Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işyerinizdeki Erkekleri Emzirin, Taciz Riski Kalmasın

Hagii

Öne çıkan mesajlar

Bu fantastik öneri, kafam güzelken aklıma gelen bişey değil zira alkolle aram da yoktur. Kim demiş bunu, Mısır'daki el-ezher üniversitesi hadis bölümü başkanı. yani müslüman arkadaşlar, bunu diyen sizin adamınız

Buyrun okuyalım:

"islam dünyasının en itibarlı eğitim kurumlarından mısır’daki el-ezher üniversitesi’nin hadis bölümü başkanı prof. izzet atiya, “kadınlar, aynı işyerindeki erkekleri emzirirse, akrabaya dönüşür, tacize uğramaktan kurtulur” fetvası verdi. bu şaşırtıcı fetva, islam dünyasında tartışma yarattı...
...
tüm dünyada islami araştırmalarda referans olarak kullanılan el-ezher üniversitesi profesörü atiya önerisinde, “eğer bir kadın bir erkeği emzirirse sembolik olarak akraba haline gelirler ve bu da kadınlara yönelik tacizin önüne geçilmesini sağlar” dedi. tartışmalara yol açan bu öneri ile ilgili el-ezher üniversitesi başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, prof. dr. atiya’nin fetvasının islam’ı küçük düşürücü nitelikte olduğu kaydedilerek şöyle denildi: “islam dinine göre, emzirmek doğum sonrası belli bir süreyi kapsar, sadece çocuğun annesi değil çocuğun bakıcısı için de bu kısa süre geçerlidir.”

ancak hadis bölümü başkanı dr. atiya buna karşı çıkarak, şöyle konuştu: “bu öğreti yetişkinler için de uygulanabilir. eğer bir kadın iş arkadışını en az 5 kez emzirirse aralarında artık ailevi bir bağ kurulmuş olur. böylece de iş yerinde yalnız kalmalarında bir mahzur olmaz.”

bakın işte, bizleri dehşete düşüren bu kafa yapısıdır müslüman arkadaşlar. Bu zihindeki sığlık, hatta , neyse hakaret yazmayayım. Zannımca aranızda bu fetvayı savunacak pek fazla insan çıkmaz. Ama mesele böyle bitmiyor ki. Bu zihin yapısı sizleri yönetebilir. Adam fetva veriyor. Yarın öbür gün bu zihniyetin Türkiye'deki kitleleri yönetebilir hale gelmesi durumunda, böyle bir yerden gelen fetvaya kaçınız, nasıl karşı çıkacak ?
Ben bireysel olarak teker teker sizlerden rahatsız falan değilim. Sizlerin müslüman oluşunuz zerre kadar umrumda değil. Ama sizler başta olmak üzere kitleleri yönetme olasılığı bulunan çevrelerin zihin yapısı da bu.
Bu zihniyetin siyasi güç edinme olasılığı var, bu kadar basit ve sığ ve hastalıklı zihniyeti günlük hayatta önem sahibi hale getirmek sizlerin de içine sinecek mi?
Annesi, ablası, eşi iş hayatında ekmeğinin peşinde koşmak zorunda olan müslüman arkadaşlarım da hicap duymuştur bu pis açıklamadan. Pis, tek kelimeyle pis.
Altını çizelim, el-ezherden geldi bu fetva.

Not: Alıntılama yapılmış, ilgili haberin tümü alınmamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

baba ben türkün kafasının çalışma sistemini çözemiyorum gerçekten..

"ışık hızından hızlı gidiyorum, havada durdum şahitlerim var" yazdırsam gazeteye yutar bizimkiler..

okuyunca haber diyorsun zaten "kaynak yok, bi bok var bunda.." diye.. "haberin sahte olması ihtimali oldukça yüksek.. dünya haberlerinde hiç yok bu haber.." de diyorsun

bi de el ezher'in dini kısmının başında muhammad Seyid Tantavi diye birisi var..

hmm..

yahu bu adam 2007de böle salakça bi laf etmiş, sonra kovulmuş zaten aptallığı yüzünden..

"ben interneti facebook için kullanıyorum sadece.. bi de mesene diye bişi var çok acaip.. 3g=görüntülü konuşmadır benim için" diyen teknoloji farkirleri için haberin esasını da verelim..

http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF-8&sl=auto&tl=en&u=http://www.alarabiya.net/articles/2007/05/16/34518.html%23007&prev=_t&twu=1

bu olay zortlatmış bi bürokratın "he-manim ben!" demesi gibi bişi.. "gölgelerin gücü adına! yasama yürütme ve yargı bende artııııık"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...