Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Konsol cahilinden sorular

Catzee

Öne çıkan mesajlar

Selam, Tekken oynamak amacıyla bir hevesle aldığım 2 hafta sonra da dokunmadığım ps2'yi saymazsak konsol tecrübesi sıfır olan birisiyim. Hep pc'yi tercih ettim taa ki GOW3, Heavy Rain, Red Dead Redemption gibi oyunların trailerlarını izleyene kadar. Şimdi wow hesaplarımı kapattım oynamayı düşünmüyorum fakat hiç bir bilgim yok ne alacağıma dair.
Sormak istediğim bir kaç şey var yardımcı olursanız sevinirim.

Mesela PAL nedir diğer versionlardan (sanırım ntsc) farkı nedir? Hangisini almalıyım? Online nasıl oyun oynanıyor neye ihtiyacım var ? Normal modem yeterli mi? Biraz ps3 fiyat araştırması yaptım bildiğim sitelerde, sonuç olarak şu aşağıdakilerden herhangi birisini alırsam bir zararı olur mu?

1
2

Eğer bunları alırsam oynamak için ne eksiğim var, kablo, kol vs. gibi? Ayrıca herhangi bir siteden veya mağazadan aldığım oyunları bunlarla sorunsuzca çalıştırabilir miyim? Region'lardan falan bahsediliyor o yüzden soruyorum bunu. Son olarak ben pc'mde bunu kullanıyorum. Ps3 ile de bunu kullanabilir miyim? Veya illa tv'ye mi bağlamam gerekir?
Sosyal ağlarda paylaş

ps3'ü sony eurasia garantili ve garantsiiz şeklinde iki şekilde alabilirsin. sony eurasia garantisi, bildiğin türkiye çapında geçerli garanti. öbüründe mağazada "abi garantisi benim" diyor.

600 e bulabilirsin garantisiz ps3'ü, 700-750 arasına sony eurasia garantili alabilirsin.

cihazın ntsc, pal olması birşey değiştirmiyor. oyunların da -genel olarak birşey değiştirmiyor-

monitörünün hdmi girişi var, direkt kullanabilirsin onu. HDMI kablon yoksa bir tane alman gerekiyor. onun dışında birşeye gerek yok. ikinci gamepad alıp almamak sna kalmış.

her oyun koyar koymaz çalışır ps3'te, gerekirse bir update indirir, o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Açılmışı varken sorayım, yazın PS3 alacağım da, şöyle Uncharted serisini ve bikaç o zamana eskimiş olacak kaliteli PS3 oyununu cüzi fiyatlara nereden alabilirim? Kullanılmış oyun satan site/mekan falan biliyor musunuz? Zaten GOW trilogy, Crysis 2 ve Guitar Hero derken baya bi girecek, bari Uncharted'lara deli gibi para vermeyeyim
Sosyal ağlarda paylaş

yani konsola oyun alırken seçici ol:) sana hemen bir liste yazayım git onları oyna.crysis falan alma yani

littlebigplanet
uncharted 1-2
heavy rain(oynamadım ama ucuzlayınca alcam oynanması gerk tarzım olmasada )
mgs seviosan mgs 4
battlefield bc: 2
gow 3
demons soul
batman arkım
mirrors edge = 5pound suan shoptoda mesela oynamadıysan:)
gta 4 oynadıysan

yavaş yavaş bu oyunları al işte fiyatlarını takip et :)

aklıma gelmeyenler var

gt5 cıkacak
mgs 5 gelicek
red dead geliyor

yani üst üste binmemesi için alıp oynamak lzm hemen eskileri

mesela littlebigplanet game of the year ed. cıkıcak.onu kaçırma
Sosyal ağlarda paylaş

LBP oynadım bir seneliğine PS3'üm vardı. :D

MGS sevmiyorum zaten gerek yok, diğerlerinden çoğunu almayı planlıyorum. GTA4 oynadım zaten xbox'ta. Mirror's Edge PC'de de oynayabilirim hangisinde oynaamlıyım sence çok fark eder mi?

Crysis her türlü alıcam ya. Artık takıntı oldu inanılmaz grafiklerle çıkan oyunu rahat rahat iyi grafikleriyle oynamak istiyorum. 2 sene geriden takip etmek istemiyorum. Konsol o yüzden güzel bişey aslında =D

PS3'te anca bu sene geçebildi FIFA, ben çok kırgınım EA Sports'a yıllardır kötü olduğu için, Konami'yi de seviyorum yıllarca bizi mutlu etti diye. İhanet etmiş gibi hissederim kendimi :P
Sosyal ağlarda paylaş

valla bende o kadar oyun var.belli başlıları bitirdim.oynayıp oynayıp sıkılıyorum bitirmeden

o zaman unchartedlar gow ve fifa önceliğin olmalı :)

cocuklugu pasajlarda wining oynayarak geçmiş biri olarak rahatlıkla fifa 10 oynayabiliyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Simülasyon olarak daha kötü artık evet, ama ben daha eğlenceli buluyorum orası ayrı. Simülasyon-arcade dengesi olmalı bence, eskiden PES'te bu vardı ama şimdiki FIFA simülasyona fazla yakın sanırım. Topu düzelttilerse ne ala ama oynayanlardan duyduğum çok daha zor ve az gol atıldığı PES'e göre. Arkadaşınla oynayacaksan daha çok gol daima daha iyidir bence. Sİngle oynayacaksan da simülasyon =D
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla alakasız ama sdafsd

ya benim alet 7-8 saat açık kalınca arada takılıyor,

geçen gün bc2 atıyorduk evde arkadaşlarla işte 6.5 saat falan geçtikten sonra kitlendi

bugünde uncharted 2 oynuyordum 7. saatinde kitlendi

ondan önce gerçi gow falan oynadım 9-10 saate yakın kitlenmemişti. Neden kitleniyor olabilir ? Isınması vs. yok aletin yani elledim her tarafına böyle normal gayet ısısı falan
Sosyal ağlarda paylaş

ısındıgından oldugunu sanmıyorum.ısınmıyor yani.mesela ben ilk cıkanlardan bi ps3 oynadıgımda başkasınınkinde bildiğin 1 saat sora takılıodu.pes oynarken cornerlerde falan donuodu

ben 2009 başında aldım mesela hiç öyle oyun takılması ısınma falan yaşamadım

bi sebepten donuyor.sanırım cd mi okumuyor ne bian.çözemedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...