Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spiderman 2 [SPOILER başlığı]

Sam

Öne çıkan mesajlar

hayret birşey halen açılmamış olması, garibime gitti.. :)

şimdiii efenim. efektler felan güzel. hatta octopus süper olmuş, tam çizgi-film/roman atraksiyonunda. genel olarak da filmi aynennnnn ilki gibi buldum, güzel ama daha iyi olabilirdi ve sadık kalınmayan noktalar rahatsız etti beni tabii. beraberimdeki abim öyle düşünmedi tabii ama zaten okumazdı o fazla spidey, superman nesli o.. :)

- zırt pırt maskesini çıkarıp kendisini herkese tanıtması olmamış. adamın en büyük derdi yüzünü ifşa etmemek değil miydi? hatta kötülerden birtek venom bildiği için kimliğini savaşması inanılmaz derecede güçleşiyordu filan, burada çoluk çocuk kim varsa gördü eh yani..

- ilk filmde osborne'un kötülüğü delirmesinden, hobgoblinin ona fısır fısır fısıldamasından dolayıydı. bunda mekanik kolların octavius'a fısır fısır fıslamasından dolayı onların etkisine giriyor gene. bir sonraki filmde venom/green goblin çıkarsa onlara da fısır fısır fısıldayacak birşeyler, e ulan kendi kötülüğünden sorumlu hiç kötü kalmadı filmlerde, ne iş? biraz değiştirin olayı filan ne bileyim, herifin sevgilisi (bu da film uydurmasıydı ya) öldü ama hiç bahsi geçmedi 5 sn hariç. ben sanıyordum ölümünden spidey'i sorumlu tutacak da öyle üşütecek kendliğinden..

- efektler filan süper. helal olsun. octopus'a gıcığım vardır ama cuk oturmuş bütün numaraları. oynayan adam da kabız gibi duruyordu ama gayet iyi canlandırmış. hatta amcam oyunculuk açısından tobey maguire'ı ezdiği yönünde bir yorum yaptı ki ben de imzamı atarım.. :)

- komedi dozu tam olmuş, ilk bölümde bayağı bir güldük her ne kadar peter'ın şapşallıkları ana unsur olsa da.. :)

- jj jameson süper gene, mary jane de tam kıvamında ama tobey maguire olmuyor kardeşim. filmin başından sonuna kadar nicholas cage ifadesiyle dolaşması bir yerden sonra tekdüze hale geliyor, her ne olursa olsun sevinme, üzülme diye birşey yok sanki sürekli şaşkın halde arkadaş. 60'lardaki çizgi-romanlarda bile bu kadar şaşkın değil yani.. :-p

- benim edindiğim izlenim sonraki filmde lizardman, green goblin ya da venom'un (inşallah seride belirgin bir gelişme olur venom'un oynayacağı bölümde) kötü adam rolüne soyunacağı şeklinde ama en çok ihtimal green goblin'e ait. gerçi tek başına kötü adam olarak koyacaklarını sanmıyorum, sıkıcı olur hemen iki film sonra benzer karakteri görmek. ayrıca venom'u oluşturacak karakter muhtemelen john jameson olur, spidey'e karşı bir intikam nedeni koydular. (jameson'un mj ile ilişkisi de hoşuma gitmedi, gökten düşmüş gibi oldu ve alakasız gene)

genel olarak film hoşuma gitti ama ilki gibi tam tatmin ettiğini söyleyemiyorum. şöyle ilk batman ya da batman forever gibi birşey çıkarabilseler gene.. nerdesin tim burton.. :hmm:[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

Octopus kollarını kendine bağlı olmasalarda kontrol edebilio diye biliorum. Beyin gücüyle felan kontrol edebiliosa belki o yönünü açığa çıkarmak istemiş olabilirler.

Zaten topu topu 4 ana karakter bilio spiderman'in kimliğini. Venom, Yeşil Cin(baba ve oğul), Karakedi ve haliyle M.J. Watson. Lizard'ın bildiğinden emin deilim. Sonradan haşır neşir oluolar çok spidey ile ama hatırlamıorum.

J.J. Jameson zaten uyuzluğundan Akrep'i çıkarıo ya piyasaya. Onu göremedik. Eddie'den ilk filmde bir satır bahsedildi. "Eddie haftalardır peşinde." diye.

