kermit Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 neden ayakta uyur? bunu merak ettim ben. nası beceriyolar ayakta uyumayı bi sebebi varmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 cunku essegin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 napçan lan at mı olcan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 istanbulda otobüste ayakta uyuyan insan görmüştüm merak ettim at olabilirmi acaba atlarla bi ilişkisi yada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 atlarla ortak atası vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 - Atlar neden ayakta uyur? Atlar ayaktayken daha rahattır ve daha az enerji harcar. Çünkü atın yatarken nefes almasında, iç organları problem yaratıyor. Atlar nadiren yatarlar, genellikle hasta olduklarıveya doğum yapacaklarızaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
radagast62 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 kermit said: istanbulda otobüste ayakta uyuyan insan görmüştüm merak ettim at olabilirmi acaba atlarla bi ilişkisi yada lisedeyken çok uyurdum sabahları, bi atlık belirtisi gözlemlemedim kendimde hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 atıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 atlamayın hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patrickstar Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 wastyrx said: Atlar ayaktayken daha rahattır ve daha az enerji harcar. Çünkü atın yatarken nefes almasında, iç organları problem yaratıyor. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 dizleri bizimkilerden farklı, ayakta dururken kabaca dizlerini kitleyip enerji harcamadan öle bekliyebiliyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 hee bize de dershanedeki bi fizikçi dediydi onu sanırım. başka bi yerde duymadım gerçi şimdi senden duydum teyit gibi oldu artiz artiz anlatabilirim artık. atların diz kemiklerinde süper bi statik denge varmış kitlenince kasları yormadan sırf kemiklere binen yükle durabiliyorlarmış öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2010 kemikleri ağrır öyle romatizma olur ilerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 bende kabardaları anlatan bi belgeselde izlemistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Aslında her zaman ayakta uyumuyorlar. Keyiflerine, ortama bağlı bir şey sanırım. Yatarak veya oturarak uyuyan atın tehlike anında uyandığında kalkıp kaçması çok zor olduğundan ayakta uyumak gibi bir iç güdüleri oluşmuş. Onun dışında uzun süre oturduklarında veya yattıklarında ağırlıklarından dolayı ayakları ve bazı iç organları zarar görebiliyormuş. Bacakları ve eklemlerinin sağladığı avantajlar da vardır. Sonuçta yatarak uyumanın -'leri ayakta uyumanınkilerden daha fazla sanırım. Ne kadar doğru bilmiyorum ama ahırlarda falan biraz evcilleşmiş atlar uyuyacaklarında biri ayakta uyurken diğerleri yana yatarak uyuyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 aa fedeyi banlatmislar? http://i43.tinypic.com/33lmgw3.jpg anlasildi. peki biz niye yatarak uyuyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2010 "Atlar ayaktayken daha rahattır ve daha az enerji harcar. Çünkü atın yatarken nefes almasında, iç organları problem yaratıyor." Şöyle bir halt buldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar