Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siirt'te 7 küçük kıza toplu tecavüz

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ahahaha ciddi ciddi şu olayda insanların kendini temiz olduğunu ispatlamaya kastığını mı düşünüyosun? yani hepsinin "ufff bodruma kilitlediğim sabi sübyanı farketmesinler hemen foruma nefret kusmalıyım" gibi bi düşünceyle mi bu mesajları yazdığını zannediyosun?
Mesaj tarihi:
lafları çarpıtmayalım, demek istediğim yüzeysel ve yer yer ırkçı genellemelerle kendini temize çıkarmanın da sorunun çözümüne herhangi bir şekilde hizmet etmediği. belki lafların sahiplerine bi şekilde hizmet ediyodur, o kadar.
Mesaj tarihi:
aga iyi de kusura bakma, sen çok daha yüzeysel yaklaşmışsın

bi tarafta evini bodruma kapatan adam ve fazlasıyla tepki veren sosyal ortam var, diğer tarafta tecavüzcüyü koruyan insanlarla dolu bir sosyal ortam var. ikisini aynı kapsama sokup kıyaslamak, ve eğitimle cehaletle alakasının olmadığı sonucuna varmak da sırf doğunun sorunlarını görmezden gelip vicdanı rahatlatmak, ırkçığın düşmanı whiteknight pozları vermekten öteye gitmiyor
Mesaj tarihi:
fazlasıyla tepki derken? adam 14 yıl bodrumda yaşatmayı başarıyo, kendi kızından çocuğu falan oluyo, burda bi göz yuman olmamış mı hiç?

dünyanın en büyük zalimleri okumuş-yazmış-modern insanlar arasından çıkmadı mı? pol pot tarih hocasıydı. hitler de, stalin de cahil-cühela tipler değillerdi-gayet eğitimli, okumuş adamlardı. onları takip edenler de cahil cühela sürüsü değildi. sovyetler veya nazi almanyası için "ohoo köylü onlar, cahil onlar, o yüzden binlerce insana kıymışlar kimse de sesini çıkarmamış" diyebiliyo musunuz? hayır.

zulüm her yerde, her şekilde tezahür edebilir. benim sorunum şu ki siz zulmün kategorizasyonuna çok yatkınsınız. bazı mağduriyetler diğerlerinden daha önemli örneğin. bazı ırklara mensup kişilerin suç işlemesi veya mağdur olmasına verilen tepkiler epeyce farklı olabiliyo. izmirde 14 yaşındaki engelli kıza tecavüz haberi olsaydı örneğin burada "bu izmirliler çok hedehödö cehalet bıdıbıdı" diye bi post okumayacaktık.

burada farklı toplumsal gruplara farklı işleyen vicdan anlayışını defalarca gördüm, görmeye de devam ediyorum. böyle bi olayı bile kendi ideolojik angajmanlarına malzeme olarak kullanmaktan utanmayan epeyce kullanıcı var.

belki de burda siyasetin yasak olması iyi bişey, milim ilerleme yok çünkü bazılarında.
Mesaj tarihi:
şu ara foruma pek giremiyorum ama valla sir ne mesaj atmış diye merak edip baktım, gene altına imza atacak birşey yazmış. her defasında böyle mi olur arkadaş yani nedir bu? aklın yolu tam sayılarda hakikaten ikiden az.
Mesaj tarihi:
zulmün şiddetin baskının tek sebebi varmış gibi "staline hitlere de cahil desenize lololololol" diye tutturduğunun farkındasın di mi

hayır burda biz batılılar çok moderniz inanılmaz insanlarız diye atıp tutan da yok, kapılmışsın bi persecution complexe gidiyosun bakalım sonu nereye varıcak
Mesaj tarihi:
hayır kaldı ki bilakis bu 'tayland seferleri' vs'nin bilhassa eğitim ve geliri ortalamanın üstünde ve medeni sayılan memleketlerden insanlar tarafından yapıldığı düşünülürse sadece "eğitimden" veya "kökenden" kaynaklı olduğu iddiaları tek başlarına yetersiz kalıyor doğrusu.
Mesaj tarihi:
Böyle bir olayın gerçekleşebilme nedeni kadını metalaştıran töredir. Törenin insanların hayatında baskın rol oynama nedeni ise izin verilen ve istenilen cehalettir. O zaman cehalet, mevcut dramın kaynağı değil midir?

Sir ve sam sizce olayın kökeni ne? Biz mi okuyamıyoruz bu insanları?
Mesaj tarihi:
e kadını metalaştırma sadece töreye has bir olay değil ki, post-modern toplumlarda en ileri eğitimleri alan adamın da kafasında benzer şeyler olabiliyor. bunu aktiviteye dökeni de çıkıyor, paraları olduğundan tabii zindana atılacakları kendi memleketlerinde yapmak yerine özel seferlere çıkıyorlar ticaretinin yapıldığı ülkelere.

ha eğitim, töre saplantısının aşılması filan elbette ki önemli ama bunların kesin ve tek neden olarak addedilip de bunun üstünden ayrımcılık yapılması da son derece yanlış.
Mesaj tarihi:
tecavüz şiddet vs vs için evrensel bi tane formül çıkarmaya kasma sevdanızdan vazgeçseniz haksız olduğunuzu görüceksiniz aslında

doğuda kadınların ezilmelerinin sebebi eğitimsizlik ve hitlerin stalinin diplomalarının varlığı bunu değiştirmiyo. godwin'i iwin button zannettikçe böyle hatalara ilerde de düşersiniz dgffdgds
Mesaj tarihi:
e benim dediğim ne hitler ne stalin, batılı ve zengin pedolar ki buradaki sınıflandırmalara tam olarak zıt düşüyorlar. demek ki yeterli değilmiş buradaki 'one size fits all' kıstaslar.

hatta bizim gazetelerimizde geçenlerde opera tenoru türkün yaptığı pedolukların haberi geçmişti, gelin siz izah edin şimdi bunu. :p
Mesaj tarihi:
Bütün şehir kızların üzerine çıkmış. Hiç bir tecavüzden sonra bir yere gidip sığınamamışlar. Böyle bir hakları, böyle bir değerleri olduğunun bile farkında değillermiş. Okul arkadaşlarına kadar herkeste biliyormuş olayı. Kimse kızlara sahip çıkmayı, savunmayı aklına bile getirmemiş. Aksine haberde yazılana göre arkadaşları bile sözlü biçimde taciz ediyorlarmış.

Taa görevli polisine kadar törelerin, şeyhlerin köpekliğiyle dönen bir düzeni, Hitler ile veya uzak ülkelerden birindeki piskopat bir baba ile karşılaştırmak ne kadar da mantıklı. Gerçektende altına imza atılası tespitler.
Mesaj tarihi:
sir said:

fazlasıyla tepki derken? adam 14 yıl bodrumda yaşatmayı başarıyo, kendi kızından çocuğu falan oluyo, burda bi göz yuman olmamış mı hiç?

dünyanın en büyük zalimleri okumuş-yazmış-modern insanlar arasından çıkmadı mı? pol pot tarih hocasıydı. hitler de, stalin de cahil-cühela tipler değillerdi-gayet eğitimli, okumuş adamlardı. onları takip edenler de cahil cühela sürüsü değildi. sovyetler veya nazi almanyası için "ohoo köylü onlar, cahil onlar, o yüzden binlerce insana kıymışlar kimse de sesini çıkarmamış" diyebiliyo musunuz? hayır.

zulüm her yerde, her şekilde tezahür edebilir. benim sorunum şu ki siz zulmün kategorizasyonuna çok yatkınsınız. bazı mağduriyetler diğerlerinden daha önemli örneğin. bazı ırklara mensup kişilerin suç işlemesi veya mağdur olmasına verilen tepkiler epeyce farklı olabiliyo. izmirde 14 yaşındaki engelli kıza tecavüz haberi olsaydı örneğin burada "bu izmirliler çok hedehödö cehalet bıdıbıdı" diye bi post okumayacaktık.

burada farklı toplumsal gruplara farklı işleyen vicdan anlayışını defalarca gördüm, görmeye de devam ediyorum. böyle bi olayı bile kendi ideolojik angajmanlarına malzeme olarak kullanmaktan utanmayan epeyce kullanıcı var.

belki de burda siyasetin yasak olması iyi bişey, milim ilerleme yok çünkü bazılarında.

ilerleme olmiyanalrdan biride sensin zaten

gene cok guzel kategorize edip 2-3 adamin hirtligini forum geneline maletmissin tebrikler

bodrumda kedi kesen kizlada dalga gecildi burda, adnan hocaylada, hitlerlede, ulu onder kim jong il lede, vakit gazetesi yazarina benziyen avusturalyali sapik heriflede

soyle sacma sapan genellemeler yapip elestirdigin ideolojik argumanlara girip kendinle celisme

atsizcilar.com un devam sitesi degil burasi

tarafta gordugun cool argumanlari tasiyip egleniyorsunda yanlis yerde kullaniyorsun valla, "kurt/dinci bunlar o yuzden hor goruyorsunuz, izmirli olsa ustune gitmessiniz" ima ederek finolari ustune cekmenin hicbir manasi yok su topicde cunki olayin farkli kimliklerle filan alakasi yok

egitim cehaleti alir, esseklik baki kalir, bu ulkede egitim-sen adolf hitler beyin ruhuna mevlut okutuyor yani

her okula giden egitiliyor diye birsey yok, okumus cahil iste onlarda
Mesaj tarihi:
ayni bolgede ya$ayan 100 tane pedofili hastasi olmasi imkansiz gibi bir $ey zaten.

yani inanilmaz bir i$ yapilmi$. siirte baglamak anlamsiz gibi gozukse de aslinda bi yerde de anlamli. zira kontrolden uzak noktalar, her turlu olu$uma acik. istanbul izmir de de olabilir bu tur olaylar ma yemez. yedirtmezler burasi buyuk $ehir, genelde kimse kimseyi tanimiyor. orada polisi savciyi da i$in icine almak buyuk $ehirden daha kolay olabilir.

ben acikcasi bunun bir cemaat aksiyonu oldugunu du4unuyorum. insanlarin gozleri ancak boyle ortulebilir. hatta cemaatlerin ic yuzunu ara$tirirsak olayin siirtten berline kadar uzanabilecegini de gorebiliriz.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

gene cok guzel kategorize edip 2-3 adamin hirtligini forum geneline maletmissin tebrikler

diyorsun da nedense bunlar banlana banlana bitmiyor, her benzer başlıkta illa 2-3 adamın hırtlığını görüyoruz her defasında. hatta bazı mesaj şu anda bile duruyor zira şikayet eden bile çıkmamış herhalde. değişmeyen birşey var ki sadece sir istikrarlı olarak karşı duruyor buna, kimsenin "ne diyorsunuz siz kardeşim" demediği mekanda onun bu cerahata müdahale etmesinde hata nerde? madem ki hırtlık olduğunu düşünüyorsun.

forum geneline maledilebilecek birşey varsa o hırtlık değil belki ama ona istikrarlı bir şekilde göz yummak.
Mesaj tarihi:
100 kişiyi 100bin kişilik şehire mal etmek mümkün olmayabilir ama 100 mesajlık başlıkta 1 "noluyorsunuz birader" mesajına gelen bütün cevapların "sanane sana noluyor kardeş" ile cevaplanması halinde bundan genelleme yapmak mümkün oluyor hani.
Mesaj tarihi:
topicini acicaktim usendim

alin bir skandal da amerikadan

katolik rahip senelerce hizmet ettigi sagir ve dilsiz cocuklar okulunda erkek ogrencilere tecavuz etmis, her seferinde ortaya cikan olayalr ortbas edilip baska okullara yolluyor pedo rahipleri vatikan, sayicada baya pedo rahi oldugunu soyliyorlar

su anki papa da bu rahipten sorumluymus cardinalken ve bu tecavuz olayini hasir alti etmekle suclaniyor, bir amerikali mahkemeye vermis papayi
Mesaj tarihi:
Sam said:

100 kişiyi 100bin kişilik şehire mal etmek mümkün olmayabilir ama 100 mesajlık başlıkta 1 "noluyorsunuz birader" mesajına gelen bütün cevapların "sanane sana noluyor kardeş" ile cevaplanması halinde bundan genelleme yapmak mümkün oluyor hani.

"Cahillikten olmuyor bunlar" gibi saçma bir çıkışa nasıl cevap verileceğini oturup düşünmen lazım o zaman. Kaldı ki bu tip çıkışların nedenide "cahillik dediler ya kesin *bir ırk yerleştirin*lere gizlice sövüyorlar bunlar" paronayasından kaynaklandığından ciddiye alınmaması gayet doğal.

İzmir'de senelerdir yüzlerce kişi bir kıza tecavüz edip, yetkililerce bu olay örtbas edilmeye çalışılsaydı orayada ateş püskürtülürdü. Ateş püskürtülürdü, çünkü şurada insan olduğunu iddia eden çoğu kimse minicik kızların maduriyeti söz konusuyken kalkıpta tecavüz eden kimmiş hangi ırktanmış onu araştırıp, ona göre yorum yapacak kadar düşmez. Bu nedenle *bir ırk yerleştirin*lerin yaşaması mümkün olan yerler ile yapılan yorumlara default olarak *bir ırk yerleştirin* kalkanı açmanız gerekmiyor.

Siirt gibi yerlerde töre ve şeyh gibi asalaklıkların insanların hayatını mahvettiği zaten bilinen bir olay. Bu olguların o bölgelerde nasıl yıkımlara yol açtığını hepimiz biliyoruz. Burada eleştirilen şey o bölgede yürüyen düzen. Sırf karşınızdaki insanlarda olaya sizin gibi ırkçı yaklaşıyormuş gibi düşündüğünüzden konuyu bu eksene oturtmanız hiçte hoş birşey değil ayrıca.

edit: kürtü değiştirdim daha evrensel bir yazı oldu sdf.
Mesaj tarihi:
Sam said:

yapma etme sam

daha ilk sayfada bizzat ben koymusum dans eden fuhreri

bole cok dusundum ama yok provakasyon ahric bir kelime bulamiyorum su yaptiginiza, hicte kullanmak istemiyorum provakasyonu

hipermarkette alisveris yapan insanalrin ortasian gecip "OHH BURDA HER HALTI ALIYORSUNUZ, FAKIRLER VAR ACLAR VAR BIRINZIDE SURDAN BIR BISKUVI ALIYIM GIDERKEN SOKAK COCUKLARINA VEIRYIM DIYE DUSUNMUYOR, HEPINIZ BU SISTEMIN KOLESI OLMUSSUNUZ" diyen adam ornegi geliyor bitek akla
  • Yeni Oluştur...