Eddie ile ilişkisi (peter ile eddie arasındaki gerginlik) 2. filmde yoksa (seyretmedim daha, spoiler önemli deil) 3. filmde damdan düşmüş gibi Venom saçma kaçar. Sonuçta Eddie Brock ortak yaşar geldikten sonra uyuz olmuo Peter'a. Zaten uyuz. Ortak yaşarda Peter'in onu reddedip kurtulmasıyla uyuz olmuştu. Birleşince up-uyuz bişi oluolar.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

aksiyon filmine gidicem diye çıkıp hayatın anlamını çözdüğünü iddia eden bir süperkahramanla karşılaşmak ilginç oldu benim için... hayatım boyunca izlediğim en kötü filmlerden biriydi, ciddi canım sıkıldı izlerken.[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Sosyal ağlarda paylaş

spider-man öyledir, sürekli hayatın anlamını arar. eğer sevmiyorsan anca captain america'yı bekliyebilirsin, adam hep kazanıyor, sırf aksiyon niyetine izlersin.
---

ben filmi çok sevdim.
ilk filmde her hatayı (organik ağ gibi hatalar) gözümüze sokuyorlardı.
burda hataları gözümüze sokmuyorlar, daha iyi olmuş.

mesela peter parker zırt pırt maskesini çıkarmaz.
flash unutulmuş eddie brock unutulmuş.
şu sarışın kız (adını unuttum, sonradan karakedi oluyor) yok.
mj çok yumuşak, çok "mousy" geldi, biraz daha sert bir kız olması lazımdı.
octavius yeterince felsefe yapmıyor.
robbie hiç olmamış çok şişman.
bunun gibi bir ton şey var, ama dikkat çekmiyor.

çünkü oyunculuk çok sağlam. Özellikle otto'nun karısıyla masada konuştuğu sahne, ve jj'in hareketleri beni benden aldı.

organik ağ olayı kartuş değiştirmeme olayını yanında getirmişti. Ama olaya "neogenic nightmare" vakası getirerek, hem "örümcek adamı sorgulama" hem de "kartuş bitme" vakası getirmişler, sonraki neogenic nightmare olayına hazırlık yapmışlar.

herkesin sürekli çığlık atması, ayrı bir komiklik ve nostalji etkilemiş.

filmin ilk yarısı mükemmel, ama ikinci yarısından itibaren herşey çok fazla toz pembe olmuş :)

film eğlenceye ve romantizme vakit ayırırken de, fanlar hiç unutulmamış.
Mesela doc ock'un kolları süper olmuş, spiderman'le savaşları çok zevkli olmuş.
kemancının çaldığı örümcek adam şarkısı, 67'deki ilk çıkan örümcek adamın çizgi filminin müziği oluyor.
peter parker karakteri üzerinde daha fazla durmuşlar.
lizardman olucak profesörümüzü de gösteriyorlar, demek ki bir sonraki filmde lizardman ve green goblin birlikte olabilir. ama ben scorpion ve venom istiyorum sadistik adamları.

dialoglar çok hoşuma gitti, herşey yerli yerinde, dialoglar ayaklarını sağlam basıyor. x-men filminde dialog olsun diye "arkandan köpek kovalarmışçasına" hızlı dialoglar havada kalıyor. Ama bu filmde dialoglar, konuşmalar, mimikler, herşey dopdolu olmuş, dediğim gibi konuşmalar havada sallanıyormuş gibi değil, snatch dersem herhalde ayağını sağlam basan dialogla ne kastettiğimi anlarsınız :)

son bir not: dr ock ile spidermanin binada ilk dövüştüğü sahnede aşşağa birşey düşerken, bir kadını, beyaz saçlı bir adam ittiriyor, o Stan Lee'de, yani kesin olarak emin değilim, ama gözümden kaçmaz Stan Lee, o sahneyi pause'layıp bir daha bakmak lazım.[signature][hline]pc and comic geek

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 03 Temmuz 2004 18:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

may hala coskun olmus diyorum ben yine. surekli maske cikarma seysine de sinir olmadim diyemiyorum. tobey maguire heralde daha cok gorunsun diye yapiliyor, ben baska bir aciklama bulamiyorum. ya ben otto yu daha sadistik bekliyordum. vede kollarin yapay zekasi kontrolu ele aliyor mantigini tutmadim. nerede bu kotu adamlar? obur bolumde venom i beklemiyorum bende. lizardman ve greengoblin ikilisi. yada baska bir dusman olabilir. 3. deil belki ama 4.de kesin gelir green goblin.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

bakın bence film o metroyu durdurmayı kasmasına kadar süper olmuş, komedi unsurları vs. çok iyi gidiyo, tam ondan sonra herkes görüyo adamın suratını, orda biraz duygusallık katmak istemişler sanırım hani insanlar görüyo biz sırrını saklarız falan diolar ya;şehrin yarısı adamın yüzünü görüo resmen, ne anlamı kaldı süper kahraman olmanın, halkın kahramanı olmuş adam gazman modunda.

