Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rift: Planes of Telara

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben oyunu lower rendering de oynuyordum. laptop 25 fps üstüne çıkamadı diğer türlü, makine toplıycaktım bahanem oldu, yeni makine de oyunu ultranında üstüne çıkardım, hemen hemen herşeyi kökledim ve yemin ediyorum sanki yeni bir oyuna başladım... dün birkaç ss aldım, resmen oyunu oynarken 10-15 saniye durup manzara izlediğim yerler oldu. BAYA iyi landscape ve ışıklar. armor ve spell animasyonları için aynı şeyi söyleyemiyeceğim. ÇOK daha iyi olabilir di ama massive pvp ve pve düşünülüp çok abartmılmamış diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
4850 var gayet detaylı güzel güzel oynuyorum. FPS 30 civarında geziyor ki bir MMO için yeterli.

Dün akşam girdim o ne kalabalık öyle, npc bulup quest yapmak için denk getirsem de öldürsem diye boş boş tab spamlamaya başladım bir yerden sonra. Öte yandan önceki betadalarda 80-90ms de gezen pingler simdi 180'lerde geziyor. Can sıkmıyor değil.
Mesaj tarihi:
1- casual adam oynar, her lvl da pvp var.
2- lvl kasmak çok zor olmasa gerek, betalarda 3 kat hızlandırlar ama.
3- ölümüne pvp, pvp serverları daha dolu.
4- gank e çok müsait, ortak alanlardaki rift bölgeleri cümbüş
5- sonuna kadar solo gidebilirsin, illa grup isteyen quest ler mevcut tabii.
Mesaj tarihi:
2. 5. 3. sorulara cevabb! verebilirim biraz:

2.questleri yapınca zor değil, her bölgede ana hikayenin bir parçası var questlerin bir kısmı bu parça etrafında dönüyor, bir bölgeyi quest açısından bitirmek için miniboss tadında birini kesmek gerekiyor en sonda genelde.

3.sürekli pvp yapcaksan pvp serverı seç tabiki, quest yaparken 30 mob sonunda tam son asıl boss mobda başka bir oyuncu tarafından öldürülmek mob spawnların hızı ve bossların genelde baya kalabalık mob partileri arkasında olduğu gerçeğide düşünülünce ilginç olabilir tabi :p
yoksa pve serverlerında mantık wowdakiyle aynı /pvp yada bglere gidicen etc.

5.lvl 29 a kadar sadece 2 questte party yapmak gerekti şu ana kadar. classına bağlı ama benim yaptığım bölge sonu hikaye questleri dahil (self heal yoksa gg), çoğu solololanabilir şeyler lvl 29 a kadar.
Mesaj tarihi:
ilk girişte WAR'u andırıyor, ama kombata girerseniz, WAR'la yakından uzaktan alakası yok, çok çok çok daha akıcı ve gözlemlemesi kolay. WAR'da ability kullanırken aradaki swingleri görsel olarak görmüyorsun ya, şaka gibi. RIFT'te böyle bir şey yok.
Mesaj tarihi:
public'ten adam atamazsın, private'dan atarsın.. atsan ne olucak yalnız anlamadım? sonuçta loot'u yaratığın cesedinden ilk vuranın alması, veya chest çıkması sadece öldüren adamın açması gibi bir şey yok. rift in başından sonuna kadar healing / tanking / dmg olarak en çok katkıda bulunanlara göre dağıtılıyor riftten. grupta olmasa da çatır çatır alır adam lootunu yardım ettikten sonra.
Mesaj tarihi:
Ya birşey dikkatimi çekti, ardarda 2 tane mob kestiğinizde, ilk kestiğiniz yaratığı hiçbir türlü lootlayamıyorsunuz. Bunu ben mi "beceremiyorum" yoksa herkeste mi böyle ?
Mesaj tarihi:
Alfheim said:

Ya birşey dikkatimi çekti, ardarda 2 tane mob kestiğinizde, ilk kestiğiniz yaratığı hiçbir türlü lootlayamıyorsunuz. Bunu ben mi "beceremiyorum" yoksa herkeste mi böyle ?

