Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CL Final : Bayer Munih - FC İnter.

Olivies

Öne çıkan mesajlar

Bana sorsanız böyle takımların CL falan gibi organizasyonlarda başarı elde etmesi kötü bir durum seyirci zevki açısından, ki bunu da daha önce de yazmıştım bu başlığın başlarında sanırım. Bu tür futbola yer olmamalı böyle büyük uluslararası organizasyonlarda, seyir zevki ön planda olmalı.

Ama bu taktiğin başarısız olduğunu göstermiyor.

Ki zaten bu tür futbola tepkili pek çok futbol mantalitesi var, bu yüzden Mourinho'nun her kulüpte başarılı olması pek mümkün değil. Hani başarı derken futbol başarısı bıraksanız yine elde eder, ama kulüp bu futbola tahammül etmez ve onu yollar.

Real Madrid'e giderse Mourinho, orada henüz başarı elde edemeden yollanacağını düşünüyorum mesela. Madrid gibi saldırgan taktikle ofansif futbol oynamak isteyen, tamamen seyir zevkine oynayan bir takımda kızarlar Mourinho'ya restleşirler sonunda gider gibi. Ya da Brezilya Milli takımı başına asla geçemez Mourinho. Geçse de orada da rahat bırakmazlar gider muhtemelen. Böyle belli başlı ekoller var kazanmak için her yolu mübah görmeyen.
Sosyal ağlarda paylaş

Barca maçında gerek yere yattılar öyle böyle 2.golü engellediler. Şansları da yanındaydı.

Abi dk 32 de valdes orta sahadan top yapıyordu bu ne rezillik?

Tabi kusursuza yakın defansları vardı, hoş messi çok iyi değildi, ibo zaten tamamen yoktu.

Ama ortalama defans yapabilen takımlarda inter'i tutar yani.

Siena'da taklaya geliyolardı yine milito'nun tamamen kişisel başarısıyla geldi lig şampiyonluğu.

Yoksa bugünkü maçta, özellikle inter'in ilk golünü halı saha maçlarında atıyoruz biz. Adam göstere göstere pas attı milito içeri akarken. Bayern defansı da izledi sadece.

Inter'in antisi çok iyi değil ortalama bir defans hattı + sert savunma diye düsünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen abi.

Birisi uzatmada gelen 2 galibiyetle atletico madridin uefa kupasını kazanması falan.

Bayernin finale çıkışı da aynı hikaye, tamamen deplasman golü kuralına borçlular.

İnter de ceza sahasına maç boyunca iki kez gelerek, serbest vuruşlar ve goller dışında şutu olmadan şampiyonlar ligini aldı.

Şu sezonu gördükten sonra UEFA bir toplanıcak, "NE BU BÖYLE EBESINI ŞAAPTILAR GÜZELİM AVRUPA KUPALARININ" diyecek, ertesi gün basın toplantısı yapılcak, Platini diyecek ki "bundan sonra deplasman golü meplasman golü yok, hepiniz avrupalınız, altın golü de geri getirdim, HADI ANASINI SATIYIM ŞİMDİ 90 DAKKA ARKAYA YASLANIN DA GÖREYİM" diye açıklama yapacak, biz de önümüzdeki sezonlarda piskopat maçlar izleyeceğiz.

Evet çok ütopik oldu galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Mourinho resmen gideceğini açıklamış maçtan sonra.

said:
Mourinho, Madrid'deki Avrupa Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının hemen akabinde İtalyan devlet televizyonu RAI'yle yapılan canlı yayın bağlantısında, "FC Inter'le Avrupa şampiyonluğunu da yaşadım. Ancak artık gitme ihtilalim kalma olasılığımdan daha güçlü" dedi.

Teknik direktörlük kariyerini Real Madrid'de sürdürmek istediğini ima eden Mourinho, "Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni üç ayrı takımla kazanan yegane antrenör olmak istiyorum. İtalya'da kendimi evimde hissetmiyorum. Siyah-mavili kulübü sevmeye elbette devam edeceğim" diye konuştu.

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Inter'e İtalya Kupası ve Serie A şampiyonluğunu takiben Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu da yaşatmasının ardından, siyah-beyazlı kulüple yollarını ayıracağını açıkladı.

Mourinho, "İtalyan futboluna teşekkür ediyorum ama, İtalya'da pek çok şeyden de hoşlanmıyorum. İtalya'ya gelişimden iki yıl sonra ayrılıyorum. Ama daha iyi bir noktada ayrılıyorum. İtalya'da hoşlanmadığım pek çok şey var: Bir başkanın benim teknik direktör olarak beceriksizliğimden dem vurmasından, Portekizli olduğum için İtalyan futboluna bir şey veremeyeceğimin ileri sürülmesinden, bana maç cezası verilmesinden asla hoşlanmadım" dedi.

FC Inter Başkanı Massimo Moratti ise Mourinho'nun ardından RAI'ye yaptığı açıklamada, Portekizli teknik adamı ikna etmeye çalışacağını belirterek, "Şu an şampiyonluk sevincini yaşıyoruz. Mourinho'ya teşekkür borçluyuz. Kendisiyle elbette konuşmayı planlıyorum" demekle yetindi.

Adamın hedefi koymuş zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

İstediğini oynatmadı :) Al sen topu oyna, ama kaleme gelemezsin dedi. Aynen dediğini yaptı. Messi'yi de oynatmadıar ayrıca evet. Inter şu anda dünyanın en başarılı savunma yapan takımı muhtemelen. Rakibin başarısızlığı değil, Inter'in başarısı olay.

Inter'den nefret ederim bu arada tekrar söyleyeyim, bol gollü geçsin isterim her maç, ama yiğidin hakkını veririm.
Sosyal ağlarda paylaş

Rikkie said:

Şu sezonu gördükten sonra UEFA bir toplanıcak, "NE BU BÖYLE EBESINI ŞAAPTILAR GÜZELİM AVRUPA KUPALARININ" diyecek, ertesi gün basın toplantısı yapılcak, Platini diyecek ki "bundan sonra deplasman golü meplasman golü yok, hepiniz avrupalınız, altın golü de geri getirdim, HADI ANASINI SATIYIM ŞİMDİ 90 DAKKA ARKAYA YASLANIN DA GÖREYİM" diye açıklama yapacak, biz de önümüzdeki sezonlarda piskopat maçlar izleyeceğiz.
deplasman golü çirkin bi kural, hakikaten işin zevkini gereksiz şekilde kaçırıyor. ama Bayern hak etmedi gibi bi durum görmüyorum ben ortada sezon genelinde. geçen seneki Barça gibi ortalığı domine eden bi takım yoktu, zaten tarihte de azdır örneği. ama Inter çatır çatır aldı mesela bu sezonki hakkını. Bayern de van Gaal'in de aklı sayesinde tahmin edilenden üst noktaya geldi aralardan sıyrılarak.
İspanyol tarzı hücum futbolu İtalyan tarzına göre her zaman daha çok seyirci çeker, bunun herkes farkındadır, gizli bir mesele değil. Ha ama bu demek değil ki en akılcı oyun her zaman hücum futbolu. Yunanistan Avrupa Kupası kazandı, tarih onları daha mı az yazacak, sanmıyorum. Ama seyir zevki açısından iğrenç noktalara gelmişti misal, onu da kabul ediyorum.
Kıssadan hisse: Mourinho çakal gibi adam.

ek: alıntı kısmından sonra konu dağılmış, alıntıya cevaben değil mesajın genel içeriği.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Bazı arkadaşların Inter'in oynatmayışını rakiplerin oynayamaması olarak yorumlaması beni çok üzüyor :(

ege olm çok rezil yorum yapıyorsun futbola ya.
kimse burda inter haketmedi demiyor.
zevkimizin içine ettiler diyor.
ayrıca bayern epey epey oynadı oynamadı da değil. barça'dan daha çok geldi kaleye bayern. 2. yarının başında atabilirlerdi, sonra robben in mükemmel bi şutu falan. 1-1 yapabilselerdi çok farklı olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Kapak üstüne kapak takıyor Mourinho. Ayrıca adam öyle eski kafalı değil benim sistemim var hangi takıma gidersem onu oynatırım demiyor. Porto ile defans yaparak kazanmadı CL'yi rahat olun. Real Madrid'in başına geçince de göze hoş gelen futbol oynattırıcaktır.
Chelsea-Inter savunma ağırlıklı oyuncuları çok iyi olan takımlar. Forvetleri bile o tipte yıllardır. Yani Drogba ile ne oynayabilirsin ki adamın teknik özellikleri belirli. Ondan 8 çalım atıp ters köşeye yuvarlamasını beklemez yani adam.
Gittiği takımın stilinin dışına çıkmadan iyi bi yönetim sergileyip işi bitiriyor Mourinho. Oynattığı futbol da benim gözüme hoş geliyor açıkçası.
Futbol sadece çalım atıp uzaktan şut çekmek değildir. İyi yapılan defans da benim gözüme hoş geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Galvatron said:

Kapak üstüne kapak takıyor Mourinho. Ayrıca adam öyle eski kafalı değil benim sistemim var hangi takıma gidersem onu oynatırım demiyor. Porto ile defans yaparak kazanmadı CL'yi rahat olun. Real Madrid'in başına geçince de göze hoş gelen futbol oynattırıcaktır.
Chelsea-Inter savunma ağırlıklı oyuncuları çok iyi olan takımlar. Forvetleri bile o tipte yıllardır. Yani Drogba ile ne oynayabilirsin ki adamın teknik özellikleri belirli. Ondan 8 çalım atıp ters köşeye yuvarlamasını beklemez yani adam.
Gittiği takımın stilinin dışına çıkmadan iyi bi yönetim sergileyip işi bitiriyor Mourinho. Oynattığı futbol da benim gözüme hoş geliyor açıkçası.
Futbol sadece çalım atıp uzaktan şut çekmek değildir. İyi yapılan defans da benim gözüme hoş geliyor.

bu
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

nileppezdel said:

Bazı arkadaşların Inter'in oynatmayışını rakiplerin oynayamaması olarak yorumlaması beni çok üzüyor :(

ege olm çok rezil yorum yapıyorsun futbola ya.
kimse burda inter haketmedi demiyor.
zevkimizin içine ettiler diyor.
ayrıca bayern epey epey oynadı oynamadı da değil. barça'dan daha çok geldi kaleye bayern. 2. yarının başında atabilirlerdi, sonra robben in mükemmel bi şutu falan. 1-1 yapabilselerdi çok farklı olurdu.

Hayır abi onla alakalı söylemedim ki ben. Sen kendi kendine gelin güvey olmuşsun :) Arkalarda biri demişti işte Messi oynayamadı ondna böyle oldu geçtiler şansa gibisinden bişeyler, ben de ona cevap verdim adamın üstüne zencileri saldılar oynatmadılar, kabul edin Inter oynatmadı diye. Yoksa evet göze hoş gelen futbol oynamıyolar. Ha ben zevke geldim hiç zevkimin içine edilmedi. Sevmediğim iki takımın Inter tarafından istediklerini adam ibi yapmalarına izin verilmeyerek yeilmesi çok hoşuma gitti =D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...