Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı tercihi

Santo

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

AMD Phenom II X4 965 BE 8MB
GIGABYTE GA770TA-UD3 AMD 770 DDR3
KINGSTON 2GB DDR3 1333
WD 500GB 7200 RPM 16MB Cavier Blue
THERMALTAKE Wingrs 500W Kasa
SAMSUNG 2243BW 22" 5ms DVI Monitor

şeklinde bir bilgisayar alacağım ama ekran kartı konusunda kararsız kaldım

Sapphire HD 4890 Vapor-X 2GB 256 bit ya da
Sapphire HD 5850 1GB 256 bit

Sizce hangisini almalıyım? Sadece oyun için alacağım sistemi. Şaşırdım artık review okumaktan
Sosyal ağlarda paylaş

bu aralar bende pc alcam, araştırıyorum o yüzden.

ama şu sıralar nvdia almak intahar olur, anladığım kadarıyla sende benim gibi f/p ürünü istiyorsun. ha istemiyorsan hd5970 çak bitane.

ama 4950 ile 4970 arasında muazzam bir fark yok, hele 4950ye vmod çakınca hemen hemen yakalıyor 4970i, sadece işte çok fazla paralel işlem kullanan dx11 oyunlarda fark biraz artıyor ki o fark için 4970 almaya değmez.

daha ayrıntı istiyorsan dh de 4950 tesi var, ona bakabilirsin. ama gtx295 bu iki kartında üstünde performans olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence HD-5850, bende de var.
Biraz tuzlu oluyor bir üst modelleri.
Nvidia ise, fiyatlarını bile bilmiyorum yeni gtx kartlarının.

Hd 5850-5870 arasında da 180-200 lira fark var, kart zaten 520 lira civarlarında. Çok para ile az bi fark alıyorsun bence.

Hd-5850 alıcaksan HIS almanı öneririm şahsen, 2 sapphire değiştirdim garip bir ekran titreme sorunu oluyordu, HIS'de de aynı sorun ısınana kadar oluyor ama kısa bir süre, ben de anlamadım nedenini.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ikisi arasında ~15%-20% performans farkı var, ~200 lira da fiyat farkı var, 36% daha fazla ödüyorsun, yani performans/fiyat oranını düşürdüğün kesin, olay ne kadar para ayırmak istediğine, ikinci bir ekran kartını ne zaman alacağına ve yeni oyunları ne kadar arkadan takip edeceğine bakıyor. (eyefinity falan ayrı konu)
Şahsen, şuan oynadığım en yeni oyun bad company 2, ağır bir oyun optimize edilmemiş pek, ortama göre 50-80 FPS arası bişey alıyordum en son 1680x1024 çözünürlük ile (patchler ile yükselmiş olabilir)
Şimdi arkadaşın ekranına bakıyorum, aynı çözünürlük, eğer eyefinity gibi bişey kasmayacaksa HD-5850 iyi bir seçim olmaz mı?

(bunlara göre aldım kullandığım marka HIS olduğu için, kadiköy fiyatları biraz daha ucuzdur)
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5242
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5238
Sosyal ağlarda paylaş

dün biraz baktımda özet geçeyim yorumladığım kadarıyla
şimdi nvidia'nın 2 yeni ürünü var gtx480 -470

gtx480 ati hd5970'e cevaben çıkan bir kart, ama dx11uygulamarı dışında hep gerisinde kalıyor 4970'in. fiyatları da aynı hemen hemen. dx11 performansları da kafa kafaya

gtx470 ati hd5870'e cevaben çıkan bir kart ve yine sadece dx11 konusunda biraz iyi, diğer durumlarda hd5850den biraz daha iyi. yani 5870 ile 5850 arasında bir kart ama fiyat olarak hd5870 ile aynı.

ama nvidia'nın albenisi de cuda ve phsyx destekliyor olması, ve dx11 konusunda hakikaten iyi optimize olması, bunun yanında ati'nin desteklemeyip nvidia'nın desteklediği 2-3 teknoloji daha var adını unuttum bi tanesi mesela 32xAA yapabilmesi kartın.

işin özeti hd5850 ile gtx470 arasında kaldım ben, performansları aynı olsa da aralarında 200ytl fark var, o 200ytl için işte yeni tech almış oluyoruz, ona değer mi karar veremedim daha.
Sosyal ağlarda paylaş

5770 var bende tavsiye ederim. henüz zorlandığı bir oyun görmedim. gerçi oynadığım oyunlar borderlands, far cry 2, ghostbusters gibi şeyler, ama eski laptopum ve eski nvidia'lı desktop'um onlarda da zorlanabiliyordu.

470-480 nvidia'ları tavsiye etmem. sanki tampon işlevi görsün gibi çıkartılmış da ardından 490 ve 495 getirceklermiş gibi.

her ne kadar ati'lerin performansı nvidia'lara göre daha iyi dursa da,
physx hızlarına da bakmak lazım, ati'ler yerlerde sürünürken nvidia kartlar hiç hız kaybetmeden oynatıyormuş physx'li oyunları.
Sosyal ağlarda paylaş

HIS HD5770 aldım. iCooler olanından.

Dirt2 ile bi adet 4gb sandisk verdi.

Kart güzel, hoş. 1gb belleğin izin verdiği kadar detayları açıyorum GTA IV'te. (bi shadow sadece high'dı sanırım.) Sorunsuz oynuyorum.

Metro2033'te öyle. Güzel kart. 700TL ona vereceğine 300 liraya alırsın dediğim kartı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Nvidia taraftarıydım ama şu dönemde Nvidia yeni tech çıkarcam diye performans açısından ATI nin çok gerisinde kaldı. Şu aralar alacaksan ATI alacaksın yada yaza kadar bekleyip yeni çıkan NVIDIA lardan alacaksın ( tabi o dönemde ATI ne yapar bilemem )

2. olarak DX11 olacak diye takıntı etmeyin. Daha henüz DX10 u bile dogru dürüst kullanan oyunlar yok piyasada ayrıca DX10 ilk çıktığında da olduğu gibi şu an DX11 destekli çıkan kartların çoğu geçiş kartları bu yüzden DX11 lerde yeterli performans alamayacağımız açık ( Bkz. DX10 un ilk çıktığı dönemdeki kartlar ) Ha uzun bir süre ekran kartı almam diyorsan 5780 ve üzeri modelleri tercih etmende fayda var. Benim bir arkadaş yeni HIS 4890 aldı oynayamadığı oyun yok. Canavar gibi diyor kart için. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...