Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diş

copry

Öne çıkan mesajlar

copry, o geçen dediğim diş arkasındaki şeylere retainer deniliyormuş. kontrolde bişi çıkmadı, 10 senedir gitmememe rağmen sadece biraz taş olmuş retainer'larda doğal olarak, onları temizledir 10 dakikada.

bi de aklında bulunsun, artık retainer'lar çıkartılmıyormuş. eskiden ortodonti tedavisi bittikten sonra 3-5 yıl içinde çıkarmış, artık tercih etmiyormuş doktorlar çıkarmayı. yılda bir kere gel temizleyelim yeter dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

bir şey çiğnerken çenemin sol tarafı ağrıyor 2 gündür ve acısı sol kulağıma vuruyor.

neden olabilir? ben uyurken yanlıs bi hareket yapmısımdır yarına geçer demiştim fakat inanılmaz bi agrı ve gecmedi.

çiğneme hareketini 5-10 sn yaptıktan sonra kısmen azalıyor ağrı.
uyurken çenemi sıkıyor olabilirim diye düşünmüştüm fakat 20lik dişlerle bi ilgisi olabilecegini okudum.

sizin fikriniz nedir doktor hanım
Sosyal ağlarda paylaş

Playbook said:

bir şey çiğnerken çenemin sol tarafı ağrıyor 2 gündür ve acısı sol kulağıma vuruyor.

neden olabilir? ben uyurken yanlıs bi hareket yapmısımdır yarına geçer demiştim fakat inanılmaz bi agrı ve gecmedi.

çiğneme hareketini 5-10 sn yaptıktan sonra kısmen azalıyor ağrı.
uyurken çenemi sıkıyor olabilirim diye düşünmüştüm fakat 20lik dişlerle bi ilgisi olabilecegini okudum.

sizin fikriniz nedir doktor hanım

töbe töbe

neyse bana yakışmaz

ama cevap vermeme hakkımı kullanıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

mesela dolgulu ya da çürük dişi çektirip implant yaptırmaya kalksak
diş de aradaysa aranın daralmaması için ne yapıyorlar
çeker çekmez mi implant uygulanıyor

Ceker cekmez uygulanabilen vakalar da var endikasyona gore degisiyor , ama 2 -3 ayda zaten daralmiyor dislerin arasi , implanti 2-3 ay sona yerlestiiyoruz genelde
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

copry, o geçen dediğim diş arkasındaki şeylere retainer deniliyormuş. kontrolde bişi çıkmadı, 10 senedir gitmememe rağmen sadece biraz taş olmuş retainer'larda doğal olarak, onları temizledir 10 dakikada.

bi de aklında bulunsun, artık retainer'lar çıkartılmıyormuş. eskiden ortodonti tedavisi bittikten sonra 3-5 yıl içinde çıkarmış, artık tercih etmiyormuş doktorlar çıkarmayı. yılda bir kere gel temizleyelim yeter dedi.

işleme göre değişiyo o ya bazı şeyler için geçerli hayat boyu retansiyon gerekliliği. dişler arası boşlukların kapatılması mesela
Sosyal ağlarda paylaş

1.5 yıla yakın taktım tel, 2002-2003 yılları arasında. bildiğin reklama çıkacak şekle soktu adam sağ olsun. daha sonra da herhangi bir sorun yaşamadım, ne dişler arasında boşluk sorunum var, ne çürük dişim oldu vs.

da işte retainer da çıksa daha iyi olurdu. neyse takalım bi 5 sene daha napalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...

forgiver said:

copry said:

forgiver said:

copry said:

forgiver said:

çürük ufak ve 2 diş arasında diye dolgu yapmadılar mantıklı mı
ufak derken 0,5 kalem ucu

Rontgende de bakmak lazim bazen nokta kadar gorunen curukler iceride baya buyuk olabiliyor

aslında o dişime dolgu yapılmıştı daha önceden normal görünen yüeyden çürümüştü
aslında ortodontik tedavi için metal bir halka geçirmişlerdi hep ondan çürüdü

dolgulu dişin çürümesi normal mi
röntgen mi diyorsun

normal , diğer dişlerin kadar çürüme ihtimali var o dişinin de.

film çektirmeyi önerir misin
bir de 2 diş arayüzeyinde çürük
diğer sağlam dişe extra bir zararı olur mu

