ile projeyi biraz daha ciddileştirmiş olacağız. İlk sayıyı hazırlamaktayız, kapak sayfasını yukarıya koymuş bulunmaktayım.

Sinema, müzik, politika veya edebiyat içerikleri yazılar yazabilecek arkadaşları aramızda görmek ve birlikte bir şeyler yaratmaktan memmuniyet duyarız. Zaten aylık formatta olacağından dolayı, her ay en fazla iki makale isteyeceğiz. Dolayısıyla sıkıntı yaratmayacak bir şey istemiş olduğumuzu düşünüyoruz.

Sinema, müzik, politika veya edebiyat konusunda yetkin bilgiye sahip olmanız gibi bir şart asla aramıyoruz, tam tersine, yazmak isteyen herkesi yanımızda görmekten memmuniyet duyarız.

İlgilenenler : [email protected] adresine mail atabilirse iyi olur.

İyi sabahlar...
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
bunlar laf atma degil, cok a yerli bir elestiri. siteyi ilk actigimda "indirmek icinde buraya tiklayacaksin"i gorunce "en azindan yaptiginiz ise saygidan oturu imlaya dikkat edin breh" dedim, dergiden de sogudum. iki saniye sonra hemen altta "bende yazacagim"i gorunce de "oeh artik" diyip devam etmedim.

hani adam muhasebe yazilimi yapiyorsa imla kurallarina takilmayalim tamam da, bence mecmualarda bu tarz hatalar okuyucuyu sogutuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsini okumadım kabataslak baktım içerik olarak değil görsel olarak yorumlarım olcak. Her sayfadaki puntolar aynı değil ve bazı yerlerde iki resim yan yana gelmiş mizampaj olarak bunlar hatalı olduğunu gösterir. iki sütun arasındaki aralık çoğu sayfada farklı gözüküyor çok ayrı olmamalı anca bazı yerlerde oldukça yakın ki buda yazının karışmasına sebep oluyor. Daha akıcı bir görüntü olabilmesi için konunun ortasına değilde köşesine en sonuna yada başına resimler konabilir. Birde bazı resimlerde dekupe yapılabilirmiş bence. Ama seçilen görsel ögeler göze hoş geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@Mum_Chamber

Bence yerli bir eleştiri değil bu tür eleştiriler. Yani bizim için hatalarımızı görmek çok önemli. Bu yüzden senin ve Darejedi’nin yaptığı yorumlar bizim için eleştiri niteliği taşıyor. Ancak tek satırlık, o öyle yazılmaz koçum böyle yazılır gibisinden bir yorum gerçekten eleştiri kılıfına sokulamaz bence. Üstüne üstlük, fanzin içinde değil, site üzerinde ki bir imla hatasından dolayı böyle bir tavır takınmak, bize ister istemez “en azından fanzine bir göz atsaydın, onun için birkaç satır yorum yapsaydın” dedirtiyor.

Tasarım konusuna gelince, çok sıkışık olduğunu tasarımın bende farkındayım. Diğer sayıda kalıplar yaratıp, belli bir düzen için de sayfa şablonları yaratacağız. Aynı şablonlar içinde daha düzenli olacak böylece.
Sosyal ağlarda paylaş

@Mum +1

DeaN said:

-de her zaman ayrı yazılmaz, bağlaç halinde iken ayrı yazılır.

Yıl 2010 oldu, halen bu tür laf atmalar var.

orada da baglac zaten? bir isi yapacaksaniz duzgun yapin, mukemmel olmaya calisin. cok basit hatalar goze cok batar. Mum un dedigi gibi gorunce hatalari gerisine bakmadim bile. ilk izlenim onemlidir. ilk sayfasinda boyle hatalar bulunca bazi insanlar icerigine bakma zahmetinde bulunmaz.

yorumun tek satirlik olmasinin nedeni sadece ilk sayfaya bakmis olmam kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

abi nasil degil?

"bende yazacagim"

ben dahi yazacagim anlaminda orada. baska yazanlar var. ben dahi yazacakmisim yani.

oradaki -de yi cikarinca anlam bozulmasi oluyor mu?

"ben yazacagim" bozukluk yok. duzgun cumle. -de ler cikarildiktan sonra bile sacma bir anlama burunmuyorsa cumle cumledeki -de/da ya da her neyse baglactir.

"arabada oturdu" mesela. buradaki -da yi cikar. "araba oturdu" sacma oldu. demek ki -da baglac degil bitisik yazilmasi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...