Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliğe yeşil ışık

blazkowicz

Öne çıkan mesajlar

dövizle askerlik eşit, evet.

3 yıl yurtdışında yaşayanlara dövizli askerlik hakkı sunulmasının açıklaması şu: bu adamlar yurtdışnıda yaşıyor, çalışyıorlar. sen bu adamlara böyle bir hak sunmazsan eğer, 35 yaşını geçmiş hiçbir yurtdışında çalışan adam türkiye topraklarına giremiyor, girdiğinde askere gidiyor.

okuyarak askerlik de eşitlik içeriyor; evet.

eğitim hakkı herkesin var.

kapitalist düzende herkesin parası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban'a koca bir +1. Ayrıca askerliği hani ülkeye karşı hizmet vs olarak ancak koyuyorsun. Yurtdışında yaşayan adam zaten bu ülkenin etinden sütünden hizmetinden faydalanmıyor, haliyle ülkeye de herhangi bir borcu yok askerlik yapmasını gerektirecek.

Dövizli ve eğitime bağlı askerlik mantıklı. Bedelli de iyi bir sistem değil ama baştan kokan askerlik sistemimizden daha iyisi beklenmez zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

bu devenin neresi doğru ki bedelli askerlik eğri olsun?

eğitim imkanları zengin ve fakir için bir mi. ciddi olarak evet diyorsanız çok komik çünkü.

sağlık imkanları bir mi herkes için? zengin ve fakir aynı hastalıklarda aynı olanak ve tedavilere sahip mi?

bu ülkede zengin ve fakir hangi kurumda eşit?

bedelli askerlik kökten saçma, evet. ama bunu eşitliğe aykırı diyerek söylemek de saçma.
askerlik kurumu modernize edilmeli (hem tehcizat hem de kafalarda) artık ve bunun yolu profesyonel askerlik.
Sosyal ağlarda paylaş

yazarken zengin, fakir ayrımı yapıp reel hayatta eşit olmasını beklemeyin olm..

"hey adolf baksana.. bugün 'şu pis zencilerin hepsi ırkçı oluyor.. maymun gibiler zaten..' diyen süper avanak bi yahudi ile karşılaştım. aptal bunların topu"

demek gibi bişi oluyor..

küfretmeyin bi de
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ülkede eğitim sağlık bilmemne bir mi demişsiniz de, nerde bir ki?

Dünyanın en ilkel ülkesinde bile para yönetir. Sağlık eğitim falan, yönetir. Ama askerlik daha farklı bi durum bence. Yurt dışı ve eğitim statüsü tamam da, böyle normal direk bedelli, eşit olmayan bu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de ben görmedim hiç siyasetçi, holding sahibi vs oğlunun doğuya gittiğini. gitseler bile torpil ile rahat askerlik yapmıyolar mı bunlar?

bedelli çözüm çıksın demiyorum ama zaten köküne kadar eşitsizlik var sistemde, şikayetim bu.

ben zaten vicdani redciyim sorarsanız. yapsınlar pro ordu, isteyen asker olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

adamınbiri said:

abi geç pro askerliğe
yap maaşı 5 ile 20 bin türk lirası bak ozaman işte her türk asker doğar
maaşlarını sen vericeksen neden olmasın?

ben niye veriyorum zorunlu askerliği kaldırınca zaten çok fazla kişi askere gitmiycek onlara yapılcak masraflardan kısıldığı zaman olucak bişey ki TSK'ya deli gibi para yağıyo
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:

abi geç pro askerliğe
yap maaşı 5 ile 20 bin türk lirası bak ozaman işte her türk asker doğar

işte şu noktada Türk askerlik mantığıyla çelişiyorsunuz abi. Tamam herkes aynı hissetmez ama, tarih boyunca askerlik bizde hep önemli birşeydir. Mesela, askere gitmemiş bi adamın tam olgunlaştığı düşünülmez, ki öyledir bence de. Askere gitmemiş bi genç isterse Türkiyenin en iyi tornacısı olsun sallıyorum, ufak bi atölyede bile usta yerine konulmaz. Çekirdeğine bakarsanız böyle önemli birşey askerlik bizim toplumda. Peygamber ocağı denir mesela ordu için falan.