bonecrushere:
bence neogenic nightmare fln olmucak, çünkü o kartuş bitme dediklerini yapımcılar şöyle düşünmüş; adamın kafası çok dalgın, ne istediğini bilmiyo , o yüzden atamıyo ağı.. yanlış anladıysam söyleyin tabi ..

genel olarak ilk filmden daha güzel değil ama ,kötü de diyemeyiz.. 3. filmde green goblin sıkacak bence, dediğiniz gibi venom süper olur..hatta carnage ı da bağlasınlar=)

Ayrıca metro sahnesinde beni de geçmelisin falan geyikleri çok kötü olmuş, öteki başlıktaki ark.ın dediği gibi tam türk filmi olmuş...ortalık malı etmişler dediğim gibi spidymizi=(

bu arada Hellboyun fragmanlarını en az 5 defa gözümüze soktular bakalım; çizgiromanını fln okumadım ama karakter oyuncak gibi durmuş gördüğüm kadarıyla...[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.

[Bu mesaj Othranx tarafından 03 Temmuz 2004 23:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Doc ock'un hastanede kendine geldiği sahne çok komiğime gitti 1970 lerin korku filmlerini izliyorum sandım bir an kendim herke huauaeueah uveeaaa diye bağrınca garip olmuş biraz bide çocuklar filan da izler diye hiç kan filan yok filmde o benim canımı sıktı ama olsun çocuklar da izliyo.
Ondan donra füzyon olurken tepkime tüm metalleri kendine çekiyo da doc ock u niye çekmiyo onun kolları ne plastik felan mı?
Mary Jane in acaba bu spiderman mi diye herkesle şapu supur öpüşmesi de saçma olmuş uyuz oldum ayrıca bence 3. filmde garanti green goblin gelicek filmin sonuna bakılırsa ama venom gelirse iyi olur daha çok görsellik gelir filme.
Ondan sonra metroyu durdurma sahnesinde ben metroyu geçip ileriye örümcek ağı örücek filan diye bekliyodum ama herifte ne kas varmış beaaaa....[signature][hline]No Woman No Cry[Bob Marley]
Ben Candemir!!?!
Volfied, 11 Haziran 2004 23:16 tarihinde demiş ki:
afrikadaki penguenler hakkinda endiseliyim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
OutTrader, 04 Temmuz 2004 01:45 tarihinde demiş ki:
alüminyum bir yari metaldir arkadaşlar. çekilmez elektro manyetik alanlarca

Eğer spiderman çizgifilmi izlediysen bir bölümde spidey nin doc ock kocaman bir mıknatısla yakaladığını hatırlarsın belki..

Ya şimdi farkettim de tobey maguire e gıcık oluyorum ben o kostümün içinde ben olmalıydım hhırrrrrrrrsssss.....[signature][hline]No Woman No Cry[Bob Marley]
Ben Candemir!!?!
Sosyal ağlarda paylaş

ben filmden bahsediorum ama, filmde kollar alüminyumdan yapılma bunu söylüyor, biliorum cizgi filmde yapıştırıodu mıknatısa.
git al bi yerden kostümden cok var eminim çok yakışır sanada.[signature][hline]Nobody asked me so here's my advice to a young man or woman who's living this life in a world gone to Hell where nobody's safe Do not go quietly unto your grave
Sosyal ağlarda paylaş

??!?! Niye ortamı geriyosun ki...

Yav film madem çizgi filmde ya da çizgi roman dan uyarlanıyor ona uygun olurdu biraz ha çoğu yer uymuyo diyebilirsin...haklısın da...
demin bunu buldum zuehuah Şahin K. vs Spiderman [signature][hline]No Woman No Cry[Bob Marley]
Ben Candemir!!?!

[Bu mesaj Cd- tarafından 04 Temmuz 2004 03:46 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

- dojorel: otto zaten normalde de sadistik değilki, scorpionla karıştırmış olmayasın :)
bir de adam iyi kalpli bilim adamı, bir anda kötülük yapmasını bekliyemessin, bu olayda AI kollar geliyor.
Hem bilinç altı olayıyla iyi kalpli bilim adamı kötülük yapıyor, hem de aktörün yeteneklini görebiliyoruz. bence iyi oturmuş oraya.