:) :)

oyuncuya zahmet olmasın tek tek diye trion bahşetmiş işte bunu, sen birini lootladığın zaman birbirine yakın olan cesetlerin hepsini lootluyorsun tek seferde aslında.
Mesaj tarihi:
oo süpermiş ya

birşey daha sorayım aklıma gelmişken, şimdi mouse pointerı herhangi bir karakterin üzerine getirdiğimizde, sağ altta ufak window'da adı falan yazıyor ya. Bazen o olay bende iptal oluyor. Muhtemelen combatta karambolde bir şekilde o "ayarı" disable eden kombinasyonu yakalıyorum sdf şuan şirketteyim bakamıyorum ama, dün gece az buçuk incelemiştim settingsi öyle bir ayar bulamadım, var mı fikri olan ?
Mesaj tarihi:
Interface de Names kısmında vardı öyle birşeyler. Ordan ayarını yapabilirsin.

Ranger da "Head Shot" atmak için karakter bir süre gerilip öyle atıyor oku ama o an aşağıda herhangi bir bar felan çıkıp durumu belli etmiyor ( Dead Eye Shotta bar doluyor mesela beklemen gerektiğini anlıyorsun ).Hareket edince fail oluyor. Dikkatli bakmayınca o ability i kullanarak oku atıp atmadığını anlayamıyorsun. Ranger oynayıpta aynı sorunu yaşayan var mı merak ettim ? Akşam feedback gönderirim.
Mesaj tarihi:
Güzel bir bilgisayarda fiber ile oynama fırsatım oldu 1 gece boyunca. Şanslıydım ki oyuna girer girmez yeni pvp serverı açıldı :)

Öncelikle kısa olarak fikrimi belirtiyim, oyun güzel. Bir gecede ara ara oynayarak 11lvl oldum. En çok hoşuma giden şey Rift etkinlikleri sizin tarafınıza bağlı bir yer illaki attack yiyor. Saldırıyı püskürttükten sonra isterseniz gidip rifti kapatabiliyorsunuz dalga dalga gelen yaratıkları öldürüyorsunuz.

Lvl 11'de PVP'ye girebildim. Sanctrumdu sanırım bir şehirde PVP görevleri vardı onun yanında bir npcden ufak bir savaş alanına girip savaşıyorsunuz. Biraz karmaşık geçiyor savaşlar iyi takip etmeniz gerekiyor, hani kitledim adama gidip tuşlara basıyım ölsün yok takip etmek ve kaçırmamak zorundasınız. PVP'si epey hızlı hoşuma gitti. Ama şöyle bir şey var 2 kere girdim hep sıralamada ilk 2 deydim baya adam öldürmüşüm ama öldürdüğüm kişileri takip bile edemedim fazla hızlı kaçabilir bazılarına :D

Görevler, senaryo gayet güzel. Sürekli bir Rift muhabbeti olduğundan hep aksiyon içinde oluyorsunuz. Bu mekanlara yaklaştığınızda public gruplara girerek düşük seviyelerde hızlıca lvl atlayabiliyorsunuz ki bir yandan 100'e yakın adamla rift kapatırken bir yandan da lvl kasmak çok hoşuma gitti. Atmosfer ayrı bir güzel. WOW ile WH karması gibi olmuş gayette güzel olmuş. Endgame'i büyük ihtimal göremem o kadar oynayamam oyunu ama ileride bu oyuna başlamayı ciddi olarak düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
ATI HD 5780 ekran kartı ile Ultra ayarlarda rahat oynuyorum. Custom ayarlardan herşeyi full yapınca biraz fps düşüyor. Ekran kartı ile pek alakasız bir performans sorunu var. Riftlerde ve warfrontlarda fps 15lere kadar düşüyor bunun da sebebi zannediyorum serverlardaki aşırı yük.

Kanımca pek tutmaz bu oyun AION'un kopyası gibi görünüyor. Biraz da WOW'dan almışlar. eve-online forever :) diycez yine yeni yeniden :)
Mesaj tarihi:
warrior için hangi soulları tercih ediyorsunuz son beta değişiklikleri ile?

ben champ agirlikli rift gidicem. paragonda da 2 tane vercem.

ayrıca daha cok dusuk level ama flamespear mı ne var. 20yarddan deli gibi dmg + dot koyuyo. ustune combo point geliyo. mage ile ranged kapısıp yarı cana gelmeden kestim lol.

nedir sizin soullar. baya arada kaldım cunku. hepsinde çok güzel şeyler var.

2 handed ile oynamak istiyorum. o kesin sadece. ama champ mı ağırlık versem rift mi karar veremedim.
  • Yeni Oluştur...