Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

if it exists, there is ....

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

pekaziz said:

Yahu hitabet demek liderlik demek değil ki? O mantığa göre bütün imamlar lider olabilir çünkü neredeyse tamamı milleti imana getirecek kadar etkili konuşuyor.

liderliğin tek kıstası hitabet değil ama hitabet ÇOK önemli ve göründüğü kadar kolay değil.Bu ülkenin karizmatik, sert, güçlü görünen ama uluslararası arenada batıran hitabet özelliği çok düşük, çingene jargonuyla konuşan insanlardan ziyade dürüst yönetime ve sol gençliği iyi temsil edicek insanlara ihtiyacı var.
adamın efendiliği ve dürüstlüğü yeter, verdiği mantıklı cevaplar yeter.
ben gürsel tekin de adaylığını koyar diye düşünüyodum böyle baya şahane oldu, hayırlı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Kılıçdaroğlu kendini bitirdi bence. Başkanlığa gelse bile başarılı olabileceğini sanmıyorum. Çok karakterli adam, çok efendi adam ama yeterince testisli değil. Malesef ülkemizde testisli politikacılar başarıya ulaşıyorlar. Halkın dilini yeterince iyi konuşabildiğini de düşünmüyorum ayrıca. Tamamen halka inmeyi öğrenirse ve güçlü durabilirse harika olur ama Tayyip biraz sesini yükseltse ağlayacak gibi bir havası var Kılıçdaroğlu'nun. Harika bir 2. adam olur ama parti başkanı, başbakan falan olarak yeterince güçlü olduğunu/olacağını düşünmüyorum.

Umarım yanılırım :)
Sosyal ağlarda paylaş

bir hitabetle liderlik olmiyor

liderlik icin gereken en onemli sey karizmadir (karizma kelimesinin anlami sonradan degismistir)

bu liderlik karizmasini 3-4 seyin birlesimidir

1-)hitabet

bir lider konusmalari ile kitleleri pesinden surukliyebilmeli, lider olabilmek icin buyuk sart bu, aksi halde zaten halk farketmez o yuzden kemal amcada var diyebiliriz, erbakan olsun RTE olsun baykal olsun hepsi hitabet konusunda soyle boyle basarilidir, mesut yilmaz olsun tansu ciller olsun hatta ozal bile gayet sinifta kaliyordu hitabet konusunda, ozalin yumusak karniydi hatta

2-)vizyon

bir liderin bir amaci olucak, gordugu ve basina gectigi kurumu yonlendirmesi gereken bir yol plani olmali, yoksa ne icin ortaya dokuldun derler adama

RTE de vizyon var misal begensenizde begenmesenizde, baykal in vizyonu var ancak cok dar, az olsun benim olsun diye takiliyor

kilicdaroglunun herhangi bri vizyonunu goremedik, yolsuzlukla mucadele edicegiiim ile vizyon sahibi olunmuyor, ne dusunuyor ulke ile ilgili sahsi fikirleri ne

partim soyle soyledi biz soyle dedik yok artik ldier olursa, acik acik belirtmek zorunda bunlari

3-)hirs ile cesaret

RTE de baykalda hirsli liderler, kilicdaroglundab u yok misal, bugun fatih altayli yazmis zaten bunu

4-)presence

iste karizmanin tanri vergisi olan yeri, bi obama var bide bizim bahceli var, bahceli obanin yaninda mahalle bakkali gibi duruyor

illa yakisikli olmak, duzgun gorunmek degildir bu
kisiligin tamaminin etkiliyici olmasidir, lincoln misal cok cirkin bir adamdir ve cokta populer dgeildir ancak halk onu taniyinca fena baglanmistir

kilicdaroglunda bu yok iste, cok sonuk kaliyor

ama sunuda dusunun
chp icinde tek adam baykal kendinden baska ampulun parlamasina izin vermez, parlaya nampulu itina ile karartir veya sondurur

bakalim kilicdaroglu birseyler gizliyormuydu yoksa harbi iyi huylu durust bir amcami

bunu zaman gostericek
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

3-)hirs ile cesaret

RTE de baykalda hirsli liderler, kilicdaroglundab u yok misal, bugun fatih altayli yazmis zaten bunu

