SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Zamanı gelince AMATEM'e koşturma da. Fazla rahat olmak, pardon raad olmak, iyi bişey değil. Öyle ben modernlik aşığıyım deyip fazla açılırsan boğulursun dayı, boğulanı da gördüm çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Kanında var canı çeker :D Rakı'ya uzanan eller kırılsın be. Bira'ya uzanan da. Hele viskiye.. Ee ben 15'ten de erken başladım gayet alkole. Amatemlik durumum falan da yok, hatta çok içemem zaten zayıf bir midem olduğu için. Bak raadız ama alkolik deiliz ne güzel :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Abi sürekli başa dönüyosun. Kimsenin bişeye el uzattığı yok sdfgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Tamamen yasaklanmadığının farkındayım ama benim için yeterince el uzatmaktır reklam yapmasını engellemek =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 İşte yine bi geriye dönüş sdfg Devletler kişilere değil topluma göre uygulama yapmak zorundadır. O yüzden veryansın etmek çok da mantıklı bir durum değil sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Saçma sapan şeyler ya lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Bira, bu poşetin içindedir. Siyah poşet koyarlar kamyonun yanına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 nileppezdel said: Çocuğum sigara içebilir abi. Ben bugün annemle karşılıklı sigara içiyorsam o da ilerde benle içebilir. ohoo hakkaten aileden geliyo demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Sırf sen savunuyorsun diye şu olayı özgürce savunamıyorum nilep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Aaa kıyamams =( Devlet topluma göre hizmet etmek zorundadır da toplumun çok önemli bir yüzdesi zaten alkol kullanıyorken hiç gerek yok böyle hareketlere. En çok alkol tüketimi Konya'dayken hele.. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 abi toplumu çok önemli bi yüzdesi derken Popom İstatistik Kurumundan mı veri getiriyorsun önüme nedir? edit: ayrıca toplumun yüzde oranına göre uygulama da yapamazsın abi. Toplumun büyük çoğunluğu da sevişiyor ama erotik kanallar yok gündüz vakti, di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Köyleri geç, oraya efes reklamı gitmez zaten. Efes reklamının gittiği her yerde önemli bir yüzdenin içtiğinden eminim. Ha bu reklam yapıldığı için değil, kentlerdeki yaşam kültürünün bir parçası haline geldiği için. Alkolsüz bir dünya düşünemiyorum ben. Ondan sanırım bu kadar karşıyım bu aptal tasarıya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Yaşam kültürü falan değil içki, hala kendi kültüründen konuşuyorsun şurada. Ayrıca köyleri geç diyorsun da, gazete mi gitmiyor, televizyon yayını mı verilmiyor köylere zannediyorsun hala? bide hala önemli bi yüzde falan diyosun, ne yüzdesi yüzde kaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Televizyonda efes reklamı yapılıyor mu? Yani sadece Efes'in reklamı olarak diyorum. One love festival falan değil. Ulaşamaz o kadar, doğaldır o reklamın oraya ulaşmaması. Kendi kültürüm falan değil. Hadi ben maddi olarak üst tabakadanım diyelim, gayet maddi olarak zor durumda olan insanların da biralarını alıp sahile gidip kafaları çektiklerini biliyorum yani. Benim kültürüm değil, küresel kültürün bir parçasıdır alkol. Gerekliliği tartışılır, beğenirsin beğenmezsin ama en kolpa düz liseden çocuklar da en kral özel liseden çocuklar da farklı yerlerde farklı paralar harcayarak da olsa alkol kullanarak başlıyorlarsa hayata, o zaman inkar edemezsin alkolün ne kadar yaygın olduğunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blazkowicz Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 nilep derin derin nefes al ve haberi tane tane baştan oku. yoksa senin alkol, sigara, seks forevağ diyip serin olmaya kasan bir ergen olduğun hakkındaki düşüncelerim kesinleşecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Ben de çocukları koruma konusunu abartıp serin olmaya çalışan yetişkinler olduğunuzu düşünüyorum işte. Babamın rakısını doldurarak büyüdüm, ki bu anadolu'da büyük bir onurdur, sakilik yapmak falan hani. Bu da kültürümüzün bir parçası değil diyin de bi tarafımla güleyim. Alkolik de olmadım sonuç olarak. Halkı eğitmek yerine sansüre gidiyorlar. İyi eğitim alan adamların alkolik olması çok daha zordur zaten. Eğitime yatırım yapmak işine gelmez kimsenin tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 mesele yaygın olup olmaması, kültürü vs değil. gençlerin tüketimi kolayca zararlı seviyede yapılabilecek bir ürüne özendirilip özendirilmemesi. başka mecralara çekmenin, alkol yasaklanmış gibi davranmanın anlamı yok doğrusu. ha o son dediğin de kültürümüzün bir parçası filan değil. babamızın yanında alkol almak ona yapılabilecek en büyük saygısızlıklardan biridir bizde. genel geçer hükmün çok temelsiz olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Ya tamam da halkı eğitirsen zaten bu sorun büyük ölçüde ortadan kalkacak. Bunu yapmak yerine şirketin reklam yapma hakkını elinden alıyorlar, çok yanlış. Ben efes yeni bir çeşit bira çıkardığında hemen öğrenmek istiyorum, bu bilgilendirmeyi yapmak da ürün üretip satan firmanın hakkıdır. Uyuşturucu muamelesi yapacaklar utanmasalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 AHAHAH nilep ya savunuş tarzın direk fail. İçki içen liseli ergenin bi kültür oluşturduğunu falan düşünüyorsun. hayata başlamak falan Nasıl başlanıyor abi hayata o şekilde, mmh bira, hayat çok kötü, beyler bu arada kafam güzel oldu, basalım şu anadolu lisesini falan gibi mi. İstersen Türkiye sınırları içerisindki en elit adam olabilirsin. Özel okulda da okuyabilirsin, hatta patinin yüzdebilmemkaçından zeki de oabilirsin ama, dayı sori, ülkenin geneli hakkında bilgin olmadan oturduğun sandalyeden "büyük oranlar" falan diyerek genelleme yapamazsın. Şimdi biranı al ve ülke ile ilgili genellemeler yapmayı bırak bence, tutturamıyorsun, bilmiyorsun, garip kalıyorsun. Cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 nilep bu diş macunu da değil farkındaysan. en yenisi çıkınca üç açılı sarhoş etmeli filanı mı kaçırıyorsun nedir? :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2010 @Seagle: Liseliler de bir kültür oluşturur tabii ki. Kültür sadece operaya giden elitler falan mıdır abi? Tinerciler bile bir altkültüre sahiptir kendi içlerinde. Emolar bir altkültürdür vs. Hayata başlamak derken de hani belli bir yaşı geçmeyi kast etmiştim. Çocukluktan çıkmayı falan. O kadar derin bir anlamı yoktu :D @Sam: Mariachi çıkar, mariachi black çıkar, efes dark brown çıkar falan bunları hemen öğrenmek lazım. Efes Ice da güzel reklam yapmıştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar