Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 bioware'ın söyliyebileceği bir laf değil bu. mass effect 2 rezaletinden sonra. Bire rpg değil dedik, simi ona rpg buna değil diyoruz mecburen. karakter gelisimi rpg olmak için yeterli bir durumsa, e diabloda rpg. ama yeterli değil. o yüzden jrpglerin coğu ff de basta olmak üzere turn based hack&slash'e dönüyo. macerana yön veremiyosan, next next'e basıp film izliyo oluyosun. iyi kötü o baska bisi, baska bi tat baska bi doku, bazen benımde hosuma gidiyo ama rpg değil. ha bioware oyunları rpgmi? yoooo onlarda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Kaede said: yani evet az biraz bilgin var falan sanıyordum da senin hiçbir halt bildiğin yokmuş, OLUM OZİ OZBORN NE KONSERDE CİVCİV EZİYORMUŞŞŞŞ veletlerinden bi farkın yokmuş adama tüm sinirin, hakaretlerinin nedeni jrpg'yi beğenmemesi mi yoksa benim bilmediğim bi geçmişi mi var olayın ? üslubu nasıl olursa olsun, oyun lan sonuçta. ne anlamı var birbirinize şöyle laflar etmenin. whopper mcroyal'den daha güzel diye kavga eden ankaragüçlülere dönersiniz sora valla. edit: vupır'ın nasıl yazıldığını hep karıştırmışımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 JRPG'lere RPG değil diyenelr hiç Chrono Trigger oynamamıştır. FF'yi boşverin, JPRG'nin kralları Chrono Trigger ve Dragon Quest'tir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 abi aci olan bide oblivion a rpg diyen adam var su forumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 bioware kardeşlerimin yanındayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 konsol bolumunde rpg tartisiyorsunuz beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Konsol RPG diye bir kavram var abi. DS'imle oynadığım oyunların %80'i RPGdir benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 oo manyak laf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 oyle bakarsan action rpg diye de bir kavram var. ama onun acilimi kilicli kantir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 yaw en çok rpg oynadığını iddia edenden fazla rpg oynamışımdır, oynadığı sürenin en az iki katı oynamışımdır, oynamadığı kadar da jrpg oynamışımdır. yani benim dediğim olur. dağılım şimdi köylüler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 slm oblivion rpg by. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 cok oynamis olmak sadece issiz gucsuz oldugunu kanitlar kaede, seni bilirkisi yapmaz, uzgunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 btün jrpgler rpg değildir!!! demedik zaten ama jrpg lerde oturmus bir formul vardır, ff de dahil olmak üzere bu formule sığınıp gidiyolar iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Daniel Erickson +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 yok mum sadece oyun zevkimin rpg ağırlıklı olduğunu gösterir ahmet efendiye cevap olarak da doğudan bi baldur, torment, fallout, bloodlines asla gelmez ama bu saatten sonra batıdan da gelmez ama batıdan da bi persona, xenogears, drakengard, ff6, so1 gelmez. işin enteresan yanı doğudan hala geliyor batı ne kadar para kaygısıyla bütün rpglerini kırıp fps/tps hibrid yapıyorsa, iyi rpg yapan firmalar kapanıyorsa, doğu da o kadar istikrarlı devam ediyor. adamların yaptığı reklamsız, batıda az satan platform exclusive oyun 750k satıyor, yılın rpgi seçiliyor http://img412.imageshack.us/img412/4193/1266086720885.jpg yaw zırnık sevmem japonları da kültürlerini de ama kabul edin adamların eğlence sektörleri çok iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Nefret ediyorum ama bi JRPG var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 rpg ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 birde sole bisi var cikan her WRPG ye karsi 8-9 JRPG cikiyor, japonlar daha cok uretiyor batidan simdi FRP den devsirme bir tur buda, istiyoruzki bizim kararlarimzi yon versin serbest olalim, ama hikaye cok guzel olsun karakterler iyi olsun batida bunu karsiliyan ya acik uclu ozgur birakan bethesda var, onuda kimse begenmiyor, RPG mi bu lololol oyunlarda hep birbirinin ayni, fallout3 silahli oblivion birde az bucuk hikayeyi degsitirip senelerdir birbirinin ayni oyunlari yapan bioware var japonlar en azindan degisik briseyler deniyebiliyor, demon souls da adamlar dark fantasy ye yeni bir anlam kattilar, dragon age geziyordu o siralar "ben dark fantasyim" diye bi persona var misal, batida ornegi yok ne yazikki, gunumuzde gecen batidan cikma world of darkness haric kac tane RPG varki? bir yandan ogrenci hayati yasarken obur yandan dunya tepene yikiliyor, okul sonrasi dunyayi kurtarmaya cabalarken bir yandanda gonul isleri ile ugrasip cep ahrcligini cikarmak icin part time iste calisiyorsun pokemon var