üzülerek şuna katılıyorum işte.
fatih altaylı'nın yazısı da bariz doğru yani. belki gaza getirir kılıçdaroğlunu bilmiyorum bi cesaret kırıklığı var sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim RTE günümüz türk siyasetinde diğer liderlere göre çok önde olan bir siyaset adamı hani görüşlerini beğenmiyor katılmıyor oalibliriz bu da bizim en doğla hakkımız

ama herif iyi ya.. hani aldığı oy sadece hile hurda ya da kömürle alınacak kadar bir oy değil.. adamın bir duruşu vardı ve sağ görüşlü yada post-milli görüşcü kesimle beraber genç nesil de bu adama oy verdi.. ki adam belediye başkanblığından iytibaren 16 yıldır siyaset sahnesinde.. siyaset sahnesinde olduğu o 12 yılın göz önünde olup bir marka olarak kendisini iyi pazarlamanın ekmeğini yiyor..

hani sırf bu tanıtım faliyetlerinde bile beaber çalıştığı insanlar çok profesyonel..

en basitinden parti logosunun arka fonu için seçilen renk.. anavatan partisininki de sarıydı ve kırmızılı bayrakların arasında çok dikkat çekiyordu vs..

şimdi aynı başarıyı yakalayabilecek bir adam var sarıgül ama o da chp ile olan ilişkilerini o kadar çıok yıprattı ki o şansını şidmilik kaybetti

belki yılalr öncesinin eceviti gibi bir çıkış yakalayabilir ama ne kadar balşarılı olacağını bilemeyiz
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

şimdi yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim RTE günümüz türk siyasetinde diğer liderlere göre çok önde olan bir siyaset adamı hani görüşlerini beğenmiyor katılmıyor oalibliriz bu da bizim en doğla hakkımız

görüşlerini zaten geçtim de.
neresi iyi abi?
dürüst olma, seni oralara getiren halkını salak yerin koy, yanına gelip yardım dileyen insanları kovmaktan beter et, özelleştirmelere ülkeyi satmasına zaten girmiyorum.
emekçiye, çiftçiye, fakire fukaraya hakaret et.
oğlunu gemiciklere boğ. ali kıran başkesen gibi ülkeni düşünmeden ona buna giriş sanki mahalle kavgasındayız.
aa dur tabi arada çocuklara oyuncak falan dağıtcaksın ne de olsa arada salağın ağzına iki damla bal sürmek de gerekiyor.
lider de lider. liderlik ona buna hakaret ederek ağzını bozarak olmaz. adam terbiyeli diye, saygılı efendi diye sümsük yaptılar yok liderlik vasfı yokmuş bilmemne hey allam ya.
hitler de liderdi.
böyle bir insan işte. 2003de yasaları delerek başbakanlığa ışınlayan adamı bir nevi türkiyenin ağzına sıçan adamı en mahrem yerinden vurarark bitir. ama iyi oldu baykal'a oh olsun adi herif. onun yüzünden bu durumdayız. sinirlendim.
Sosyal ağlarda paylaş

önder sav/deniz baykal/onur öymen
bu üç isim chp ile bütün ilgi alakalarını keserse belki %25 oy alır bidahaki seçim. ama tabiki ilelebet muhalefete mahkum =)
ha 70lerde ecevitin yaptığına benzer bir dönüşüm yapılabilirse ayrı mesele tabii, ama çok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

şu gemi olayına çok gülüyorum ya ahahah

burda kıçıkırık zeytin tüccarının bile hayvan gibi gemisi var, neden bahsediyorsunuz siz. Ticaretin içinde iyi yer etmiş her insanın gemisi olabilir, gemi dediğiniz airbus a380 değil

kıçıkırık zeytin tüccraı 2 milyondolarlık gemi alabiliyosa okulu bırakıp zeytin tüccarı olayım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ervet futbol bölümünü okluya okuya futbolcu gibi yaklaştım olaya :P

ya demek istediğim belrili bir gelişmişlik seviyesine gelen uluslar oylarını daha mantıklı kulanıyor daha çok düşünüyorlar bizdeki gibi takım tutarcasına kullanmıyorlar

alın mesela ingilterede sol parti dönemi şimdilik kapandı..

fakat türkiyeye yıllardır bir sol partı iktidarı gelmedi gelemedi.. hoş türkiyedek isol ne akdar sol o ayrı bir tartışma konusu
Sosyal ağlarda paylaş

Baykal şu anda durumu tartıyor.
Güvendiği kaleler görünüşe göre birer birer düştü. Anadol da, Sav da destekledi Kılıçdaroğlunu.

Muhalefetin ne kadar güçlü olduğuna bakacak, eğer fazla güçlü görürse hiç girmiycek.

Ama adım gibi eminim, aday olmazsa bunu partinin iyiliği için değil sandığa gömülüp de iyice rezil olmayayım diye yapacak
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...