rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Wispy said: Dövizle askerlik çok mu eşit sanki ? . yurtdışında yaşayan adamın nasıl askerlik yapmasını bekliyorsun? vatandaşlığını kaybetmemesi için dövizle askerlik gayet yerinde bir çözüm. kimseninde vicdanını yaraladığını duymadım ama bedelli askerlik gayet eşitliksizlik.
blazkowicz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 abi şu anki hali eşit mi? o zaman harbi tek tip gelsin herkes 12/15/6 neyse yapsın. lise mezunu ile aöf mezunu arasında niye fark var? dövizli dediğiniz sistemi abuse eden çok var. gurbetçiler için iyi güzel bir sistem ama şu haliyle o da eşitsizlik. gücü kuvveti olan yolluyor oğlunu dışarıya takılıyor 4-5 sene. geliyor 21 gün yapıp gg. eşit mi şimdi bu?
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Bence kadın erkek ayrımı yapmadan herkese 5 ay askerlik yapmalı. Ama branşına uygun olmalı birliği, bölüğü,mangası neyse.
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 21 gün için 3 sene yurtdısında calısıyor bence az degil. 4 sene univ okuyup 6 ay askerlik hakkı belki kazanıyor gene az degil bence.
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 üç beş abuse eden yüzünden yasaklamak, binlerce insanı madur etmek gayet mantıklı evet.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 http://img687.imageshack.us/img687/665/e2450xnull.jpg
blazkowicz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 calısıyor diyosun bak azmo. sorun calısmamasında iste. :) gayet varlıklı bir sanayicinin oğlu gecen sene ingiltereye gitti. kağıt üzerinde çalışıyor bağlantıları ve $$ sağolsun ama çocuk bildiğin takılıyor istediği gibi. eşitlik nerde? bildiğin bedelli yapıyor işte.
blazkowicz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 ha bedelli özünde saçma. bunun yerine prof askerlik gelsin, kalıcı ve sağlıklı çözüm lazım. yoksa bedelli günü kurtarmak olur. her 10 senede bir çıkıyor ortalama. en son 1999'da çıkmıştı. aradan 11 sene geçti, 12 geliyor nerdeyse hala çıkmadı. bu sürede onbinlerce kişi bakaya kaldı, bekledi ve hala bekliyor. kitle büyüdükçe askeriye bunlara istediğini verecek yine. açıkçası bugün olmasa da 2-3 sene içinde çıkmasını bekliyorum ben. bakaya listesi temizlenir, bedelli bedelli bedelli sesleri minimum 10 sene susar. bildiğin loop işte. ha çıkarsa kime vurur kime tutar kısmet işte. en son çıkan bedelli 27 yaş ve üstüne gelmişti. yine farklı olmaz zaten. yani gidecek kitle belli aşağı yukarı. öyle milyonlar yığılır, asker kalmaz gibi bir olay olmuyor.
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 işi olan için bedelli her türlü avantajlı 6 ay lık maaşla çıkartabilir bedelliyi 1 ay da kafa dinler/bozar
numberten Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 blazkowicz said: lise mezunu ile aöf mezunu arasında niye fark var? Küçük bir fark var aöf mezunu örgün eğitimdeki ögrencilerle hemen hemen aynı dersleri 2/4 yıl evinde çalışarak veriyor.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 En doğrusu prof. askerliğe geçiş yapılması tabii ki. Eğer bu maddi olarak yapılamıyorsa da askerliğin yerine kamu hizmeti gelmesi (illa gelecekse o da). Herkes mesleğine göre devlet için çalışır 6 ay. Mühendis adam mühendislik yapar öğretmen adam gider doğuda güneydoğuda öğretir, berber adam askerdeki gibi berberlik yapar. Belli bir vasfa sahip olmayan da işçi ya da asker olarak yapar. Üni mezununa kısa dönem çıkması son derece doğal. Adam 4 sene üni okumuş (minimum o da, bunun hazırlığı var, mastırı doktorası var) zaten bulunduğu yere gelebilmek için feda etmiş fazlasını istemek haksızlık. Bedelli anca günü kurtarma çabası, ve hoş bir durum değil. Ama baştan kokan, 1920lerden kalma bi askerlik yasasında zaten düzgün ekleme aramak hata.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 blazkowicz said: calısıyor diyosun bak azmo. sorun calısmamasında iste. :) gayet varlıklı bir sanayicinin oğlu gecen sene ingiltereye gitti. kağıt üzerinde çalışıyor bağlantıları ve $$ sağolsun ama çocuk bildiğin takılıyor istediği gibi. eşitlik nerde? bildiğin bedelli yapıyor işte. Bu senin söylediğin şey yasa boşluğu yalnız, çalışan adam için verilmiş durumda o hak (ki mantıklı azmonun dediği gibi), eğer çalışamdan çalışıyor gösteriliyorsa zaten bu ayrı suç veya yasa boşluğudur..
Red Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 valla bekliyorum.karar cıktıgı an vınlarım
axedice Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Viktor said: http://img687.imageshack.us/img687/665/e2450xnull.jpg Ahahahahaha beni anlatıyor karikatür.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 kaç lira olur çıkarsa? en güzeli asker öğretmenlik,18 gün asker 11 ay öğretmen,tatiller de aynı. ben de lisede kıl olurdum dövizle falan,ama askerlik yaklaştıkça canım sıkılmıyor değil hani :P
numberten Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Askerden gelenleri dinledikçe hiç gidesim gelmiyor :(
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 ne terormus arkadas ben dogmadan once vardi 20 yasina geldim hala var. ister ulkenin tamami asker olsun bu kafayla bitmez o teror.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 terörün bitmesi askerin işine gelmiyo ki zaten :)
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 dimi askerin hosuna gidiyor paracikalr geliyor filan cukka
Breedan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 cukka yapan adamlar var diye kimse komple cukka demez zaten. ha sen cukkaları kabul etmezsen zaten cukkamukka olmussundur farkında deilsindir.
axedice Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Viktor sen bir cukkamukkasın. Ve bunun farkında değilsin.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 http://loyalkng.com/wp-content/uploads/2009/03/girugameshguy2.jpg mukkk
Breedan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 resim gözükmüo gilgamis mi diosun bana direk ban sebebi
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 zaytung said: Genelkurmay, Bedelli Askerlik Tartışmalarına Son Noktayı Koydu: "Ehehe"...
Öne çıkan mesajlar