-othranx: hadi kafası karışık felan haklısın da, sonuçta ağ atamadığı, duvara tırmanamadığı, gözlük kullanmak zorunda kaldığı sahneler var. Pek psikolojik değil bu.
Ben aklının daha karışık olduğu birçok sahne gördüm, ona rağmen ortamlara akıyordu maceradan maceraya koşuyordu.
Çizgi filmindeki neogenic nightmare kısmına çok benziyor.

-cd: dikkat etmişsen neredeyse her yerde çığlık çığlığa bağıran insanlar var, şiddet sahnelerine biraz yumuşaklık getirme gibi olmuş, dediğin eski korku filmi efektleri evet laboratuvarda çok hissettim onu, nostaljik olmuş.

-azmo: gazetenin sahibi kişilik, J. J. Jameson (jay jonah jameson) normalde de kopuk bir kişi, aktör de iyi yansıtmış, çok sevdim ben de.

-outtrader: Doctor octopus, kollarını sürekli değiştiriyor.
Çizgi filmde metal olup mıknatısa yakalanmış olabilir, hatta bir zamanlar da kollarını dayanıklı olsun diye adamantiyumdan yapmıştı. Sonuçta senin dediğin gibi, neyle karşı karşıya olduğunu bilip, kollarını alimünyum yapması doğru bence de.[signature][hline]pc and comic geek
Sosyal ağlarda paylaş

otto aslinda azicik deli. bu filmde gormuyoruz pek ama saplantili bir adam. ama saplantisi hukumete karsi, cunku odenegini kesiyorlar adamin. o da kendi capinda biseyler yapmaya calisirken bir patlama sonucu metalik kollar vucuduna baglaniyor du. bunlari goremiyoruz. direk osborne u da filme sokalim amaciyla OsCorp ustlenmis arastirma masraflarini. adam saplantili, tehlikeli. spiderman de devletin yilmaz koruyucusu oldugu icin ister istemez savasiyorlar di. burada pek olmamis o baglanti. sirf is olarak bakmis spiderman i yakalayip geri goturmeye. pek bi sadistik yan goremedim derken bunu kastediyorum. bunlar aslinda dusman bile degil, `i$ icabi yapiyorum, kusura bakma` havasi olmus.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

yazılar uzundu okumadım hepsini ama:
spider ile ottonun banka kapışması sırasında otto dışarı fırlayıp taksiye çarpıyo, hatta taksiyi biraz sürüklüyo ama taksi gıcır gıcır kalıyo (geçri soora azına ediyo taksinin ama olsun) kıl oldum orda nası gözden kaçırırlar yaw?!
bi de o My back! My back! dedii atlama olayı tamamen The Matrix'te Neo'nun eğitimdeki düşüşüyle aynı çekim açıları bile aynı yaw...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

ilk film çok daha başarılı geldi bana neden bilmem :)

zırt pırt maskeyi çıkarması çok kötü olmuş. bi de bone fazla dikkat çekmemiş demişsin e yuh yani :) adam treni durduracak önce maskeyi çıkarıyor arkasına dönüyor milletle geyik yapıyor yahu ehuhe. taksana maskeni napiosun be adam :)

bu arada biri değinmiş otto felsefe yapmamış diye. katılıyorum. ilk filmde dafoe'nun kendi kendine konuşmaları fln olayları sorgulamaları acaip süperdi. bu filmde ise olay sadece aksiyon ve efektlerde kalmış. ha süperlerdi hele trendeki dövüş ama ne bileyim birşeyler eksikti işte.

[Bu mesaj Raid3r tarafından 04 Temmuz 2004 15:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

çok zor böyle derim ama bu sefer beis göremiyorum:

hayatımda seyrettiğim en berbat filmlerden biriydi. antraktta ikinci yarıda toplar demiştim ama beter oldu. son yarım saatte dakika saydığımı söyleyebilirim.

halbuki çok ümitli gitmiştik birinciyi pek seven insanlar olarak.

insan süper-kahraman filmine süper kahraman görmek için gitmez mi? e o zaman neden bize sadece allahını şaşırmış bir peter parker gösterdin ki raimi baba?

[Bu mesaj Emaleth tarafından 04 Temmuz 2004 21:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Filme çıktığı gün büyük bi heyecanla gittim. En sevdiğim süper kahramanlardan birini, yıllarca çizgi romanlarını okuyup hala tv de çizgifilmini görünce dönüp baktığım birini görecektim.