Pro askerlik lejyonerlik abi. Ki tarihte savaşlarda lejyonerlerin pek de iyi iş yapmadıkları söylenir. Yani ne bileyim, dağınık yazdım biraz sanırım ama, ne askerlik mantığımızla uyuşur bu para muhabbeti ne de vatanın değerleriyle.

Gerçi o sistem de yok değil. 4 yıllık mezunlar 5.5 ay yerine 12 ay yapıyor ve karşılığında 2 milyar gibi bişey alıyorlar aylık sanırım. Hatta komşunun oğlu gidiyor bizim bu aralar o şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

bende gidiyim doktor oliyim onlarda iyi para kazanıyomuş

abi ben asker olucam diye gideni almıyacaklar tabi

@seagle abi o askere gitmeyen adam olmaz dediğin 15 ay boyunca dayak yiyo o yüzden adam oluyo ver bana o adamı 15 ay döviyim nasıl adam olur biliyomusun

askerlik bi pro şekilde devam edicek öbür yandan gönüllü şekilde yazılabiliceksin içinde vatan sevgisi olan adam zaten "lan ilerde bişey olursa bari 2 silah tutmayı öğrenelim bi işe yarıyalım" düşüncesi ile gider
geri kalanlar için master card yeterli
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkede o eşit değil bu eşit değil falan diyosunuz da, kusra bakmayın eşit olmamalı zaten. Devlet herkese temel bazı hakları eşit olarak vermeli (devlet anlayışına göre değişir bu, bana göre sağlık hizmeti, eğitim ve iş koşullarında temel haklar) ötesinin paraya bakması gayet doğal. Ben hayatım boyunca eşşek gibi çalışmışım, en iyi okullarda okumuşum, üstüne işe giriyorum eşşek gibi çalışıyorum, orada yan gelip yatan adamdan da bir farkım olacak haliyle. O fark da temel sağlığın ötesinde özel hastanelerle vslerle, yaşam kalitesiyle ya da çocuğun için kolej vslerle ortaya çıkıyor işte.

Dünyanın hiçbir yerinde zenginle fakir eşit değildir, olmamalıdır da. Ha, fırsat eşitliği derseniz o ayrı bir konu, fakire de zengin olma fırsatı verilmeli tabii, eğitimini alabilmeli yeterince azimli oldukça, altyapısını sağlam kurabilmeli, haliyle kendi donanım ve bilgisini geliştirip sonra düzgün bir işe girerek o da para kazanabilmeli evet. Eksiklik burada.

Ama "bunun parası var bunun yok nerde adalet" lafı sığ kalıyor. O yüzden hiç zenginle fakir ülkede eşit değil falan demeyin, olmamalılar da zaten. Adam hayatını eşşek gibi çalışarak o hale getirmişse karşılığını da alacak tabii ki fazladan hizmet olarak. Devlet herkese eğitim ve sağlık hizmeti sunar, ama parası olan özel sektörde daha hızlı ya da sorunsuz yapabilir işini.

Ha, askerlik konusunda durum farklı tabii. Zaten 20 yaşında alıyolar askere, hadi okuyosun falan 25 olsun. Eninde sonunda 2 sene en fazla tecil hakkın var çalışmak için (m.s. yaptıysan 1 sene hatta), bedelli askerlik parasını da 2 senede çıkarmak zor. O yüzden anca "babadan zengin"ler ya da ailevi durumu iyi olanlar askerliği bedelli yapıyorlar. Haliyle orada eşitsizlik var evet.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Kurtuluş Savaşı çok uzakta değil be canlar, açın okuyun. "Aman abi ben bedelliyi bekliyorum" deseydi Seyit Onbaşı.

şu mantıktan bir kurtulamadık. işin komiği bunu söyleyenler elinde silahla dağa koşulanlar değil, subaylar, belli bir gelir düzeyinin üstündekiler, kütahyada yapanlar. holy şırnakta falan askerlik yapmış ol da utandır beni lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...