Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boğanın intikamı

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

di said:

Valla amacinin farkliligi falan yok ikisinin de. Biri toredir, adettir, digeri dindir inanctir der ama ikisi de ayni seyi yapar.

Hepsi birer bahanedir insanlar icin.

ZERRE alakası yok bunların, birisi hayvanı yavaş yavaş, acı çektire çektire, öldürmeyecek ama azgınlaştıracak şekilde şiş vs saplayarak gladyatör arenası eğlencesi. öbürü ise hayvanın boğazını kesip en kısa sürede öldürmek ve etini fakirlere dağıtmak için hayır işi. sapla samanı karıştırmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

di vejeteryan mısın? çünkü hayvanlar kurban bayramı dışında da aynı şekilde öldürülüyor.sırf dine laf etmek için konuşunca tutmuyor.

bide boğanın boynuz olayı iyi olmamış.adamın göğsüne vursaydı adam da ölseydi "su testisi su yolunda" denebilir ama işkence gibi bişey bu hayvanlara da üzülsem de adama da üzüldüm
Sosyal ağlarda paylaş

bunu göze alarak çıkıyor onlar etrafta yedek matadorlar oluyor direkt boğa saldırısında fırlayıp boğanın dikkatini dağıtmaları için.
iyi olmuş diyemiyorum ama gerçekten rezalet bi ortam.
yani o boğaların yavaş yavaş ölmeleri adamların sanki kavun taşıyomuş gibi çekerek götürmeleri vs. baya fena.
lanet olsun böyle geleneğe yani.
Sosyal ağlarda paylaş

bunun vejeteryanlıkla çok alakası yok. doymak için et yediğinde bir sorun yok, ne yazık ki et oburuz. ama kurban bayramlarında yapılan bambaşka bir şey:

1. insanlar gereksinim fazlası et tüketiyorlar. neredeyse günde 3 öğün et yiyorlar o dönemlerde. çoğunlukla şov, gösteriş amaçlı kesiliyor hayvanlar.

2. fakire et veren kalmadı. veren de en kötü yerlerini veriyor etin.

3. hayvanlara acı çektiriliyor fazlasıyla. normalden çok fazla kasaba gereksinim duyulduğu için, işi bilen-bilmeyen kesiyor hayvanları. zaten her yıl işkenceden beter edilen hayvanlar görmüyor muyuz TV lerde, ki görmediğimiz ne vahşetler yaşanıyor kim bilir?

dolayısıyla di ye katılıyorum. her ne kadar boğa güreşlerinin sırf eğlence adına yapılması ve öldürülmeden önce hayvanlara azap çektirilmesi iğrenç bir şey olsa da, müslümanların kurban bayramlarında hayvanlara çektirdikleri ızdırapların da kınanması gerektiğini düşünüyorum. birinin din adına olması, olayın vahametini azaltmıyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

di said:

Valla amacinin farkliligi falan yok ikisinin de. Biri toredir, adettir, digeri dindir inanctir der ama ikisi de ayni seyi yapar.

Hepsi birer bahanedir insanlar icin.

ZERRE alakası yok bunların, birisi hayvanı yavaş yavaş, acı çektire çektire, öldürmeyecek ama azgınlaştıracak şekilde şiş vs saplayarak gladyatör arenası eğlencesi. öbürü ise hayvanın boğazını kesip en kısa sürede öldürmek ve etini fakirlere dağıtmak için hayır işi. sapla samanı karıştırmayalım.

Maksat konu komsuya et yedirip, fakir doyurmaksa daha baska yollari mevcut. Hayvani yatirip bogazini bicakla kesmek bildigin orta cag idami oluyor.

Kaldi ki sadece et degil bu kurban olayi gayet iyi bildiginiz uzre. O zamanki cagin en kabul goreni hayvancilikti o donemde. Haliyle yardim etmek = kurban kesip dagitmakti. Lakin su cagda oyle degil.
Sosyal ağlarda paylaş

kurban fakire dagitmami yoksa konu komsuya dagitmami?

eyupte anneannemlerde buyudum, muhafazakar bir yer malum

her sene kilo kilo kurban eti gelirdi, dolaba sigmasi mumkun degil gider biz fakir fukaraya dagitirdik ki annem israrla kurban etini geri cevirir buna ragmen dolardi

fantezi olay o, hic oyle olmiyor hayvanlari bosu bosuna olduruyorlar

canli ornek,her sene show olsun diye 2 hayvan kesen neo muminlerden biri oturuyor apartmanda, kapicinin karisi hamile, evleri yok esyalari sokakta filan

bide bebekle anne arasinda kan uyusmazligi varmis, kadinin tedavide olmasi lazim ancak yaticak yerleri bile yok evsahipleri kapinin onune koymus akrabada kaliyorlar

sabahtan beri komsular cevre apartmanlar birseyler yapmaya calisiyor, senede 2 kurban kesen bu mumin "bana ne, banami sordular cocuk yaparken" gibi bir klise ile kapi kapadi komsunun yuzune, 10-20 lira birsey adamdan istenen

taze olay bugun oldu, boyle gunlerde insanligimdan tiksiniyorum yeminlen
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

her ne kadar boğa güreşlerinin sırf eğlence adına yapılması ve öldürülmeden önce hayvanlara azap çektirilmesi iğrenç bir şey olsa da, müslümanların kurban bayramlarında hayvanlara çektirdikleri ızdırapların da kınanması gerektiğini düşünüyorum. birinin din adına olması, olayın vahametini azaltmıyor yani.

kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

hayvana eziyet çektirilmeden hemen canının alınması gerektiği ve fakire verilmesi gerektiği din tarafından belirtilmiş, yanlış uygulanmasını "din gereği" olarak addetmek doğru değil.

fayda için yapılırken yanlış uygulama nedeniyle zarar vermeye 321871687915261325165 tane örnek gösterilebilir, hadi onları da yapmayalım o mantıkla? ya da doğru yapmayı öğrenelim, öğretelim veya öğretilmesini sağlayalım? ya da bunların hiçbirini yapmaya gönlümüz yoksa bile, yapanı elalemin gelenek arkasında saklanan sadistiyle bir tutmayalım?
Sosyal ağlarda paylaş

dinin nasıl buyurduğundan değil, halihazırda oluyor olandan söz ediyoruz. günümüzde oluyor olan; kurban bayramlarında gereksinim fazlası et tüketildiği, fakire makire dağıtılmadığı, pek çok kesimin vahşice yapıldığı... dinin gereği farklı olsa bile, yapılıyor olan bu, ve bu da din adına yapılıyor. ayrıca eski arap kavimleri dönemi için mantıklı olan ama, 21. yüzyil dünyası için son derece gereksiz ve saçma olan, ama hala motomot uygulanan o kadar çok dini kural var ki. dinde reform şart gibi görünüyor bana. örneğin fakire yardım için hayvan boğazlamanın dışında pek çok yol var günümüzde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...