misal, mass effect den daha cok RPG ogesi iceriyor star ocean serisi var, fantasy ile sci-fi yi harmanliyan azda olsa star trek cakmasi guzel bir settingleri var adamlarin, combatida real tiem iyi becerebiliyorlar tri-ace oyunlari var, odin in sadik bir valkryie sini oynayip dunyada kiyamet gunune kalmis sayili zamanda savasci ruhlari topliyor bunalri ranganarokta savassinlar diye egitip odin e gonderiyorsun, sunun gibi orjinal tek oyun cikamadi batidan gene tri-ace in son yaptigi resonance of fate de cok unique bir setting var, dunya iklim degisikliginden mafolmus heryer zehirli gaz dolu, son kacan insanlar bu gazlari temizliyen devasa bir makine yapmis ancak cok dar bir alana etki ettiginden insanlik bu makine kulenin ustunde yasiyor batiya bakiyoruz, oturmus fallout ve tamriel ile bethesda ahric hazir settinglere konma var Forgotten Realms, planescape,star wars ve world of darkness setting hazir oturup oyunu yapiyorlar hikayeyi uydurup, JRPG lerde ise neredeyse her seferinde adamlar yeni setting olusturuyor, FF her oyunu bambaska settinglerde geciyor ustune tek bir yazarin roman yazmadigi, tek bir dm in seneryo uretmedigi batinin orjinal settinglerine bakiyoruz, fallout var birtek kendi icinde tutarli olabilen, tamriel in icine oblivionda ettiler zaten romali cakmasi imparatorluk ve lejyonlari birden bire gothik zirh giyen zibidiler oldu onun disinda basarili setting bir mass effect var, guzel oturtabildiler evreni, dragon age de ortacag avrupasindan cakma bir dunya ve gene elfler, cuceler, orclar, meycler aman nede orjinal 10 yasinda cocuga setting yazdirsam daha orjinal birseyler uretir yeminlen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Original konusunda bence de JRPG'lerin üzerine yok genel olarak. Tek tek baktığımızda da zaten bir Planescape geliyor aklıma ki onun da setting original değil. Bir de Arcanum var. Onlarda eski zaten. Bir Chrono Trigger'a, Avalon Code'a bakın. Eğer sabit öykü istemiyorum diyorsanız tam size göre oyunlar bunlar. Covenant of the Plume'da çok daha fazla yol var, öykü çok daha serbest batı oyunlarından. İnsanlar nasıl JRPGleri kötüler anlamıyorum. JRPG ile DS alınca tanıştım ve şu an bir PS3'ü sadece JRPG oynamak için alabilirim param olsa. DS'nin zayıf teknik yönüne rağmen konularıyla, oynanışlarıyla kendilerini oynatıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 covenant of the plume konusu ile enteresan oyundu bak valkryie profile da ruhlarini alip odin e goturdugumuz savascilardan birinin oglunu oyniyoruz, eleman babasinin olumune o kadar uzulmuski kutsal valkrie den intikam alma yemini etmis oyel karanlik bri temasi vardi DS de jrpg oynamiyorum ama, grafikler idare etmiyor FF4 u oyniycam vaktim olursa, hikaye olarak FF4 kadar guzeli gelmedi gibin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 abi sende 21342934*29*349 tane cıkan oyuna laf edilmiyodur zaten ama ff de rpg değil yanı. ha mass effectde değil, sonunda kırmızı düğme mavi düğme yapıyosun o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
timbaland Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Kaede said: sana bi jrpg getiririm EHUEHU BEN DEMİŞTİM DİMİ dersin. başka bi tane getiririm ABİ BU SERİDE KAÇ TANE OYUN VAR diye yalvarırsın ha-silk-tir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
draedan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 persona persona, devamli duyuyorum, psp e indirdim, ps1-2 m olmadigi icin. aynisi midir sizin oynaidginz beyendigniz persona ile ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 1. remakei var psp de. bayağı eski oyun olduğu için sevmiyebilirsin. en iyisi ps2 deki 3 veya 4 ü oynaman yada pc den emulatorle oynaman hiçbiri olmuyorsa temmuzda persona 3 portable çıkıcak enhanced remake olarak psp ye onu bekle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 öncelikle şu kaedenin üstte koyduğu bioware clichee chart gayet fason çok zorlama olmuş ne rpg ne rpg değil neye göre tartışıyoruz, iyi bir rpgnin kıstasları neler, lineer /non-lineer olmasına mı bakıyoruz rpg den kasıt rol yapmaksa bioware in mass effect ve jade empire dışındaki (oynamadım) bütün rpgleri benim için iyi rpg sınıfına giriyor cüce said: macerana yön veremiyosan, next next'e basıp film izliyo oluyosun. maceraya yön vermek ne demek, yani maceraya yön verdiğimiz bir oyun mesela mümkünse wrpg orjinallik konusuda zevk ve renk meselesi forgotten realms ı karış karış biliyorum, bi fr rpgsi oynarken de böyle lore kırıntıları felan görünce alleeah diyorum hiç jrpg oynamadım oynayacağımı sanmıyorum , çünkü genel olarak uzakdoğu tarzı grafikleri tasarımları hiç sevmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar