nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Penthesilea said: Bedelli askerlik dunyanin en gerizekalica sistemi. Ya profesyonel askerlige gecersin (ki bence gecilmeli), ya da zorunlu askerligi tutarsin. Ama bedelli askerlik direk fakirin hayatini tehlikeye atalim, zengin 20 gunde kurtulsun demek. Ben de bedelli yapacagim bu arada yapma imkanim oldugu icin, ama dogru bi sistem degil su haliyle yani. Of be, sana kısmen de olsa katılmıyorum da askerlik hakkındaki görüşlerimi özgürce belirtmem kanunen suç. Ne biçim bir ülkede yaşıyoruz ya. :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 @forgiver işte sorun şu Pro askerlik denince, adamlar direk az olsun öz olsun mantığıyla hareket ediyorlar. Giren Mehmetçik değilde en aşşağı Komando olarak çıkmak zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Bedelli gelirse adalet bozulur omgf diyecekler için de, şu andaki sistem gayet adaletsiz. İlkokul mezunu niye 15 ay yapıyor üni mezunu 5 ay yaparken ? Yurtdışında yaşayanın ne farkı var yurtdışına çıkmaya gücü yetmeyenden ? Ya adam gibi prof. orduya geçilsin, ya da her insan evladı aynı sürede askerlik yapsın. Kuzenim 30 yaşına kadar erteledi en sonunda gitti. Bilgisayar mühendisi adam, orduevinde fiş falan kesmişti anlattığı kadarıyla. Komutanın çocuğunun ingilizce ödevini yapıyormuş. 5 ay boyunca toplam 10 tane mermi atmamışlar. Böyle de güzel birşey askerlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Modern kölelik işte. Doğudakilere de eğitim veriyoruz bıdı bıdı diyerekten karın tokluğuna iş gücü sağlıyor devlet. Eğitimi okullarda verip temelden başlamayı düşünen yok ama. Şöyle düzgün bir ülkeden vatandaşlık alayım, gerekirse dönmem bi daha buraya. Özlerim falan ama askerlik de yapmam yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 nilep gitme =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 5 yıldır gidemedin nil :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Yablış mesaj. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Üniversiteyi bitireyim de kaçarım heralde master'la falan başlayıp. Bak mesela İlke olsam hayatta gelmem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Ha bide bir sorun daha var Asker demek, hizmetli demek. Asker açığı var şu an tsk da, evrak işlerini yapacak,yerleri silecek adam almayıp onun yerine karın tokluğuna köle gibi çalışan bizleri alıyorlar. Neyse en azından insan olmaya başlamış komutanlar, benim yaptığım askerlikle büyüklerimin anlattıkları arasında farklar var. Pro orduya geçince, askeri sadece askeri amaç için kullanmaya başlayacak, bu yüzden hizmetli vs almak zorunda kalacak. Askeriyenin ciddi bir ekonomiste bide muhasebeciye ihtiyacı var =) nese ben iyice ısındım, cidden içimdekileri dökücem şimdi ( ne guzel unutmustum lan ) sinirlendim, kinlendim. Kendi toprağıma, beni kendi ülkemde hapseden zihniyete tekrar tekrar sinirlendim. Bizden çaldıkları zamana, paraya üfff. Nese gün gelir devran döner, verdiğimiz sözleri hatırlarız da çoluğumuza çocuğumuza faydamız olur. O kadar aptalca ki, Bağımsızlık benim karakterimdir lafını takip eden bir milletiz, aksine kendi kendimizi hapsediyoruz. Ya varya aklımız olsa ondan bundan korkmasak, evlilik zart zurt gibi bizi köle yapan şeyler olmasa Kimse askerlik yapmaz, sonuçta asker kaçaklarını yakalayanlarda askerler. Komuta edecek adam olmayınca, 3 ün 1 ini alır tsk. Ama yapamıyoruz işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 4 aydır yardırıyorum askerde, çıkmasın. Benim çektiğimi diğerleri de çeksin abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 yurtdışında yaşayanları ayıralım. üç beş adam istismar ediyor sistemi diye tümden kötülemeyelim. orada çalışanlar, yaşayanlar için gayet yerinde ve güzel bir çözüm bedelli askerlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 yurtdışında çalışanlara bedelli güzel bir sistem zaten. Ama herkese bedelli çıkarsa büyük sıkıntı olur bu günlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shipitducy Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 su gun ciksin. verelim kac paraysa, bi daa basimizi agritmasinlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shipitducy Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 aslinda en iyisi boyle insanlara para verip senin yerine askerlik yapmalarina izin verilmesi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 secim geliyor secim yalelel yaalelel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Bedelli askerlik konusunda Penth'e katılıyorum, ama çıkacağı varsa ben gidene kadar çıksın bedelli yapıp döneyim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 asker sayısına göre odenek alıyor ordu. ne kadar çok asker o kadar çok komutana villa. ben askerlik hayatımda 3 milyar maaş alan komutanımın bütün işlerini yaptım. adam sadece takılıodu ortalıkta. mis gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 shipitducy said: aslinda en iyisi boyle insanlara para verip senin yerine askerlik yapmalarina izin verilmesi olur. Ahahaha güzelmiş bu (tu) Akp seçim sözü olarak bedelli derse baya oy kazanır, hatta ben bile gidip verebilirim. 21. yüzyılda askerlik ne ya lolz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Ya askersiniz elbette ayak işide yapıcan dosyada tasıcan WCde temizlicen. Yani savas var da biz mi yollamıyoruz derler adama :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 iyi de bedellinin sorunu askerliğe bir alternatif olmaması zaten. dediğine bir çözüm değil yani. bu nedenle oy kazanamaz eğer oy tabanı akp nin biraz mantıklıysa. hatta oy kaybetmesi filan lazım doğal şartlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Ama mantıklı olmadığı için oy kazanır (:P) mantıklı olsa şimdiye kadar %25 falan oy kaybetmeliydi. Tamam siyaset olu hadi kilitlensin topic :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 yasa çıksa dahi, anayasa mahkemesinden eşitlik kararına uygun olmadığından mütevellit döner. heyecanlanmayın boşuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Eşitliğe aykırı aslında parası olanla olmayanın degişik sureler askerlik yapması ama tuzum kuru oldugu için bana gore farketmez :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Dövizle askerlik çok mu eşit sanki ? . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 fizban said: yasa çıksa dahi, anayasa mahkemesinden eşitlik kararına uygun olmadığından mütevellit döner. heyecanlanmayın boşuna. e şimdiye kadarki bedelliler niye dönmedi? Bedelli yandaşı değilim de eşitlikten yana "hukuki açıdan" problem yok. Sonuçta adam seçmiyorlar o parayı getiren herkese o hakkı tanıyorlar. Ha, getirebilecek adam var getiremeyecek var o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar