Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 bilmiyonuz lan hiç biriniz ben de bilmiyorum yemiyelim kendimizi şimdi gördüğüm olaylar şunlar nano teknoloji, çok küçük aletlerin cihazların üretilmesi anlamına gelmiyor. Atomları molekülleri isteğin doğrultusunda tekrar dizebilmek anlamına geliyor. Örneğin böle bi dişli kutusu: mümkün olabiliyo. Molekülleri dizme ile, günümüzdeki üretim arasındaki farkları bilmek istiyorum mesela, tamam küçük de ne farkediyor? Moleküler seviyede dizebilmek, malzemenin olabilecek en sağlam hale getirilmesini sağlıyabiliyor, sağlamlık treshholdu herhalde molekülleri kafana göre dizebilmekle erişilebilir herhalde? Bide nano teknolojinin en büyük esprisi nano teknoloji ile üretilmiş bir şeyin masrafsız bir şekilde kendisini kopyalabilmesi oluyor galiba, yani burada bi eşik aşımı var, bunu yapabilen bir nano cihazı yaptığın an olay biticek, devamı ip gibi çözülecek. budur benim anladığım, efenim nano teknoloji sikarok yaptık, saç telinin şu kadar kalınlında rererö diyince, ben bişey anlamıyorum, herhalde bu nano teknoloji kıvama gelince, üretilecek şeyleri manual yapıyorlar şuan gibi düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Nano 10^-9 demek. Haliyle mikroptan bin kat kucuk parcaciklarla calisabiliyorsun demek. Budur tum esprisi. Ne yapar dersen, en basit ornekle nano seviyesinde su filtresi yapar, mikroptan kucuk parcalari bile elersin, daha temiz su elde edersin. Anneye anlatir gibi anlattim, topik kitlenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 nano teknolojisnin öle sayısal sınırları tanımları yok. konvensiyonelden ufaksa nanodur bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 öle olmasın ama ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Pico ya da daha dusuk seviyelere indiklerinde soyleriz onu da, su anda bal gibi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 nano seviyede molekülü tasarlarsan, molekülün kristal latisini istediğin şekilde ayarlayabilirsin, böylece eğme gücü falan filan türkçesini bilmediğim şeylerini istediğin gibi ayarlayabilirsin, isteğin doğrultusunda maddeler elde edebilirsin. nano sözcüğünü herşeyde kullanıyorlar şu an, mikro nasıl sadece 10^-6 değilse nano da sadece 10^-9 değil. ha nanosaniye dersen 10^-9 saniye demek tabi. malzeme nano olmuyor bu arada, malzemenin tasarımında nanoteknoloji kullanılmış oluyor. filtre örnek verilmiş.. karbon filtresi mesela çapı nanometrelerle ölçülmez ama her bir deliğin çapı nanometrelerde olduğundan co2 parçacıkalrı geçemez oradan falan filan. da soruyu anlamadım ben nanoteknoloji de bizi görecek mi gibi bir soru olmuş neler diyosun kemü ? ya hatta senin ablanın calısma konusu b udeil mi ona sorsana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 yok ya tıbbi araç gereçler onunki evet öle oldu sorum biraz, ne nanodur ne değildir herkes bişey diyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 bana gömlek sattılar 130 tl ye nano diye, kazık mı yedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Gömleği çıplak gözle görebiliyorsan nano değildir :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Kalibrasyonda da yavaş yavaş nano ölçümlere giriliyor. 10 yıla kalmadan pikoya geçeriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 nanorganik elma çıkar yakında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Law said: Gömleği çıplak gözle görebiliyorsan nano değildir :). görüyorum ama kahve falan döküldüğünde akıp gidiyomuş, gömlek çekmiyo yani sıvı şeyleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lilly Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2010 denedin mi peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2010 Suark said: nanorganik elma çıkar yakında haha yemem onu ben su da çekmiosa pis pis ıykk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2010 bilgisayarcı adam nası belli hemen atlamış 10^-9 diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2010 Chemical neyi anlamadın anlamadım ben. bildiğimiz fizik kurallarından farklı davranacak kadar küçük taneciklerle uğraşmaya başladığında nanoteknoloji oluyor o. tanım olarak nanometre boyutundakiler tabi ama mesele farklı birr dünyaya girebilmek. Ondan sonra yaptığın her şey nanoteknoloji oluyor gömleğinden cihazına kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 naparsanız yapın nanoteknolojiyi michael crichton - prey (av) romanından öğrenmeyin. öldü gitti de kurtulduk kolpacı herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Nas yani karbonları istediğimiz gibi dizip elmas yapabiliyo muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 evet ama büyük ihtimal pahalıya gelir hazırını almaktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 di said: Nano 10^-9 demek. Haliyle mikroptan bin kat kucuk parcaciklarla calisabiliyorsun demek. Budur tum esprisi. Ne yapar dersen, en basit ornekle nano seviyesinde su filtresi yapar, mikroptan kucuk parcalari bile elersin, daha temiz su elde edersin. Anneye anlatir gibi anlattim, topik kitlenebilir. bu bide eger calisan aletin hizi eger saniyenin 10^-9 kadar hizli ile o alet nono teknolojiktir. aletin buyuklugu degil hizi ile alakali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 o değil de öyle dişli kutusu olmaz olsun. Ha dağıldı ha dağılacak diye içim ürperdi bi an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 abvblizzard said: Nas yani karbonları istediğimiz gibi dizip elmas yapabiliyo muyuz? goldbären said: evet ama büyük ihtimal pahalıya gelir hazırını almaktan. ahahah yıktın adamın hayellerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Lilly said: denedin mi peki? denemedim ama yağmur yağınca gömlek emmiyo (emmemek?), su damlacıkları tane tane üzerimde aqua fantasy olayına girişiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Geçen gün iş yerine bir adam geldi. nanoteknoloji ürünü bir bez satıyormuş. Neyse merak edip aldım. Önce nemli suda bekletip, sonra kullanın falan dedi. Dediklerini yaptım. Ama ben nanoluk bir olay göremedim. Bildiğin bez yani. Ya da ben o ince ayrıntıyı göremedim. Ya da beklentim çok fazlaydı, o yüzden bir hayalkırıklığı yaşadım. Ya da son ihtimal kazık yedim =) Peki nanotekloji ile üretilmiş bir bezin, ne gibi yararı olabilir? Yoksa pazarlama için böyle şeyleri duymaya alışmalı mıyız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2010 Bazı cihazların temizlenmesinde öyle bezler kullanılıyor. Mesela bizim burada var bir tane, toz tutmuyor, toleransı +-10 mikrometre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar