Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siirt'te 7 küçük kıza toplu tecavüz

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hayır bi de böyle etraftan 100 kişiyi "hadi beyler hayırlı bi iş yapıyoruz/hedehödölere yardım edicez/bıdıbıdılar için yardım topluyoruz" filan diye organize etmeye kalksan sktir çekerler direkt, günahlarını bile vermezler. 10 kişi toplasan şaşırırım.

işin içinde puştluk olunca 7 den 70 e bütün şehir kanka olmuş direkt.

ciddiyim, bu işin tek çaresi nuke.
Mesaj tarihi:
Humanizm, sebep sonuç ilişkisi açısında insanların zorda kaldığını anlamak ve işledikleri suçu hafifletici sebepler bulunabileceğini anlamak babında yararlı.

Sırf zevki için insanların hayatlarını karartan, şahsiyetsiz kifayetsiz o. cukları ve hastalıklı yaşam formları istesekte istemesekte insanlığın iyiliği için temizlenmeli.

Avrupa birliğinin idama ihtiyaç duymaması idamı gerektiricek suçların anlaşıılmış ve artık yaşanmıyor olması olabilir.

Bu coğrafya farklı arkadaş. Adam dinden kitaptan korkmuyor hukuktan mı korkucak ? Asıcaksın, 1 ay boyunca etini sallandırıcaksın şehir meydanında, ibreti alem. Kalan popülasyonün doğru yolu bulmasına yardımcı olsun, insan beşer şaşar bu insanlar doğruyu yanlışı unutmuşlar.
Mesaj tarihi:
Eskidende olan şeylerdi bunlar ama gömülüyordu ortaya çıkarılmıyordu duyulmuyordu.
rahatsiz said:

yok türkiyenin her yerinden bir seçki yapabilirsin benzeri haberler için. sözlükte yapılmışı var hatta sadece son 6 ay için 5-6 haberi toplamışlar öyle. anadolu da toplum hayatında bir bozukluk, arıza var.
Mesaj tarihi:
idam cezasiyla yapilageli$in onune gecebilir miyiz merak ediyorum. siirtten bahsediyoruz burada, kadin haklarinin ugradigi bir yer mi acaba?

huseyin uzmez olayinda bile , bir kesim olaya son derece normal bakiyordu. kucuk kiz adamin mali olacakti zaten az daha sessiz kalabilseydi. hepsi oyle evlenmi$ti zaten, nesi vardi ki?

olaya bak ya, me$rula$mi$ artik tecavuz. bu duydugumuz bir olay o da kac yil sonra. peki ya duyulmayanlar.

en son guldunya konserinde birkac anket sonucu acikladilar. zannedersin ne kro, ne maganda erkeklerin icinde ya$iyoruz. ama sonuc daha da vahim, anketler tamamen kadinlar tarafindan cevaplanmi$. kadina $iddetten tut, zina sonrasi oldurmeye kadar ne kadar vah$i aksiyon varsa hepsi dogru diye kabulleni$ var. alan memnun veren razi gibi bir durum olu$mu$ durumda.
Mesaj tarihi:
Krusty said:

doğuyla ne alakası var bunun tek doğuda mı oluyor ?

tabii ki sadece doğuda oluyo, türklerin hiç tecavüz etmediğini bilmiyor muydun sen?ckckck.. bu tip aşağılık olaylar ırkçılığımızı kaşımak için birer bahaneye dönüşüyo ya, hastasıyım.
Mesaj tarihi:
sir said:

Krusty said:

tabii ki sadece doğuda oluyo, türklerin hiç tecavüz etmediğini bilmiyor muydun sen?ckckck.. bu tip aşağılık olaylar ırkçılığımızı kaşımak için birer bahaneye dönüşüyo ya, hastasıyım.

aslında bu olayın doğu da olması çok da tesadüf değil. yoksulluk eğitimsizlik, ümitsizlik, bi yandan pkk bi yandan devlet terörünün yarattığı baskı ve korku insanları çok farklı noktalara getirebiliyor. şimdi bu insanlık dışı durumu aşırı analiz ederek bir kalıba uydurma, suçun büyüklüğünü inkar etme peşinme değilim ama insanları böyle bir kötülüğe neyin ittiği sorusu aklımızı hep kurcalıyor. insan özünde mi kötü yoksa şartlar mı onu kötülüğe götürüyor.
benzer bir öyküyü anlatn dogville i izleyenler hatırlar. (spoiler vereyim bundan sonra)

filmin başında sırdan iyi yürekli gibi görünen kişiler, grace'i aramaya birileri geldikten sonra hissettikleri korku karşısında nasıl kollektif bir cinnet içine giriyorlardı. filmin sonunda herkes kurşuna dizlip köy yakıldığında da izleyenlerin nasıl suçlu bir sevinç duyduğuda düşünmeye değer ayrıca.

Mesaj tarihi:
sir said:

Krusty said:

evet doğuda olmuyor sadece ne yazık ki, artık batıya da sıçradı
Mesaj tarihi:
Ya.. Ben medyayı da anlamıyorum,
hani üstüne gittiğinde en azından bişeler oluyor tırmalamak lazım.
Susurluk bile medya üstüne gitti diye biraz eşelendi, son dönemde müneever olayı mesela
yani bu olayın da biraz üstüne gidilmesi lazım ntvde bazı internet sitelerdinde sayfa doldurmak için yapılacak haber değilki bu. Toplu katliamdan farkı yok yahu 7 kişin hayatını karartıyosun, nasıl bir psikolijnin içine atıyorusun üstelik artık ''münferit bi olay'' diye üstü kapalı geçilebilcek bir durumda yok ortada. Kesinlikle üstüne gitmeli medya. Akşam haberlerinde basbas her kanalda bu olay konuşulmalı, bütün gazateler manşet olark vermeli. Olayların zaten sonu gelmiyor, zaten hukukumuz verdiği cezalarla caydırıcı olmuyor, sivil toplum kuruluşları yetersiz kalıyor o zaman medya abansın olayın üzerine toplumda ses getirmeli kamaoyu oluşturulmalı başka bi çözümü varmı bu işin.
Mesaj tarihi:
Bursalılar olarak yıllardır neler çektik üzerimize yapışmış bir itham yüzünden, bu itham da değil direk belgeli artık. Ayvayı yediniz Siirtliler hırsımı sizden çıkaracağım.
Mesaj tarihi:
Bu tip canlılar, aslında karşı tarafı zayıf anında yakaladıkları takdirde ne kadar acımasız olabileceklerini gösterdiler.

Hani bunları alsak idam etsekde, işkencede etsek. Malesef çare değil. Olayın eğitimsizlik ile veya cahilliklede alakası yok. Bu tip canlılar yaptıkları işin sonuçlarınıda gayet iyi biliyorlar.

Bana kalırsa alayını öldürsünler. Yaptıkları bokun hiç bir mazereti yok çünkü ve böyle bir eyleme kalkışan bir canlınında bence aramızda yaşamaya hakkı olmamalı. Mevcut yasalar ile adalet madeletde sağlanamaz.

Geçen günde bosna hersek savaşında, tecavüze uğrayan bosnalı bir kadının hikayesini okudum. Tecavüzcüler arasında 20 yıllık sırp komşusununda olduğunu söyledi, pehey dedim.

Hepsini geçdim acana o 7 kız a devlet nasıl sahip çıkacak. Atacak bokdan bir devlet yurduna, oradada sığır çok nasılka onların ilkel düşünce yapısına göre bu kızlar artık o yolun yolcusu. Hademesimi faydalanmaya kalkar, müdürümü faydalanmaya kalkar. Nasıl bir psikoljik destek alırlar. Vs. vs. vs.
  • Yeni Oluştur...