Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Steve Jobs'tan Mektup: Neden Flash'ı Tercih Etmiyoruz

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Penthesilea said:

Kanuni said:

dert etme mum, sen ben ve birde dunyadaki diger tum mobile telefon ureticileride destekliyor bir sekilde, cunku kimse yapmiyor, yapamiyor veya beceremiyor su an icin adobe flashi cep telefonuna entegre edebilmeyi :D
Abi N900 kullandin diye biliyordum ben.

Cep telefonunu gectim ayrica, cok gerekli degil evet.
Ama iPad gibi bi urunde flash olmamasini hicbir sekilde legit edemezsiniz, ne Jobs ne de baskasi. FANTAAAASTIC, MAGICAAAAAL web experience diye bagirirsin sonra flashsiz.

evet kullandim ama cok verimsiz onda bile ki full destekliyoruz diyorlar. tatsiz tutsuz bi sii.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende iphone kullanıyorum ve açıkçası flash'ın yokluğunu çok hissetmiyorum. Bi ara biri applicationlar 10 dolar hayvan gibi para istiyolar falan demiş de ya hiç kullanmamış iphone ya da hayvan gibi çarpıtıyo. appstoredaki oyun çok zevkli ve nerdeyse hepsi 1 dolar anca street fighter, avatar falan gibi isim yapmış yüksek bütçeli oyunlar 1 doların üstünde oluyor zaten. Uzun süre hiçbi telefon rakip olamaz bence iphone'a.

Açıklık konusunda ise bütün nefretimi üstüne çekiyo apple. Nasıl gerizekalı bi uygulamaysa iphone için uygulama geliştirmek için mac almayı şart koşuyolar. Ben bu işle epeydir uğraşıyorum, pc'ye yapılmış olan hazır bir oyunumuz var ve bunu iphone'a export etmemiz en fazla 2 haftalık bir iş. Ama bu mac sahibi olma saçmalığı yüzünden kararsız kaldık çünkü bütün ofise baştan mac almak gibi bi lüksümüz yok. Eminim bu durumda olan çooook fazla kullanıcı da vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Firmaları aç gözlü diktatör bilmemne diye eleştirmek çok gereksiz birşey be. Adamlar kâr motifiyle hareket eden adamlar . Heralde iphone çıkıcak sonra 3g si çıkıcak sonra 3gs si çıkıcak sonra 4gsi çıkıcak sonra biraz büyütcen iPad çıkarcan sonra iPad xx fln çıkıcak . Diş macununda bile 55 bin tane çeşit var. Appleın haklı olduğu kısımlar var flash ciddi anlamda kendini silkeleyip flash playerına ayar çekmeli . Kitliyo abicim macide kitliyo linuxude windowsu da kitliyo. Biraz eski bilgisayarlarda eğer ki ciddi bir swf varsa ekranda (mesela oyun oynarken kongregate gibi yerlerden) yanlışlıkla sağ tuşa bastın mı boku yedin o menü sittin sene gitmiyo ekrandan o ara zaten oyun gg. Ama oturupta flash player böyle diye alete flash desteği koymamak olmaz. Yıllarca ie6 gibi bir işkence yüzünden siteler ie6 desteğiyle yapıldı(tabi ie6 yı umursayan kısım bu). Baştan banane lan ben ie6 desteklemiyorum girmesin şerefsizler o browserdan güncellesin deseydi çok sağlam bir kayıp yaşardı . Appleında sorunu bu . Koy sen alete arkadaşım flashı koy bi de flash on/off optionu sen gene adobe böyle adobe şöyle diye meydanlarda çık konuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi dedikleri şey doğru, Flash saçmalık derecesinde sistem kaynağı kullanıyo. Ama öyle pat diye silinemiycek bi Flash oyun piyasası var. Oylamalarda tek başına Rockstar North'u, Square Enix'i, Infinity Ward'u geçen Zynga şirketi var örneğin.
Nedir yani, Apple oyun konusunda kendi store'u ile Flash oyunlarını mı "ezmeyi" planlıyo?
Sosyal ağlarda paylaş

html5 tabii ki gelecegi, ama 10 yil sonra tam oturmus olur. Iphone 15g cikmis olur o zaman..

IE6 belasindan kurtulamadik daha, daha major browserlarin bi cogu HTML5 desteklemezken, insanlari su an magdur etmenin bir yarari yok.

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_layout_engines_(HTML_5)
HTML5 dan adam akilli yararlanmak icin ve flashi gommek icin 10 yil sonra konusmak gerek. 2020 en azindan.
Sosyal ağlarda paylaş

zynga ya falan dert yok

onlarda gider ayni oyunun appla uyumlusunu yapar dert degil yani

Kojiroh said:

Abi dedikleri şey doğru, Flash saçmalık derecesinde sistem kaynağı kullanıyo. Ama öyle pat diye silinemiycek bi Flash oyun piyasası var. Oylamalarda tek başına Rockstar North'u, Square Enix'i, Infinity Ward'u geçen Zynga şirketi var örneğin.
Nedir yani, Apple oyun konusunda kendi store'u ile Flash oyunlarını mı "ezmeyi" planlıyo?
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

nedanko said:

IE6 belasindan kurtulamadik daha, daha major browserlarin bi cogu HTML5 desteklemezken, insanlari su an magdur etmenin bir yarari yok.

kimseyi magdur etmezsin abi html5'i ittirirsen. insanlara iyilik bile yaparsin. en kotu ihtimalle gidip chrome frame yuklesinler ie6'larina.

Kurumsal islerde boyle bir luksun olmuyor. Sirketin merkezi yok dedigi anda bitiyor olay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...