Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nano teknoloji diyip noldunu anlamayanlar topici

Chemical

Öne çıkan mesajlar

bilmiyonuz lan hiç biriniz ben de bilmiyorum yemiyelim kendimizi
şimdi gördüğüm olaylar şunlar
nano teknoloji, çok küçük aletlerin cihazların üretilmesi anlamına gelmiyor. Atomları molekülleri isteğin doğrultusunda tekrar dizebilmek anlamına geliyor.
Örneğin böle bi dişli kutusu:

mümkün olabiliyo.
Molekülleri dizme ile, günümüzdeki üretim arasındaki farkları bilmek istiyorum mesela, tamam küçük de ne farkediyor?
Moleküler seviyede dizebilmek, malzemenin olabilecek en sağlam hale getirilmesini sağlıyabiliyor, sağlamlık treshholdu herhalde molekülleri kafana göre dizebilmekle erişilebilir herhalde?
Bide nano teknolojinin en büyük esprisi nano teknoloji ile üretilmiş bir şeyin masrafsız bir şekilde kendisini kopyalabilmesi oluyor galiba, yani burada bi eşik aşımı var, bunu yapabilen bir nano cihazı yaptığın an olay biticek, devamı ip gibi çözülecek.

budur benim anladığım, efenim nano teknoloji sikarok yaptık, saç telinin şu kadar kalınlında rererö diyince, ben bişey anlamıyorum, herhalde bu nano teknoloji kıvama gelince, üretilecek şeyleri manual yapıyorlar şuan gibi düşünüyorum

Sosyal ağlarda paylaş

Nano 10^-9 demek. Haliyle mikroptan bin kat kucuk parcaciklarla calisabiliyorsun demek. Budur tum esprisi.

Ne yapar dersen, en basit ornekle nano seviyesinde su filtresi yapar, mikroptan kucuk parcalari bile elersin, daha temiz su elde edersin.

Anneye anlatir gibi anlattim, topik kitlenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

nano seviyede molekülü tasarlarsan, molekülün kristal latisini istediğin şekilde ayarlayabilirsin, böylece eğme gücü falan filan türkçesini bilmediğim şeylerini istediğin gibi ayarlayabilirsin, isteğin doğrultusunda maddeler elde edebilirsin.

nano sözcüğünü herşeyde kullanıyorlar şu an, mikro nasıl sadece 10^-6 değilse nano da sadece 10^-9 değil. ha nanosaniye dersen 10^-9 saniye demek tabi.

malzeme nano olmuyor bu arada, malzemenin tasarımında nanoteknoloji kullanılmış oluyor. filtre örnek verilmiş.. karbon filtresi mesela çapı nanometrelerle ölçülmez ama her bir deliğin çapı nanometrelerde olduğundan co2 parçacıkalrı geçemez oradan falan filan.

da soruyu anlamadım ben nanoteknoloji de bizi görecek mi gibi bir soru olmuş neler diyosun kemü ?

ya hatta senin ablanın calısma konusu b udeil mi ona sorsana
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical neyi anlamadın anlamadım ben.

bildiğimiz fizik kurallarından farklı davranacak kadar küçük taneciklerle uğraşmaya başladığında nanoteknoloji oluyor o. tanım olarak nanometre boyutundakiler tabi ama mesele farklı birr dünyaya girebilmek. Ondan sonra yaptığın her şey nanoteknoloji oluyor gömleğinden cihazına kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Nano 10^-9 demek. Haliyle mikroptan bin kat kucuk parcaciklarla calisabiliyorsun demek. Budur tum esprisi.

Ne yapar dersen, en basit ornekle nano seviyesinde su filtresi yapar, mikroptan kucuk parcalari bile elersin, daha temiz su elde edersin.

Anneye anlatir gibi anlattim, topik kitlenebilir.

bu bide eger calisan aletin hizi eger saniyenin 10^-9 kadar hizli ile o alet nono teknolojiktir.

aletin buyuklugu degil hizi ile alakali.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen gün iş yerine bir adam geldi. nanoteknoloji ürünü bir bez satıyormuş. Neyse merak edip aldım. Önce nemli suda bekletip, sonra kullanın falan dedi. Dediklerini yaptım. Ama ben nanoluk bir olay göremedim. Bildiğin bez yani. Ya da ben o ince ayrıntıyı göremedim. Ya da beklentim çok fazlaydı, o yüzden bir hayalkırıklığı yaşadım. Ya da son ihtimal kazık yedim =)

Peki nanotekloji ile üretilmiş bir bezin, ne gibi yararı olabilir? Yoksa pazarlama için böyle şeyleri duymaya alışmalı mıyız?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...