çürük tespit etmek için yapılan diş filminde
ne varsa çıkıyor mu yoksa sorunlu bölgeye göre mi çekiyorlar

radyasyon olmuyyor mu ya beyne

şimdiye kadar hep doktorlar çürük var mı yok mu kontrole geldim diyince normal baktılar
film istiyorum demem yeterli mi
Sosyal ağlarda paylaş

ne güzel bir topik bu ya =)

üst köpek dişlerimden biri yerine sığmadığı için, hizanın bariz önünde ve arkasında da bir diş kaldı. düzeltmek istiyorum ve doktora gideceğim zaten ama merak ediyorum; tedavi olarak ilk akla gelen tel midir? alternatifi var mıdır? 30 yaşında tel bir sıkıntı mıdır?

şeklen taktığım bir şey değil (hatta bana sempatik geliyo ya) ama çok rahatsız edeceğini, kafayı yiyeceğimi falan düşünüyor, korkuyorum.

amin.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

forgiver said:

copry said:

forgiver said:

copry said:

forgiver said:

çürük ufak ve 2 diş arasında diye dolgu yapmadılar mantıklı mı
ufak derken 0,5 kalem ucu

Rontgende de bakmak lazim bazen nokta kadar gorunen curukler iceride baya buyuk olabiliyor

aslında o dişime dolgu yapılmıştı daha önceden normal görünen yüeyden çürümüştü
aslında ortodontik tedavi için metal bir halka geçirmişlerdi hep ondan çürüdü

dolgulu dişin çürümesi normal mi
röntgen mi diyorsun

normal , diğer dişlerin kadar çürüme ihtimali var o dişinin de.

film çektirmeyi önerir misin
bir de 2 diş arayüzeyinde çürük
diğer sağlam dişe extra bir zararı olur mu

çürük tespit etmek için yapılan diş filminde
ne varsa çıkıyor mu yoksa sorunlu bölgeye göre mi çekiyorlar

radyasyon olmuyyor mu ya beyne

şimdiye kadar hep doktorlar çürük var mı yok mu kontrole geldim diyince normal baktılar
film istiyorum demem yeterli mi

Panaromik rontgen cektiriyorsun , butun dislerin cene kemigin eklem bolgeni iceriyor, disin icerden veya aralardan curuyirsa rontgen yardimiyla daha guzel gorulur. Radyasyon var tabi ama dusuk dozda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

ne güzel bir topik bu ya =)

üst köpek dişlerimden biri yerine sığmadığı için, hizanın bariz önünde ve arkasında da bir diş kaldı. düzeltmek istiyorum ve doktora gideceğim zaten ama merak ediyorum; tedavi olarak ilk akla gelen tel midir? alternatifi var mıdır? 30 yaşında tel bir sıkıntı mıdır?

şeklen taktığım bir şey değil (hatta bana sempatik geliyo ya) ama çok rahatsız edeceğini, kafayı yiyeceğimi falan düşünüyor, korkuyorum.

amin.

Oncelikle tesekkur ederim:) cenende yeterli yer olmadigi icin disin diger disinin onunde surdu. Ortodontist veya herhangi bir dis hekimine muayene oldugunuda daha net bir cevap alacaksindir ama genelde bu durumda kopek disini degil de kucuk azi disini, yani ic tarafta kalan disi cekip tel ile veya masajla(yasina ve disin pozisyonuna gore) kopek disini olmasi gereken yere getiriyoruz. Gecmis olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
selamlar

öncelikle topik için teşekkürler.

sorunumu açıklim ben de.

geçen hafta aç gibi karışık çerez yerken kabuğuyla antep fıstığı critledim. sonra o dişim böyle acıdı inceden bi kaç gün.
4-5 gün sonra yemek yerken yine biraz sert bişey ısırır gibi oldum ve o andan itibaren o dişimin diş eti kısmı çok acımaya başladı.

şuanda o dişimin diş eti böyle sıyrılmış gibi yukarı çekildi. bi katman daha çıktı altından falan. renklerde sıkıntı yok. dişte ağrı yok ama diş eti bayağı ağrıyor.

ne yapsam bilemedim. geçer mi kendinden dedim ama 3 gündür falan böyle. doktora gideyim di mi herhalde?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...