Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

29 Mayıs 1453

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
viktor iyi hoş diyorsun da, günümüz türkiye cumhuriyetinin yetoluğu saydıklarının büyük kısmı. osmanlı yeterince eser bırakmış geride, mimariden tut hat sanatına, bilumum elişi sanat eserleri vs'ye. age of kings'in wonder ikonu osmanlı mamülü bina ise dönüp bir kendimize, bugüne bakalım, o kadar abanmaya gerek yok.

geçmişle övünmek bugün birşey üretmeye mani değil, tam tersine geçmişiyle barışık olan geleceğe daha emin ilerler. babamızı, dedemizi eleştirince kendimiz iyi insan olmuyoruz ki otomatik.
Mesaj tarihi:
tarih barisik olup ovunmek icin yoktur

nerede cuvalladim, ayni hatayi tekrar yapmiyim bir donup bakiyim diye vardir

tarihin tekerrur etmesinin tek sebebi bu hatalari degilde basarilar ustunden tarihe yaklasmaktir

tarih milli masturbasyon araci degildir yani

tabiki elestiricez
2 dogru bir yanlis goturmuyor, yanlis her zaman yanlistir ve curuk dis gibi siritir

aga bak burada dogrular var, o yanlislari salla sen 5 dogru var 1 yanlisa bakiyorsun diye birsey yok yani

yanlis her zaman yanlistir ve ders cikarilmasi gerekir
Mesaj tarihi:
e zaten barışık olmaya o dediğin de dahil, doğrulardan ve yanlışlardan ders çıkarmak, hepsini de sahiplenmek lazım. beğenmediğimiz şeyler olunca ilişiğimizi kesmeye çalışmak anlamsız.

sadece paso yanlış varmış gibi bir anlatım olmuş yukarıda, ben kendim çok eleştirir ve bugüne uzanan bazı hatalarının kaynağı olarak gösteririm. ama doğru veya güzel yapılan şeyler de yeterli miktarda var o devirdeki bir medeniyet için.

günümüz insanının kibirle yaptığı büyük bir hata da günümüz standartlarına göre geçmişi yargılamak.
  • 11 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
istanbulu ele geçirdik tamam da sornası gelemdi.. geleydi iyi oalcaktı

bu şey gibi hani fabrikayı kuruyorsun, işçiyi mühendisi getiriyorsun ama üretim yapmıyorsun sonra fabrika batıyor batmasın diye fabrikayı işletebilecek birilerini buluyorsun hisselerinin çoğunu o kişilere devrederek fabrikayı işler hale getirttiriyorsun
Mesaj tarihi:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Siege_of_Constantinople.jpg

babamda fetheder böyle kısa surlar yaparsan. birde utanmadan merdiven dayamışız.
  • Yeni Oluştur...