İlk filmi beğenmemiştim. Gerek konuyla paralel gitmemesi gerek çok baştansavma geçişler yapması gerekse ağlar vs gibi paralellikten uzaki kötü özellikler ve montaj olduğu %100 belli rezil spider man efekti yüzünden çok kötü gelmişti... Ama yine de dayanamadım buna da gittim.

Bence ilk filme göre daha güzel olmuş, baya daha güzel. Burasını tartışmayacağım. Ancak yine de kötü, ve kesinlikle spider-man'a yakışmayacak bir film. Filmdeki gaz savaş sahneleri ve ağ atışları dışında hiçbir şey yoktu diyebilirim. İyi yön olarak bir tek bunu söyleyebilirim. Bir de spider man ilk filme göre çok daha gerçekçi olmuş gibi geldi ama ilk filmi izleyeli çok olduğu için kesin bir şey diyemeyecem. Filmin kötü yanlarına gelincee...

- Octopusun kollarıyla konuşması, birde gollumlaşıp "we must build this mashine, yes we must" lara başlaması bence saçma bir yönetmen eklentisi... Bir an şu gerekli elementi alınca "kıymetlimiss" diyecek falan sandım. Octopus ciddi adamdır naptın yönetmen kardeş?

- Klasik hollywood saçmalıklarına, sırtında 1000 ton taşıyan peterın MJ le "seni seviyorum hüngür" diyaloglarına diyecek laf bulamadım kınadım ancak.

- Peter'ın monologlarına hiç yer verilmemiş ki spider manın en sevilen yanlarından biridir o monologlar.

- Önüne gelene de kimlik gösterilmez ki kardeşim... Gerçi hepsi "kazara" falan olmuş gibi ama saçma... Maskeyi takmasaydı bari hiç...

- Filmin en büyük rezaleti "ben örümcek adam olmicam" dediği anda peterın gücünü kaybedip "aha olmalıyım" deyince geri kazanmasıydı. Bu nasıl bir rezalettir. Heralde senariste, yönetmene, ve bu rezilliğin sorumlusuna 10 kuşak yetecek kadar hakaret saydırmışımdır. Allah be.. Neyse... Düşündükçe sinirleniyorum.

- Ya tamam buna itiraz edecek çok kişi olacak biliyorum ama sadece fikrimi söyleyecem... MJ nin dünya güzeli olması gerekmiyor muydu yahu? Şu çilli kadının ne işi var orada? Ne güzellik var ne tip var... Asla MJ olmamalıydı. Çoook yanlış bir seçim.

- Tamam Peter fakir, maddi durumu çok kötü falan ama o kadar da zavallı değil be kardeşim. Di mi ama?

- 3. filmde tekrar goblinin geleceğinin bildirilmesi kötü oldu, yeni düşmanlar beklerdik

Kısaca film genel olarak yine de bekleneni vermekten çok uzaktı bence... Ancak yine de ilk filme göre çok yol alınmış. Umarım bu iyiye gidiş devam eder de 2-3 film sonra gerçekten iyi spider man filmleri görmeye başlarız. Ve umarım Venom'u (Ki bence en mükemmel düşman) sonraya, filmin oturduğu zamanlara saklar ve efektlerle hakkını verirler. Çünkü o bence en mükemmel filmi olmalı spidey'in.

Kısaca gidin, görün, vakit geçirmek için iyi. Çok gaz savaşlar sahneler var. Ama eğer spiderman hayranıysanız 2 kere düşünün asabınız bozulabilir.[signature][hline]Karpuz 7 haziran 2004'te MSN'den demiş ki:
Neyse ben kaçıyorum meme elliycem.

Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada eklemeden edemeyeceğim, yönetmen kim bilmiyorum ama sanırım Peter Jackson'a özenmiş oldukça... Direk "Ulan bu P.J. aldı LoTR'yi film yaparken katletti, rezil etti, Tolkien'in kemiklerini sızlattırdı hatta Tolkien'i dört döndürdü mezarında hikayeyi kafasına göre değiştirip batırdı bıraktı ama bu kadar ünlü oldu parayı da şöhreti de götürdü. Ben de aynısını Spider-Man'la denesem tutar mı acaba" diye düşünerek bu filmleri çektiğini düşünüyorum şahsen.[signature][hline]Karpuz 7 haziran 2004'te MSN'den demiş ki:
Neyse ben kaçıyorum meme elliycem.

Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...