Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika Vizesi / Davetiye / Vize alma ihtimali?

throine

Öne çıkan mesajlar

Simdi, Tucson Amateur Astronomy Association 5-12 Haziran tarihleri arasinda bir star party duzenleyecek ve benim de astronomer olarak katilma durumum var. Elimde bu dernekten gelen etkinlige davet mektubu da var, ama direkt bana yazilmis yani vize almak icin konsolosluga hitaben yazilmamis. Diger seyler icin.

- Hala universite ogrencisiyim.
- Bankada onbinlerce $ yok aka FAKIRIM LAN.
- Tapu, ruhsat vs. yok uzerime.
- Transkript buyuk arti olacak gibi 3.70 sdf
- Daha once yurtdisina ciktim ama bu pasaport yepyeni yani bombos. Yeni defter verirken eskisini kevgire cevirmislerdi ben de atmistim.

Ogrenmek istedigim boyle bir davetiye vize almamda (turist vizesi) ne kadar etkili olur? Cok onem verirler mi yoksa sallarlar mi?
Sosyal ağlarda paylaş

vize basvurulari 2012 den itibaren OSYM ye yapilicakmis

adaylara 120 soruluk ik isaatlik sinav uygulanicak 70 taban puani ggecemiyenelre vize verilmiycekmis

ingilizce cumlede anlam ve paragraf 60 soru geri kalanida oss sayisal 1 duzeyinde matematik ile geometri

valla beklerim boyle birsey, yakinda zaten bankadan kredi almak icin bile osym ye sinav duzenliticekler lol
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

- Daha once yurtdisina ciktim ama bu pasaport yepyeni yani bombos. Yeni defter verirken eskisini kevgire cevirmislerdi ben de atmistim

geçersizliğini belirtmek için bazı sayfaları delgeçle delmişlerdir. normal bi prosedür. atmaman lazımdı. ben oturma izni ve bazı vizeler yüzünden yenisinin altına yapıştırdım öyle kullandım bir süre.
Sosyal ağlarda paylaş

ogrenci isen ister okumaya git ister turist vizesi icin basvur kapali muhurlu zarf icinde transkript istiyorlar. balon'un da dedigi gibi dusuk not ortalamasi sorun yaratabiliyor.

bu arada benim eski pasaportun bazi sayfalarini degil baya bildigin komple her yerini delmislerdi ondan atmistim. zaten uzerinde gecerli vize, oturma izni vs. yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

2 ay önce vize başvurusu yaptım. Elimde harvard mun davetiyesi vardı. Onun dışında kalacağımız yer falan belliydi. İstinyedeki konsoloaluğa gidersen görürsün banka gibi çalışıyolar numara alıp bekliyosun sonra 2-3 dk klasik sorulara maruz kalıyosun sıra sana gelince, neden amerikaya gştmek istiyosun vs. Mülakatımı yapan adam baya kafa çıkmıştı amerikan futbolu geyiği çevirdik bi 10 dk sürdü. Stajımı da amerikada yapmayı düşünüyorum deyince 10 senelik turist vizesinin yanına 3 aylık çalışma vizesi de verdi. O kadar öğrenci belgesi finansal belgeler vs. götürmüştüm hiçbirine bakmadılar. Vize başvurusu yaptığımda uçağa 2 gün vardı, acele ettiler ve son anda yetişti herşey. Visa interview hint olarak, take it easy yani. Garip garip sorular oluyo. Bana neden bi endüstri müh. MUNe katılır ve temsil ettiğin ülkenin komşularını sayabilir misin diye sormuşlardı. Online formda da çok başarılı sorular var: daha önce terörist faliyette bulundunuz mu ya da eylem yapmaya yatkınlığınız var mı? gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Elma_v2 said:

2 ay önce vize başvurusu yaptım. Elimde harvard mun davetiyesi vardı. Onun dışında kalacağımız yer falan belliydi. İstinyedeki konsoloaluğa gidersen görürsün banka gibi çalışıyolar numara alıp bekliyosun sonra 2-3 dk klasik sorulara maruz kalıyosun sıra sana gelince, neden amerikaya gştmek istiyosun vs. Mülakatımı yapan adam baya kafa çıkmıştı amerikan futbolu geyiği çevirdik bi 10 dk sürdü. Stajımı da amerikada yapmayı düşünüyorum deyince 10 senelik turist vizesinin yanına 3 aylık çalışma vizesi de verdi. O kadar öğrenci belgesi finansal belgeler vs. götürmüştüm hiçbirine bakmadılar. Vize başvurusu yaptığımda uçağa 2 gün vardı, acele ettiler ve son anda yetişti herşey. Visa interview hint olarak, take it easy yani. Garip garip sorular oluyo. Bana neden bi endüstri müh. MUNe katılır ve temsil ettiğin ülkenin komşularını sayabilir misin diye sormuşlardı. Online formda da çok başarılı sorular var: daha önce terörist faliyette bulundunuz mu ya da eylem yapmaya yatkınlığınız var mı? gibi.

buna harbi wtf?! derim ya, biz o staj için 3-4 aylık çalışma iznini alıcaz diye bi tarafımızı yırttık resmen pfk. helal olsun ne diyim de nası bi vize o sorması ayıp?
Sosyal ağlarda paylaş

abi bence sen yanlis anlamissin cunku 3 aylik calisma vizesi gibi birsey yok, muhabbetin guzel diye de kimse vermez, veremez oyle bir vize zaten, sponsorun olmadan.

10 senelik aldigin B2 turist vizesi.

H1-B vizesi sirket sponsorlugunda (Baska turlu kesinlikle cikamaz) 3 senelik verilen calisma vizesi.

J1 exchange visitor vizesi, ayni sekilde sponsor organizasyon icin calisabilirler / sponsor organizasyonda okuyabilirler sadece. uzerine de vizenin suresi gectikten sonra 2 sene baska calisma vizesi alamiyorsun.

L1 da turkiye'de bir sirkette calisiyorsan mesela, buraya seni sirket icin bi ise uzun sureli calismaya gonderiyosa, o zaman aliyorsun, sirket amerika'da yeni bir ofis acicak mesela, onun icin.

Bunlar calisma vizeleri genel olarak, hepsinin de uzerinde sana sponsor olan kurumun adi yazar.
Sosyal ağlarda paylaş

Elma_v2 said:

http://media.giantbomb.com/uploads/3/34925/1304250-cool_story_bro_super.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

ABD vizesi almak kolay. 10 lar ca belge hazırladım hiçbirine bakmadılar. Ama beynini okuyabilen bir adam koymuşlar, 2-3 dakika soru soruyor, sonra 10 yıl vize veriyor. Ama kritik olay tahminimce "ABD'de yaşayan akraban var mı?" sorusu, hem vize verirken hem pasaportla giriş yaparken soruyorular. Tercihan yok de.

Bu arada 1 Mayıs dan itibaren Meksikaya ABD vizen varsa direk giriş yapabiliyorsun. Bir ton evrak hazırladım, İstanbula gittim, hepsi boşa gitti :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...